12.08.19
16:16
Здравейте!
Аз съм Гери. От доста време чета сайта и форума и най-сетне реших и аз да си направя дневник, основно за да следя по-лесно храненето и тренировките си. Не знам колко редовно ще публикувам в него, но ще се постарая. Целта ми е да сваля около 5-7 кг. Висока съм 164 см, тежа 64,2 кг, на 24 години. Мерките ми са следните - гръдна обиколка - 93 см, талия 69 см, ханш - 94 см, бедро - 58 см, бицепс (отпуснато състояние)- 27 см, врат - 31 см, китка - 14.5 см.
За съжаление никога не съм обичала и продължавам да не обичам да спортувам, но все пак го правя. Има и спортове, които ми харесват и дори ми доставят удоволствие, но са свързани с твърде голям за бюджета ми разход. Когато бях на 15 години започнах да ходя на фитнес, ходих 2 години. Спрях. След около година, започнах отново, ходих по-малко от година и отново спрях и така още 3 или 4 пъти за по няколко месеца. Накрая реших, че по този начин няма да се получи и започнах да тренирам вкъщи, по 30 мин дневно, 4-5 пъти в седмицата - в момента правя 90-дневното предизвикателство на Румяна Илиева. Имам прекъсвания и в този тип тренировки, но са за по-кратки периоди от време.
Относно храненето - не съм почитател на сладкото (много рядко ми се прияжда и то тъмен шоколад), на газираното, полуфабрикатите и junk food. От продуктите, които повечето хора забраняват по време на диета, ми е трудно да не ям единствено плодовете, тъй като тях много ги обичам и затова и не се ограничавам от тях (е, не ги ям с килограми, разбира се).
Обичам да готвя, когато имам време и да разнообразявам храненето си доколкото мога.
Храненето ми за днес се състои от следното :
(днешното хранене не е пример за обичайното, просто така се случи)
общо за деня: около 850 ккал (старая се да ги поддържам около 1200-1300 ккал)
сутрин: кафе
обяд: 100 г морски дарове - около 120 ккал
малка филия пълнозърнест хляб – около 50 г – 70 ккал
1 среден картоф – 60 г – 50 ккал
диви сливи - 250 г - около 110 ккал
вечерята ще бъде : 150 г пилешко филе печено - 170 ккал
300 г салата от домати, краставици и чушки - около 60 ккал
3 чаши бяло вино - 210 ккал
Тренировка: ден 29 от 90 дневното предизвикателство
31 минути :
2 кръга от 6 комбинации, всяка по 2 мин, състояща се от интервали 10-10 сек, с 30 сек разтягане след всяка комбинация:
комбинация 1: 10-10 високи колене и планк
комбинация 2: 10-10 напад върху ляв крак и повдигане на ляв крак с полуклек върху десен крак
комбинация 3: 10-10 напад върху десен крак и повдигане на десен крак с полуклек върху лявкрак
комбинация 4 : 10-10 изтласкване от земя в позиция планк (push off) и задържане на клек с леки стъпки на място + скок от клек на края на интервала
комбинация 5: 10-10 ренегатско гребане с 5 кг гира, редуване лява-дясна ръка
комбинация 6: 10-10 повдигане крак във въздуха, редуване на ляв-десен крак
комплекс “finishers” - първият от
30/20/10 Двойно обратно броене: суинг с пудовка + лицеви опори
В моя случай лицевите опори бяха от колене и без пляскане, тъй като това са единствените, които мога да правя, а пудовката беше 5 кг гира
Какво мнение имате за упражненията на Румяна Илиева? Аз съм доволна, натоварват ме доста понякога и за мен е по-ефективен начин, отколкото да отделям време за фитнес залата, както и за транспорта до и от нея (живея в София). По-вероятно е да ги изпълня 😄
Темата беше редактирана от Sibila на 17.08.19 00:04.
Здравей 🙂
За спорт в домашни условия тренировките са й много добри. Много е креативна. Трудно би могла да намериш по-добър източник за тренировки от този тип.
Пожелавам ти да няма повече “отново ново начало” 🙂
Хубаво пожелание 🙂 Надявам се да го сбъдна.
Към вечерята ще добавя 100 г пюре от целина и картоф - 120 ккал.
хапнах и малко соя - около 20 г - 95 ккал
Тоест общо стават 1065 ккал за днес.
Хубава вечер!
Привет!
Днешният ден беше горещ и лежерен. Реших да почивам заради мускулната треска, която ме мъчи.
Храна:
обяд: почистване на хладилника - около 250г картофена салата, 100 г шунка, 50 г риба тон и една ябълка, 5 г тъмен шоколад
общо около 700 ккал
Вечеря може би няма да има.
Здравейте!
Днес нямам енергия, всичко беше трудно.
Храна :
обяд: бъркани яйца със сирене - около 330 ккал
свинска шунка - около 120 г - 150 ккал
салата с малко зехтин- около 200 г - 100 ккал
вечерята ще е : 150 г печена мерлуза със 100 г картофи- около 400 ккал
около 200 г салата - 100 ккал
2 чаши бяло вино - около 140 ккал
общо - 1220 ккал
Тренировки:
сутрин - 20 мин - ден 30 от 90 дневното предизвикателство
2 комбинации, всяка по 5 мин, повтарят се 2 пъти:
комбинация 1 - 2 рунда :
20 сек плие клек,10 сек активна почивка
20 сек напади ляв крак,10 сек активна почивка
20 сек планински катерач (коляно - срещуположно рамо), 10 сек активна почивка
20 сек редуване 4 високи колене + клек, 10 сек активна почивка
20 сек напади десен крак,10 сек активна почивка
комбинация 2 - 1 рунд:
2 мин редуване на лицева опора и раменна преса
2 мин ренегатско гребане с гири по 5 кг
2 мин от позиция “гледащо надолу куче” сгъване на коляно към рамо и разгъване на крак нагоре - десен крак
2 мин от позиция “гледащо надолу куче” сгъване на коляно към рамо и разгъване на крак нагоре - ляв крак
1 мин планк
вечер : 32 мин:
не ми се описва всяко упражнение, така че ако на някого му е интересно - https://www.youtube.com/watch?v=gPejLGrtfiM&list=PLxZDXAFAaAWcBkasoVKJoVUt4TSA5-y_6&index=8&t=0s]15 мин корем
https://www.youtube.com/watch?v=g4ugRcV_hlo]8 мин finishers (ужасна музика към клипа)
2 рунда от следното:
45 сек скок встрани + скок от клек, 15 сек почивка
45 сек редуване на 4 планински катерач и лицева опора, 15 сек почивка
45 сек скок от клек със завъртане на 180 градуса, 15 сек почивка
45 сек crab dance - така е кръстено, не знам какъв е аналогът на български, 15 сек почивка
Изморих се доста, макар упражненията да не са трудни.
После да полея цветята, вечеря и филм.
Хубава вечер!
Мнението беше редактирано от Sibila на 17.08.19 00:08.
От етикета на опаковката, но ги закръглям винаги нагоре. В случая май са по-малко, около 120.
Привет!
Тренировката за днес (сутрин) :
ден 31 от 90:
36 минути:
2 мин тръстър с 2 гири по 5 кг - реално беше 1 мин с двете гири, после вдигах само едната, понеже ми стана много тежко...нямам сила в ръцете :/ , 15 сек разтягане
2 мин повдигане на десен крак от задна опора (сгънати в коленете крака), 15 сек разтягане
2 мин гребане с гира 5 кг + още една 1,5 кг - общо 6,5 кг дясна ръка, 15 сек разтягане
2 мин повдигане на ляв крак от задна опора (сгънати в коленете крака), 15 сек разтягане
2 мин гребане с гира 5 кг + още една 1,5 кг - общо 6,5 кг лява ръка, 15 сек разтягане
2 мин лицеви опори, 15 сек разтягане
2 мин планк, 15 сек разтягане
2 мин редуване на 4 високи колене,4 ножица и 4 подскок звезда, 15 сек разтягане
2 мин ренегатско гребане с гири 5 кг, 15 сек разтягане
2 мин клек + търкаляне по гръб ? и изправяне + скок
5 мин редуване на клек, 10 сек планк от длани, лицева опора, от лакти наклони ляво -дясно, повдигане на таз от централна опора, клек, 4 скока ляво дясно, 10 сек активна почивка - подскоци
9 мин (трябваше да са 10, но не издържах) редуване на:
1 мин суинг с 6,5кг тежест (двете гири от по-горе)
1 мин бърпи с лицева опора
Останах без въздух и ме заболя кръста, стъпах накриво докато скачам....Водата спря..............
Храна:
Обяд: ОТНОВО яйца - имам няколко вече приготвени неща с яйца и се напъвам да ги изям преди да са се развалили. Може и да започна да кудкудякам, не се знае...
250г обезмаслена извара с 2 яйца, 60 г сирене и 2 печени червени чушки и една пълнозърнеста филийка хляб - 600 ккал
вечерята ще бъде :
бъркани яйца със сирене :( - 330 ккал
салата - около 60 ккал
общо за деня - около 990 ккал, но може и да добавя още нещо малко към вечерята та да станат около 1100 ккал
Опитах се да направя нещо като сладолед от извара, сокът на един портокал и половин грейпфрут....стана рядко май. Добавих малко ванилия и настърганата кора на портокала. Няма захар или подсладители. Сега чакам да се стегне пък ще видим дали и какво ще излезе.
Спокойна вечер!
Мнението беше редактирано от Sibila на 15.08.19 18:37.
Вдигни си калориите с поне 500. Храниш се изключително оскъдно.
В последствие не само, че ще спреш да сваляш, но и е много опасно да си докараш здравословни проблеми.
Благодаря за мнението! Наясно съм, че са ми малко калориите, но и още 500 ми се струват много. С тези тренировки не изразходвам кой знае колко енергия, предполагам не повече от 200-300 ккал, а ежедневието ми не е свързано с физическа активност. Тоест на ден не изразходвам повече от 1600-700 с тренировката, та затова ми се струва, че би трябвало да се стремя да поддържам 1200-300 ккал, за да съм в някакъв смислен дефицит. Друг е въпросът, че последните дни нямам особен апетит и се случва да са по - малко и от 1200.
Салатата се получи повече, така че е около 100 ккал, което прави приемът около 1030 ккал.
Мнението беше редактирано от Sibila на 15.08.19 21:04.
Днес повече ядене, много калории. За съжаление. Но пък излизах с приятели, така че нормално.
Тренировка 20 мин, не ми се занимаваше за повече. Бяха лесни, но нямах желание или сила за повече. 5 дни тренировки ми идват в повече май.
силова за цяло тяло - 5 мин
изометрия - 5 мин
корем 5 мин - тук модифицирах една част и направих нещо средно между ниво 2 и ниво 3 - нямаше движения от колене, а от лакти и добавих наклони ляво -дясно при планка
силова цяло тяло - 5 мин
30 мин разходка с куче
Храна :
сутрин: 130 г грозде - към 100 ккал, кафе
обяд: 120 г пилешко филе на скара, среден варен картоф, шепа рукола - 250 ккал
ябълка - 100 ккал
следобяд: 120 г варена шунка - около 150 ккал
оризовки - 3 - 90 ккал
вечеря : 100 г сьомгова пъстърва - 170 ккал
бобена салата (червен и бял боб, кисели краставички, чушка,лук) - 230 ккал
диви сливи - около 60 ккал
бяло вино - около 350 ккал
общо около 1500 ккал ..... не е малко
Сладоледът от вчера е катастрофален - кисел, горчив и с консистенция на мръсен сняг. Обичам ментов сладолед и накрая ще си купя, за да спра да го мисля, защото вече го и сънувах.
Здравейте!
Уикенда беше без тренировка и малко повече храна - събота около 1400 ккал, неделя - около 1300-1350 ккал. Нищо не ми се правеше. Имаше около час разходка в гората.
Днес:
Тренировка - 50 мин (отне ми повече, доста ме измъчи)
3 кръга, всяко упражнение е с 21 повторения, като след всяко упр. трябваше да правя пистолети, но не успях да направя нито един. Затова ги замених с 6 скока от клек или 10 клека с 10 кг тежест:
скок от клек
редуване на лицева опора с широк хват, с раменен хват и тесен тип “каро”
pull over с коремна преса (6,5 кг тежест)
планински катерач
скокове ляво-дясно
“жабешко пляс”
гребане дясна ръка с 6,5 кг тежест
гребане лява ръка с 6,5 кг тежест
вертикални коремно-тазобедрено повдигане
от полуклек с ръце на пода, разгъване на десен крак вляво, сгъване до вертикална позиция и повдигане назад
същото с другия крак
коремна преса с повдигнати и свити в коленете крака + изпъване на краката напред и нагоре
скок звезда с докосване на срещуположно стъпало
храна:
обяд : 150 г зелен боб със 100 г кисело мляко
150 г скир, половин червена чушка, 2 оризовки
40 г пушено пуешко
следобед : 300 мл айран (120 г мляко 2 %) - 70 ккал
553 ккал
вечеря : маринована риба около 150г и салата - около 480 ккал
вино - 140 ккал
общо за деня 1172 ккал
Изпитвам глад, килограмите си стоят толкова - 64,1 бях сутринта. От талията има свален около см. Нищо работа.
Леко демотивирана, гладна и изморена с пожелания за лека вечер на всички!
Килограмите не ги гледай, защото има вероятност да увеличаваш мускулите, които тежат повече от мазнините. Гледай обиколките. Това е за седмица, нали? Какво ли ще е след 10 седмици или година (53-54 седмици) 🙂
Всъщност е за две седмици - бях започнала седмица преди да създам дневника. Но да, явно трябва повече търпение. Ако намаля храната още, просто ще спра да се храня, така че това не е вариант. Евентуално да ги смъкна до 1000. Иска ми се да не броя калории и въглехидрати цял живот. Иначе и аз си го помислих това с мускулната маса, но с тези тренировки малко ме съмнява да успея да кача кой знае колко мускули.
Каквото е, такова. Усмихнат ден на всички!
Забелязвам че в повечето дни дневникът ти започва с “нямам енергия”, “нищо не ми се прави” - с толкова малко храна не знам как изобщо правиш нещо.
Не знам защо си решила че трябва да свалиш 5 или 7 килограма, но бих те посъветвала да не гледаш кантара, а както по-горе казаха - мерките, и като допълнение към тях как се чувстваш и как изглеждаш в (и извън, разбира се) дрехите си. Числото на кантара, освен ако не се опитваш да влезеш в някаква категория, рядко има особено голямо отношение към това как изглеждаш.
Успех! 🙂
Съгласна съм, че числото на кантара не е определящо за начина, по който изглеждам, но знам как изглеждам, когато съм 57, 60 и 64 кг. С последното тегло не е чак отблъскващо, неприятно или като цяло нещо драматично, но на 60 или 57, според мен поне, е по - добре. Та затова реших, че няма да е зле да сваля 5-6-7 кг, или 4 поне. Лошото е, че и обиколките твърде не мърдат.
Вярно е, че така започва всеки ден, което не е най-приятното усещане. Днешният не е изключение.
Тренировка: 40 мин - днес едвам издържах и не успях да направя цяла тренировка, от което не съм никак доволна, но...
1 кръг ниво 3
1 кръг ниво 2
30/20/10 Двойно обратно броене: суинг с пудовка + лицеви опори - лицевите опори не са с пляскане и са от колене
В тези тренировки често има упражнения, които са в пози с главата надолу, което ми е много дискомфортно. Чак почва да ми се гади понякога.
Привечер помагах на приятели да си боядисат кухнята. Не знам доколко помогнах, но поне беше забавно.
Храна:
обяд: 130 г печено свинско филе със салата, 1 оризовка, праскова - около 430 ккал
вечеря: 100 г ципура , бобена салата , 200 г сливи - около 420 ккал
вино - 350 ккал
общо около 1200 ккал
Хубава вечер 🙂
Мнението беше редактирано от Sibila на 20.08.19 23:47.
казано от Гери на 20.08.19, 23:46:
Съгласна съм, че числото на кантара не е определящо за начина, по който изглеждам, но знам как изглеждам, когато съм 57, 60 и 64 кг. С последното тегло не е чак отблъскващо, неприятно или като цяло нещо драматично, но на 60 или 57, според мен поне, е по - добре. Та затова реших, че няма да е зле да сваля 5-6-7 кг, или 4 поне. Лошото е, че и обиколките твърде не мърдат.
Вярно е, че така започва всеки ден, което не е най-приятното усещане. Днешният не е изключение.
А ако имаш мускул, обиколките най-вероятно ще паднат, килограмите може и да се повишат, но пък ще изглеждаш по-добре и (така или иначе за да се стигне до там) няма да си гладна и ще имаш енергия. 🙂
Има някакъв мускул някъде там 😄 Но той си има и покривало за съжаление. Ще видим, може да пусна някоя снимка по някое време.
Като цяло съм стегната. Просто има за чистене немалко и ми се иска да става по-бързо.
Четох из твоя дневник между другото и изглеждаш супер, поздравления за формата 🙂
Мнението беше редактирано от Sibila на 21.08.19 00:07.
казано от Гери на 21.08.19, 00:05:
Има някакъв мускул някъде там 😄 Но той си има и покривало за съжаление. Ще видим, може да пусна някоя снимка по някое време.
Като цяло съм стегната. Просто има за чистене немалко и ми се иска да става по-бързо.
Четох из твоя дневник между другото и изглеждаш супер, поздравления за формата 🙂
Благодаря 🙂 И съветите ми са от преди ядях и аз по 800кал, правейки само кардио, гледайки единствено числото на кантара - далеч не изглеждах и не се чувствах по подобен на сегашния начин. (В момента не следя калории но съм на поне 2100/2200)
Привет!
Днешната тренировка:
Промених някои упражнения като нападите със скок, понеже ме болят коленете по този начин, а ритниците в началото са по-ниски. Интервалите на всяко упражнение са по 10 секунди, 10 комбинации от по 2 мин
1: скок на ляв крак, ритник с десен
скок на десен крак,ритник с ляв
лицеви опори - в моя случай повечето са от колене
2: клек със собствено тегло
скок от клек
редуване на напади, ляв-десен крак
3: гребане с 6,5 кг гири - лява ръка
раменна преса с 5 кг - лява ръка
гребане с 6,5 кг гири - дясна ръка
раменна преса с 5 кг - дясна ръка
4: pull over с 6,5 кг тежест
извиване при повдигане от лег с 6,5 кг тежест
пеперуда + коремна преса с 6,5 кг тежест
5: повдигане на торса от планк на лакти - редуване лява-дясна ръка
гръбно обратно извиване с повдигане на краката
6: бърпи
скок в квадрат
ножица
7: повдигане на крак от задна опора със сгънати колене
повдигане на десен крак нагоре и назад
повдигане на десен крак настрани
повдигане на ляв крак нагоре и назад
повдигане на ляв крак настрани
8: от планк докосване лакът- срещуположно коляно - лява ръка - десен крак
от планк докосване лакът- срещуположно коляно - дясна ръка - ляв крак
задържане на по “лък”
9: бърпи с лицева опора
суинг с 6,5 кг тежест
Храна :
Много ми се ядат плодове и никак не ми се иска да пропускам всички плодове, които ги има само през лятото, затова днес обядът ще се състои само от това - около 400 - 500 ккал
За вечерята не съм решила все още.
Преди време вкъщи нямаше никого за около 10 дни и два гълъба си бяха свили гнездо между ролетната щора и прозореца, на перваза. Имаха яйца, които се излюпиха преди няколко дни. Днес вече малките са започнали да придобиват сиво оперение. На снимката се вижда малка част от тях долу вляво изпод майката (поне мисля, че е майката). Много са милички, само че скоро няма да мога да вдигна щората.
Мнението беше редактирано от Sibila на 23.08.19 00:28.
Попълвам днешните хранения
обяд : диня,2 праскови, ябълка, 2 оризовки - около 470 ккал
вечеря : сирене за грил (нещо тип халуми) - 100 г - 320 ккал
зелева салата с маслини - около 200 ккал
една бира - 200 ккал
общо - около 1200 ккал
Привет!
Хранене:
обяд : 100 г сирене за грил, домати, 3 мариновани копърки, праскова, оризовка - 580 ккал
вечеря: 100 г салата, пилешко филе на грил - 250 ккал
бяло вино (повече) - 490 ккал
общо - 1320 ккал
тренировка:
20 мин цяло тяло
9 мин корем
1 час разходка в гората, от който 30 мин по баир (беше много горещо)
20 мин крака - двете тренировки по 2 пъти
Гълъбчетата растат много бързо!