Добре ли ми е хранителния режим?

24.08.19
15:58

Привет. Интересува ме според вас добре ли е хранителния режим, трябва ли нещо да добавя или да махна.
Физ. Данни:
30г. 188см. 137кг.
Тренирам от 7-8 години естествено с прекъсвания.
Общо взето натрупах доста мускулна маса, естествено има и мазнини, но всичко е в нормата. 😄 Целта е да запазя всички мускули и да изчистя до 110/115/120кг.

Тренировките ми са по следната схема:
Гърди + бицепс / 3 серии за корем
Гръб + трицепс / 3 серии за корем
Крака + рамо
Почивка
Ръце / 3 серии за корем
Почивка
Почивка
3 дена седмично правя кардио, а събота и неделя тренирам общо 30 минути корема и упражнения като планински бегач, лицеви, клек, напади и т.н.

Добавките, които взимам са протеин, мултивитамин,магнезий, л-карнитин, фет-бърнер и Анимал Флекс за стави/сухожилия, както и креатин, който е с опр. цел естествено.
Взимам и “други” неща, но мисля, че е забранено да пиша за тях, за това ще ги пропусна. 😄

Диетата е следната:
1-во хранене:
100гр. овес, кофичка кисело мляко(500гр.), 1 лъжица горски плодове и 1 банан, разбито в блендър.
4 цели яйца

2-ро хранене:
100гр. ориз
100гр. зелен фасул и броколи(общо 100гр. и за двете при всички хранения)
200гр. пил. филе

3-то хранене:
300гр. варен/печен картоф
100гр. зелен фасул и броколи
200гр. пил. филе

Междинно хранене:
Протеинов шейк
50гр. натурално фастъчено масло

4-то хранене:
1 часа фреш(аз си го правя на сокоизстисквачка) от ябълка или портокал или грейпфрут
100гр. зелен фасул и броколи
200гр. пилешко филе

5-то хранене
50гр. суров бадем
консерва риба тон или 200гр. извара на Олимпус или 5бр. яйца(само белтъка).

30мин. до час преди лягане:
Протеинов шейк с 300мл. прясно мляко.

Общо взето с това се храня всеки ден. Тренирам между 2-ро и 3-то хранене. Целта е да има въглен и ест. сила преди и след тренировка. Веднага след тренировка удрям банан и протеинов шейк.
Как ви се струва режима и трябва ли да се прибавя/изважда нещо. И как са доматите и краставиците при сваляне ? Може ли да се консумират? Чудя се дали да не махна зеления фасул и броколите от 4-тото хранене и да сложа точно домати/краставици там.

Благодаря предварително.

Съвсем телеграфно от мен...

Храни се не повече от 3-4 пъти дневно с това количество храна (приемам, че си го преценил правилно). Бананът и протеинът след тренировка са излишни, ако до половин-един час след тренировка можеш да се храниш нормално. Всъщност протеинът на прах спокойно можеш да си го спестиш изцяло - видимо нямаш проблем с осигуряването на белтъчините. Няма нито една причина да отделяш жълтъците на яйцата. Краставиците и доматите ги включи спокойно в менюто, където ти е приятно и без много-много да ги слагаш в сметките. “Другите неща” наистина нямат място в този форум, но и те са напълно излишни (освен ако не си професионален спортист на съответното ниво, разбира се).

25.08.19
13:59

Определено много зависи какви са другите неща. Смного от другите неща не е добре да ядеш прости въглехидрати и при диета за сваляне е пак същото, а твоето меню изобилства от тях. Броколите и фасула не ги пипай, добяви домати и краставици вместо банана, картофите и оризя. Набавяи си въглехидратите от боб, леща и грах. И ако другите неща са силно андрогенни и ароматизират няма как да свалиш. Затова пак осмисли другите неща. Осмисли вредата от другите неща.

Модерация: И едно от тези е категорично забранено.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.08.19 18:54.

29.08.19
21:39

Първо благодаря и на двамата за отговорите.
Доматите и краставиците като салата вече са включени в 4-тото хранене за сметка на броколи/зел. фасул.
Другите неща няма да ги коментираме, защото са забранени.
Само със салати няма как да си добавям нужното количество въглехидрати.
Ориза и картофите са преди и след тренировки и са съобразени спрямо КБ.
За ориза има доста мнения, но и доста са, че е Окей при сваляне.
Същото се отнася и за картофите.
Послушах колегата и махнах 1 от протеиновите шейкове през деня.
Това ми е 4-та седмица от цикъла и до момента резултатите са доста добри. Като килограми не съм свалил много, но видимо съм позачистил доста.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1