21.07.19
21:19
Здравейте на 29 години съм 178 см 77 кг тренирам главно на лост и успоредка. От 3-4 месеца имам пищене в дясното ухо и бучене в лявото ухо . Ходих на УНГ във Враца и той ми предписва някакви хапчета за уросяване на мозъка ,но ми каза да не очаквам чудеса от тях и че трябвало време за да отшуми .Подобрение нямам за сега ,утре ще ходя в София при Д-р Огнян Попов УНГ да видим какво ще ми каже . Проблема мисля ,че дойде от слушането на музика със слушалки тип тапи , почти всеки ден по 1-2 часа по време на тренировка и то редовно от 2-3 години слушам музика до като тренирам и мисля ,че от там си прецаках ушите . Обаче забелязвам ,че след тежка тренировка бученето в лявото ми ухо се усилва ,дори съм спрял от няколко дена да тренирам . Въпроса ми е имал ли е някой подобен проблем и как сте се справили с него ? Не ми се иска да спра да тренирам това си ми е начина на живот .......може би ще трябва да понамаля тренировките .
07.08.19
01:48
казано от Владислав Яньовски на 21.07.19, 21:19:
Здравейте на 29 години съм 178 см 77 кг тренирам главно на лост и успоредка. От 3-4 месеца имам пищене в дясното ухо и бучене в лявото ухо . Ходих на УНГ във Враца и той ми предписва някакви хапчета за уросяване на мозъка ,но ми каза да не очаквам чудеса от тях и че трябвало време за да отшуми .Подобрение нямам за сега ,утре ще ходя в София при Д-р Огнян Попов УНГ да видим какво ще ми каже . Проблема мисля ,че дойде от слушането на музика със слушалки тип тапи , почти всеки ден по 1-2 часа по време на тренировка и то редовно от 2-3 години слушам музика до като тренирам и мисля ,че от там си прецаках ушите . Обаче забелязвам ,че след тежка тренировка бученето в лявото ми ухо се усилва ,дори съм спрял от няколко дена да тренирам . Въпроса ми е имал ли е някой подобен проблем и как сте се справили с него ? Не ми се иска да спра да тренирам това си ми е начина на живот .......може би ще трябва да понамаля тренировките .
Тогава се поддържай с някаква 30-60 минутна тренировка. Може и 45-60 минутна домашна тренировка. Първо си оправи проблема и после останалото. Но е възможно да е кръвната захар или кръвното налягане. Ала не съм главен лекар в Алексанровката болница, затова не мисли, че ти давам 100% диагноза 😄 . Късмет!
казано от Ивон Антонова на 07.08.19, 01:48:
Тогава се поддържай с някаква 30-60 минутна тренировка. Може и 45-60 минутна домашна тренировка. Първо си оправи проблема и после останалото. Но е възможно да е кръвната захар или кръвното налягане. Ала не съм главен лекар в Алексанровката болница, затова не мисли, че ти давам 100% диагноза 😄 . Късмет!
Аре и тук простотии...тренировки, захари...
07.08.19
09:42
казано от nervak на 07.08.19, 09:29:
казано от Ивон Антонова на 07.08.19, 01:48:
Аре и тук простотии...тренировки, захари...
😄 🙂
10.01.20
22:25
Здравей, аз пък съм със шум в ушите от 1 година точно! 😄 и аз като теб слушах много музика и на колона и в кола и на слушалки даже усилвах от един плеър двойно и заспивах 😄 но вечерта преди нова година 2019 ядохме и пихме във един приятел и на другата сутрин само шум до днес.. Ходих на София на Кнежа на Плевен.. лекарства и нищо.. Дори и Calminax си взех, същия хуй 😄 като цяло ми казаха, че съм си повредил някви нерви в ушите и би трябвало да отшумят, ама не 😄 мисля, че просто трябва да си вземеш нещо за уросяване на мозъка, защото трябва да влиза кръв! 🙂 Проблема или е от ушите или от мозъка, защото мислех, че ми пищят ушите а всъщност кат се изправих рязко от леглото и забуча мозъка доста силно! Може и от наркотиците да е братле 🙂 Спирай ги ако използваш и всичко ще мине и не слушай силна музика, защото увреждат. 🙂 Късмет!
казано от Денислав Цветанов на 10.01.20, 22:25:
кат се изправих рязко от леглото и забуча мозъка доста силно!
Дее’а.. Все си мислех, че това, което бучи е аспиратор, пък то мозък му викали...
10.01.20
23:23
казано от ULTRA на 10.01.20, 22:41:
Дее’а.. Все си мислех, че това, което бучи е аспиратор, пък то мозък му викали...
Хаха ем маняк спирай наркотиците и цигарите, ако използваш и не слушай музика докато не премине, на мен хапчета не ми помогнаха, но на теб може и да ти помогнат 🙂 отиди на лекар.
И като цяло тренирай за мозък да има уросяване щот главно той бучи не ушите..
Може да е комбинация от много фактори.. Стрес, преумора. Може и да вдигаш леко кръвно в даден момент и така ...
казано от Денислав Цветанов на 10.01.20, 23:23:
казано от ULTRA на 10.01.20, 22:41:
Хаха ем маняк спирай наркотиците и цигарите, ако използваш и не слушай музика докато не премине, на мен хапчета не ми помогнаха, но на теб може и да ти помогнат 🙂 отиди на лекар.
И като цяло тренирай за мозък да има уросяване щот главно той бучи не ушите..
Едно, че темата, в която пишеш е от юли месец миналата година. Второ, че не гледаш изобщо кой я е пуснал и на кого отговаряш.
Мнението беше редактирано от ULTRA на 11.01.20 12:40.
12.01.20
18:35
Здравейте отново проблема при мен все още не минал вече 8 месеца имам пищене в едното и бучене в другото ухо. Ходил на 3-4 лекаря УНГ всеки предписва хапчета за уросяване без да знае точно от какво е а причините могат да бъдат доста . Резултат от тях нямаше на моменти бученето ми намаляваше ,че дори и спираше ,но без никаква причина правил съм си ескперименти да спря кафе,тренировки за по-дълго време ,но просто от нищото спираше .Например като съм на някоя сбирка или пътувам на някъде (разсейвам се и не мисля за него) звука намаляваше . Другото ми ухо постоянно пищи . Последният УНГ му казах ,че като се завъртя рязко главата за момент шума спира и той ме прати да си направя ренгенова снимка на врата . Оказа се че имам шипове на врата ,а съм на 30 г .Четох ,че може да притискат някой кръвоносен съд и да няма уросяване . Не знам от какво са се получили ,четох много по тази тема . Мина ми през главата ,че може и да е от 2х30 кг дъмбели, които правя трапец с тях ,иначе другите изцяло тренировки са ми със собствено тегло на лост и успоредка . Писах по форуми с подобни такива проблеми и до сега никой няма излекувал се . Доста гадно чувсто ,а на моменти ме депресира ,но гледам да съм в движение и да не мисля за това ,защото положението се влошава . Започнах си пак малко по-малко с тренировките ,но гледам да не си давам толкова зор като преди . Не знам дали съм аз единственият тренираш с шум в ушите ,има момчета които блъскат с доста кг във фитнесите и нямат, така че не ми се вярва много и да е от това .
П.С. Преди това да ми се случи, имах един период от 3-4 месеца в които се нервирах . Не знам честно казано и аз от какво може да е . Като четох в нета има десетки причини .
Мнението беше редактирано от Владислав Яньовски на 12.01.20 18:38.
Причината за шиповете ти най-вероятно е генетична, не е от 30-килограмовите дъмбелчета - то това даже не е мъжка тежест за трениране на трапец. Аз се имам за средна бира и трапец правя с двойно и повече килограми, а шипове нямам. За сметка на това, жена ми, която щанга не е пипвала през живота си, ѝ откриха шипове във врата на 30 и няколко години.
Доктора ѝ каза че няма оправяне - разни терапии с топло и с ток за облекчаване на симптомите, но най-вече препоръча да кара колело и според нея, има наистина чудодейно действие. И аз все се чудех кво общо има карането на колело, но ето че явно има. Разбира се, твоите проблеми може да са съвсем други, но пробвай, нищо не ти коства.
12.01.20
19:53
Колело доста карам на вън и в нас имам велоргометър ,но не съм забелязал как са ми ушите след това . Главно ме дразни бученето ,а не пищенето ,но не ме пита 🙂 . Тъпото е че и от шиповете не може да се докаже ,че има шум в ушите . Лекарите само те мотаят с цел взимане на пари от прегледите и предписват лекарства за уросяване . За 4 месец изпих доста лекарства и накрая се отказах от тях и я карам така без нищо . Дано се оправят след време нещата . Не го препоръчвам на никой ,защото точно тогава когато трябва да си починеш на тихо и спокойно място точно тогава шума те побърква . Гледам винаги да има нещо да бръмчи в стаята я телевизор ,я музика и така .
П.С. Друго което забелязвам е че преди кръвното ми беше 120 (130) / 80 (90) ,а сега от когато почнах да правя режими в продължение на 3-4 години вече ми е 100/60(70) доста по-ниско от това на което съм бил преди това . Докторката от УНГ ми каза ,че не е от това ,просто като съм свалил някой кг и от това вече кръвното ми е спаднало .
Мнението беше редактирано от Владислав Яньовски на 12.01.20 20:15.
Ами тази ти докторка въобще не я слушай. Мисълта ми е че кръвното не ти е паднало само от килограмите и в това може да си сигурен. А шума е от шиповете и баща ми е така и други хора; Действай си и да не ти пука, след време ще спреш да го усещаш, не се филмирай.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.01.20 21:54.
13.01.20
14:52
А как се отразява тренирането като цяло на шиповете и по-специално на врата ? Влошават ли нещата или ги подобряват ?
казано от Владислав Яньовски на 13.01.20, 14:52:
А как се отразява тренирането като цяло на шиповете и по-специално на врата ? Влошават ли нещата или ги подобряват ?
Какви са тия шипове?
13.01.20
19:32
Мнението беше редактирано от Владислав Яньовски на 13.01.20 19:33.
И аз имам. И на мен ми пищят ушите, понякога ми се доспива рязко... “изпуквам” си врата и продължавам напред.
14.01.20
18:18
Другото ,което забелязвам е че при по-високо кръвно не знам и аз колко ,но когато съм вършил нещо с физическо натоварване шума е доста по-лек . На какво се дължи като цяло спадането на кръвното налягане при трениране с години ?