24.03.06
13:58
Лятото на миналата година преживях много сериозна контузия - счупване на опашна кост (не се чудете как можеш да си счупиш нещо което почти нямаш, при добро желание...). От скоро се чувствам оздравял и реших да започна да си възстановявам формата. Започнах с бягане (занимавам се с колоездене) - три дни подред по 1, 1.5 и 2.5 км леко, и ето сега след третия ден чувствам нещо което като че ли не ми се е случвало досега - като се затичам, чувствам болка в горната част на глутеусите. Толкова е силна, че ми е наистина трудно да бягам. Такава имаше и след втория ден, но след като загрях (след 1-вия км) и изчезна. Болката я няма нито при вървене, нито при сядане, нито при скок, клек... не мога да я повторя, само при тичане. Прилича на много силна мускупна треска. Някой може ли да сподели подобен опит ? Трябва да внимавам, понеже болката е в областта на контузията, а счупена опашка както се счупи така зараства - няма как да се гипсира и обездвижи. Така че сега в тази област не съм както преди...
Много сериозно ми звучи това, което казваш братле.Незнам но не ми звучи,като мускулна треска.Къде усещаш болката в мускула на седалището или в опашната кост?
Преди години се пребих на ръба на един плувен басейн и си ударих точно опашната кост.Болка получавах,както ти казваш само когато се затичам,но усешах болката точно при коста(нещо,като схващане),а не в мускулите.Дълго време след това си имах проблеми,но някак си с времето отшумя.
Абе мани, начупени задници сме :lol:
Аз преди 2 месеца на ски насмалко не я счупиш опяшката. От 2 падания на лед и цимент като бях натоварен със 20 кг багаш още< И след това всеки път като легна да спя примерно и ме болеше гъза.
Оправи се за месец и по-малко, но при мене е било леко явно.
Моя съвет е не се товари много от раз, прави дълги паузи м/у тренировките и прави стречинг на задника /до колкото може... измисли нещо там да разтягаш/
А ако проблема продължава, Лекар...
Успех
26.03.06
16:09
Абе доктор вече писах в една тема за доктори.С тях като и без тях.На един приятел само можеха да му навредят.Аре да не пиша пак какво стана.Ако болката е като мускулна треска по добре не си играй със здравната книжка а виж какво ще стане сле месец.Ако продалжи болката нопитаи неще друго.И да тичаш сутрин.Мисля че това ще помогне.Ако не незнам.Ама докторите не са решение според мене.