как се справяте с това

30.07.04
23:13

да се пие много вода е хубаво - това е едно от първите неща които научава човек, когато за първи път стъпи в залата. Минимум 4, 5 литра, аз лично никога не падам под 6 литра, 1-1.5 си ги изпивам само по време на тренировка.
Когато съм на работа е добре - в офиса имаме тоалетна  :D
Когато съм из центъра обаче, напоследък маршрутът ми следва траекторията на по-реномираните обществени тоалетни и заведения за обществено хранене. Вие така ли сте?
Смятам да намаля приема на течности през почивните дни, не ми се вярва да е фатално. Има ли начин човек да изчисли кога трябва да ограничи водата ако примерно знае кога ще излиза следобед?

30.07.04
23:26

[quote author=“Pars”]да се пие много вода е хубаво - това е едно от първите неща които научава човек, когато за първи път стъпи в залата. Минимум 4, 5 литра, аз лично никога не падам под 6 литра, 1-1.5 си ги изпивам само по време на тренировка.

Кой ти е казал, че е задължително да се пие по толкова много? Всеки човек е различен, на мен например 2 литра ми стигат. Като пия повече нито качвам повече кила, нито се чуствам по-добре. Ти като изпиваш по 1-1.5 литра на тренировка не ти ли става тежко? Все пак това си е доста вода за толкова малко време? А и накрая, многото вода все пак товари бъбреците според мен.

30.07.04
23:37

ами Мр Мускул то си е азбучна истина - пий вода за да не задържаш вода. А ти защо мислиш, че многото вода натоварва бъбреците - според мен е обратното - многото вода улеснява бъбреците и черния дроб.

30.07.04
23:45

Казвам ти, зависи от човека. :) Не аз имам проблем със “задържането” на водата  :lol:  :wink:  :lol:

31.07.04
01:05

Pars, по вереме на тренировка не е добре да пиеш толкова вода. Че в хода на тренировката се губи вода е вярно но, ако пиеш толкова вода, организма ще се чуди дали да прати кръв в мускулите или да нареде на бъбреците да започнат усилена филтрация на кръвта...

31.07.04
02:03

Многото вода натоварва наистина бъбреците, но говориме системно да приемаш по 10 литра и нагоре... поне така си мисля :)
4-5 литра си е оптимален вариант. Кофтито е че трудно се свиква да се наливаш. Пък и това пикане... :)
Парс, пий 1-2 часа преди тренировката този литър и половина, а по време колкото да не си жаден.

Aве хора, кви ги приказвате, бре.
За нормален възрастен човек минималната доза е 3-3,5 литра. Варира, предимно нагоре според теглото и възрастта(по - възрастните хора са по - обезводнени). Естествено включва и водата, приета с храната.
Ключов е момента с бъбречните заболявания и особено с камъните в бъбреците. При повечето се препоръчва МНОГО вода. Е, при някои - специална или пречистена, но все пак - много. Тук без малко да излезе, че водата разболява бъбреците :)
Освен това: има ли ускорен кръговрат на кръвта, ще има и ускорена работа на бъбреците. Туй си е закон божи. Кръвта няма как да заобиколи бъбреците, нито има защо. Това няма много общо с водата - организмът въобще няма какво да се “чуди” :) Искат ли клетките на мускулите да “ядат”, кръвта им носи. А като искат да отделят, тя го поема. И тук вече се включват бъбреците.
По - скоро си мисля, че толкоз много води на гладно могат да ти създадат проблеми със стомаха и стомашните киселини. И факта, че веднага посещаваш “администрацията”, показва, че водата просто не се усвоява от организма. Аз например пия по 4-5 литра, ама се потя кат коч и в тоалетната си ходя съвсем нормално. Според мен е редно да понамалиш малко приема по време на тренировка и през деня. Не знам дали ти е толкова вкусна, ама не се насилвай, имай предвид че и с храната приемаш много вода :) Все пак отчасти момчетата са прави - всеки орган се захабява със времето.
А и не съм 100% убеден дали претоварения и едва ли не подут с вода бъбрек по време на тренировка съумява да върши на пълни обороти работата по филтриране на засилените “заявки” на организма.

31.07.04
10:02

еми аз пък знам, че неспортуващ човек трябва да приема около 2 литра, за активно спортуващ, каквито сме 90% от този форум, 3-4 л. е абсолютния минимум, професионалистите доколкото съм чувал приемат далеч по-внушителни количества, но айде всяка жаба да си знае гьола  :)  :) .
Освен това навсякъде препоръчват да се пие вода по време на тренировка, както и навсякъде препоръчват да се пие вода, дори и да не си много жаден.
Аз не се потя много, не знам защо някаква специфика на организма и е нормално да изкарвам водата директно в тоалетната, не съм забелязал и никакви проблеми със стомаха и стомашните киселини.

Пий при тренировка, ама по малко. Примерно 1/2 литър или ако много си жаден - малко повече. Фактът обаче че не се потиш много предполага и по - малка нужда от вода, не знам защо тогава се тъпчеш. Изпитата вода няма да увеличи мускулите просто защото си я глътнал. Както казах, дозите които съм написал - 3-3,5 л са желателен минимум, който включва и водата, приета от храната. Човек може да живее и с по - малко вода, може и да има специален организъм и нужда от по - малко вода, но в общия случай толкова е водата. И няма как да разделиш водата от храната от тази от чешмата - и двете се използват от оргнизма. Аз може да изпивам половин литър вода дневно, ама да изяждам по една 10 килограмова диня  :oops:  :roll:  :P

31.07.04
12:55

оф, много дълъг стана спора, но 3-3,5 л са минимума без да се брои водата от храната /естествено при нормално хранене, а не само дини :D /.
ако не се съгласиш незабавно с мен  :D :D , ще трябва да ти търся доказателства.

Няма никакъв спор. Около 3-3,5 си е минимума вода за хора, които не спортуват. Естествено, всеки лекар може да каже нещо малко по - различно, но все ще е около тази цифра.

02.08.04
10:02

Абе момчета какви са тези литри бе :shock: Аз лично това ми е големия проблем че не мога да пия толкова вода.И 2л едвам успявам,просто не мога да пия вода,а това си е много важно :cry:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1