казано от karfi4ka на 08.10.19, 13:40:
, а, ако, не дай, Боже, някой реши, че иска да си говори с мен, започва да ми минава мисълта да се разплача 😂😂😂
О, тия разговорливите директно ги пращам да си ходят с жестове - не мога да хабя дъх за дори за артикулация на псувня. Хубавото на Швеция е, че са крайна рядкост. 🙂 А и вече ме понаучиха за три години в залата и не ме закачат, докато не приключа.
Хаха,аз си броя на глас,а тези дето сами си говорят,не ги закачат много.)))
Аз също съм се преборила с най-ранните през седмицата - даже са толкова мили, че ме питат тяга или клек днес, за да ми освободят 😍 Обаче съботните и неделните, понеже ходя по различно време, понякога се случва да се говори наоколо...и да, тогава ми иде просто да се разплача 😂😂😂 А имаше и един случай, назад във времето, съвсем в началото на интервалите, в който някой ми говореше на главата, ама не с мен, а с Десо, докато кляках, и тогава наистина се разплаках 😂😂😂 Малко прегрях 😂
П.п. А знаете ли, че броенето също ме изнервя, толкова съм съсредоточена в подходите и да си почина в тия 10 секунди, че броенето/следенето на време ме натоварва психически. Знам, че съм лигла, но в това отношение, Десо като ми следи времето е безценно.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.10.19 14:04.
Интересна разлика в емоциите по време на интервал. На мен тогава не ми се реве, бие ми се някой. Като ме заговорят в такъв момент, в най-добрия случай не отговарям изобщо, а в най-лошия (случвало се е два-три пъти) съм много рязък и груб, което определено не ми е присъщо.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.10.19 14:05.
Аз също съм ставала агресивна като ме закачат. То е едно такова чувство, все едно чашата ти е преляла и си в някакъв афект. И много лесно се издразвам - примерно на предната тяга ми мърдаха дисковете...наложи се да ги сритам 😂😂😂 Чувство на безсилие, то приплакването е не, че ми е мъчно, а такова агресивно, от дразнение.
08.10.19
17:04
Мога да направя бизнес - да продавам специални бели ризи на трениращите по интервали <3 <3 <3
Не, не, забравете. Втора идея имам - охранителна фирма да направя и да ви наемам! Преди смяна, ще си правите интервалите.
10.10.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х клек с тежест над главата@15кг диск;
10х2 х набиране с успореден хват;
12х2 х раменна преса@2х8кг;
Загрявка 2х5 х оувърхед@10кг диск.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.10.19 15:04.
11.10.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х2 х лежанка@35кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
За суинговете се напънах много, още на осмия “не можех повече”, но Цербер каза “Престани да се лигавиш”. Тягата ме мори мноооого, не мога да кажа “тежи ми”, щото не ми тежи, но ме изцежда. Осмелих се да сложа 35кг на лежанката, усещам доста психоза да не се контузя, затова съм много внимателна. Мисля, че така тежестите са добре, няма да барам повече.
Категорично не мога да тренирам в последователни дни, в смисъл мога, но е рисково, аз не обичам да живея на ръба. В тази връзка и тази, и миналата седмица имам по 3 тренировки, заради намалената седмица откъм възможност за трениране, 2 последователни са кошмар, а 4…
Преди да мина към тройките на тягата, това беше възможно, макар да беше геройство.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.10.19 09:26.
Тройките тяга и на мен са ми доста тегави, особенно като гоня стриктна форма и спазен интервал - няма свикване и адаптация. Клека по-бива, но пък от него след това възстановявам три-четири дни. Някой ден може и да олекнат, но тройките в интервал, така ме смазват, че все едно съм тренирал 2 часа, не 10-тина минути.
Аз и друг път съм казвала, че склонността ми да бъда перфекционист към буквояд, в техниката, в разписания инетрвал и т.н., ме мори мноооого. Интересно е за мен, че клекът ме омаломощава толкова понякога, че не виждам никаква възможност да кача с още два подхода, макар да се е случвало да са 14, по начин, че да не пострадат набиранията. Също интересно е, че докато и тягата, и клекът бяха в двойки, да дърпам тяга на следващия ден след клека, не беше немислимо, а сега, откакто тягата е в тройки, не, че няма да стане, но няма да стане с желаната от мен прецизност откъм техника и ритъм на интервала. Въобще много е интересно как съвсем малка корекция всъщност въобще не е толкова малка.
А за двата часа - иди обяснявай после като ти кажат “За какво въобще се събличаш?!”, когато са те питали колко време ти е тренировката и си казал “11-15 минути” 😂😂😂
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 11.10.19 10:22.
казано от karfi4ka на 11.10.19, 10:03:
Аз и друг път съм казвала, че склонността ми да бъда перфекционист към буквояд, в техниката, в разписания инетрвал и т.н.
И аз трябва така да действам, но някои тренировки са на ръба на възможностите ми, а не винаги съм в топ кондиция. Егото ми пречи да пипам работните килограми и го отнася или техниката или протокола. За сега ми се разминава, но кой ли ден ще се контузя и ще ми дойде акъла в главата 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 11.10.19 12:18.
15.10.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
Загрявка 2х5 х оувърхед@10кг диск.
3 дни в Холандия се шляхме с Десо 😍
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.10.19 19:24.
16.10.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х2 х лежанка@35кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Тегава тренировка, много лош тайминг. Станах в 8:20, работих до 11:30 и чак тогава отидох в залата. Три часа са ми много между ставане и тренировка. За тягата забравих да повдигна щангата, но формата не беше лоша. Обаче поне 5 подхода бяха touch and go. И това ми помогна да поддържам формата. Някак си така го усещах. Лежанката ми натежа. За суинговете пак се напъвах да станат 20х3.
Въобще тегаво.
Днес ми сложиха най-накрая новите предни зъби.
19.10.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х набиране с успореден хват;
10х3 х раменна преса@2х9кг;
Загрявка 1х8 оувърхед@10кг;
На клека много добре, хубава дълбочина, източи ме, но много добър ритъм. Имах сили за 14 подхода, но щеше да ме източи твърде и да саботират набиранията. Набиранията много добре, много малко помощ след седмия подход и реших да направя 12. За раменната преса 8-ците бяха заети и бях принудена да взема 9-ките, та правих тройки. До петия подход отлични тройки, но в петия третото повторение беше на отказ и започнах да пушвам. Добре беше, де. Доволна съм, макар да е малко объркано.
Оувърхедът ми е абсолютно любим, жалко, че не мога да прогресирам с тежестите, защото следващата тежест е 20кг диск, а с лост ми е абсолютно противопоказно за раменете.
20.10.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х2 х лежанка@35кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Доста експедитивно, че бързахме за фотосесията на всички костюми от Северняшка област от колекцията на татко. 😍 Бръчникът и ризата на прабаба ми по майчина майчина линия. Баща ми е пазител на огромно културно наследство, включително събирано от пред контейнери за боклук...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 20.10.19 14:50.
22.10.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
14х2 х раменна преса@2х8кг;
24.10.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х2 х лежанка@35кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Не знам какво направих днес, но тягата летеше, буквално, на няколко пъти преизчислявах дисковете да не съм сложила по-леко, на последния подход направих четворка вместо тройка, защото се бях съсредоточила супер много в техниката и забравих да броя. Може да е било така леко, защото направих една загряваща петица с тежестта, която петица биеше на седмица, а аз по принцип не загрявам с работната тежест. Лежанката тегава, ама по-стабилна от миналия път. Суинговете - същата работа - от десетия натам ми е скучно и се насилвам да станат 20. Пак се молих за 28кг, дано успея.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.10.19 16:56.
27.10.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
14х2 х клек с тежест над главата@15кг диск;
Извън тренировката, след почивка, докато чаках Десо и защото видях от него:
1х10 х гоблет клек@12кг пудовка;
1х10 х гоблет клек@16кг пудовка;
1х8 х гоблет клек@20кг пудовка.
Толкова е хубав тоя гоблет, а толкова да го мразя.
До шестия подход набиранията идеално, в седмия все едно някой дърпа шалтера. Подозирам, че клекът с диска над главата дърпа шалтера.
Вчера не тренирах, че имах ранен ангажимент, а после с Десо се шляхме и хич не ми се ходеше в залата, така че тая седмица 3 тренировки. Ще видя дали другата ще наваксам.
Вече работя вторник, сряда и четвъртък от къщи. С колегата, с когото ще делим бюро, сме се разбрали аз три, той два от къщи, а когато имам нужда от повече офис, ще въртим четвъртък. Две са причините да си пожелая работа от къщи - първо малко въз търпението ми идват някои офисни разговори и понеже не се славя като спокоен човек, който може да си сложи слушалки и да се изключи...Втората е, че така тренировъчният ми режим е подсигурен. Втората е по-важна та причина. Работата от къщи има негативи, но се надявам да се наглася така, че да ги минимализирам.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.10.19 10:39.
29.10.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х2 х лежанка@35кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Тягата пак много добре, на някои начални повторения не захождах по учебник, но поне си знам къде да пипам. Лежанката доста добре също, с всеки път е по-добре, колкото по-спокойно съм на тягата, толкова по-стабилна ми е лежанката.
Имаме карт бланш да изберем 28кг пудовка и да я купят за залата. Ще се похваля, когато се сбъдне, засега чакаме.
Домашният ми офис.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.10.19 14:25.
30.10.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х гоблет@20кг дъмбел;
Задната ми верига е мат, НО се чувствах във форма да тренирам, абе, друго е да не тренираш в 7:30.
Гоблетът ме вдъхнови, за разнообразие. Както казах, много го мразя, но ми е толкова естествен на долната част.
казано от karfi4ka на 29.10.19, 12:38:
Имаме карт бланш да изберем 28кг пудовка и да я купят за залата. Ще се похваля, когато се сбъдне, засега чакаме.
Защо пък точно 28? Обикновено през 8 кг вървят - 16, 24, 32 кг.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.10.19 12:49.
Да, те така вървят. Лично (така, де, Десо) си довлякох 32ката в залата. И по едно време, в минал период, си правех интервалите с 32ката.
Но много тежи. Отдалечава се от идеята, както вие казвате. С 24ката правя 20х3, които са ми откровено леки, в смисъл, че аз без напъване имам 1х30 с 24кг, тааа 28цата ми се струва като логичната следваща тежест, за да отговаря на “вдигаш тежестта с малко”, след 24.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.10.19 13:13.
И аз сега съм в процес на борба като цяло само от вкъщи да работя, да идвам до офиса, само ако ми се разбие лаптопа.
В офис с 250 човека на етаж, не знам какви позитиви мога да имам, още повече в дните, когато НЯМА кой знае колко работа и човек може да си изчисти къщата из основи (примерно).
Да не говорим като завали снега и стане кишавицата.
Та смятам скоро ще откриеш наистина МНООГО ползи, особено за психическото си здраве, в това да работиш отвкъщи.
Благородно ти завиждам 😄 Стискай палци от февруари да си попълвам дневника главно от спалнята, където е моя хоум офис хахаха.
Мнението беше редактирано от Блажка на 30.10.19 13:52.
Стискам палци, Блаж. Има позитиви, то аз и заради психическото здраве поисках от къщи. Надявам се да не стана социопат просто.
30.10.19
17:59
За мен няма по-добро от работата от вкъщи, освен работа от вкъщи без нормирано работно време 😄
Единственият минус е, че хладилникът ти е прекалено близо.
Ммм да, има го и моментът да станеш социопат, но така или иначе повечето хора по-добре да ги няма наоколо ХАХХАХАХАХХА
31.10.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х2 х лежанка@35кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Трета тренировка подред си беше чисто напъване, ненужно бих казала. Тялото ми беше уморено. Въпреки това тягата мина добре, макар да ми тежеше повече от умората. Лежанката също тежеше, не бутах хубаво с лявата част, не успявах да събера добре лопатки, въобще не беше по учебник и съответно ми се обажда травмата в рамото, за да ми напомни да съм по-разумна.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.10.19 16:45.
03.11.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х гоблет@20кг дъмбел;
Не можах да си наваксам пропуснатата тренировка миналата седмица, реших, че е по-добре да почивам.
Другата седмица трябва да тренирам без Десо и ще трябва да си търся секундант/спотър.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.11.19 15:38.
05.11.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х2 х лежанка@33кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Много зле ми влияе гоблетът на раменете, така че изчезва. Във връзка с дискомфорта в раменете, дръпнах тежестта на лежанката, защото не работят добре лопатките (не влизат хубаво, изпускам ги) на тази тежест в момента, а не искам контузии, не си струва.
Иначе тягата стабилничка, без Десо малко напрегнато, но добре. Суинговете досадни, но добре.
07.11.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
След като гоблетът изхвърча, както беше дошъл, а оувърхед не ми се правеше днес (а и той, колкото и приятен да е, ми мори ръцете, което малко ме дразни), си правих преден клек. Струва ми се, че оувърхедът (и няколкото тренировки гоблет) е изиграл върху предния точно ролята, която предполагах, малко корекции в комфортността на разкрача, а оттам и в дълбочината 😂😂😂 На набиранията все така - токът ми спира в шестия подход. Раменната преса добре.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.11.19 12:40.
09.11.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
Много хубава тренировка. Повтарям клека, за да си оправя фъншуя. А и да оставя тягата и лежанката за с Десо, който днес си идва ❤
За “отгрявка” 2х10 х гоблет@12кг пудовка + разтяжки с точилката.
Цяла седмица бях ергенче без мъж и без дете и вместо да се счупя да купонясвам (не, че иначе някой ми забранява, ама иначе просто все искам да си се прибера вкъщи 💚), аз се счупИх от работа...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.11.19 12:38.
10.11.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
10х2 х лежанка@33кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Еми много добре тягата, изпи ме, обаче техниката беше много добре. Лежанката остава на тези кила. Следващите ми тежат и развалят ритъма на подхода, както и хубавата техника. Суинговете - нищо ново.
Завършвам седмицата с четири тренировки. Следващата ще трябва да правя някаква размяна заради по-следващата, в която ще съм в невъзможност да тренирам от сряда до събота включително. Ще мисля в движение, без планове, че като си ги направя и пляс, нещо се случва.
12.11.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
12х2 х преден клек@30кг;
Лош тайминг, много късно отидох да тренирам - 11:40, 12:00 започнах, а съм станала в 7:30. Въпреки това се получи отлична тренировка. Много стабилен преден клек, изтощи ме, естествено, но беше стабилен и с хубава техника. Стабилни бяха и набиранията, един пълен подход повече преди да спре токът, чак второто повторение на седмия дойде нуждата от помощ. Технически шестият подход се лашка - понякога е стабилен, понякога умирам в него. Днес беше абсолютно стабилен и ако бях натиснала, седмият също щеше да е без помощ, но силното натискане ме убива за следващите подходи и не виждам смисъл. Пресата също отлично. След тренировката имах нужда да полегна на земята.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.11.19 17:39.
13.11.2019г.
Почивен ден ми е днес, но реших да си употребя обедната почивка като се пораздвижа, та отидох в залата.
Понамачках се малко, малко планк на швейцарската топка.
И малко суингове така разпределени:
1х50 х руски суинг@16кг пудовка;
1х25 х руски суинг@24кг пудовка;
3х10 х руски суинг@32кг пудовка;
14.11.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
12х2 х лежанка@33кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Пак пребих тайминга, защото писах един и-мейл над час! Въпреки забавянето - много добра тренировка, много. Тягата не ме омаломощи зверски, което рефлектира добре върху лежанката, която беше по-лека и стабилна, затова и подходите са 12. Нищо ново за суинговете пак. Поприлегнах си традиционно на земята след като свърших. Много са учудени хората как тренирам 12 минути, всеки път е “Е ти свърши ли?” 😂 Ми аз бързо свършвам 😂
16.11.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
14х2 х преден клек@30кг;
11х2 х набиране с успореден хват;
Много гладък клек (не лек, а гладък). Затова и ги качих на 14, усещах се стабилна и вработена за още два. Седем стабилни подхода на набиранията, пробвах за 12 подхода, но бях вече много уморена, много. Раменната преса остана на 12 подхода, защото токът вече беше спрял. Изключително интересна е зависимостта между упражненията, правя едни и същи движения, но всяка тренировка е много различна. Най-интересно е, когато рязко дойде някаква адаптация (или поне така се усеща в даден момент) и както нещо е тежало супер много, така става прилично тежко. Някой в залата ме пита “Ти още ли си с десетте двойки?”, викам “Да.”, “Е докога така?”, питам “Ти би ли се отказал от нещо, което очевидно е твоето нещо?”...
Тежа 51-2 кила (мърдам, да ме пита човек защо се меря, но е от любопитство), усещат се около 48 - в смисъл, че се усещам лека, в никакъв случай не слаба.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 16.11.19 12:05.
17.11.2019г.
Тренировка:
През десет секунди:
10х3 х мъртва тяга@53кг;
12х2 х лежанка@33кг;
20х3 х руски суинг@24кг;
Без коментар, всичко е точно:
19.11.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
14х2 х преден клек@30кг;
12х2 х набиране с успореден хват;
Бях решила да издевателствам над тялото си и да направя 16 подхода клек, защото ще почивам 4 дни, но се вразумих и вместо това, натиснах набиранията до 12 подхода, като отново имам 7 стабилни подхода и чак в 8мия с лека помощ. На пресата пак нямаше накъде да напъвам за 14 подхода.
Чак в неделя ще тренирам.
Ще почивам и днес, и утре. Вчера си татуирах гърба и не ми е комфортно да тренирам без сутиен, така че ще претрая до вторник. Освен това имах и ужасяваща нощ, събудих се от кошмар около 03:30 и повече не можах да заспя до 7:30, когато трябваше да ставам.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.11.19 09:47.
27.11.2019г.
Тренировка:
През 10 секунди:
10х2 х преден клек@30кг;
Няколко неща имам да си впиша:
Изкарахме с Десо 3 безметежни дни в Банско, на Банско Филм Фест. За съжаление голямо количество ангажименти, в това число рожденият ми ден в събота и часът за татуировката, ни попречиха да проследим целия фестивал, и в петък, с огромно нежелание, напуснахме Банско. Но пък заредихме батериите и семейния живот.
Уикендът беше много натоварен, което след няколкото безметежни дни в шляене и гледане на филми, и презентации за планина, вода, и пр., дойде доста изнервящо, но пък се татуирах и станах на 34.
Понеделник, на работа, беше кошмар в офиса, доста ми беше трудно да си върна главата в работен режим.
Вторник беше не по-малък кошмар, но поне беше вкъщи. Лошият тайминг ми попречи да тренирам, но сякаш това беше изкуствено създадена причина, нещо нямах ентусиазъм. Това ме въвлече в омагьосания кръг - чувствам се зле, защото не тренирам и не тренирам, защото се чувствам зле.
Тук е мястото да отбележа, вероятно за стотен път за десетте години, в които водя тоя дневник, че липсата на тренировки с тежести, под някаква форма, за повече от 3-4 дни, кара съзнанието ми да вижда някои неща от живота в по-черни краски, отколкото са те всъщност. В тази връзка вчера бях изпаднала в някакво отрицателно настроение, в което съзнанието ми беше обсебено от неща, които изобщо не би трябвало да стигат до там в този им вид. Отдавам го на чисто физиологична връзка с тренирането.
Относно днешната тренировка - не натиснах твърде много, затова клекът и набиранията са само в по десет подхода. И ах аванс на клека, набиранията бяха на ръба, при тях имам 8 чисти подхода и два с леко побутване. За пресата нямам какво да кажа.
Слагам си тук, за личния си архив (с абсолютно никаква друга цел), последната снимка на нетатуирания гръб:
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.11.19 12:56.
27.11.19
13:48
Като заздравее, снимай и татуирания 🙂