28.03.06
19:22
Преди когато бях начинаещ “билдър” почти не загрявах - взимах най-малките гири, загрея леко лактите и раменете и почвам да тренирам. Сега правя доста по-дълга загрявка - вися малко на лоста, малко махове правя на него, после си почвам отгоре надолу да загрявам тялото и крайниците, накрая напади, разтягане на краката и около минутка на чувала. Първата серия от първото упражнение обикновено ми е загряваща, за другите упражнения съм загрял от предходното. Общо взето загрявката ми отива към минути.
28.03.06
21:04
При мен загрявката е доста важна ,защото винаги съм с някаква лека травма и за да не се задълбочават нещата загрявам сериозно.
Наблягам на бягане 500 метра преди тренировка и също 10-15 клека без тежест после подскоци малко и раменете без тежест ги загрявам.Също и на боксовата круша правя около 50-100 ударя общо но не бързи ами малко като в серий.
Това ми отнема около 15мин преди тренировка ,но ако бързам пропускам бягането и става някъде 7-8 минути.
Минимум 10 минути, като обръщам специално внимание на мускулите, които ще тренирам.
[quote author=“Neo”]Минимум 10 минути, като обръщам специално внимание на мускулите, които ще тренирам.
Аз обръщам основно внимание на ставите,тъй като така или иначе ще се прави 1-2 загряващи серии за мускула който тренирам
[quote author=”Миле”][quote author=“Neo”]Минимум 10 минути, като обръщам специално внимание на мускулите, които ще тренирам.
Аз обръщам основно внимание на ставите,тъй като така или иначе ще се прави 1-2 загряващи серии за мускула който тренирам
Да, да, ставите също естествено. По принцип са ми слаби, пък и на 32 години започнах да се занимавам с фитнес, така че доброто загряване е много важно за мен. Загряващите серии също са задължителни.
10 минути е добре, поне за мен. Загрявам ставите и мускулната група която ще тренирам. А и така получавам по добър тонус за тренировка...
Аз винаги загрявам цялото тяло, независимо че, примерно, няма да правя карака тоя ден.
29.03.06
16:38
Около 10 минути загрявам, цялото тяло, а отделно и 2-3 загряващи серии преди първото упражнение и поне по 1 лека серия преди работните за всяко следващо упражнение.
Почва се с малко аеробика, след това се правят леки серии с малки тежести от предстоящето упражнение
30.03.06
19:00
А стречинг става ли?
Ами да, ама според мен трябва малко и сърцето и дробовете да загрееш, затова малко интензивност не е излишна.
Аз лично не правя никва загрявка. Само си изпуквам кръста и съм готов. Една загряваща серия и това. Но това не го препоръчвам на никой.
Но правя всяко упражнение стрикно, което много важно. Много викане при сериите и да чукна на дърво всичко е наред.
30.03.06
21:14
[quote author=“SuDjI”]Аз лично не правя никва загрявка. Само си изпуквам кръста и съм готов. Една загряваща серия и това. Но това не го препоръчвам на никой.
Но правя всяко упражнение стрикно, което много важно. Много викане при сериите и да чукна на дърво всичко е наред.
и аз правя нещо подобно
най-вече гледам да не правя с мн кг и по-малко повторения понеже води до травми и контузии
винаги почвам с лост без никакви тежести и правя 30-40 повторения супер бързи
тфа е общо взето и се оптягам на лоста за гърба
увисвам се
31.03.06
01:50
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“SuDjI”]Аз лично не правя никва загрявка. Само си изпуквам кръста и съм готов. Една загряваща серия и това. Но това не го препоръчвам на никой.
и аз правя нещо подобно
най-вече гледам да не правя с мн кг и по-малко повторения понеже води до травми и контузии
винаги почвам с лост без никакви тежести и правя 30-40 повторения супер бързи
тфа е общо взето и се оптягам на лоста за гърба
увисвам се
Неправилната техника води до травми и контузии, не толкова многото килограми. В общия случай, ако ти е изрядно изпълнението на упражнението няма да имаш проблеми.
Също загряването ти не ми изглежда много добро - по-скоро си изтощаваш мускула с тези 40 повторения.
Също по-леко го карайте и с обтягането и стречинга - не е ясно дали помага или пречи да се прави преди/по време на тренировка.
31.03.06
09:33
Мисля, че надценявате загрявката, аз само се разтягам преди тренировката за неповече от 30 секунди, не съм забелязал разлика между времето, когато съм загрявал и когато не съм.
По-скоро ти я подценяваш. :D
[quote author=“zwei0”]Мисля, че надценявате загрявката, аз само се разтягам преди тренировката за неповече от 30 секунди, не съм забелязал разлика между времето, когато съм загрявал и когато не съм.
Ще дойде време, ще си блъскаш главата, че не си загрявал. Не се заблуждавай, че си нещо по-специален.
31.03.06
12:34
[quote author=“Neo”][quote author=“zwei0”]Мисля, че надценявате загрявката, аз само се разтягам преди тренировката за неповече от 30 секунди, не съм забелязал разлика между времето, когато съм загрявал и когато не съм.
Ще дойде време, ще си блъскаш главата, че не си загрявал. Не се заблуждавай, че си нещо по-специален.
досега сам нямал проблем значи перфектно сам си изпълнявал упражненията
31.03.06
12:43
4-5 минути е напълно достатъчно.Поне аз така правя.
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Neo”][quote author=“zwei0”]Мисля, че надценявате загрявката, аз само се разтягам преди тренировката за неповече от 30 секунди, не съм забелязал разлика между времето, когато съм загрявал и когато не съм.
Възраста играе голямо значение тук. Със увеличаване на възраста времето на загравяне трябва също да се увеличава. Нео говови от опит, като по голям от повечето потребители тук. И аз съм правил тренировки без никакви загрявки но колкото по-голям ставам това се променя.
31.03.06
12:55
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Neo”][quote author=“zwei0”]Мисля, че надценявате загрявката, аз само се разтягам преди тренировката за неповече от 30 секунди, не съм забелязал разлика между времето, когато съм загрявал и когато не съм.
Възраста играе голямо значение тук. Със увеличаване на възраста времето на загравяне трябва също да се увеличава. Нео говови от опит, като по голям от повечето потребители тук. И аз съм правил тренировки без никакви загрявки но колкото по-голям ставам това се променя.
абе като цяло извода е следния че всеки път като влезнете в залата правите нужната разгряфка дали тя ще варира от 5-10 мин вие си го определяте,за да избегнете по-нататъшни контузии и травми които ще усложнят вашето здраве,а който не загрява ще си понесе последствията
препоръчвам ти 7-8 минути колело или пътека преди тренировка, защото така се подобрява кръвообръщението и се загрява цялото тяло. и след това направи малко стречинг на всички мускули и стави и най-вече тези, които ще тренираш първи. общо мисля, че 10-12 минути са ти достатъчни. първата серия да е наистина загряваща - поне 25-30 повторения, а втората - повече като вработваща - 12-15 повторения. и след това блъскай яко:)
Бях чул, че в някой източни доджота по айкидо загряват по 45 минути. И това изобщо не ме учудва...
трябва да се загрява минимум , ама мунимум 15 минути, иначе нещата не отиват на добре...
е се пак това е само загрявка . Не тренировка да не забраваме и наистина 5 мин са достатъчни незнам според вас
[quote author=“Size”]около 5 минути,мисля че ми стига,до сега не съм имал проблеми.
Ябе хоря вие не рявбряхте ли, че и да имате проблеми, няма да ги усетите веднага. Просто мялко по мялко се захабявате и един ден ще каже: ПРАСС, и ще се чудите откъде ви е дошло.
И умната :D