Избор на добавки за мускулна маса

Здравейте, започвам периода на покачване на мусколна маса.Хранителния режим мисля, че ми е добре изграден.Ще започна от 3000калорий и ще дигам постепенно.Нещо от сорта на 240гр Протеин 350гр Въглехидрат 100гр мазнини е режима.Ще тренирам 3 пъти седмично.Малко за мен 27г 167см 64кг стаж в фитнеса около 2г с прекъсвания.Чудя се само и какви добавки да добавя за покачване на мусколна маса.За сега съм се спрял на следния Стак:

1.Протейн Dymatize iso 100
2:Креатин (Кре-Алкалин) на NOW FOOD
3:Omega 3 NOW FOOD
4: Глутамин (нямам си и на идея кой е с добро качество) ако може да предложите цена няма значение.
5:БЦАА на Dymatize (или мнения за по-добър вариант?)
6: Бета аланин  (нямам си и на идея кой е с добро качество) ако може да предложите цена няма значение.

Или ако имате по-добре идеи за добавки ще се радвам на предложения.

Темата беше редактирана от Вероника Налбатска на 05.09.19 21:33.

05.09.19
07:38

Протеина е добре, креатина взимаш на universal creatine монохидрат, бцаа на scivation xtend и митамини си вземи, а другото е ненужно. Даже с много месъ може да минеш и без добавки. Щом си тия кила, не ядеш достатъчно.

05.09.19
10:43

казано от Димитър Георгиев на 04.09.19, 20:01:

мусколна, калорий, в фитнеса, мусколна, Протейн

Като ти гледам нивото на грамотност, по-добре се ориентирай към добавки за покачване на мозъчна маса.

05.09.19
12:01

Здравейте, започвам периода на покачване на мусколна маса.Хранителния режим мисля, че ми е добре изграден.Ще започна от 3000калорий и ще дигам постепенно.Нещо от сорта на 240гр Протеин 350гр Въглехидрат 100гр мазнини е режима.Ще тренирам 3 пъти седмично.Малко за мен 27г 167см 64кг стаж в фитнеса около 2г с прекъсвания.Чудя се само и какви добавки да добавя за покачване на мусколна маса.За сега съм се спрял на следния Стак:

4: Глутамин (нямам си и на идея кой е с добро качество) ако може да предложите цена няма значение.
6: Бета аланин  (нямам си и на идея кой е с добро качество) ако може да предложите цена няма значение.

Ако след две години тренировки си още 64 кила, нещо генерално ти куца както в тренировките, така и в храненето. И добавките няма да помогнат. 
След като уж ще приемаш по 240 грама протеин (което за теб е над два пъти повече от необходимото) и 3000 калории дневно, то допълнителния протеин на прах е все едно да си хвърляш парите в кенефа. Същото важи и за останалите от списъка.
Мускулна маса не се качва с добавки.

HU

05.09.19
12:23

Масово ми прави впечатление ,че абсолютно всеки начинаещ не пита как,какво и по колко да ям и как да тренирам,а какво да взема за да стана “як”

казано от Alexander Krastev на 05.09.19, 10:43:

Като ти гледам нивото на грамотност, по-добре се ориентирай към добавки за покачване на мозъчна маса.

Не се оправдавам нито обиждам, но ако и ти научиш втори език на това ниво, писане, четене, говорене което съм научил аз бълграрския език без учелище защото от 5 годишен живея в Германия и разговарям и общувам вече 20години на немски основно, бих те поздравил и стиснал ръка, ако го постигнеш, за това преди да се правите на всезнайковци и интерестни се замислете малко, че има и хора които не са имали възможност за изучаването на майчения си език в учелище.Ако има грешки може пак да ме поправиш няма да се убидя, а напратив ще науча още малко граматика.

Явно съм останал малко не разбран.Не спазвам режим 2 години, режим спазвам точно 1 година и режима беше за изчистване, защото бях 77кг преди 1 година с много подкожни мазнини и никаква мускулна маса.След режима за чистене който беше около 7 месеца свалих до 61кг после започнах режим за покачване и достигнах 66кг 4-5 месеца и за месец и нещо пак изчистих до 64кг колкото съм сега.Калориите ми за периода на покачване достигнаха до 3400 и пак не качвах както трябва и за това искам да пробвам и с добавки ще има ли резултат.Колкото до режима на 3300-3400 калории мисля, че беше ОК.Ето го и него щом мислите, че куца.

Закуска 05:00ч
2 Сварени Яйца
140гр Овесени ядки
300гр Кисело Мляко 2процента 40гр Мед

Втора закуска около 08:30-9:00ч
30гр Бадеми
2 Големи Банана около 250гр

Обяд 12:30ч
200гр Пилешки гърди ( в приготвено състояние)
350-400гр зелена салата с 10-15гр зехтин

Втори Обяд около 15:30ч
250гр Ябълки или Банани
2-3 Оризовки
40гр Фъстъчено масло
15гр Бадеми

Тренировка около 17:00ч
След тренировка 1 Банан Доза протеин

Вечеря 19:00-19:30ч
200гр Пилешки гърди ( в приготвено състояние)
400гр Ориз (в сварено състояние)
Зеленчуци неувкосени: Домат Краставица Моркови.

Може и да съм изпуснал нещо, но като цяло това беше режима за покачване 3300-3400калорий
Това е в тренировъчен ден. В нетренировъчен въртях обяда с вечерята.

Ако нещо не е наред или куца може да предложите промяна....
Забравих да кажа работя и на 2 работи събота и неделя работата ми е ходене за двата дена по 8ч общо 30-34км ходене.
За това реших да се спра на тези добавки и тъй като не съм много наястно с добавките реших да се допитам до вас за мнение и начин на прием евентуално.

Мнението беше редактирано от Димитър Георгиев на 05.09.19 18:43.

05.09.19
18:55

казано от Димитър Георгиев на 05.09.19, 17:34:

казано от Alexander Krastev на 05.09.19, 10:43:

Не се оправдавам нито обиждам, но ако и ти научиш втори език на това ниво, писане, четене, говорене което съм научил аз бълграрския език без учелище защото от 5 годишен живея в Германия и разговарям и общувам вече 20години на немски основно, бих те поздравил и стиснал ръка, ако го постигнеш, за това преди да се правите на всезнайковци и интерестни се замислете малко, че има и хора които не са имали възможност за изучаването на майчения си език в учелище.Ако има грешки може пак да ме поправиш няма да се убидя, а напратив ще науча още малко граматика.

Трябваше просто отначало да подчертаеш, че си така както описа. Форумът се посещава главно от българи и доста рядко ще има хора като теб. Просто наистина правописът ти се набива на очи. Нищо лично.

05.09.19
20:57

Това е пример за това как когато хората не познават дадена ситуация и бързат да съдят, много пъти се оказват в грешка и причиняват ненужни щети.

06.09.19
07:28

казано от kaloyan на 05.09.19, 20:57:

Това е пример за това как когато хората не познават дадена ситуация и бързат да съдят, много пъти се оказват в грешка и причиняват ненужни щети.

Калояне, ти нещо по същество имаш ли да кажеш?

Въобще не ме интересува кой къде е живял, българският език трябва да се уважава! Иначе всеки неграмотник ще почне да си измисля оправдания.

Похвално, че момчето е научило български и си е видял грешките - явно в крайна сметка от хапливия ми коментар е имало полза, за разлика от безсмисления коментар на Калоян.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 06.09.19 07:29.

06.09.19
09:59

казано от Alexander Krastev на 06.09.19, 07:28:

Въобще не ме интересува кой къде е живял, българският език трябва да се уважава! Иначе всеки неграмотник ще почне да си измисля оправдания.

Ако идвах от провинция в централен Китай и дневникът ми стартираше с 5х300кг клек, вярвам че щеше да направиш компромис за разваления ми български 🙂

Ако баба беше мъжка, щеше да има дръжка 🙂

Можеш да вкараш и някакъв въглехидрат към първия обяд. Хляб или картофи, примерно.

Никой ли няма да изкаже мнение за добавките?Комбинират ли се добре и в каква последевотелнст би било най-добрия им прием?Как ви се струва хранителния режим?

Или ако имате по-добре идеи за добавки ще се радвам на предложения.

Протеина, глутамина и БЦАА-то са излишни. Омега 3 - аз лично харесвам повече на Олимп Спорт едишъна. Бета аланин - няма значение на коя марка ще вземеш. Креатин - вземи си монохидрат и си ти.
Иначе режима е добър.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1