14.03.06
23:26
Вчера си правих кардиото и както обикновено отделих 10тина минути на боксовата круша.Всичко хубаво,но май се попресилих и сега костите около палеца и китката ме наболяват.В следствие на това днес се затиснах на лежанката с килограми,които по принцип си вдигам без проблем.Един пич ми помогна веднага и винаги се намира някой който ще помогне,но аз искам да ви питам как се процедира,когато се затиснеш и си сам.Аз си мисля,че трябва да се изметне щангата настрани - единият край да се пусне на земята.Има ли някъде изобщо разяснения по въпроса и не само за това упражнение.Освен това ми трябва и някаква статия,или снимков материал за правилно изпълнение на юмручни удари.
Темата не е за раздела дето си я пуснал
DJGorgio-Astor
15.03.06
11:59
Еми аз тренирам бокс и в началото много ме болеше китката като
удрях по крушата.Ама свикнах
Само не мога да разбера как така те боли коста около палеца
15.03.06
12:15
Не знам как си я налагал тая круша че да те боляг костите около палеца :shock: Мен ме учат да удрям с двете кокалчета над показалеца и средния пръст (не знам как да го кажа по друг начин) Това си има практическо значение - колкото по-малка е удрящата площ, толкова по-поразяващ е удара. Случвало ми се е да имам синини между кокалчатата :shock: :roll: , рани и какво ли не - с времето става все по-рядко.
Докато удряш китката ти трябва да е права и стегната, на мен не ми се е случвало да ме боли.
15.03.06
12:26
[quote author=“Size”] днес се затиснах на лежанката с килограми,които по принцип си вдигам без проблем.Един пич ми помогна веднага и винаги се намира някой който ще помогне,но аз искам да ви питам как се процедира,когато се затиснеш и си сам.Аз си мисля,че трябва да се изметне щангата настрани - единият край да се пусне на земята.Има ли някъде изобщо разяснения по въпроса и не само за това упражнение.Освен това ми трябва и някаква статия,или снимков материал за правилно изпълнение на юмручни удари.
Пак добре,че са ти помогнали.Аз скоро се затиснах също на лежанката.Уж имаше двама билдери ама не съм забелязал как са си тръгнали и бях сам в залата.
Викам си още едно повторени само ,ама само за беля.опитах няколко пати и с мост,ама не става.дясната ми ръка по принцип е по силна.задържах с лявата колкото мога и с дясната вдигнах,стегнах мускулатурата на корема надигнах се и извъртях щангат на една страна,обаче съм си натъртил нещо 1 -то то ребро и сега ме боли,ама какво да се прави.Като цяло е кофти работа.
Ако някой знае изпитана техника при подобни случай да пише.На всеки може да се случи,хубаво е човек да е подготвен.
буташ лоста към корема и в същото време изправяш торса.
Ако не ти е жал за пода и не слагаш ограничители накланяш щангата на една страна.
Ако дисковете не са фиксирани със щипки, може да ги изсипеш на едната страна, от другата веднага сами ще си паднат :) Е, ще вдигнеш доста шум де, ама ако си сам в залата, каков ти пука ;)
тва е един от начините.Другия както каза SGK и който аз съм използвал е като буташ лоста към корема :) А иначе е хубаво да се внимава в залата защото преди 1 седмица както си вдигах краката на лежанката за корем един приятел искаше да ми помогне и падна върху мен като събори лоста,на който имаше 40кг и те ми паднаха на гръкляна :cry: така че умната в залата.
Бе винаги е кофти да те затисне нещо,или когато “мистър олимпия” е там и не може да си развали тренировката,за да ти помогне.
27.03.06
12:54
ааа човек как са ти паднали 40 кг на гръкляна после как се чустваше!това е било бати ужаса
27.03.06
16:56
Много решения, но като се замислим е по-добре да предотвратим фала. Всеки си има глава на раменете и може да прецени дали ще вдигне дадената тежест. Ако не можете няма нищо срамно в това някой да ви наглежда. За крушата права китка и гледаш само да я докосваш, а не с некви хамалски тупаници да целиш да я “засилваш”
Съгласен.
Мен са ме затискали само 1 път докато съм бил сам, бутнах лоста на корема, изправих се от кръста нагоре и той се смъкна на бедрата и оттам го оставих...
27.03.06
21:47
Ми нз дали е най-добрата техника ама със нея съм се измъквал 5 пъти под лоста без поражения каквито и да били. Аз лично се стяга в такъв момент колкото мога и веднага накланям щангата на една страна и гледам да я изипя максимално внимателно веднъж опре ли края на лоста в земята вече сте спасени :lol: .За крушите по залите за мен тва са малко глупаво нещо ама... принципно както казаха другите се удря с иправена китка и кокълчетата на показалеца и средния пръс принципно те са най здрави и удобни за удар а и трябва да ти е добре свита ръката в юмрук , аз обикновно блъскам на крушата с бинтове понякога и с ракавици
За крушата - отиди на няколко тренировки по бокс и помоли тренера само да те научи да удряш. Ше имаш полза. Или някой познат ако имаш, който тренира бокс също може да ти покаже. Или виж тука по-добре:
http://members.lycos.co.uk/newiaqua/index.php?mode=papers&genre=21
За лежанката - най-добре е да изсипеш дисковете на земята, но трябва да внимавате да не закачите някой без да искате. Ако има хора наоколо, няма какво да се срамувате, по-добре помолете някой, отколкото по невнимание да го халосате с лоста по главата.
29.03.06
18:07
Всъщност за това мразя да тренирам сам.Не знаеш какво може да стане с щагата.Аз съм се удрял с крив лост по главата, правех френско голям смях после беше, че и срам залата беше пълна :oops: .
Пак за трицепс веднъж ми свърши силата след 6-тото повторение на тесен хват, но се оправих сам - постепенно си разширих хвата като за гърди и от там лесно бутнах лоста. :)
За лежанката с хават за гърди, единственото което може да направиш е да си поемеш въздух и да оставиш лоста на гръдния кош, докато си починеш :D
29.03.06
19:10
Аз имам лошто качество да се паникьосвам в подобни моменти. До сега не съм се затискал, но ако се затисна сигурно ще умра :) Или в по-добрия случай ще ми присаждат ребрени кости :) . А иначе сериозно според мен реална опасност има само от лежанка с широк хват. Най-разумно ми се вижда както казаха по-отгоре да избуташ щангата на корема и изправиш торса.