28.03.06
01:11
Много ми е интересно какви пари давате на ден за ядене.Аз като гледам по себе си трудно падам под 10лв на ден,имайки в предвид грубо и добавките.Колкото и да го смятам колкото и да се опитвам да изкарам по икономично не става.Вие кви пари мятате всеки ден.
Предварително се извинявам ако има такава тема,ама аз не открих.Обещавам на Джорджио да си изтрия темата ако се окаже че има такава. 8)
Поздрави.
28.03.06
11:02
Ами аз съм някъде около 7лв.Просто не знам как да се спести,ако искаме да се храним правилно :lol: Това е скъп спорт :) Предполагам и другите не падат под 5 лв.
28.03.06
11:18
15 лв. на ден.
28.03.06
11:34
6-7 лева са ми напълно достатъчни за деня.
Смятам , че си набавям всичко необходимо.Верно, че има продукти , които са скъпи ,но ориза примерни с 1 кило аз 4 манджи си правя.Картофите ги вземам по 0.50 лв/кг хубави смолянски картофи.Извара си вземам от 1.40лв. за 0.500гр. суроватъчна.,Стига ми за 2-3 дни.Лещата също е евтина 1.20 за кило.Поне 4 манджи.Сега месото си е скъпо.Верно е .За това пък 6 яйца са си 0.90лв.Ов.ядки са ми 1.20 хубави финни ядки.за пакет.,мед си вземам по 4,00лв за 0.700 буркана.Абе , като цяло като се разтърсиш за добри и евтини продукти и си направиш преценката нещата се получават.
колкото и да го смятам витамините ми сутрин са 1,50,следват 200 гр овесени ядки,кисело мляко,мед и малко месце - ето я закуската 2лв,после имам 2 храмения за които съм разделил половин кило месо с малко въглехидрат,месото идва 4лв другото не го смятам.Вечер имам още 2 хранения като там идват 2 кисели млека,250-300 гр извара 3-4 яйца.Тука ми сядат още около 2 и нещо.Пък е като сложа малко крастажичка щото извара така не мога да ям си идват баш 3лв.И кво стават 10,50-11 лв без да съм смятал ориза,хляба(ако ям) и добавките (креатин,глутамин,суроватка,бцаа).С тях работата става още по дебела.Като си направя равносметката излиза,че се дават луди пари за ядене. :?
под 15 лв на ден ми е трудно да падна и то без да слагам картата ми за залата, витамини, калмацини и пр. Да не говорим, че за една година си подмених изцяло гардероба. Но веднъж като се хванеш на хорото, оттърване нема! 8)
Ами като се има предвид че съм студент и финансите са ограничени (е имам някой друг лев повече понеже съм ходил на бригади) и се опитвам да давам почти всичките си пари за качествена храна и е трудно да падна под 10 лв на ден.
28.03.06
13:50
Е, вии каво искате да кажете, че давате по 500 -600лв .общо ли?
Щом храната ви е 10-15лв.x30 Дни = 300,450лв.,добавки слагам ги около +100,150лв,зала 40-50лв.лв.
= близо 500-600лв.Ако плащате и ток да речем 150 лв.Вода,тел и др разходи 50лв.Наем едно 200-300лв.най-малко/ако живеете под наем де/.Ами то излиза над 1000 лв. на месец.За толкова ли работите? :shock:
За съжаление, стабилното и здравословно хранене излиза доста солено в нашата мила родина. :?
честно казано аз затова се хванах на бачкане,понеже вече наш’те нямаше как да ме издържат с постоянните ми “капризи”.Незнам,аз като съм 80 кила се оплаквам,че давам по толкова пари,колко ли дава Астор дето е 130 кила.То си е негова работа ама все пак ако може да сподели някой по евтин начин за хранене и поддържане на теглото.То е ясно,че без мляко и месо не става а точно те са на скъпи. :(
28.03.06
14:20
Трябва да се яде по-малко свинско и повече пилешко, тогава цените на пилешкото ще паднат и разходите ще паднат наполовина :)
Наистина здравословно хранене излиза доста солено както каза Нео, а и е кофти и това с дрехите...
В къщи живеем 6 човека и понякога ми е ставало жалко за нашите , чудил сум се как смогват. Давал съм пари за храна от собствените си спестявания, защото ми е неудобно да поискам поредните 10лв. за месо, яйца и мляко... но това е реалността тук.
Как давате по 15 лв на ден бре?То това е 4-5 пилета по около 1кг. :D Аз като се замисля ям около 400гр месо на ден ... това е около грубо 2-3лв ... отделно протеин за около 1.50лв .... едни витамини 10ст. ... станаха общо 4лв ... аре и още нещо да изпускам ... към 5лв да ги закръглим. :D Ама съм на диета де... :D
Всеки дава толкова, колкото може да си позволи. realityman защо се учудваш на Neo - всеки според чергата (имаше такава поговорка 8) ).
Истината е, че под 10 лв. трудно се пада. Все пак всички държим на качествената храна, нали :wink:
Ми май аз сам най добре за 5 лв мога да ям:
за закуска 100 гр овесени ядки с 500мл пр. мляко,а за обяд и вечеря ходя на стол.А там за 1 лев имаш пил.пържола(или шницел,3 кебапчета , ....) две салати,хляб и две ябълки :D
Е малко се се поуспокоих :D Аз си мислех,че прекалено много давам,ама явно не съм само аз...
Поздрави
Аз се старая да ги намаля малко и да не надвишавам 7 лева на ден. Ако си сметна днешното ядене, излиза баш там някъде. Обаче ям малко, защото чистя в момента. Но и да качвам, пак няма да ми отидат много повече.
А не си мислете, че другите хора дават по - малко пари. На предишната работа обядвах всеки ден в пицария и ми отиваха 4 - 6 лева само за обеда. Някои даваха и по 10. Като ядеш в КФС, Макдоналд или в някои от другите такива заведения ти отиват пак там някъде за 1 ядене.
Дори и да не тренираш, аз не виждам как ще ядеш качествена храна и ще паднеш под 5 лева на ден, освен ако не караш на леща, боб и хляб. Че то само 2 кисели млека са ти над 1 лев.
Защо да не може под 5лв ,ако си купуваш продуктите и си готвиш сам?
250гр= извара - 0.70лв
4 яйца- около -0.50лв
400гр пилешко - около 2.50лв
———————————————————-
около 1100kcal ,150гр белтък в 3,70лв
Това ми беше дневното меню + витамини и една доза протеин :wink: Са може и 50+лв да изяде човек ... ама и с 5лв може да поеме това което му е нужно,ако не му се дават мноо пари за ядене или ги няма.
А нормалните хора си хлебят доста ... и си се засищат с хлебче.. :D
[quote author=“MaXo”]Защо да не може под 5лв ,ако си купуваш продуктите и си готвиш сам?
250гр= извара - 0.70лв
4 яйца- около -0.50лв
———————————————————-
Това ми беше дневното меню + витамини и една доза протеин :wink: Са може и 50+лв да изяде човек ... ама и с 5лв може да поеме това което му е нужно,ако не му се дават мноо пари за ядене или ги няма.
Аз ако ям толкова, ще умра от глад :wink:
Пилешките гърди си ги гупувам за 7-8лв, до сега не съм видял за 5лв.
Пък и да не е само белтъчините, нали говорим за храната като цяло. Поне веднъж дневно се налага да ям някъде навън, а по заведенията пилешкото и рибата, все едно в златен поднос ти ги сервират.
Скъпо е ама понякога няма как.Като се върна от бачкане гледам не само за вечеря да си стегна нещо ами и другия ден за работа.Идва един момент когато ти писва и ти се иска да идеш и да дадеш някои лев повече само да ти го сервират готово.Да не говорим,че като си притиснат от времето вариянтите не са много.Редовния номер е пилешки гърди на тефлоновия тиган и това е.Малко ориз или картофи,ама понякога направо ме мързи да ги варя и карам на пилешко хляб и вода.Просто времето е оскъдно и дори като се върна от бачкане трябва да се насиля да сядам пак работа да върша и това е всеки ден.Много по лесно е да ида да си зема 2 хамбургера и съм готов.Ама това не е за мен.Да го правят тези дето не се обичат. 8)
Поздрави.
[quote author=“MaXo”]Защо да не може под 5лв ,ако си купуваш продуктите и си готвиш сам?
250гр= извара - 0.70лв
4 яйца- около -0.50лв
———————————————————-
Абсолютно си прав и аз изкарвам с толкова + 1-2 дози протеинче ,
значи около 5лв на ден , но тези сметки не са много точни , защото човек и да не тренира пак си хапва :wink: . За да разберете колко ви струва удоволствието да имате мускули трябва да си сметнете разходите за един месец без тренировки( като в това време забравите за здравословното хранене) , и ги сравнете с месеца с тренировки, може и да няма разлика дори , ако не взимате добавки......
[quote author=“Neo”] Пилешките гърди си ги гупувам за 7-8лв, до сега не съм видял за 5лв.
Пък и да не е само белтъчините, нали говорим за храната като цяло. Поне веднъж дневно се налага да ям някъде навън, а по заведенията пилешкото и рибата, все едно в златен поднос ти ги сервират.
Е, айде сега много скъпи тея гърди??? Ако е за 2 кг може ама за 1 кило... :roll:
За заведенията си прав...
е как бе толкова са си пилешките гърди.Аз си ги купувам за 8,50 килото някъде.Под 8 лв рядко мамирам.Ама няма да са 8 ами схе са 7,70 примерно.Иначе от Фантстико където пазаря има и по над 9лв килото.Свинското и телешкото и те са над 8лв.Само пуешкото,онова вакумираното е около 6-7 лв(макар че има и по-скъпи според производителя),ама не мога да гоям,много ми е гадно. :x
И аз така за 4.50 взимам пилешките гърди, да не кажа че сега са станали и по малко :lol: Иначе кво толко му трябва на човек 70стинки за половин кило кафяв ориз. Малко плодове, малко зеленчуци и си готов. Смятам,че за 5 кинта се оправям
4,40лв/кг от борсата, аз по принцип купувам по 15кг и ми стигат за около месец.
От София от къде можем да си купим по-евтино освен от Метро,но и там пак не е много евтино.Иначе 15 кг за 60 лв си е добра инвестиция.В магазините идва 2 пъти по скъпо.:(
30.03.06
22:38
Само да ви питам колко пари давате за кг пилешко такова цяло с костите и всичко, а не някакви пържоли, филета и т.н.
Еми цяло пиле май е към 3 и нещо килото. Но няма кой да се занимава да го готви, затова аз купувам чисто месо и директно на тигана ;)
30.03.06
23:47
Пилешкото, което аз взимам е 3,40 - 1100 грама, предполагам към 300 грама са кости, не повече. Готвенето е лесно, намазваш го с олио, поръсваш с червен пипер и във фурната. Не е много сложно :)
Ами то не си мисли,че излиза по-евтино цялото пиле.300гр кости,150-200 гр кожа и ето ти половин кило месо за около 4 лв,което хич даже не са гърди.Пак толкова излиза както и го гласиш. :)
Незнам вие да ли сте теглили, но аз си купих електронна везна и реших случайно да претегля пилешкото филе, направо с тарелката... и се оказа че си плащам и за нея. Следващия път си зех на друга фирма и се оказа, че и там същото. Да не говорим, че повечето случай отдолу са натъпкали и чиста мазнина... Просто вече незнам, от всякъде зеха да ни прецакват. :shock:
Да ви кажа какво открих преди няколко дни в една от тарелките с пилешки гърди на фирма Градус.Нещо което,досега не съм виждал в никоя друга тарелка нито на същата фирма нито на друга.Бях си купил 2 тарелки пилешки гърди,около 700 г.Интересното е 4е на дъното и на двете има нещо като вдлъбнатина ,заемаща по голямата част от дъното на тарелката.Какво беше учудването ми,когато отваряйки втората тарелка,в същата тази вдлъбнатина открих една пореста материя с много дребни пори и наподобяваща дунапрен,но с много по различна структура.Тя беше стабилно напоена с вода и кръв и не тежеше никак малко,предполагам около 100 гр.Замислих се да не би да е някаква материя поставена за да попива излишната вода от месото,или и аз незнам за какво...Факт е обаче че в други тарелки такова нещо не съм намирал.Друго обяснение не мога да си дам освен,че пак се опитват да ни лъжат на дребно.
П.С.Не се опитвам да направя антиреклама на посочената фирма,няма защо да го правя.Знам че нямам доказателства,освен приятелката ми която също го видя и се отврати от това.Просто за себе си съм решил че месо от тази фирма няма да купувам занапред.Всеки решава за себе си.
Поздрави.
За това си купуваи от тия където са без тарелки само в наилончета опаковани. С тия също има врътки ама поне няма да се плашиш от тарелката. Ако след като го опечете ви се стори че има сол, без да сте слагали никаква сол, е честито прецакан сте! Слагат я за да задържи повечко вода при замразяването.
31.03.06
12:43
така е кво да се прави в BG храната е скъпа и нема начин да спестиш пари от храна ,ако искаш да си як.Аз лично наблягам повече на въглехидратите шото са по-евтини
За това си купуваи от тия където са без тарелки само в наилончета опаковани. С тия също има врътки ама поне няма да се плашиш от тарелката. Ако след като го опечете ви се стори че има сол, без да сте слагали никаква сол, е честито прецакан сте! Слагат я за да задържи повечко вода при замразяването.
Незнам от кой град си, но тук при мен в Горна Оряховица не съм виждал да се продава така. Навсякъде се продава едно и също на 2 или 3 фирми (между 5.70 и 6лв/кг.). Единственото хубаво е, че има един фирмен магазин на някаква птицекланница и поне яйцата ми излизат много евтино - 70-75гр. яйце по 15ст., но пък там филето е по-скъпо...
[quote author=“immortal88”]така е кво да се прави в BG храната е скъпа и нема начин да спестиш пари от храна ,ако искаш да си як.Аз лично наблягам повече на въглехидратите шото са по-евтини
От много въглихидрати няма да станеш по-як...
Ами на ден ми идва по кам 5лв само с протеинче карам в момента.Няма пари за добавки други но ще има скоро!!!
При мене пък чистите пилешки гърди са 4.60 кг, яйцата 15 ст. обаче на ден 10лв си ги удрям
02.04.06
23:14
много хубава тема хареса ми.Според мен което мога да добавя е по-добре 100 гр качествена храна отколкото 300гр некачествена.Не ме разбирайте неправилно говоря за вафлички някои чипсове и други подобни.По-здрави!
Eми не знам аз пилешко си взимам готово вакуумирано печено на скара...
Около 2.5лв излиза някаде или пък си взимам пиле на грил ...