29.07.04
22:33
4-5 филии пълнозърнест хляб Бонус намазани със смес от 50-60 гр. мед и 50-60 гр. сусамов тахан плюс 200 гр извара /може изварата да се смеси с няколко лъжици мляко и съвсем малко сирене за вкус/.
Равно на почти 1000 калории, за сравнение 100 гр.мюсли + 1 нискомаслено кисело мляко е към два пъти по-малко. В случая “калорийната бомба” е сусамовия тахан.
Ужасно е вкусна тази закуска, а и се усвоява сравнително лесно /специално за мен по-лесно от мюсли с мляко/.
Може ли някой да ми каже какви са мазнините в сусамовия тахан /ненаситени?/ и дали има някакво ограничение за количеството мед, което може да се яде на ден от активно спортуващ.
Малииииии как ми се приядеееее :)
Ей ектоморфи! Кат Ва подбарам с щангата :lol:
Забранявам повече ектоморфите да пишат какво ядат 8)
Сусамовия тахан си е полезен гризкай го наволя и меда също. Нали си ектоморф :Р
Ето закуската на още един ектоморф:
80 грама овесени ядки във вода+супена лъжица мед;
2 цели яйца+5 белтъка;
Калориите не си смятам, но засега хранителния мо режим действа добре.
Аз ако бях ектоморф щях да ям това на закуска:
10 палачинки с много сладки неща :)
10 яйца цели
и 1 литар прЕсно млЕко :)
Да ви е сладко :Р
30.07.04
00:06
и щеше да се търкаляш по стълбите на излизане :wink:
Ако беше ектоморф, досега да ти се е пръснал стомаха :twisted:
Хубаво, че не си :wink:
Ето и днешната ми (скромна по количество и качество) закуска:
:arrow: 2 банана
:arrow: прилично количество течен шоколад
:arrow: сладолед (неприлично количесто :wink: )
:arrow: сметана
:arrow: 2 млека данон за пиена, всяко с по 3 лъжици пшеничен зародиш
:arrow: след 10 мин. около 400гр малини с пудра захар
ПП Не ям така по принцип, днес го карах по-скромно. :wink: :)
30.07.04
00:57
:) Ставам изяждам 1 кило плодове и след час и половина най-много консумирам пълнозърнести макарони с майонеза от соя, топено сирене и домати. 3 часа по късно 300 гр извара с магданоз, 3 часа по късно дзверска порция (200- 250) боб от консерва в комбинация с варен кафяв ориз или пълнозърнест хляб. След 2 часа съм в залата тренирам 45-50 минути. Пия 50 гр гликоза. Прибирам се 300 гр сирене със 500 гр домати, магданозец и лук (естествено не пестя зехтина). След 3 часа изпивам 3 обезмаслени кисели млека или изяждам едно цедено (9% белтък) и лягам с чувство за благост. Така се хранех навремето в режим за маса. (това е само примерен ден, аз немога да ям 2 дни еднакви ястия в противен случай губя апетит)
Пичое ако бех ектоморф доса да съм на ония свет :)
ИМАМ АПЕТИТ ЗА ТРИМА! особено за забранените храни ;)
30.07.04
11:04
Вие огромни количеаства въглехидрати приемате.Не сте ли на НВД.Аз обикновено закусвам така:до 11:00 трябва да сам си вкарал въглехидратите(е и до по-късно може), а имено около 80гр овесени ядки накиснати в прясно млечице и подправени с канела;варен ориз количеството зависии; нещо сладко като вафла бонбони и др. захарни изделия.Ама чак да се тваря с толкоз мнго въглехидрати!
ПС Все пак сам ендоморф.
леле Мр. Мускул ти ме уплаши. То бива да си ектоморф, ама то наситени мазнини, то прости въглехидрати, нищо ли не подбираш?
Сега разбирам защо си смени името :D :D :)
Както каза gotcha, закуска за шампиони е това. :lol: Я го питай днеска в залата... :wink: :P
31.07.04
07:12
[quote author=“gotcha”]Аз ако бях ектоморф щях да ям това на закуска:
10 палачинки с много сладки неща :)
10 яйца цели
и 1 литар прЕсно млЕко :)
Да ви е сладко :Р
Извън темата:
Бе! Аз ги ям тея работи и без да съм ектоморф :)
половин кило руска салата , едно парче луканка , риба (не пържена или варена ) с картофена салата , чушки пресни домати , сирене
03.08.04
00:17
ami vij susama e dosta dobra hrana , samo ne prekaliavai s nego.
Ima kum 20 g beltuzi , 8 g nasiteni(kofti) maznini i kum 45-50 g nenasiteni ( dobri) tva vsichko se bazira na 100 g produkt.!!! A i e polezen za stomaha ako go iadesh sutrin. Samo che ne go kombinirai sus slojni vuglehidrati shtoto shte ti se izdue korema ot zabavenoto hranosmilane , toest ot kombinaciata na tahana s vuglehidratite.
09.12.04
22:29
Имам 2 въпроса:
1.Какви овесени ядки ядете(едри или фини),каква е цената им и как ги приготвяте(варени,суови с мляко и т.н.)
2.Ектоморф е слабичък със забързан метаболизъм или обратното?
13.12.04
01:40
Отговаряйте де,аз не знам - за тва питам.Всъщност ето го моето преиготовление на ядките.Първо - ям едрозърнести,а не фини,тъй като аз ги варя и фините стават на каша,при което не мога да ги ям.Второ(самото приготвяне) - Слагам ядките в една метална купичка и обилно ги заливам с вода,след което слагам и 1ч.л. сол.Тва сичкото се слага на плочата.След като заври(1-2мин. след това) се сваля от котлона.Излишната вода се изхвърля(изсипва в мивката).Трето - сипвате ги в купичка,заедно с бучка сирене.Сиренето се раздробява и накрая се ядат.Та-а...слушам вашите варианти!Чувал съм за такива с мляко и др.Бе,както казах - слушам ви...
Ми намери някакви овесени ядки, дето имат съдържание на етикета де. Мога и в нета да намеря, ама съм сигурен, че някои знаят съдържанието наизуст.
Понеже набързо съм отговорил на въпросите ти - в случай, че не си разбрал - ектоморф си: това означава - повече храна, по-малко тренировки
Айде успех отново :D