14.05.20
16:23
Здравеите приятели. Не знаех за този форум но като го видях ми стана много приятно и се зарадвах. Не намерих друг форум с такава активност и затова си направих регистрациа в този, който е повече за бодибилдинг. Има много места за регистрациа но не ми харесват защото там са по близо до вдигането на тежести за развиване на сила. Аз обичам тренировките с повече упражнения и с цел обем и след това изчистване на мускулатурата.
На 27 г. съм и тренирам вече три години, с две думи отдавна съм напреднал.
Тренирам сплит с 4 разделения на тялото в седмицата. Тренировките са рамене, трапци, трицепс, после гръб, следва гърди с бицепс и накрая крака. Общо взето сряда четвъртък, събота и неделя тренирам. В момента ходя в една зала на приятел, която ходят само близки хора докато отмине карантината. Че не се живее така без да се тренира. Ще започна да записвам тук защото мислиа че има полза .Ето какво тренирах вчера
Рамене, трапец и трицепс
*рамена преса на смит зад врат 5х10
*зартваряне встрвани за странично рамо 5х12
*разтваряне напред за предни рамене 5х12
*хеликоптер 5х10
*разтваряне на машина за задни рамене 3х15-20
*повдигане за трапец с щангата - 5х12
*черепотрошачка -5х10
*разгъване на склипец за страничен трицес-5х15
*разгъване в лакътя с приведено тяло-5х12 с лява и със дясната ръка без да почивам като ги сменявам
Ще се радвам да се запозная с много от хората тук. Утре ако правиа гръб ще опиша пак.
14.05.20
17:00
От всичко написано, си саамо прав за, това че е аактивен форума.
Но добре дошъл.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.05.20 17:00.
14.05.20
17:02
Благодаря за посрещането ще се радвам да намеря приятели тук. За кое не съм прав.
Извинявайте за грешките но пиша от телефона.
14.05.20
17:03
E то за грешките с писането е Кольо.
Ама няма много билдъри тук.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.05.20 17:03.
14.05.20
17:09
Е то културизма е много тежък и труден спорт. Може години да тренираш и да ставаш силен но фигурата да не е много развита. Трябна да си много стриктен с храната и въстановяването и това да е постоянно. Все пак тук видях че има теми по които постоянно се пише и се обновява и форума се движи и живее както се казва. Една седмица почти четях тук и ми хареса.
казано от Reg Park на 14.05.20, 16:23:
...... повече за бодибилдинг.
Всъщност, бодибилдинга не е особенно застъпен, и никога не е бил.
..... вдигането на тежести за развиване на сила.
То тежести се вдигат точно за това, другото е бонус.
. Аз обичам тренировките с повече упражнения и с цел обем и след това изчистване на мускулатурата.
Обема на мускулите не зависи от броя на упражненията.
На 27 г. съм и тренирам вече три години, с две думи отдавна съм напреднал.
Дали си напреднал, се определя от резултатите, а не от времето, прекарано в залата.
....че има полза
За нас едва ли. Програмата ти е ужасна, съдейки по първия ден.
казано от Reg Park на 14.05.20, 17:09:
Е то културизма е много тежък и труден спорт.
Първо, културизма не е спорт, още по-малко пък да е тежък или труден.
Може години да тренираш и да ставаш силен но фигурата да не е много развита.
Не, не може. Това е физически невъзможно.
Една седмица почти четях тук и ми хареса.
Дано да изкараш втора.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.05.20 17:57.
14.05.20
18:05
Някакава такава формулировка ми се въртеше в главата.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.05.20 18:05.
14.05.20
18:41
Петко-к защо да не изкарам втора. Така ли посрещате новите членове. С порицание. Съвети не искам, аз си знам на мен какво действа. Ще пиша аз как тренирам и който желае да чете. Това за формулата не го разбрах Симсън.
Посрещаме ги според случая. Това не е порицание, а полезна критика, от която може да извлечеш полза, ако искаш.
14.05.20
19:01
Нямам много въможност да пиша сега. Благодаря все пак. Аз добре се развивавам в момента. Бяха ми направили програма и първо правех 5х5 и после метод на тексас. Това е първата година с подобни тренировки. Понатрупах мускули и сила но не мърдах повече и сам си се захванах с избор на програми. Когато започнах по разделни тренировки и с повече упражнения и повторения и повече машини обемите на мускулите бързо се увеличиха. Доскоро правех гърди и трицепс, гръб и бицепс, рамо, крака почивам няколко дни и повтарям. Правех това по една програма за среднонапреднали която беше дал Джей Кътлар многократния мистър олимпиа.
казано от Reg Park на 14.05.20, 19:01:
..Това е първата година с подобни тренировки. Понатрупах мускули и сила но не мърдах повече и сам си се захванах с избор на програми. Когато започнах по разделни тренировки и с повече упражнения и повторения и повече машини обемите на мускулите бързо се увеличиха. Доскоро правех гърди и трицепс, гръб и бицепс, рамо, крака почивам няколко дни и повтарям. Правех това по една програма за среднонапреднали която беше дал Джей Кътлар многократния мистър олимпиа.
Добре дошъл. Подкрепям напълно желанието ти да тренираш по своя програма. Така ще бъде по-интересно и за нас останалите. Ще следим тренировките ти и постигнатите резултати. Ако всички тренирахме по един и същ начин, нямаше да е интересно. И няма да се разбере кой вариант е по-добър. Но по избрания от теб начин всеки експериментира с различна програма. Може да се сравняват различните програми и тренировки, и така се натрупва опит. В това число и за нас четящите дневника.
Не се притеснявай от критиките. То критики винаги има, когато правиш нещо публично, пред всички. 100 човека, 100 различни мнения кое е най-правилно. Прави каквото ти харесва и резултатите бързо ще дойдат.
14.05.20
20:14
Благодаря Миро за подкрепата. Сега седнах и мога да пиша повече след тежкия работен ден всъщност нещо като втора смяна. Тренирам сутрин или вечер зависимо как съм на работа. Учудих се като ми казаха че това не било форум за културизъм. Аз малко подведох като казах че съм чел форума толкова време а реално исках да кажа че електронната страница четах повече. Там видях предимно културистични програми много подобни като разпределение на дни и упражнения като моите. Едва ли хората ще слагат нещо безполезно и то предимно от един стил на трениране. И понеже такива тренировки всеки може да ги види навсякъде треньорите и инструктурите няма на какво ново да те научат и да ти взимат пари. Нали може да четеш. Обаче те казват това било за професионалисти и ти полза нямаш. Дай аз да ти направа програма. Няма ама има просто е по малка заради липсата на забранените вещества. Аз си следвам основни съвети под 8 повторения да не права и повече от минута максимум и половина да не почивам. Джей Кътлар дава минимум 9 серии на група два пъти седмично. А и аз добре хапвам около 5-6 пъти на ден ям. И спазвам другото всьо и вся на масата без нещо с протеин да не сядам.
14.05.20
20:17
Имаше един чичо културяга, но е в отпуск.
14.05.20
21:45
Причината за специфичния стил на писане определено не е телефонът... както и да е, моят мироглед ще си остане за мое лично ползване.
Да видим тренировката за крака - според мен тя ще е решаваща за оценката на режима.
14.05.20
21:52
За крака ще я напиша като я направя, но то сега е едно и също всеки път по тая програма. Клек 5х10 или 12, лунгове с щанга на гърба около 3-4 серии по 10 -15 крачки, машинна преса за крака 5х15, сгъване за задно бедро на машина 5х15 и машина за прасец 5×15-20.
Рег, да знаеш форума е пълен с хейтъри и многознайковци. Дерзай и не се оказвай - помагай където можеш и на когото можеш.
14.05.20
22:55
Аз зная Кольо какво искаше да каже, но не съм длъжен да давам много неща за себе си. Само да кажа че при мен беше много трудно да се науча да чета и пиша и изразявам да ме разберат хората.
14.05.20
23:07
Обявявам открито залагане, за това кой пръв ще спомене Дънинг.
14.05.20
23:52
Дънинг.
Какво печеля
казано от Bart Simpson на 14.05.20, 23:07:
Барт,не така с лошо де... ;)
15.05.20
06:22
казано от old_man на 15.05.20, 00:12:
казано от Bart Simpson на 14.05.20, 23:07:
Барт,не така с лошо де... ;)
Ама аз не с лошо го казвам.
Знаеш вица:
-Докторе, простата, бъбреците, сърцето....
-Кални бани, дядо.
-Ще помогнат ли?
-Не, ама да свикваш с пръста.
На мен ми отне три години да свикна с форума. 🙂
А с Киро още не мога 😍
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.05.20 06:24.
15.05.20
09:42
Тренировката днес сутринта след ставане от сън и един час някъде след закуска че към обяд съм на работа.
*широк скрипец за гръб горен 5х10
*гребане с щангата с дланите напред 5х10
*тесен скрипец долен с длани една към друга 5х10
*набиране с длани към лицето 5х8
*детлифт 5х12 като само последния път е с най-тежката тежест. на предните упражнения тежестта е еднаква всяка серия.
15.05.20
14:15
казано от Bart Simpson на 14.05.20, 20:17:
Имаше един чичо културяга, но е в отпуск.
Не съм бе. Ама съм от 25 г. в масообразуващ период и затова не се рекламирам
15.05.20
14:23
В смисъл нямаш време през което да режеш така ли Соломон кане.
15.05.20
14:31
казано от Reg Park на 15.05.20, 14:23:
В смисъл нямаш време през което да режеш така ли Соломон кане.
Не бе, играя на дълга позиция. Всеки може да е нацепен на 30, но на 70 ще съм сензация.
Ти не си ли чел книгите на Уидър - той предупреждава за опасността от преждевременното орелефяване?
15.05.20
14:37
Не съм чел много книги защото както казах имах проблеми преди време. не съм релефен но не съм и дебел. Моя приятел на който е залата ми каза че си пилея таланта като тренирам сега както го правя. Когато ми направи програмата за 5х5 и после метода на тексас искаше да се пробвам на състезание по силов трибой и щял да ме подготви защото много бързо съм щял да напредна още повече. Силата ми се беше увеличила много за тази една година но мускулите не бяха пораснали както аз исках и затова започнах тренировки които за мен са по добре. не вдигам тежестите за един път или два пъти защото не ми харесва и съм много висок а много пъти са ми казвали че заради височината ми влагам много повече сила при някои упражнения. Затова искам да правя повече бройки и ми харесва така. Тренирам и се опитвам да вдигам повече тежести на 8 броя и нагоре. постоянно се майтапят с мен че приличам на един американски артис и културист който също като малък е имал проблемите които и аз имам и сме еднакво високи почти и близки килограми
15.05.20
15:04
Давай смело. Първо на Олимпията, после шампион на IPF, накрая и в Холивуд. С теб сме!
15.05.20
15:06
Нема да лайкна, щото и мен си ме пращал на мисия до Луната..... 😂
15.05.20
15:07
Ти беше за оная без скафандри :D
15.05.20
15:09
не съм написл че искам да ходя на състезания само казах че на някои приятели им приличам на един артист. Защо се шегувате така с мен
15.05.20
15:10
Щом им приличаш, значи има нещо. Сигурен съм, че твоите приятели имат набито око и нюх за таланта.
15.05.20
15:26
По описанието към момента се сещам само за Компира, ама той е англичанин.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.05.20 15:31.
15.05.20
15:37
На Лу Ферино