Магнезий или нещо друго (за крампи)

23.11.19
21:55

Понеже преди малко за пореден път левият ми прасец крампосва, реших да попитам - за превенцията на мускулни спазми какво сте ползвали или ползвате - чувал съм, че кремове с магнезий са доста ефективни. Какво бихте ми препоръчали? 🙂

23.11.19
22:04

В събота вечер ,отговора е бърбън с тъмна бира.

23.11.19
22:12

Харесва ми как мислите 😄

24.11.19
08:23

На първо място повече вода, второ сол, трето магнезий и калий.

25.11.19
20:32

казано от Brown Bomber на 24.11.19, 08:23:

На първо място повече вода, второ сол, трето магнезий и калий.

Как се разбира колко повече вода да пия и също така какво за солта магнезият и калият? 🙂 В смисъл и аз що годе мога да ползвам гугъл (тоест да прочета тези неща в нета), не е там въпроса, за практичност става дума. Под практчност имайте предвид някой да е ползвал нещо за превенция на крампи и да му е помогнало. Кой нормален човек въобще знае какъв му е йонният баланс в организма, а да не говорим, че и да се приемат повече или по-малко йони не е гаранция за промяна на тяхната концентрация.

25.11.19
21:01

Имаш крампи, питаш и получаваш съвет, но искаш да философстваш вместо да пробваш.

Пробвай 2 седмици да пиеш по 4 литра вода, да солиш 3 пъти повече от обикновено, да ядеш по купичка овесени ядки с два банана, кофичка кисело мляко и мед, сушени кайсии, голяма шепа сурови ядки, купа зеленолистни на вечеря, пий по кенче кокосова вода, всеки ден и ако още имаш крампи, може да си купиш хранителна добавка с магнезий и калий.
Обаче си мисля, че няма да го направиш, а ще продължаваш да философстваш.

п. с. След като и сам можеш, виж в гугъл кои храни още са богати на магнезий и калий, и дерзай, няма нужда да си знаеш йонния баланс, за да си излекуваш крампите.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 25.11.19 21:16.

29.11.19
22:51

казано от Brown Bomber на 25.11.19, 21:01:

Имаш крампи, питаш и получаваш съвет, но искаш да философстваш вместо да пробваш.

Пробвай 2 седмици да пиеш по 4 литра вода, да солиш 3 пъти повече от обикновено, да ядеш по купичка овесени ядки с два банана, кофичка кисело мляко и мед, сушени кайсии, голяма шепа сурови ядки, купа зеленолистни на вечеря, пий по кенче кокосова вода, всеки ден и ако още имаш крампи, може да си купиш хранителна добавка с магнезий и калий.
Обаче си мисля, че няма да го направиш, а ще продължаваш да философстваш.

п. с. След като и сам можеш, виж в гугъл кои храни още са богати на магнезий и калий, и дерзай, няма нужда да си знаеш йонния баланс, за да си излекуваш крампите.

Това вече е нещо друго 😄

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1