Bulk или cut

27.01.20
21:15

Здравейте хора ! Вече 9-10 месеца съм в дефицит , като започнах от 110кг и в момента съм 82кг , почнаха да ми излизат и плочките ,  абе доволен съм от резултатите 😁 ( ще приложа и снимки ) Според вас да започна ли постепенно да вдигам калориите и да премина на БЪЛК , като преди това да направя една разтоварваща седмица, за да ми почине тялото. Въпрос - ако започна бълк с по колко и лога да си вдигам калориите като в момента съм на 2100 калории дневно. Малко инфо за мен- на 23 съм , 175 височина , тренирам от година , като последните два месеца съм на legs push pull сплит 3 на 1 тренирам. Благодаря предварително и се извинявам ако темата не е за тук !

Темата беше редактирана от Ei Sq на 27.01.20 21:18.

28.01.20
07:08

Ако искаш да си върнеш старата форма давай смело с бълка. Според мен трябва поне още половин година  минимум да въртиш калориите около баланса.

28.01.20
09:22

А ако навляза “плавно” , а не рязко в БЪЛК , с постепенно покачване на калориите , дали ще бъде така както казваш ?

HU

28.01.20
10:10

казано от Ei Sq на 28.01.20, 09:22:

А ако навляза “плавно” , а не рязко в БЪЛК , с постепенно покачване на калориите , дали ще бъде така както казваш ?

Според мен няма плавно нещо. Или качваш или чистиш. Както знаеш ,при качването пак ще има %мазнинни. Според мен поизчисти още малко. И тогава помисли за качване.

28.01.20
11:53

Благодаря за отговорите !

28.01.20
13:49

Чисти още, и гледай да се задържиш в определен момент на някакви здравословни 10-15% БФ и да си поддържаш. Закво ти е бълк изобщо? Да няма да те купуват на живо тегло и да гледат колко мръвка имаш? 🙂 Нито пък ще станеш като културист ако не зобиш. Иначе дадбод се поддържа лесно - блъскаш яко, ядеш си и си пиеш като балканец, изглеждаш як, интимидираш младежите около теб, ама ризите не ти стоят добре и мацките не те гледат много-много с възхищение.

ДЕ

28.01.20
14:14

казано от Димо на 28.01.20, 13:49:

Иначе дадбод се поддържа лесно - блъскаш яко, ядеш си и си пиеш като балканец, изглеждаш як, интимидираш младежите около теб, ама ризите не ти стоят добре и мацките не те гледат много-много с възхищение.

Що пък ризите да не ти стоят добре и мацките да не те гледат с възхищение. Баш това тяло хем стои по-едро, хем имаш някакви очертания, като същевременно не се виждат сланинките така, както ако си гол. Дрехи мисля доста добре стоят на такъв тип. А пък за мацките, какво харесват, е въпрос на вкус.

28.01.20
14:28

Ти наясно ли си какво представлява дадбод? Качвам петата попаднала картинка от гугъл за сравнение да кажеш кой би предпочел да си и на кой според теб биха му стояли добре ризите и кого биха харесвали повече мацките.

Мнението беше редактирано от Димо на 28.01.20 14:42.

ДЕ

28.01.20
14:58

Ами в определението на термина чета-леко мускулест с наднормено тегло, но не дебел.
Явно не е така!

28.01.20
15:19

казано от Димо на 28.01.20, 14:28:

Ти наясно ли си какво представлява дадбод? Качвам петата попаднала картинка от гугъл за сравнение да кажеш кой би предпочел да си и на кой според теб биха му стояли добре ризите и кого биха харесвали повече мацките.

Men with dad bods are more attractive to women’ than guys with rock-hard abs
😄

Мнението беше редактирано от Петко К на 28.01.20 15:20.

28.01.20
15:23

Е че тоя е точно такъв - як с леко наднормено тегло.
Сега проверих - даже не се класирам за дадбод, много са ми килограмите. :(

28.01.20
15:30

казано от Петко К на 28.01.20, 15:19:

казано от Димо на 28.01.20, 14:28:

Men with dad bods are more attractive to women’ than guys with rock-hard abs
😄

А, да бе - и аз съм го мервал тва изследване, и не съм си правил труда - а сега нямам време -да го изчета, ама мога да заложа веднага 5 лева че в “жени” групата не са включени праймпуситата и под “по-привлекателни” се разбира добър провайдър и баща на децата когато биологичния часовник тиктака. (вместо “уау! тоя ше го скъсам!”)

Мнението беше редактирано от Димо на 28.01.20 15:40.

ДЕ

28.01.20
15:51

казано от Димо на 28.01.20, 15:23:

Е че тоя е точно такъв - як с леко наднормено тегло.
Сега проверих - даже не се класирам за дадбод, много са ми килограмите. :(

Пффф, аз трябва да падна до около 90 кг., т.е. да сваля от сега 19 кг. надолу. Щом тогава ще ме водят с наднормено тегло, настоящото положение не ми се и мисли :-)
ПС.....кой е як-тоя от снимките на линка, дето Петко даде. Това за мене си е кажи речи скини фат, виж му ръчичките-първо колко са тънки, второ няма никой по тях. Рамене, гърди, нищо-нула. Не знам един и същи ли е, но говоря както за първата снимка със сивите гащи, кака и на другите където е с гащите на американския флаг. Там някакви що годе крачета има.

Мнението беше редактирано от Деян на 28.01.20 15:57.

28.01.20
15:58

Оф, ОК - отивам да я изчета статията и ще коментирам.

пс1: Още първото изречение е:

Men with a slight paunch and a distinct lack of cheese grater abs are officially “more attractive” than they were in the past.

По-привлекателни са мазничките мъже ОТ КОЛКОТО ПРЕДИ.

пс2: Както и предположих, заглавието е формулирано като кликбайт, дори много по-тенденциозно отколкото си мислех. Никъде не се говори за изследване, което да сравнява директно кой тип тяло е повече харесван, дори и от тенденциозно избрана група.

Survey results published by Planet Fitness show 78 per cent of people think confidence is king.

71 per cent of whom believe it is universally accepted.

и

As a result of the widespread acceptance that blokes don’t have to look like Cristiano Ronaldo - guys with dad bods are also general happier than they were in 2018 - this year’s results show.

Демек вече просто не им пука на мъжете.

Мнението беше редактирано от Димо на 28.01.20 16:07.

ДЕ

28.01.20
16:08

Да де, виждам превода на статията, ама понеже викаш як, та викам едно и също ли сме гледали на снимките.

28.01.20
16:11

Еми според уикипедия, дадбод е баланс между тренирано и мазно тяло. И аз винаги така съм си го представял и разбирал. А те верно на тея снимки от статията тоя със сивите гащи е просто скинифет. С американските гащи е г.д. както си представям дадбода.

ДЕ

28.01.20
16:15

В най-различни примери се дават страшни дебелаци и с тънки крайници, не знам за какви мускули става въпрос. За мен под понятието, което аз схванах /може и да греша естествено/ е нещо като тоя  - хем мускулчета, хем леко коремче е тръгнало и със сигурност за ръста е над нормата. Имайки предвид и таблицата, която ти даде, демек не става дума за чак дебели в никакъв случай.
ПС..или пък и като тоя на кея, който е малко по-якичък де. А и самите снимки ги копнах от статии за дадбод, което не е показател де.

Мнението беше редактирано от Деян на 28.01.20 16:22.

28.01.20
16:24

Трябва да има корем и да му личи че тренира и че е як според мен. Малко нагоре БФ от тея които си показал и малко надолу от мускули мисля че се включват.
Но да - според тая таблица, която постнах и която е от някав журналист, не е супер меродавна - аз съм прекалено дебел за дадбод, а аз все си мислех че минавам за дадбод.

28.01.20
17:01

казано от Димо на 28.01.20, 16:24:

Трябва да има корем и да му личи че тренира и че е як според мен. Малко нагоре БФ от тея които си показал и малко надолу от мускули мисля че се включват.
Но да - според тая таблица, която постнах и която е от някав журналист, не е супер меродавна - аз съм прекалено дебел за дадбод, а аз все си мислех че минавам за дадбод.

То по нея и аз съм твърде дебел, въпреки, че съм няколко см по-висок 😄 Баси съдбата, дa тренираш всеки ден и да не можеш и за дадбод да минеш 😄 😄

28.01.20
17:30

Аз пък май  съм дадбод сега.
Тея таблици не отчитат дебелина на кости и форма на скелет,неща най-  важни според мен...

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 28.01.20 18:17.

28.01.20
18:08

казано от CarnalK на 11.12.14, 09:31:

казано от CarnalK на 07.11.12, 09:28:

“Ще качваш ли, ще чистиш ли?”

Я, ела тука сине майчин. Фитнеса от три дена не ти е виждал бицагите. И кво смяташ да правиш сега? Ще качваш ли, ще чистиш ли? Бе кво ще чистиш бе? Това твоето качване ли е? Ей не си качил, па ще чистиш, я по хубаво иди да качваш, че да има нещо кат изчистиш. Аз откакто съм се изчстил - качвам. А ти кво? Ще чистиме ли, ще качваме ли? Човек цял живот качва и цял живот чисти. Чистиш, не чистиш тряя да качваш. Кат ти казвах - качвай, ти - не, ще чистя. И сега като изчисти - кво си качил бе? За да чистиш, моето момче, трябва да си качил. Е виж ма мене - цял живот качвам и пак не се изчистих. Добре бе, кажи ми кво ще чистиш, като нищо не си качил? Пешо - Кофата и той - пет месеца качва и ся кво изчисти? Ще дойде лято да чистиш и тогава ще искаш да качваш. Ама трябва а качваш, като не си чистил. Слушай ме внимателно, не си гледай краката - има още да ги тренираш.  Чистиш, не чистиш тряя да качваш. АКо не - и ще чистиш и ще качваш!

И нататък ме мързи.

28.01.20
18:18

Охохохо.. но да - горе-долу е такава работата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1