02.09.19
20:10
Здравейте,за да не обяснявам с хиляди думи направих си изследване на тези хормони по ред причини(не искам да ви губя времето с обяснение),аз съм на 33.Ще ми каже ли някой нивото на свободния тестостерон толкова ли трябва да е защото в нета въпреки референтните стойности на Писанец виждам че трябва да е поне двойно защото нали трябва да 2 е процента от общия и дали бъркам преобразуването на единиците.
Testosteron 4.80 ng/ml 2.50 - 8.36
Free Testosteron 16.6 pg/ml До 29.00
SHBG 22.00 nmol/l 13.00 - 71.00
Темата беше редактирана от Take Care на 02.09.19 20:11.
В нормата си, всичко е ок за човек на 33, но много важна предисторията, какъв процент мазнини, как се храниш и т.н.
Пълен съм,заседнал начин на живот и много стрес.Аз питах защото като гледах в нета на някой места пишеше долна стойност 45 и затова се притесних,а на някой гледах около 19 за моята възраст затова се чудех аз ли бъркам нещо.Благодаря ти за отговора.
Пълен съм,заседнал начин на живот и много стрес.Аз питах защото като гледах в нета на някой места пишеше долна стойност 45 и затова се притесних,а на някой гледах около 19 за моята възраст затова се чудех аз ли бъркам нещо.Благодаря ти за отговора.
Ако четеш всички глупусти в нета може да си помислиш, че си пред умирачка.. Аз бях 107 кила преди 1 година, сега съм 90 и нивата ми на свободен тесностерон се повишиха до 28 от 21, а общия до 8.1 от 4.9, но също така подобрих значително храненето и наблягам много на морските дарове и риба. Включих и доста кардио тренировки и нещата се нормализираха. Ограничих сладкото, спрях хляба и мазното, пърженото и се чувствам страхотно.
10.12.19
10:39
Нещата с тестостерона са много тънки.
Общия ти не е много добър, но много хора днес са така.
Свободния ти е по-добре, но зависи дали е калкулиран или директно измерен. Втория начин показва много неточни стойности и няма как да е 2 процента, защото се измерва в съвсем други мащаби. Това е много сложно като цяло.
Най-важно е дали имаш симптоми на нисък тестостерон. Всеки има нужда от различно количество тестостерон за да се чувства и оперира нормално. Аз с тези стойности не се чувствах добре.
Мнението беше редактирано от Ivan Mihov на 10.12.19 10:40.