03.05.20
21:57
.
Темата беше редактирана от Stefan Georgiev на 14.10.20 20:59.
03.05.20
22:47
За 190см трябва да си поне 90кг.. Но въпрос на личен избор :) 5х5 преди години я правих и бях много доволен. От към сила ще имаш прогрес, същото и за маса. Успех
казано от Stefan Georgiev на 03.05.20, 21:57:
обяд:каквото има в нас(най-често грах,боб,леща,спанак с ориз и различни видове супи),
следобедно хранене:160гр ориз(сурово състояние),около 350-400 в сварено.
100гр ядки(най-често фъстъци)
Вечеря:200гр месо+350-400гр ориз
Обяда ти, струва ми се е малко тънък. Когато е грах, боб, леща има все пак някакъв растителен протеин. Който не е съвсем едно към едно с животинския. Но спанака с ориз, супи, туй са повече въглехидрати и почти никакъв протеин.
03.05.20
23:06
Да, Миро - протеина е малко, но щом не се качва като цяло тегло, значи не е налице излишък. За тези мерки- ръст, тегло, възраст и лека активност, за да се покачва тегло са нужни над 3000 кк. А ако освен тренировките има и други занимания, може да не е въобще в излишък.
03.05.20
23:21
казано от Ангел на 03.05.20, 22:47:
За 190см трябва да си поне 90кг.. Но въпрос на личен избор :) 5х5 преди години я правих и бях много доволен. От към сила ще имаш прогрес, същото и за маса. Успех
Ами за в бъдеще искам да стана около 100кг чист мускул,но ще трябва да почакам още 4-5год.Към обяда мисля да добавя 2 филии пълнозърнест хляб.Иначе не спортувам нищо друго в момента.Протеина наистина не стига,чудя се дали да не започна да ям по повече яйца или да си купя сурватъчен или пък да почна да ям по 400-500 грама дробчета и друго месо на ден.
Мнението беше редактирано от Stefan Georgiev на 03.05.20 23:25.
За твоя ръст и килограми,ръката и бедрото са ти доста добре,предполагам че имаш доста тънка талия?
Мнението беше редактирано от Дидо на 03.05.20 23:30.
03.05.20
23:41
казано от Stefan Georgiev на 03.05.20, 23:21:
казано от Ангел на 03.05.20, 22:47:
Ами за в бъдеще искам да стана около 100кг чист мускул,но ще трябва да почакам още 4-5год.Към обяда мисля да добавя 2 филии пълнозърнест хляб.Иначе не спортувам нищо друго в момента.Протеина наистина не стига,чудя се дали да не започна да ям по повече яйца или да си купя сурватъчен или пък да почна да ям по 400-500 грама дробчета и друго месо на ден.
Ако можеш добавяй от храна, ако не си вземи един суроваръчен, яж стабилно колкото можеш, но не и да преяждаш.. И с времето резултатите ще се получат. Търпение и воля.
казано от Stefan Georgiev на 03.05.20, 23:21:
или пък да почна да ям по 400-500 грама дробчета и друго месо на ден.
Да, това смятах да ти предложа.Евентуално пилешка пържола или дробчетата както си писал. Или поне парче сирене или кашкавал. Преди обяд ли тренираш или след обеда? За тази възраст имаш сравнително добри мерки, обиколки засега. Никак не е лошо. А късно вечер, може да вземаш и по малко извара като протеин за през нощта.
04.05.20
00:22
Ами да може да добавя сирене и кашкавал в нас редовно се купува и има,но не знам по какви порции е добре да приемам.Доволен съм от физиката си като цяло за тези килограми съм добре.Изглеждам така,но искам лятото да кача едни 5-6 килограма,без вредна храна и натрупване на излишни мазнини,пък зимата ще качвам по повече.Снимката е след тренировка.За тези килограми,не мога да искам повече,но прасците са ми много слаби и трябва да почна да ги тренирам поне 3-4 пъти седмично.Тренирам сутрин на гладно,въпреки че някои хора не ми го препоръчват.
Мнението беше редактирано от Stefan Georgiev на 04.05.20 22:30.
04.05.20
09:34
Трябва да напънеш и краката
04.05.20
14:46
казано от Ангел на 04.05.20, 09:34:
Трябва да напънеш и краката
Краката ги тренирам и растат,но прасеца ми е много слаб и ще трябва да го натоварвам доста повече.Ще включа млечни продукти като източник на протеин и по 2 лъжици тахан.Трябва да ям по повече,че 76кг на този ръст е физика на жена.:)
Мнението беше редактирано от Stefan Georgiev на 04.05.20 14:47.
Ако търсиш информация за качване на мускулна маса, в сайта BAV.BG има статия, която разглежда ключови аспекти на този процес. Статията обяснява значението на калорийния излишък, което означава да приемаш повече калории, отколкото изразходваш, като същевременно поддържаш балансирано хранене с високо съдържание на протеини. Важността на редовните тренировки с тежести също се подчертава, за да стимулираш мускулния растеж.
Сред храните, които са препоръчителни за увеличаване на мускулната маса, се включват яйца, риба, овесени ядки и пълнозърнести храни. Тези храни осигуряват необходимите макронутриенти и енергия за оптимално възстановяване и растеж на мускулите. Включването на хранителни добавки като суроватъчен протеин и креатин също може да бъде полезно, но само като допълнение към основната диета https://www.bav.bg/blog/muskulna-hipertrofiq/