Dieta?!

Темата е заключена.
Прескочи до:
NI

28.07.04
17:47

visok sum 178 i sum tejyk 73 kg.. imam masa za da treniram.. no iskam da svalq malko kg. zashoto tqloto mi e dosta raspusnato.. iskam malko da se stegna.. bixte li mi kazali koe e dobre da qm.. i ot koe da se paza.. koga da qm i po kolko.. Blagodarq vi !

28.07.04
20:28

направи НВД - Ниско въглехидратна диета
има я на сайта а и в гугъл търси ще имаш бая резултати

nikolcho, точно каквото те интересува го пише в сайта и има доста теми във форума. Разрови се малко и тогава ако имаш въпроси пак питай !

NI

29.07.04
23:23

:cry: що ли никои не ме разбира.. от толкова много теми.. вече се обърках.. напълно..

29.07.04
23:48

[quote author=“nikolcho”]:cry: що ли никои не ме разбира.. от толкова много теми.. вече се обърках.. напълно..

Виж ся... :lol:
Няма какво да се тюхкаш и втълпяваш, че нищо не разбираш. Искаш да намалиш подкожните мазнини, да направиш малко релеф, да се стегнеш. Това става като намалиш въглехидратите. Първо си определяш си калориите. Минималното количество е теглото ти по 25. Смяташ колко взимаш в момента и постепенно сваляш по 500 калории на седмица докато стигнеш това количество. (теглото ти по 25) Определяш си 5 хранения на ден и 1 след тренировката.(кардиото) Смяташ 45% въглехидрати, 40% протеин и 15% мазнини. Виждаш колко грама ти се падат и ги разпределяш в тези хранения. Като гледаш след тренировка повече въглехидрати и протеин, а вечер без въглехидрати. Прочети си и това и си готов. Сега кажи ако нещо не разбираш.
ПП  Ако някой има различно мнение нека пише!

ВН

30.07.04
00:05

Въпросите ти са много общи и неясно формирани. Това ми подсказва, че си начинаещ. По препоръките в сайта за начинаещи си оформи примерно хранително меню. Напиши ни го тук за да можем да сме максимално полезни. Ще получиш много точни предложения за корекции, промени и нововъведения в менюто. За начало трябва да си наясно какво искаш да постигнеш. Можеш да тренираш и да се храниш с цел да понижиш теглото си, с цел да го повишиш или да го запазиш променяйки съотношенията между мускулната маса и подкожната мазнина в тегло.

NI

30.07.04
15:34

Значи Веселото_бут4е!
Ти така както ми каза за тия въглехидрати и сичко останало аз нищо не разбрах!
Аз съм съвсем начинаещ и незнам в коя храна колко и кви въглехидрати и мазнини се садър6ат.Това което ми даде вече съм го чел. Сега единствено искам диета за да намаля 2-3 кг. и да си оформя тялото - предимно за релеф. са ще ти каза какви продукти ще исползвам , а ти ми кази ..кои да махна и кои НЕ. Също и какво да прибавя: - банани , ябълки , портукали , мандарини , грозде , зеле , моркови , картофи , овесени ядки , кисело мляко , плодово мляко , сокове (предимно натурални) , още - грах , леща , пилешко месо (предимно гърди) , домати , краставици (салати) , яица (предимно белтъци) и т.н..
Та със тези продукти бих искал да си направя някаква диета.. за да сваля некое килце и да оформя малко тялото си. за около 1 месец.
За сега съм само на тичане и правене на коремни преси.
Сътрин 9:00 - тичане 30 мин.
След това вкъщи правене на коремни преси - 150 за долна и 150 за горна коремна преса правя и коремни преси , и още различни упражниения за корем!
След около месец ще тръгна на фитнес!

Офффф.. едва ли някои ще разбере нещто от сичкото това написано.
Но както и да е.. надявам се да сте ме разбрали и да ми казете на какво да наблягам и да ям !и кое да не ям:)

30.07.04
17:06

Вече ти казаха точно за тези храни. Можеш да видиш тук (натискаш на “храни” от раздел таблици) и да си избереш и други храни, не мисля че е удачно да се ограничиш само с тези за дълго време. Избираш тези с по-малко въглехидрати и мазнини...
Според мен корема няма много смисъл да го тренираш така. От бягането и диетата ще свалиш мазнините и ще имаш плосък стомах. Ако искаш “плочки” е друго нещо.
И айде стига с тоя песимизъм, усмихни се малко. :)
ПП Ако искаш информация за някоя хране се обърни към Image

NI

30.07.04
18:06

ПОСЛЕДЕН ВЪПРОС !!!!
Знам че от ония храни трябва да гледам наи малко мазнини коя садърза! ама я ми казете.. въглехидратите и белтъчините ли са по-важните ?! Кам колко въглехидрати и горе долу колко белтъчини да си избирам храни ?!

30.07.04
18:46

Напритив мазнините не те бъркат много. По-скоро гледай въглехидратите да са малко. Избягвай и високо калорични храни. (с прекалено много мазнини например) То и с протеина не трябва да се прекалява, затова се смятат калориите. Много по-лесно е да напишеш даден хранителен план и ще ти кажем кое е най-добре да се яде и кога. Въглехидрати трябва все пак да ядеш, но не вечер например, а след тренировка или сутрин. От всичко трябва да се яде, но с мярка. Сега относно хранителния режим...?

NI

30.07.04
19:25

хмм.. точно сега ще излизам и нямам много време да пиша хранителен режим , но наи-късно събота ще напиша и един хранителен режим в форума!

NI

31.07.04
00:51

значи я ми кажете точно над или под колко въглехидрата е добре да избирам храна! И над или под колко белтучини да гледам храна. да избирам. Как е добре да има повече белтучини и по малко въглехидрати ли?!? незнам обърквам се.. да гледам повече ли да има или по малко и кое ..?! едва ли ме разбирате.. ама ако ме разбирате.. кажете.. под или над колко въглехидрати или под или над колко белтъчини да гледам храна. Основно за тези.. вещества! аз за мазнини си знам че не са полезни!

Говориш много странно и ми напомняш на един участник, който някъде се загуби :)
Белтъчини(протеини) - около 3 грама на кг. телесно тегло с храната.
Въглехидрати - вероятно повече, но трябва да правиш разлика между бързоусвоимите и тези, които трайно увеличават инсулина. Предполагам имаш нужда да качиш малко кила в мускулна маса, за това за теб са от особена важност вторите, налични например в банани, картофи...
Не игнорирай мазнините в храната. Особено ти, защото според мен не си дебел а най - много да имаш малко локално наслояване някъде. Те изпълнавят важни клетъчни функции, функции при обмяна на веществата, помагат да се усвоят някои витамини, стават резервен източник на енергия и т.н. Абсолютно без мазнини е трудно, с много малко карат само хората на спартански диети, чиято основна цел е да свалят веднага килограми - без мазнини и храната не се усвоява добре, голяма част се изхвърля. Тия диети са игра със здравето и ефектът след тях обикновено е, че като преустановят диетата стават по - дебели, отколкото са били преди това...
В готов и смелен вид няма кой да ти даде и каже всичко от край до край, че да е и вярно за теб. Най - добре прегледай основния сайт на форума, потърси из интернет, прецени какви пари можеш да отделиш за спорта и тогава задай по - конкретни въпроси :)
Успех.

31.07.04
12:39

[quote author=“D3BEP”]Абсолютно без мазнини е трудно, с много малко карат само хората на спартански диети, чиято основна цел е да свалят веднага килограми

:idea: Спартанците са яли преди състезание само маслини и мазното на месото. :lol:
[quote author=“D3BEP”]Белтъчини(протеини) - около 3 грама на кг. телесно тегло с храната

Много е това според мен. За неговите кила и по 2 са абсолютно достатъчни.  :wink:

Батка, говорим само за храна. А не за храна + доза протеини. Протеиновите шейкове верно се дозират до по - малко, ама забравяш, че освен че се пие протеин се и яде :) Тук той трябва да приема и за двете.

NI

31.07.04
13:16

Vijte sa.. dneska vecherta.. shte vi napisha edna ili nqkolko primerni dieti ...mene celta mi e ..da ne qm mnogo maznini ..shokolad.. za da ne kachvam kila.. v smisal.. iskam po leichki xrani.. chakite do dovechera.. i shte napisha nqkolko Xranitelni programi a vie shte si dadete mnenieto :?

31.07.04
13:17

Аз по 2 гр. говоря само за храната. Протеините на прах въобще са извън сметките и така трябва да е за доста време при него. :) Казвам, че му трябват около 150гр протеин, което не е трудно да се набави само с храната. :D Повече от това според мен няма да усвои, но пък може и да опита и да види кое е най-добре за него.

NI

31.07.04
13:18

опаа.. съжелявам за кирилицата!! не се усетих. :) ..аиде до довечера!

[quote author=”Веселото_Бутче”]Аз по 2 гр. говоря само за храната. Протеините на прах въобще са извън сметките и така трябва да е за доста време при него. :) Казвам, че му трябват около 150гр протеин, което не е трудно да се набави само с храната. :D Повече от това според мен няма да усвои, но пък може и да опита и да види кое е най-добре за него.

ДА усвои е точната дума. Едно е да усвои. Друго е да приеме. Ние му казваме какво да приеме. 2 грама на 70 кг. човек е 140 грама. Ще рече грубо- 300-400 грама месо.И нищо друго белтъчно.
Малко е според мен щом гони и растеж - туй са 3 кремвирша. Но да не спорим повече, препоръчвам да приеме твоето мнение за вярно, за да не си претоварва организма.

NI

31.07.04
22:37

Значи ето ви една примерна програма:
ПОНЕДЕЛНИК:
9:00 - тичне 25-30 мин.
9:30 - коремни преси.
10:30 - два банана.
12:00 - 2-3 яични белтъка намазани със извара.
15:00 - два три моркова със лимон (мм.. много вкусно:))
17:00 - 2-3 портукала.
20:00 - една голяма салата от домати и краставици(вместо олио слагам лимон)

ВТОРНИК:
9:00 - тичане 25-30 мин.
9:30 - коремни преси.
10:30 - 200-250 гр. грозде.
12:00 - 2-3 камби пълнени със извара(и малко сирене за вкус)
15:00 - 1-2 домата и 100 гр. орехи.
17:00 - 1-2 яични белтъка със подправки.
20:00 - една голяма салата със домати и краставици.

Така всеки ден ми се редъжа програмата. В сряда е като в понеделник - в четфъртак е като във Вторник .. и така.
В неделя само ям.. леща , грах ..пилешко месо и такива.
Не забравям да пия и по 4-5 литра вода на ден.:) ако не е добра поправете я някаде. Моля ви ! :)

NI

31.07.04
23:56

Еи ако това вече не става.. кажете ми примерна програма.. :(((((((((((... да не се мъча и обърквам.. какво да правя.. та.. ако не става.. кажете ккаво да промена или ми кажете направо програма.

01.08.04
10:07

Пич, ако я караш на тази диета, не знам как ще устискаш до срядата  :D .
Не става тази диета, калориите са ти малко, протеините и мазнините. Еми първия ден смяташ да вземеш само два белтъка, които са към 6-8 гр. протеин и нищо друго протеиново /не знам какво означава намазани с извара колко грама са това/?? Казаха ти вече хората - трябва 2 до 2,2 гр. протеин на кг.тегло. Няма и никакви мазнини а без тях не може. Как заместваш олиото с лимон не ми е ясно - те двете нямат нищо общо. Слагай си зехтин и не се бой.
За съжаление не мога аз лично да ти кажа по часове и видове продукти какво да ядеш, защото съм ектоморф и винаги се храня за маса, но да се надяваме, че някой друг ще ти помогне, защото това което си измислил просто не става.

NI

01.08.04
10:47

mi az kato vobshte neznam kak da si merq xranata.. daje ne razbiram bash.. kvo e tfa 2 gr na telesno kg. ;((((
pfff

01.08.04
21:32

Здравейте, заинтересувах се от тази тема и реших да напиша и аз нещо.
Висок съм 174см, 83кг, 22г.
За има няма 47-50 дена смъкнах 9кг.Спрях консумацията на хляб, сладко, пържено (абе не на 100% ама 85-90%).Като цяло съм доволен от постигнатия резултат, но ....... оше трябва.Първите 4кг бяха най-лесни.Каране на колело почти всеки ден (понякога през ден).После имаше период от около 15 дена, в който не свалях нищо (плато май му се вика).Сега започнах да бягам по 35-40мин през ден, като в деня, когато не бягам карам колело.
Та относно диетата, да напиша и аз какво ям :

08.00—няколко серии лицеви упори или др. упражнения за вкъщи
08.30 - един домат, половин краставица, малко пуешко месо, извара.
11.00 Голяма чушка натъпкана с извара
13.30 Варено пилешко месо (бяло месо), салата с краставици, домат, оцети зехтин.
15.30 - плодове (праскови, круши или к’вото има, по-рядко 2 банана(1-2пъти в седмицата)
17.30 - плодове (праскови, круши )
18.30 - плодове(1 праскова)
19.30 - няколко серии лицеви упори или др. упражнения за вкъщи
20.00 Бягане
21.00 Салата (обикновено почти не ми се яде след бягане),(рядко някакво месо, лошото е че тук остават онези 10-15% от пържената храна, които си позволявам)

Закуската и вечерята са едни и същи.Обяда си е пилешко месо или тиквички на фурна с 1 кофичка кисело мляко.
Като цяло това количество храна ми стига за деня, но понякога вечер съм доста гладен. В bb-team.org има една таблица със съдържанието на храните, но не пише за какъв грамажсе отнася.
Какво препоръчвате да ям преди или след бягане ?
Ако се сещате за някакво разнообразие - споделете, че взе да писва :lol:

01.08.04
21:49

Преди и след тренировка протеин (било то от храна или суплементи). Избягвай всякакви въглехидрати 2 часа преди и след нея, ако говориме за аеробна тренировка.

NI

01.08.04
22:04

Хмм.. Добре.. аз за сега правя.. по 30 мин. само всеки ден Тичане.
И правя коремни преси.
НА ГЛАДНО!
а.. за протеини.. освем от пилешко месо .. извара и разни домати.. глупости.. кво още да ям.. коя храна садържа протеин.
Ще се постарая да.. се храна.. 4-5 пъти на ден.. да гледам да ям здравословни храни.. без мазнини и въглехидрати.. Щтото като гледам.. ако някои не ми напише точна програма.. няма скоро да се оправя..  :(  :oops:  :(

ВН

02.08.04
01:42

Като цяло има 5 типа режими за понижаване на тегло, според пропорциите на хранителните вещества в приемащи се в режима:
Ниско въглехидратен режим, Кето Режим, Високо белтъчен режим, Балансиран режим, Рестриктивен режим. Всеки режим има своите положителни и отрицателни страни, но само първите 4 имат реално приложение в спорта, при това има много спорове кой от четирите подходяши е най-добър за целите на хората занимаващи се с фитнес.
Няма спорове за 5-тия режим наречен рестриктивен. Простичко казано 5 тия режим прествавлява гладуване. Свързан е с рязка голяма загуба на тегло и почти винаги води до състоянието хипоглекимия. Някой ден на човека просто му писва и килограмите пак идват обратно.

За новаци най-лесни за прилагане са Високо белтъчния и Ниско въглехидратния режим. Според мен (лично мнение) ефекта от прилагането на Нисковъглехидратния хранителен режим тук, ще донесе на спазващия го загуба на значително количество мазнини и малка загуба на мускулна тъкан и органна маса (при интелигентно и индивидуално съобразен тренировъчен план). При Високо белтъчния хранителен режим загубата на мазнини е приблизително същата, но се губи значително повече мускулна тъкан при една и съща тренировъчна схема. Причината е в бавния метаболизъм на белтъците спрямо мазнините, както и в загуба на значително количество енергия при метаболитните им превръщания от консумация до окисляването на аминокиселините им.
Ниско въглехидратния хранителен режим е малко по-сложен за съставяне и следване от Високо белтъчния, но ще Ви донесе по-добри резултати.
Примерен нисковъглехидратен ден за атлет (174 см , 83 кг 22 год) с малък стаж (под 6 месеца) и стресираща мускулите тренировка:

08.00—събуждане
08.30—500 гр не сладки или кисели плодове
10.00—овесени ядки с картофено пюре (100 гр сухи ядки с 2 големи картофа ~ приблизително 250 гр)
12.00—Крос (40 минути)
13.30—Варено пилешко месо (250 бяло месо), салата с краставици  домати (400 гр), зехтин 1 ч.л.
15.30—Чушки 2 бр с 200 гр извара заедно с таратор 500 мл 1 ч.л зехтин
17.30—200 гр извара с магданоз и краставици или омлет на тефлон 2 цели  10 белтъка
18.30 - храносмилане
19.30—Силова тренировка + кратка кардио част (20 минути в края)
20.40—Салата соеви кълнове с задушено пилешко/пуешко (250) гр
23.00—Салата, омлет 1 цяло яйце 7 белтъка 200 гр извара на тефлон

Добър апетит!

02.08.04
14:05

Да видим дали съм разбрал правилно.При НВД може да се ядат въглехидратни храни сутрин и на обяд, вечер да се избягват така ли ?

ВН

02.08.04
15:39

Не! При НВД желателно е да се консумират въглехидрати в количество получено в грамове при умножение на собственото тегло с индекс между 0,8 и 1,5. Желателно е те да бъдат консумирани в първата четвъртиня на деня (8.00-12.00, тъй като инсулина произведен тогава ще запази относително постоянни ниво през целия ден. А белтъчния синтез е най-интензивен в периода 24.00-8.00. Небива да забравяме разбира се, че се цели сваляне на тегло, а  не покачване на такова! Ролята на инсулина е мускулопротекторна. Затова ще ме срещнете да споменавам, че парче шоколад в края на кардиото не е чак толкова лоша идея!

Имидж, дай по два лафа и за другите режими или линкче, където да прочетем ?
:)

ВН

02.08.04
18:18

Бате, инфото ми е в главата ма несмогвам да го приведа в писмен вид!
:( Ако на някои не му се занимава с преводи, изчакайте ме всичко ще опиша, ала си е бая работа!

NI

02.08.04
23:00

Image Аиде направи ми няква програма бе човек.. само се мъча да си направа.. и нищо не праим. Глеи.. както казах са съм само на КАРДИО.
Сътрин кам 8:00 тичам и след това коремни преси дом (ебаси как ми се спи като ставам рано сътрин :(( що така деа..)
Та.. трудно ми е само диета да си състава мамка му.. :(( искам без.. протеини и химия.. поне за сега..
Ама ако можеш драсни една програма.. НВД ..специално за мене.. че от толко много вече хем се обърках.. хем.. нищо не праим деа.. :(

ВН

03.08.04
00:01

ОК! Напиши ми пълния си дневен график (час по час) за работен/учебен ден данните си и препоръчителните часове за тренировка, после ще ти дам ПРИМЕРЕН режим, който ще оформиш в течение на времето така, че да ти върши работа.

NI

03.08.04
00:43

Ами.. виж са..
Преди сум ходил да дигам.. в Бг. (сега до края на август съм в кипар)
Са.. ходих тука един месец.. нна фитнес.
Са си седа дом.. и само сутрин.. кам 8:00 тичам.. 20 мин некаде.
След това.. правя коремни преси вкъщи.
178 см. на 73 кг.
тялото ми е доста распуснато и искам малко релеф.. деа.. аммм.. знам какви продукти да ямм.. но незнам.. как да ги разделя.. на ква хранителна програма.. по колко.. да ям.. и така.
Ако ме разбирасш.. само диета ми лиспва.. хранителния ми режим.. Искам да си направя един такъв но ми е много трудно.. обърках се вече от толкова много мнение и съвети :( .незнам как да си мера храната.. незнам в коя колко протеини има.. и така.. незнам.. кво е бърз и бавен метаболизъм.. незнам къв съм.. едноморф.. или там как им викате..
Искам само едно добро НВД ..без протеини и химия.. само със прости ястия.. които да не се пофтарат секи ден.
Примерно понеделник - едно
Вторник - две
Сряда - едно
четфъртак - две
..и така ако ме разбираш.. през ден :)
ее тва е.. надявам се да си ме разбралл ..и да ми дадеш някви препоръки.
Чао!

08.08.04
18:06

Image, nikolcho - какво стана с диетата, че и аз доста се интересувам ?

NI

09.08.04
01:06

И аз тва се чуда  :cry:

09.08.04
10:38

Ае да не е вампир или рубот :)) ,да ви напише за отрицателно време тая диета? Ае уважаваите времето на човека .
по-здрави

NI

09.08.04
14:11

мхм.. ама.. тои колко му трябва да я мисли.. 1 месец ли.. (шегуФ) ..а дано по-бързо да драсне нещо  :lol:

09.08.04
14:28

,

Мнението беше редактирано от tigra на 10.04.09 10:43.

09.08.04
16:47

[quote author=“croc”]А ти слънчице..

Croc: напоследък изразяваш симпатии към доста хора ;) Не си ли се ориентирала още?  :wink: Да не си търсиш нов приятел?  :roll:

09.08.04
16:55

Пуста женска лакомия ....;))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1