25.03.06
21:32
1. На 16г.съм Висок съм 173. Майка ми е 163, а баща ми 181. До колко ще мога да порастна.
2. Фитнеса ще спре ли растежа ми?
25.03.06
22:54
Истина е,че ако се поразровиш ще намериш 200 тема, същата като тази...Да речем околоо...90% от упражненията във фитнеса не влияят на разстежа ти,но ако правиш примерно клекове с много големи тежести би могъл да спреш растежа си,дори и да станеш малко по-нисък, защото меката тъкан м/у прешлените на гръбначния ти стълб се разрушава..Според мен няма от какво др да се притесняваш,макар че съществува и друга теория, при която костите,подложени на натоварване реагират, като стават по дебели, за да издържат на натоварването и точно това одебеляване прави по-трудно тяхното издължаване..Но примерно упражнения като pulldown-a и набиранията изпъват тялото и така :)
Темата е обсъждана многократно, а и едва ли някой може да ти отговори колко ще пораснеш.
26.03.06
12:29
ще пораснеш 5-6 см още евентуално.Фитнеса няма да ти попречи но се въздържай от големите тежести
Някои ще ми обясни ли физиологическо-биологичния механизъм на това порастване чрез баскетбол :shock: Високите играят баскет, защото са високи, а не обратното според мен. :?
26.03.06
18:07
Някои ще ми обясни ли физиологическо-биологичния механизъм на това порастване чрез баскетбол :shock: Високите играят баскет, защото са високи, а не обратното според мен. :?
Еми обртното :)
26.03.06
18:49
хахахах каза му го....как може братче некой още да верва на тия тъпотии незнам!!!!
26.03.06
21:01
колкото и да ми е неприятно аз пък съм доста висок макар че не ми дреме вече.188см.започваш да тренираш баскет нисък и после ставаш висок аз почнах 178 и станах 188 ако бях продължил щях да съм 195 сигурно.И имаше един дето с специялни трнировки и хапчета стана от 1.75 см, 190 за по малко от 2 години :) после почнахме да му викаме гумения :)
Раждаш се нисък и малък и после като поживееш ставаш висок - това го знаем. :D Много интересно какви са тези магически хапчета ? :D
И аз съм като иваивалито , аз пък съм доста висок и съм все още на 16 не ми иска да ръста повече на на височина 1,85см съм и така съм си добре няма да трябва повече !!! Иначе и аз съм чувал от каде ли не че от Баскета се порасва на ръст някои сантиметър , пък и тои си личи де повече баскетболисти са към 2метра и повече !!!