Хранителен режим за покачване на мускулна маса мнения

15.09.19
23:16

Здравейте,
Поставих си за цел да си направя хранителен режим, който да споделя и с вас, като в основата на всичко беше той да е максиално достъпен откъм цена, но да не отстъпва и по качество и да не е кой знае колко ограничаващ. Какво мислите и вие за него? Целта ми е покачването на мускулна маса. Дали ще ще успея да постигна добри резултати с него без да използвам каквито и да било хранителни добавки (да, правя огромната разлика между хранителните добавки и химията, но не съм им фен и мисля, че е малко глупаво да давам пари за определено хранително вещество, освен ако не мога да си го набавя от храната)  Та сега и малко инфо за мен, на 14г съм, висок около 183см, тежа 65 кг, имам горе-долу добре оформени мускули и тяло, изчистено, откъм мазнини, но посредствените резултати не ме задоволяват и искам да покача мускулна маса. До сега съм се хранил добре, избягвал съм мазните и вредни храни, но без въобще да обръщам внимание на съдържанието на протеин в храненията ми, нито да се старая да ям храни богати на вещества, които са важни за постигането на целта ми. Ходих на фитнес това лято 2 месеца, но без, кой знае какъв постигнат резултат, тъй като не се хранех правилно и за това сега искам да променя тази своя грешка. Та ето го и хранителния ми режим

Режим на хранене за покачване на мускулна маса:
Закуска: 2 яйца (2х6гр) + 1 банан (1гр) + чаша прясно мляко = 13гр протеин
Обяд:  2 препечени филии с извара (2х5гр) + 2х300гр мляко с 2x1 банан + 2х75гр извара (42гр)  = 52гр протеин
Следобедна закуска: кофичка кисело мляко с 100гр извара с банан (11гр+15гр+1гр) = 27гр протеин
Вечеря: салата + 100гр сирене (краве Маджаров, 16гр) + 2 яйца  (12гр) + чаша прясно мляко = 28гр протеин
Общо протеин: 120гр

Вода:
От сутрин до обед – минимум 1,5л
От обед до следобед – минимум 1,5л
От следобед до вечер – минимум 0,5л
Общо: минимум 3,5л

Цена на покупките:
• 4 броя яйца = 4х0,27ст = 1,10лв
•    Извара 300гр (насипна две опаковки по 75гр + една опаковка 50гр + една опаковка 100гр) = 1лв
• 1 връзка банани = 2,50лв
• Кофичка кисело мляко = 1лв
• 100гр сирене = 1,50лв
• Прясно мляко Бор-Чвор варено 1л  = 1,70лв

Общо: 8,80лв

15.09.19
23:50

Месо се прави с месо! 1 кг свински бут без кост = 7 лева = 220 грама протеин. Повече свинско и ще качиш бързо.

16.09.19
00:47

Ако яде яйца, ще му пораснат яйцата ли?

1 кг месо на ден, за 65кг младеж!? Защо да не ги направи 2кг, за по-сигурно.

16.09.19
09:24

Бе не е ,кой знаекакво кило месо за младежа.Дъщерята докато плуваше активно удряше на обяд и на вечеря по две пържоли на 60кг..но тогава енергоразхода и беше голям.Сега е по-скромна.

16.09.19
10:12

Дъщеря ти ядеше 4 х 250 гр пържоли всеки ден, така ли?

16.09.19
10:54

Преди време 4 дена в седмицата,останалите 3 дни -риба,фасул и макарони.Отделно си хапваше и в стола на спортното.
Сега е горе долу същото...само пържолите са 2-3 вече.

Мнението беше редактирано от nervak на 16.09.19 10:56.

16.09.19
15:16

казано от Brown Bomber на 16.09.19, 00:47:

Ако яде яйца, ще му пораснат яйцата ли?

1 кг месо на ден, за 65кг младеж!? Защо да не ги направи 2кг, за по-сигурно.

Някъде да видя да съм му казал да го изяде за един ден? Просто като цена не е по скъпо, а хранителната стойност е в пъти по-добра.

16.09.19
22:58

Благодаря Ви много на всички, ще имам в предвид съветите Ви за напред.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1