04.08.19
20:57
Здравейте. Искам да започна да тичам сутрин в 6:30 на гладно с цел изгаряне на мазнини. Удачно ли е веднага след бягането да изям 1-2 банана, а след още 30 минути овесени ядки с кисело мляко?
Темата беше редактирана от Димитър Симеонов на 04.08.19 21:06.
Според мен не е. За да сваляш трябва да намалиш доста въглехидратите и наситените мазнини, но и калорийте като цяло, а тези храни са много наситени на въглехидрати. Бих заложил на извара на твое място.
06.08.19
13:14
казано от Димитър Симеонов на 04.08.19, 20:57:
Здравейте. Искам да започна да тичам сутрин в 6:30 на гладно с цел изгаряне на мазнини. Удачно ли е веднага след бягането да изям 1-2 банана, а след още 30 минути овесени ядки с кисело мляко?
Според мен да. След кардио е хубаво да си набавиш въглехидратите. Същото е- дали ще ги изядеш на едно хранене или след 30 минути.
06.08.19
18:09
казано от Ивон Антонова на 06.08.19, 13:14:
Според мен да. След кардио е хубаво да си набавиш въглехидратите. Същото е- дали ще ги изядеш на едно хранене или след 30 минути.
абсолюнто НЕ!
06.08.19
23:55
казано от Carbohydrate на 06.08.19, 18:09:
казано от Ивон Антонова на 06.08.19, 13:14:
абсолюнто НЕ!
Защо 🙂😅? Просто ще е по-близо до дневния й калориен прием. Няма значение на колко хранения ще е- важното е да си “влезе” в калориите.
07.08.19
07:01
Мислиш така, като съдиш от собственната си гледна точка, която е грешна и от това, до какво си се докарала ( какво си си причинила на твоя организъм), не четеш какво пише човека, не знаеш нищо по темата, но продължаваш да даваш акъли по всичките теми.
На въпроса на човека: след бягане на гладно, даже още и по време на бягане, организма влиза в процес на изгаряне на мазнини - липолиза. Той продължава и след бягането - “по-инерция”. Продължава до тогава, до като не влезе храна в стомаха. Влезе ли храна в стомаха процеса спира. Препоръчително е до 40-60 минути след всякака тренировка да не се яде, а само да се пие вода, ако се цели отслабване.
П.П. Морил си се един час бягане за да изгориш някоя друга калория и когато след тренировка, без морене, можеш да изгориш още, ще е абсолютна глупост да спреш процеса на топене на мазнини, като изядеш каквото и да било!
07.08.19
10:06
казано от Carbohydrate на 07.08.19, 07:01:
Мислиш така, като съдиш от собственната си гледна точка, която е грешна и от това, до какво си се докарала ( какво си си причинила на твоя организъм), не четеш какво пише човека, не знаеш нищо по темата, но продължаваш да даваш акъли по всичките теми.
На въпроса на човека: след бягане на гладно, даже още и по време на бягане, организма влиза в процес на изгаряне на мазнини - липолиза. Той продължава и след бягането - “по-инерция”. Продължава до тогава, до като не влезе храна в стомаха. Влезе ли храна в стомаха процеса спира. Препоръчително е до 40-60 минути след всякака тренировка да не се яде, а само да се пие вода, ако се цели отслабване.
П.П. Морил си се един час бягане за да изгориш някоя друга калория и когато след тренировка, без морене, можеш да изгориш още, ще е абсолютна глупост да спреш процеса на топене на мазнини, като изядеш каквото и да било!
Съдя някого? Не ме разбирате правилно. Но все пак се извинявам.
Това че аз съм се докарала, не значи че и другите ще ги. Важното е да е под дневния му калориен прием- тогава ще отслабва. Но няма да задълбочавам повече, тъй като се видя, че ще ми вдигнеш скандал отново 😄.
Отново споменавам, че никога не споря с никого. Не говоря с лоши чувства! 🤗
07.08.19
10:20
да спориш?!)))))) ти нямаш знания за това! Избягвай да даваш не компетентни съвети. А те са такива! 🙂
07.08.19
11:04
казано от Carbohydrate на 07.08.19, 10:20:
да спориш?!)))))) ти нямаш знания за това! Избягвай да даваш не компетентни съвети. А те са такива! 🙂
Добре, ясно! 🙂 Важното е да останем с добри отношения! <3
Ами не, не е важно, а и не можеш да си в добри отношения с всички, особено пък в интернет 😄
По-важното е да се казва и отстоява истината и фактите.
Ивон, засрами се, вкара дедо ти Карбо в стенокардия.
казано от Carbohydrate на 07.08.19, 07:01:
ще е абсолютна глупост да спреш процеса на топене на мазнини, като изядеш каквото и да било!
Както виждаш най-удачното е никога повече да не ядеш нищо, докато умреш. Тъпото е, че ще сваляш само от краката, защото точковото редуциране е истина, особено в някаква невероятно древна руска казуистика.
Исках да кажа, че кресливото тросване и дрвбнави нападки не прилягат на мъж на години, а ‘некомпетентността’ е спектър.
Моето мнение по темата е, че най-решаващо за редуциране на теглото е поддържането на калориен дефицит, а следенето на този времеви прозорец (преди-след) и какви макронутриенти ще се приемат в него е значително второстепенно. Иначе съм съгласна, че нямаш някаква полза от въглехидрати след кардио.
edit:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4242477/
Мнението беше редактирано от BGDN. на 07.08.19 14:47.
07.08.19
14:59
Когато някой почва да се закача, като теб, се очаква да дадеш отговор, защо не си съгласна, нали така! Аз, като състаряваща се дядка)), дадох обосновка на моя коментар.
Твоя коментар, че след тренировка можеш изобщо да не ядеш, за да отслабнеш е верен, ако не се умираше от това. Аз написах и се обосновах, че в рамките на до 1 час, организма е още в работещо затихващо състояние и гори много повече калории, отколкото, когато просто нищо не правим. Т.е след тренировка ние нищо не правим, поне 40 минути и получаваме също такова изгаряне, приблизително, колкото ако тренираме - липолизата е активна!
Дядка съм бил?!)))))))))
казано от BGDN. на 07.08.19, 14:41:
Моето мнение по темата е, че най-решаващо за редуциране на теглото е поддържането на калориен дефицит, а следенето на този времеви прозорец (преди-след) и какви макронутриенти ще се приемат в него е значително второстепенно.
edit:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4242477/
И аз смятам че общия калориен баланс е най-важен, но изследването, което си дала не отговаря на Карбо на теорията. В това изследване са яли или преди трен, или веднага след.
Аз самия търсих изследване което да покаже какво става ако ядеш или не чдеш кратко след тренировка - час - два, но не намерих. Моето предположение е че няма значение.
07.08.19
15:22
Дядката има всички изследвания за това пише. Превод на руски от оригинали на английски такива и хамерикански....))))))
казано от Димо на 07.08.19, 15:16:
И аз смятам че общия калориен баланс е най-важен, но изследването, което си дала не отговаря на Карбо на теорията. В това изследване са яли или преди трен, или веднага след.
Животът не отговаря на карбо на теорията. 😄
Аз не споря със завишената липолиза след активност и това, което казвам за КД не го отрича. Казвам, че к*р за завишената липолиза ако ядеш в излишък 🙂
казано от Carbohydrate на 07.08.19, 15:22:
Дядката има всички изследвания за това пише. Превод на руски от оригинали на английски такива и хамерикански....))))))
Дядката очевидно има и мегаломания, но тва е личен проблем. 🙂
Мнението беше редактирано от BGDN. на 07.08.19 16:22.
07.08.19
16:59
Просто знам колко ценно време съм изхарчилне не само в тренировки, но и в търсене на интересуващата ме информация, четене, съпоставяне на факти и т.н, за да се премине на по-високо ниво от ” мускулО знае, че имат нужда от него и затова няма да се самоизяде”))))))))))))))
П.П. и да допълня...това, чи искаш да стоиш на едно място и да не се интересуваш от неща, които пряко те засягат, е малко казано не сериозно, особенно тук на форума...особенно да си във него от години и нищо да не научиш, освен, че мускулО не искал, разбираш ли или искал или там каквото и да е)))))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 07.08.19 17:55.
казано от Carbohydrate на 07.08.19, 16:59:
Просто знам колко ценно време съм изхарчилне не само в тренировки, но и в търсене на интересуващата ме информация, четене, съпоставяне на факти и т.н, за да се премине на по-високо ниво от ” мускулО знае, че имат нужда от него и затова няма да се самоизяде”))))))))))))))
П.П. и да допълня...това, чи искаш да стоиш на едно място и да не се интересуваш от неща, които пряко те засягат, е малко казано не сериозно, особенно тук на форума...особенно да си във него от години и нищо да не научиш, освен, че мускулО не искал, разбираш ли или искал или там каквото и да е)))))
Тия кавички и допълнението ти не знам дали са за мен? Трудно ми е да ти следя хаотичната мисъл, но ако си в заблудата, че стоя на едно място, тъй като никога не си говорил с мен/виждал на живо, винаги имаш свободата да направиш справка с дневника ми . ✌
07.08.19
19:37
казано от BGDN. на 07.08.19, 19:28:
казано от Carbohydrate на 07.08.19, 16:59:
П.П. и да допълня...това, чи искаш да стоиш на едно място и да не се интересуваш от неща, които пряко те засягат, е малко казано не сериозно, особенно тук на форума...особенно да си във него от години и нищо да не научиш, освен, че мускулО не искал, разбираш ли или искал или там каквото и да е)))))Тия кавички и допълнението ти не знам дали са за мен? Трудно ми е да ти следя хаотичната мисъл, но ако си в заблудата, че стоя на едно място, тъй като никога не си говорил с мен/виждал на живо, винаги имаш свободата да направиш справка с дневника ми . ✌
винаги можем да се опознаем🙂, vasil73@abv.bg ще ми е приятно...да си направим справка)
07.08.19
19:45
Аз съм много разстроен 😥 от квалификацията “Дедо”, като се има предвид, че с Карбо сме набори май 😫. Ама това е живота, ко да праиш 😎
М/у другото, както си в пика на всичко, когато си в края на 20-те и около 30-те, т.е. енергия, амбиции, мисли за бъдещето и развитието и т.н. и т.н., няма и да се усетиш когато вече ще си на 40 и отгоре. 10-15 г. реално не са нищо, като годините след 30 направо летят, но разликата във възприятията явно е голяма-за 26-30 годишните сме си дедовци. От едната страна е пила, а от другата дедек или бабек.
Аз лично, да сме живи и здрави, ще съм много щастлив форума да просъществува и много от хората сега, да се задържим в него още дълго време. Та някои от нас, дай Боже, като чукнем 60, още да тренираме и да се наслаждаваме на мацките тук, които вече ще са прехвърлили 40-така, но още ще тренират и попълват дневници.
Казвам го ей така, няма общо с възникналия спор между когото и да е, в случая Карбо и БГДН. Просто “искрите” бяха повод да фърля и аз едно мнение.
Мнението беше редактирано от Деян на 07.08.19 19:48.
Човекът ако не беше несигурен нямаше да се обижда 😉 акцентирах върху разликата между него и Ивон и колко е неадекватен грубият начин, по който и се нахвърли вербално.
П.п.баща ми е 3 години по голям от вас, на път е да е дядо, и е супер щастлив.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 07.08.19 19:49.
07.08.19
19:54
казано от BGDN. на 07.08.19, 19:48:
на път е да е дядо, и е супер щастлив.
Ей това е приказка.....май имаме новина-браво 😎
казано от Деян на 07.08.19, 19:54:
казано от BGDN. на 07.08.19, 19:48:
на път е да е дядо, и е супер щастлив.
Ей това е приказка.....май имаме новина-браво 😎
Освен мен има още 2 деца, не съм аз😉
07.08.19
20:26
казано от BGDN. на 07.08.19, 20:07:
Освен мен има още 2 деца, не съм аз😉
Ясно, предположих възможностите 😎
07.08.19
21:51
Гледам вече сте окендзали поредната тема и няма нужда да се включвам и аз.
п. с. По повод другата тема за 18 год възраст в дневника на Димо. Да не цапам и там. Имате дъщери, засрамете се 🙂
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 07.08.19 22:12.
Смешни са ми разни красотки- нафукани от кулата на какво??- ,нарисували се малолетки.
Избягали няколко км и вече фъркат из облаците...та и квалификации слагат,на хора дет да тичат насреща ,ще имат да гонят.
Пораснали вече....много.
Мнението беше редактирано от nervak на 07.08.19 23:21.
07.08.19
23:31
казано от Петко К на 07.08.19, 11:25:
Ами не, не е важно, а и не можеш да си в добри отношения с всички, особено пък в интернет 😄
По-важното е да се казва и отстоява истината и фактите.
За съжаление. Поне като стойностни хора да се държаха. Ако не са, поне уважение да имаше. 🙂
Не мисля, че казвам лъжи, но не винаги мога да се разбера с всички. Но все пак мога и аз да не съм права.
Все пак е хубаво да не прекалявате. Няма да ви кажа че съм правил големи натоварвания и на гладно и всякак и съм ял каквото има или каквото е подходящо. Банани винаги са ок.
Но е и хубаво да проявявате малко толеранс, особено към по млади и чувствителни хора, да не кажа деца. Да не употребявам и по тежки думи.
08.08.19
07:31
Много ми е странно, когато кората питат, значи ги интересува истината и за това са тук. Когато им отговорят компетентно, все ще се намери някой да каже, че се прави на голяма работа, да дава епитети и квалификации, вместо да се възползва от съвета, или да благодари.
Най-лошото е, че поколението чалга вече е родило същите като тях, които не са гледали правилните филми, за съжаление и никога няма да отстъпят мястото на бременна или възрастна жена в автобуса, което виждам всеки ден, няма да питат, кой е последен на опашката в Еконта, а ще се наредят най-отпред, няма да си сложат хартийката в джоба, а ще я хвърлят на земята, като и фаса....На никой не съм давал квалификации, но съм ги поправял, защото не са прави в изказванията си и вместо да кажат благодаря, виждаме какво става, 15 годишните казват: да ти пикам на аФторитета, аз си знам по-добре от теб)))....Еми, какво мога да направя?! Без силен съм пред такова поколение, а и както казах, естественният подбор ще постави всичко по местата си 🙂