Да започнем от нулата

Здравейте 🙂
Нова съм тук и като цяло във всичко. Бих искала да помоля за малко помощ от вас .
От скоро започнах да се интересувам повече от здравословният начин на живот и фитнес тренировките. С наднормено тегло съм , което ужастно много ми пречи . Искам да променята това.
На 26г съм , 173см и 110кг . Майка съм на две момчета . Започнах да се ограничавам и в момента менюто ми се състои предимно от : овесени ядки , яйца, кисело мляко, прясно мляко , пилешко месо , рядко свинско месо, домати,краставици , салати ( айсберг и зелена) ,царевица , зеленчуци ( гъби,чушки, моркови) ,сирене ,кашкавал.  Сутрин не закусвам , направо обяд , понякога следобедна закуска и след това вечеря. Наясно съм ,че трябва да променя броят хранения за деня ,но незнам какво и кога да ям. Тренировка съм си избрала за цялото тяло и я правя преди обяд .

Ще съм благодарна ,ако някой се включи и ми даде малко съвети 🙂

24.09.19
11:01

Поздравления за желанието ти, така се започва!
Броят на храненията не е толкова важен, колкото количеството калории които си поела за деня. Наблягай на хубавата храна, продължавай с тренировките и когато след известно време попаднеш в застой и вече не сваляш кг, тогава вече ще трябва и да следиш по-изкъсо какво ядеш и колко се движиш.

Можеш да си направиш дневник тук. Да вписваш какво ядеш и как тренираш, и ще могат да ти се дадат най-точни насоки.

Пък иначе, ако сутрин не ти се яде, не се мъчи (на мен дори ми става лошо при мисълта за храна преди 11ч.), но ако умишлено се ограничаваш - не е окей. Не трябва да стигаш до това да издивяваш от глад.

Мнението беше редактирано от Petya на 24.09.19 11:02.

Благодаря Петя 🙂
Ще се постарая да направя и водя дневник .
С храната сутрин ми е трудно , но с останалото ще се постарая. Гледам да не превишавам 1700ккал за деня .

24.09.19
20:07

Гледай в менюто да няма пържено, свинското може да го изключиш, защото е доста богато на мазнини и включи риба в менюто си, гледай да не ядеш и много въглехидрати и сосовете от салатите също си доста калорични. Кардио тренировките са основното нещо за по интензивно сваляне на килограми и ако в началото са ти трудни една по продължителна разходка ще свърши работа. Може да си вземеш цинк, селен и йод като добавки, за да се стимулира производството на хормони от щитовидната жлеза и да се забърза допълнително метаболизма. Най-важното нещо е да не се отказваш и дори да не виждаш големи резултати на кантара те ще доидат с времето. Поздравления, че търсиш промяна и успех в начинанието!

казано от Unrivaled на 24.09.19, 20:07:

Гледай в менюто да няма пържено, свинското може да го изключиш, защото е доста богато на мазнини и включи риба в менюто си, гледай да не ядеш и много въглехидрати и сосовете от салатите също си доста калорични. Кардио тренировките са основното нещо за по интензивно сваляне на килограми и ако в началото са ти трудни една по продължителна разходка ще свърши работа. Може да си вземеш цинк, селен и йод като добавки, за да се стимулира производството на хормони от щитовидната жлеза и да се забърза допълнително метаболизма. Най-важното нещо е да не се отказваш и дори да не виждаш големи резултати на кантара те ще доидат с времето. Поздравления, че търсиш промяна и успех в начинанието!

Много благодаря за съветите
Ще са ми от полза !
Искам да съм пример за момчетата ми , те са ми най голямата мотивация .

Мнението беше редактирано от Елена Кирилова на 24.09.19 20:50.

25.09.19
14:55

Аз наскоро гледах да намеря някое приложение или сайт, в който мога да си отбелязвам какво съм ял и съответно да си ми смята калориите и всички други неща, като също така да може лесно да се проследява как се движа.

https://loseit.com

Ето тук като си направиш регистрация може да си зададеш всички твой характеристики ( кг., ръст и т.н) и съответно целта ти. Като после за всеки ден може да си отбелязваш какво си яла, имат голяма база данни от храни, като също така и ти сама може да сложиш нова храна, да и зададеш стойностите и така да си следиш нещата. Доста добре е направен.

Мнението беше редактирано от Blazy на 25.09.19 14:55.

25.09.19
15:35

И какво ще стане ако яде свинско? Може да избягва гърдите, да речем (пак не е задължително, въпрос на калории/макроси), но да ѝ кажеш директно да не го ЯДЕ? ТЦ.

казано от Blazy на 25.09.19, 14:55:

Аз наскоро гледах да намеря някое приложение или сайт, в който мога да си отбелязвам какво съм ял и съответно да си ми смята калориите и всички други неща, като също така да може лесно да се проследява как се движа.

https://loseit.com

Ето тук като си направиш регистрация може да си зададеш всички твой характеристики ( кг., ръст и т.н) и съответно целта ти. Като после за всеки ден може да си отбелязваш какво си яла, имат голяма база данни от храни, като също така и ти сама може да сложиш нова храна, да и зададеш стойностите и така да си следиш нещата. Доста добре е направен.

Ее супер много благодаря , пускам да го разгледам 🔝

казано от Petya на 25.09.19, 15:35:

И какво ще стане ако яде свинско? Може да избягва гърдите, да речем (пак не е задължително, въпрос на калории/макроси), но да ѝ кажеш директно да не го ЯДЕ? ТЦ.

Няма проблем , разбирам че всичко е до дефицит и калориии , за да отслабвам . Реших да наблегна на пилешкото и като цяло на по не калорични храни.
От свинското хапвам само карето , защото ми се вижда най изчистено. И тъй като не ям нищо което вирее под вода 😃 Реших да намаля свинското ,защото е по мазничко , но все пак веднъж до два пъти в седмицата да хапвам за разнообразие 🙂

25.09.19
16:33

Мен ако питаш повече си яж карето даже 😜
Но все пак всичко е въпрос и на вкус, и на бюджет.

казано от Елена Кирилова на 24.09.19, 11:32:

Благодаря Петя 🙂
Ще се постарая да направя и водя дневник .
С храната сутрин ми е трудно , но с останалото ще се постарая. Гледам да не превишавам 1700ккал за деня .

Здравей. Мой съвет е 3 хранения на ден , закуска,обяд и вечеря(задълвителни). Разпредели си ВБМ в съотношение 3:1,5:1.. така ще знаеш , приблизително какво количество храна трябва да приемаш. Много течности -0,5л на 10кг лично тегло.
1700ккал е много относително. Има много калкулатори в нета, изчисли .. каква активност имаш? Какви цели ? Заболявания? .. Поздрави.

23.10.19
20:11

Здравей, аз имах голям проблем с отслабването- не че бях много пълна, но дори и да гладувах, не отслабвах нито грам. Накрая се реших на кето диета- бях на нея 4 месеца. 1) Отслабнах 2) Не гладувах нито за миг 3) Намаля кръвната захар 4) Намалява апетита драстично 5) Сега се храня нормално и не напълнявам.

Но... първите 2 седмици е малко гадно, докато тялото свикне да използва мазнините за гориво. И трябва да се приемат витамини допълнително.

Дано намериш най- добрия за теб начин и успех!

Диетите и ограничаването на

калории обикновено не са лесни, освен ако нямате сериозен план, включително

списък от храни за всяко хапване през деня. Добре е да имате и някои домакински

пособия, като измервателни купички, лъжици и кухненски кантар, които можете да

използвате за измерване на порциите.

Планирайте предварително

Започнете като планирате всяко основно и междинно хранене за няколко дни или дори седмици напред, в зависимост от това, колко често пазарувате. Съставете списък за пазаруване с всички нужни съставки за всички яденета, за да може да се запасите. Купете храните, които отговарят на хранителния ви план и избягвайте висококалорийните продукти, които могат да съсипят диетата ви.

За да планирате нискокалорийни яденета, трябва да знаете колко калории има в храните които ядете. Има много приложения за хранителни режими и здравословно хранене, които могат да ви помогнат. Важно е да изберете храни, които са богати на хранителни вещества. Тъй като ограничавате калориите, всяка калория трябва да си струва. Високи на фибри, но ниски на калории плодове и зеленчуци, пълнозърнести продукти и пълноценни източници на протеини – това са основните съставки в дневното ви меню.

Планирането на меню не е толкова трудно, но понякога имате нужда от малко опит за да се справите. Ето ви две примерни менюта с които да започнете.

Първото меню не съдържа никакви изкуствени подсладители, но можете да добавите, ако решите. Второто меню включва безкалорийни газирани напитки, които не е задължително да приемате.

Хранителен режим с 1 701 калории Без Изкуствени подсладители

Закуска

- Две бъркани яйца

- Една филийка пълнозърнест хляб

- Една лъжица конфитюр

- Една чаша портокалов сок

Обяд

- Пълнозърнеста тортиля с половин купичка пилечко месо, три парчета домат, една супена лъжица лека майонеза, шепа маруля и около 30 грама настърган кашкавал

- Една чаша нискомаслено прясно мляко или айрян

Вечеря

- 150гр пилешко месо на грил

- 1 купичка задушен зелен боб

- 1 среден сладък картоф, изпечен на фурна

- Малка чаша леко вино

Закуски

- 100гр. Кисело мляко с 1 супена лъжица мед

- Половин купичка картофи

- 50гр орехи

- Чаша сок от грейпфрут

Хранителен режим с 1 705 калории без Изкуствени подсладители

Закуска

- Една филийка препечен пълнозърнест хляб с една лъжица фъстъчено масло

- Една чаша нискомаслено мляко

- Половин грейпфрут

- И пакетче стевия

Обяд

- Салата, направена със селенолистни зеленчуци по избор, половин краставица, 50гр. Скариди, половин купичка чери домати и две лъжици балсамов оцет като дресинг

- Две филии пълнозърнест хляб

- Диетична кола

Вечеря

- Едно бурито, направено с половин купичка нарязано пилешко месо, 50гр. Чедър, три супени лъжици салца, 1 лъжица заквасена сметана и маруля

- Половин купичка кафяв ориз

- Половин купичка черен боб

- Малка чаша бяло вино

Закуски

- 100гр пуканки без масло

- 2 сурови моркова

- Портокал

- Ябълка с 10 бадема

- 100гр кисело мляко с плодове

+ 2 таблетки Cardarine на Голд сармс на ден .
Много течности(0.5 л на 10 кг лично тегло)
И по-малко общуване с идиоти🙂

Мнението беше редактирано от Evgenia Dmitrievna на 31.10.19 15:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1