24.03.06
13:57
При НВД знам, че човек се чувства изтощен защото мозъка се лишава от глюкоза, но скоро в един пост прочетох че и също така се затъпявало. Някой има ли някакво наблюдение/мнение по въпроса и ако имате някакво инфо, знаете ли дали този ефект е временен или траен?
Има го този момент.Понякога когато съм смъквал карбохидратите до минимум съм имал чувството,че главата ми не работи много правилно както се казва.Незнам за затъпяване,но аз наистина съм имал моменти в които при намалени въглехидрати не съм разсъждавал много трезво.
24.03.06
15:00
А заменянето на букви с цифри дали не е първия признак?!?!? :x :shock:
Лецитин доколкото знам помагаше в случая:
Лецитинът се извлича от соя. Неговите главни съставки са холин и инозитол. Те играят важна роля в изграждането на клетъчните мембрани, през които клетките обменят хранителни в-ва и отпадни продукти, и се предават нервните импулси. Лецитинът помага да се изгорят мазнините и предпазва черния дроб от мастно израждане (при злоупотреба с анаболни стероиди или алкохол). Той намалява нивото на холестерола с ниска плътност ( лошия холестерол ), прочиства кръвоносните съдове и подсилва сърдечния мускул. Намалява чувствително болките в ставите, подсилва цвета на косата и намалява косопада, подобрява паметта и стимулира мозъчната активност.
24.03.06
16:16
лецитинът как се взимаше? имаше някаква статия тук и имаше някаква добавка която се разпадаше до лецитин и я препоръчваха нея
24.03.06
17:18
напълно съм съгласна!че не само това...понякога съм много изнервена и се изморявам много по-лесно!е,красотота изисква жертви :)
Не съм приемал, но с google видях, че няма точна дозировка едни пият по 2гр, други до 6гр, а даже имаше продукт, в който на листовката пишеше по 10гр дневно.Някой който е пил да каже.
п.с. предозирането водело до диария и гадене.
25.03.06
07:12
добре де, никой не каза дали наистина се затъпява трайно или просто временно човек е отвеян :)
[quote author=“d1sc0_c1t1z3n”]добре де, никой не каза дали наистина се затъпява трайно или просто временно човек е отвеян :)
Трайното затъпяване е дар от Бога;) :lol:
При крайно НВД клонящо към кето диета ,в комбинация с тежки тренировки и кардио наистина има моменти ,в които мозъка ти блокира:)Забавят ти се рефлексите ,всичко изглежда като на филм :) Пак казвам ,че това се получава когато въглехидратите са сведени почти до нула :)
[quote author=“d1sc0_c1t1z3n”]добре де, никой не каза дали наистина се затъпява трайно или просто временно човек е отвеян :)
Затъпяване е силно казано, аз съм стигал до почти кетонно положение и не съм затъпявал, така че спокойно :wink:
25.03.06
11:42
cool :lol:
[quote author=“SteeL”]Отк кето диетата много се затъпява,знам го от личен опит!
Ако се затъпява, не съм го усетил ;)
25.03.06
18:38
Мозъка се храни със захар, така че има логика при недостиг на такава функциите му да се затрудняват.
25.03.06
19:02
Е ако се възвръщат при нормален прием на въглехидрати знацчи всичко е наред ;)
25.03.06
19:34
Ниско въглехидратна диета. Ограничават се въглехидратите и се набляга на белтъците.
[quote author=”Петко К”][quote author=“SteeL”]Отк кето диетата много се затъпява,знам го от личен опит!
Петко К нали знаеш че мозъка се храни с въглехидрати и това спомага за мисленето.”Няма определеното количество въглехидрати за мозъка,няма и бърза и добра мисъл”.
Чак пък затъпяване..... може да се каже забавяне на мисловните процеси :D :D :D
[quote author=“SteeL”][quote author=”Петко К”][quote author=“SteeL”]Отк кето диетата много се затъпява,знам го от личен опит!
Петко К нали знаеш че мозъка се храни с въглехидрати и това спомага за мисленето.”Няма определеното количество въглехидрати за мозъка,няма и бърза и добра мисъл”.
Мозъка може да се храни и с други неща, като кетони.
Освен това, НВД не значи непременно пълна липса на въглехидрати, така че за мозъка си има достатъчно ;) Да не говорим, че може лесно да си синтезира глюкоза от разграждането на белтъците, ако му трябва. Не случайно се препоръчва повишен прием на протеин.
Аз лично не съм забелязал да ми влияе на мисленето по никакъв начин.
26.03.06
11:16
[quote author=”Петко К”]Аз лично не съм забелязал да ми влияе на мисленето по никакъв начин.
Някои хора май си търсят оправдание, а :lol:
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Чак пък затъпяване..... може да се каже забавяне на мисловните процеси :D :D :D
Mда също така и побавно усмисляне на нещата :roll:
26.03.06
13:18
Получава се разсеяност, по трудно осмисляне на рални ситуации,но чак пък затъпяване.И всичко е времено докато трае диетата после си се нормализира.Аз така един приятел го питам нещо и той един такъв разсеян пича ,ама отвеян хич не му дреме .Преди не беше така ,обаче след 2 месеца диета и само плодове и чай зеледчуци нещо се промени.Иначе вика чувствам се перфектно.Свали и кила ,обаче малко завеян стана.
[quote author=“realityman”]Получава се разсеяност, по трудно осмисляне на рални ситуации,но чак пък затъпяване.И всичко е времено докато трае диетата после си се нормализира.Аз така един приятел го питам нещо и той един такъв разсеян пича ,ама отвеян хич не му дреме .Преди не беше така ,обаче след 2 месеца диета и само плодове и чай зеледчуци нещо се промени.Иначе вика чувствам се перфектно.Свали и кила ,обаче малко завеян стана.
Приятеля ти е на гладна диета, не на НВД ;) И аз цях да съм “разсеян”, ака карах само на чай и плодове. Обаче нагъвам яко мръвки и яйца по 5 пъти на ден и се чувствам чудесно ;)
С опастност да влезна в бисерите ще попитам,понеже се носат разни митове и легенди...та верно ли от тренирането се затъпявало,понеже при напъна за вдигане на по-големи тежести се убивали мозъчни клетки?
честно да ти кажа просто по бавно усмисляш понякога но траино не.направи си експеримент като след няколко дена НВД хапни 1 шоколад даваш резултата.
02.02.07
19:33
Предлагам, следващия който реши да прави ВМ-НВД, да направи 1 тестче за интелигентност преди диетата, на 4-тата седмица и на 8-мата седмица. Да сподели резултатите си. Да поясня, да прави теста за интелигентност за време! :twisted:
Аз залагам на въглехидратите!
03.02.07
10:17
[quote author=“Vladimir.Nedkov”]Предлагам, следващия който реши да прави ВМ-НВД, да направи 1 тестче за интелигентност преди диетата, на 4-тата седмица и на 8-мата седмица. Да сподели резултатите си. Да поясня, да прави теста за интелигентност за време! :twisted:
Аз залагам на въглехидратите!
Хахаха. :wink:
И аз залагам на тях.
[quote author=“fitday”]И аз залагам на тях.
Аз пък не. Дайте някой тест, и ще ви кажа резултатите ;)
03.02.07
11:19
[quote author=”Петко К”][quote author=“fitday”]И аз залагам на тях.
Аз пък не. Дайте някой тест, и ще ви кажа резултатите ;)
Само на немски имам, ако ти върши работа. :wink:
http://sharky2005.hit.bg/IQTestBg/IQTestBg.html
Eто един лесен, при това на български ;)
Той мозъка си знае как да се храни. Аз като съм на НВД пак си приемам въглехидрати и то достатъчно. МОже да питате Веско Топалаов колко въглехидрати приема. Аз лично не съм усетил затъпяване, даже съм по-съсредоточен. Макар да съм на НВД само от месец, може да си имам някъде скалдирани въглехидратчета (в паласки по корема) и да си взимам от тях знае ли човек.
А иначе теста на Петко К ме изкарва на 140. Ако карах на ориз и картофи, колко ли щеше да бъде?
А освен това майка ми като лекар винаги ми е карала да ям жълтъка от яйцето, понеже бил храна за мозъка. Ако не сте забелязали най-интелигентните животни са все месоядни - делфини, кучета, котки, шимпанзетата също (даже някой са и канибали). От мръвка никой не е затъпял!