Бокс и Кик Бокс

Темата е заключена.

08.03.06
21:35

Имам желание да се запиша на едно от тези БИ обаче не искам да ми счупят носа,защото най-вероятно няма да ставам професионален състезател.Може ли някои, който тренира тези БИ да каже има ли такъв вариянт. :?
П.С. Искам да участwам и в спаринги

08.03.06
23:05

да има като тренираш БИ не значи че е задължително да ти счупят носа макар че има вероятност пък кат ти го счупят споко ще отидеш в спешното да ти го наместят и нищо няма да личи

08.03.06
23:20

[quote author=“dido__”]да има като тренираш БИ не значи че е задължително да ти счупят носа макар че има вероятност пък кат ти го счупят споко ще отидеш в спешното да ти го наместят и нищо няма да личи

От личен опит ли го казваш това и по същия начин както си е бил ли ще е?

08.03.06
23:38

естествено че няма да е по същия начин както е бил преди! Но ако не искаш да ти счупят носа и не искаш да ставаш професионалист опасността е минимална, все пак докато стигнеш до спаринг има много време, а и после може да си намериш авер с който ще се пазите един друг.

11.03.06
11:10

Това за чупенето на носове са легенди. Знаеш ли как са произлезли? Преди 20-30 години, когато много деца са идвали в залите по бокс тренерите е трябвало да преценят кои ще се занимават сериозно и казвали: “Утре половин час по-рано, че ше чупим носовете. Носете си марли и лепенки.” И на следващия ден идват само сериозните. Естествено не чупят на никого носа. :D

Ако станеш професионален състезател обаче е почти сигурно че ше ти счупят носа, но това не означава че ше стане като камба. Тренера ми има чип нос, а сигурно е чупен няколко пъти. :D

Аз тренирам около половин месец и не съм имал никаква контузия. Просто си зависи как тренираш.

11.03.06
13:44

В началото си учиш сериики сам на крушата. Тренера ти показва тва онова ако не искаш няма кой да те застави да правиш спаринг. BTW бокса е перфектен за релеф  :wink:

11.03.06
14:18

тренирам от 4 месеца и съм правил страшно много спаринги ходил съм и на едно състезание..стига се до разбиване но да ти го счупят е малко вероятно

11.03.06
17:12

[quote author=“dido__”]тренирам от 4 месеца и съм правил страшно много спаринги ходил съм и на едно състезание..стига се до разбиване но да ти го счупят е малко вероятно

каде тренираш ... ква категория си?? кой ти е тренер?

11.03.06
18:08

от Варна съм тренирам в клуб Jet трениор ми е Виктор Великов 72 кг съм но на състезанието играх в категория до 79 кг... и станах 1-ви  :)  :)

11.03.06
22:36

[quote author=“Voltmachine”]В началото си учиш сериики сам на крушата. Тренера ти показва тва онова ако не искаш няма кой да те застави да правиш спаринг. BTW бокса е перфектен за релеф  :wink:

Аз ИСКАМ да правя спаринг а относно релефа нямам проблем :wink:

11.03.06
23:21

Виж самите удари които ти се нанасят към главата са достатъчно силни за да ти го счупят но това става рядко понеже или в последния момент се извърташ нещо или си блокираш леко с ръкавиците.Но все пак ако станеш професионален съзтезател там вече има голяма вероятност да ти го счупят но на тренировка е много малко вероятно

SO

18.03.06
00:40

Дръж си правилно гарда и не се притеснявай за носа, освен това на тренировка и при спаринг никой не играе на 100% което почти изключва възможността за чупене на каквато и да е част от тялото(освен ноктите на краката :Р  :D )

27.03.06
10:21

Това с носа са глупости, ако ти се тренира ходи и тренирай. Аз лично тренирам кикбокс и досега освен да съм насинявал някое око или пък някоя мъничка аркада, друго не ми се е случвало, но това са бели кахъри. При кикбокса там е по-завързано положението с краката и най-вече тяхното възстановяване, но и това се свиква. Пак ти казвам, ако ти се тренира, по-добре не се колебай, ми ходи и играй! :) За контузии преди да си започнал недей да мислиш. А-а, между другото, пак да кажа за мене, че в момента много кофти съм си поизкълчил левия крак, ама това всъщност беше че стъпих накриво докато играх футбол, а не от друго, така че контузии има повече там където най не очакваш! :oops:

27.03.06
12:15

точно така както ти го казва не му мисли въобще почвай и да не ти пука .. болката отминава винаги

SO

27.03.06
21:28

Боец се става с кръв и пот не с дрямане пред компа и чудене:Дали ще ми счупят носа...?

27.03.06
22:27

[quote author=“Sourcemag”]Боец се става с кръв и пот не с дрямане пред компа и чудене:Дали ще ми счупят носа...?

Е все пак добре е да знае какво го очаква. И аз малко се двоумях като почнах бокс. В началото не исках да правя спаринг, не се чувствах подготвен. Ама няма проблеми, повечето хора в моята зала умеят да пазят, другите и те са леко стреснати на ринга, така че няма проблеми.

27.03.06
22:59

точно ако успееш да преодолееш това и не си “стреснат” на ринга в първите тренировки ще се откроиш и ще успееш да постигнеш нещо

28.03.06
14:48

[quote author=“dido__”]точно ако успееш да преодолееш това и не си “стреснат” на ринга в първите тренировки ще се откроиш и ще успееш да постигнеш нещо

Да, психиката определено е много важна. Затова е и важно да си намериш зала, къдео ти е приятно да тренираш.

28.03.06
18:41

еми да то щом от ся си почнал да мислиш ща бият ли или няма  някъде ?направо почвай и не му мисли

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1