Рецепта с протеин на прах

07.08.19
00:06

От известно време ми се върти в главата една рецепта с 3 яйца, 150 гр овесени ядки, 3 с.л. Кисело мляко, но се чудя ако добавя протеин на прах дали няма да стане перфектната закуска. Всичко се пече на фурната на 180 градуса. Да попитам някой готвил ли е с протеин на прах, запазват ли се съставките след термична обработка и какъв протеин бихте ми препоръчали

07.08.19
09:43

Може да го готвиш спокойно,търпи термична обработка-правя редовно палачинки с протеин.

07.08.19
10:04

Готвил съм с протеин и не става лошо, но трябва да е неовкусен ако искаш после яденето ти да става за ядене, поне мое мнение. Тук като протеин се сещам само за now whey isolate.  Цялата схема ми се вижда обаче доста разправия и аз поне бих си направил повечко варени яйца и овес с кисело мляко.

07.08.19
13:35

казано от Unrivaled на 07.08.19, 10:04:

Готвил съм с протеин и не става лошо, но трябва да е неовкусен ако искаш после яденето ти да става за ядене, поне мое мнение. Тук като протеин се сещам само за now whey isolate.  Цялата схема ми се вижда обаче доста разправия и аз поне бих си направил повечко варени яйца и овес с кисело мляко.

Зависи за каква “манджа” ще се използва. Аз точно с овкусен протеин (ванилия) съм правила чудни протеинови барчета 🙂

07.08.19
17:40

казано от Marcheto на 07.08.19, 13:35:

казано от Unrivaled на 07.08.19, 10:04:

Зависи за каква “манджа” ще се използва. Аз точно с овкусен протеин (ванилия) съм правила чудни протеинови барчета 🙂

Да за ванилия може, но с шоколад и тем подобни става ужас.

Няма проблем да готвиш с протеиновата пудра, както са ти казали вече.
Рецептата ще ти се получи, така като я чета.

Моите кексчета/печива са от: яйца, прясно мляко, протеин, мазнина и някакъв вид брашно; ако ми трябва още сладост, слагам стевия.

26.12.19
00:08

При готвенето, протеинът не си губи ‘свойствата’ и не става по-малко протеин. Готвенето не унищожава протейна, а просто го денатурира, в което разбира се няма нищо лошо - това се случва и във стомасите ни.

Така че си го готви и въобще не се притеснявай. Другия вариант ти е да го сложиш в смути. Ето няколко рецепти ако ти е интересно: Класическо протеиново смути

Мнението беше редактирано от Met Kan на 26.12.19 01:05.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1