перфектната ектоморфна закуска

29.07.04
22:33

4-5 филии пълнозърнест хляб Бонус намазани със смес от 50-60 гр. мед и 50-60 гр. сусамов тахан плюс 200 гр извара /може изварата да се смеси с няколко лъжици мляко и съвсем малко сирене за вкус/.
Равно на почти 1000 калории, за сравнение 100 гр.мюсли + 1 нискомаслено кисело мляко е към два пъти по-малко. В случая “калорийната бомба” е сусамовия тахан.
Ужасно е вкусна тази закуска, а и се усвоява сравнително лесно /специално за мен по-лесно от мюсли с мляко/.
Може ли някой да ми каже какви са мазнините в сусамовия тахан /ненаситени?/ и дали има някакво ограничение за количеството мед, което може да се яде на ден от активно спортуващ.

29.07.04
22:56

Малииииии как ми се приядеееее :)
Ей ектоморфи! Кат Ва подбарам с щангата  :lol:
Забранявам повече ектоморфите да пишат какво ядат  8)
Сусамовия тахан си е полезен гризкай го наволя и меда също. Нали си ектоморф :Р

29.07.04
23:46

Ето закуската на още един ектоморф:
80 грама овесени ядки във вода+супена лъжица мед;
2 цели яйца+5 белтъка;
Калориите не си смятам, но засега хранителния мо режим действа добре.

29.07.04
23:54

Аз ако бях ектоморф щях да ям това на закуска:
10 палачинки с много сладки неща :)
10 яйца цели
и 1 литар прЕсно млЕко :)
Да ви е сладко :Р

30.07.04
00:06

и щеше да се търкаляш по стълбите на излизане :wink:

30.07.04
00:06

Ако беше ектоморф, досега да ти се е пръснал стомаха  :twisted:
Хубаво, че не си  :wink:

30.07.04
00:39

Ето и днешната ми (скромна по количество и качество) закуска:
:arrow: 2 банана
:arrow: прилично количество течен шоколад
:arrow: сладолед (неприлично количесто :wink: )
:arrow: сметана
:arrow: 2 млека данон за пиена, всяко с по 3 лъжици пшеничен зародиш
:arrow: след 10 мин. около 400гр малини с пудра захар
ПП Не ям така по принцип, днес го карах по-скромно. :wink:  :)

ВН

30.07.04
00:57

:) Ставам изяждам 1 кило плодове и след час и половина най-много консумирам пълнозърнести макарони с майонеза от соя, топено сирене и домати. 3 часа по късно 300 гр извара с магданоз, 3 часа по късно дзверска порция (200- 250) боб от консерва в комбинация с варен кафяв ориз или пълнозърнест хляб. След 2 часа съм в залата тренирам 45-50 минути. Пия 50 гр гликоза. Прибирам се 300 гр сирене със 500 гр домати, магданозец и лук (естествено не пестя зехтина). След 3 часа изпивам 3 обезмаслени кисели млека или изяждам едно цедено (9% белтък) и лягам с чувство за благост. Така се хранех навремето в режим за маса. (това е само примерен ден, аз немога да ям 2 дни еднакви ястия в противен случай губя апетит)

30.07.04
01:11

Пичое ако бех ектоморф доса да съм на ония свет :)
ИМАМ АПЕТИТ ЗА ТРИМА! особено за забранените храни ;)

FI

30.07.04
11:04

Вие огромни количеаства въглехидрати приемате.Не сте ли на НВД.Аз обикновено закусвам така:до 11:00 трябва да сам си вкарал въглехидратите(е и до по-късно може), а имено около 80гр овесени ядки накиснати в прясно млечице и подправени с канела;варен ориз количеството зависии; нещо сладко като вафла бонбони и др. захарни изделия.Ама чак да се тваря с толкоз мнго въглехидрати!
ПС Все пак сам ендоморф.

30.07.04
23:20

леле Мр. Мускул ти ме уплаши. То бива да си ектоморф, ама то наситени мазнини, то прости въглехидрати, нищо ли не подбираш?
Сега разбирам защо си смени името :D :D :)

30.07.04
23:30

Както каза gotcha, закуска за шампиони е това. :lol:  Я го питай днеска в залата... :wink: :P

[quote author=“gotcha”]Аз ако бях ектоморф щях да ям това на закуска:
10 палачинки с много сладки неща :)
10 яйца цели
и 1 литар прЕсно млЕко :)
Да ви е сладко :Р

Извън темата:
Бе! Аз ги ям тея работи и без да съм ектоморф :)

31.07.04
14:02

половин кило руска салата , едно парче луканка , риба  (не пържена или варена ) с картофена салата , чушки пресни домати , сирене

PA

03.08.04
00:17

ami vij susama e dosta dobra hrana , samo ne prekaliavai s nego.
Ima kum 20 g beltuzi , 8 g nasiteni(kofti) maznini i kum 45-50 g nenasiteni ( dobri) tva vsichko se bazira na 100 g produkt.!!! A i e polezen za stomaha ako go iadesh sutrin. Samo che ne go kombinirai sus slojni vuglehidrati shtoto shte ti se izdue korema ot zabavenoto hranosmilane , toest ot kombinaciata na tahana s vuglehidratite.

09.12.04
22:29

Имам 2 въпроса:
1.Какви овесени ядки ядете(едри или фини),каква е цената им и как ги приготвяте(варени,суови с мляко и т.н.)
2.Ектоморф е слабичък със забързан метаболизъм или обратното?

10.12.04
11:32

1. Нека другите отговорят. Аз не ям овесени ядки, просто нямам навика
2. Да

13.12.04
01:40

Отговаряйте де,аз не знам - за тва питам.Всъщност ето го моето преиготовление на ядките.Първо - ям едрозърнести,а не фини,тъй като аз ги варя и фините стават на каша,при което не мога да ги ям.Второ(самото приготвяне) - Слагам ядките в една метална купичка и обилно ги заливам с вода,след което слагам и 1ч.л. сол.Тва сичкото се слага на плочата.След като заври(1-2мин. след това) се сваля от котлона.Излишната вода се изхвърля(изсипва в мивката).Трето - сипвате ги в купичка,заедно с бучка сирене.Сиренето се раздробява и накрая се ядат.Та-а...слушам вашите варианти!Чувал съм за такива с мляко и др.Бе,както казах - слушам ви...

13.12.04
12:12

Ми намери някакви овесени ядки, дето имат съдържание на етикета де. Мога и в нета да намеря, ама съм сигурен, че някои знаят съдържанието наизуст.
Понеже набързо  съм отговорил на въпросите ти - в случай, че не си разбрал - ектоморф си: това означава - повече храна, по-малко тренировки
Айде успех отново :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1