Зареждане с креатин

02.04.06
11:25

Четох някъде, че не е нужно зареждане с креатин защото организма не можел да приеме и изхвърлял повече от 5 гр. Това вярно и е и по колко гр да пия.

02.04.06
11:48

Абе за вас опаковки няма ли :?:  :idea:

02.04.06
12:46

ако не си пил до сега, пържите 5-7 дни пиеш по 20 гр. на ден,разделено в четири приема по 5 гр.Например сутрин,на обяд,следобяд и вечер.След това си го пиеш по 5 гр. на ден,или на 1 прием или на 2 по 2.5 гр.

02.04.06
13:14

Пълни глупости.

1 седмица зареждаща фаза:
10гр 30мин. преди и 10гр веднага след тренировка
След това пиеш по 5гр преди и по 5 гр. след

02.04.06
13:35

1 седмица 5гр сутрин на гладно 5гр преди 5грслед тренировка.На нетренировачен де 10гр сутрин на гладно.
2седмица и така докато го свършиш 5гр преди 5гр след тренировка.Но ползвай търсачката преди да пускаш тема.Толкова написано има за креатина че няма до къде.

02.04.06
13:38

аз питах за така нареченото зареждане трябва ли да го правя или мога да почна направо с по 5гр. на ден

IN

02.04.06
14:11

Може и без зареждане ама ефекта ще дойде по късно.Аз го правих така и силата ми дойде чак след 1-2 седмици
За тва най-добрия варант е:
5-7 дена зимаш по 5гр преди и 5гр след трен.
След зареждането само 5гр след трен.

Тва е :wink:

RE

02.04.06
14:13

[quote author=“twistermpm”]аз питах за така нареченото зареждане трябва ли да го правя или мога да почна направо с по 5гр. на ден

Прави го ,но в 2 приема на ден по 5 грама. и после всеки ден по 5.

02.04.06
14:14

Мерси на всички които ми отговориха така ще направя едно зареждане:)

02.04.06
18:25

а според вас как е по-добре да се пие креатина само креатин или със нещо друго  :wink:

За да имаш по-голям (видим) ефект е добре да го комбинираш със суроватъчен протеин след тренировка. Може и с глутамин, но не е по-добрият вариант.  :wink:

RE

02.04.06
20:21

[quote author=“basi_zvqra”]а според вас как е по-добре да се пие креатина само креатин или със нещо друго  :wink:

С декстроза или мед е най-добре да се комбинира.

PR

02.04.06
21:35

Взех креатин и от утре започвам зареждащия период,но имам няколко въпроса на които не можах да намеря конкретен отнговор
1По време на зареждането мисля да пия 4 пъти на ден по 5 гр или 2 пъти по 10 гр преди и след тренировка,но в нетренировъчен ден как да го взимам- сутрин на гладно направо 20 гр или по друг начин?
2Подходящо ли е ще да пия креатина с натурален сок от портокал?
Мерси предварително.

[quote author=“pravo”]Взех креатин и от утре започвам зареждащия период,но имам няколко въпроса на които не можах да намеря конкретен отнговор
1По време на зареждането мисля да пия 4 пъти на ден по 5 гр или 2 пъти по 10 гр преди и след тренировка,но в нетренировъчен ден как да го взимам- сутрин на гладно направо 20 гр или по друг начин?
2Подходящо ли е ще да пия креатина с натурален сок от портокал?
Мерси предварително.

Креатин монохидрат:
- прием: Креатинът се приема на два етапа, като първият не е задължителен. Първият трае 5 дена. Всеки ден се вземат 4 дози по 5 грама на ден - сутрин, преди тренировка, след тренировка и преди лягане. Това прави по 20 грама всеки ден за първите пет. Вторият етап е така нареченият “поддържащ” - всеки ден, тренировъчен или не, се вземат по 5 грама след тренировка.
- особености - Креатинът може да се приема до 5-7 седмици. След това се спира и се прави почивка от един месец, след което може да се започне отначало. Това се прави не защото е вреден, а защото е вещество, което се складира в депа в клетките и след приема тялото се насища. За период от един месец нивото му отново спада и затова може отново да се почне. Препоръчително е да се пие с нещо сладко - натурален сок, мед, блокче шоколад и т.н.

Това е за основния прием. В нетренировъчни дни го пии по същия начин. Сутрин, обед, следобед и вечер. Добре е на гладно да се приема. За мен зареждането е безсмислено, но ако искаш го направи - няма да ти навреди.

02.04.06
22:34

вместо суроватъчен протеин може ли да вземам амино ще си взема и декстроза

PR

02.04.06
22:51

Мерси за инфото,но по време на поддаржащия период не е ли по-добре в дните,в които се тренира да се взема преди тренировка с цел повишаване на силата
И лошо ли ще е на два приема по 10 гр.Момчето от магазина ми каза така

[quote author=“pravo”]Мерси за инфото,но по време на поддаржащия период не е ли по-добре в дните,в които се тренира да се взема преди тренировка с цел повишаване на силата

Пие се след тренировка. Ами не е добре големи дози наведнъж. Не забравяй, че той е човекът който ти го продава. Пии си го по 5 грама, а ефектът ще е същият 100%.

EN

02.04.06
22:58

[quote author=“manson”][quote author=“pravo”]Мерси за инфото,но по време на поддаржащия период не е ли по-добре в дните,в които се тренира да се взема преди тренировка с цел повишаване на силата

Пие се след тренировка. Ами не е добре големи дози наведнъж. Не забравяй, че той е човекът който ти го продава. Пии си го по 5 грама, а ефектът ще е същият 100%.

Един съвет от мен,пий го с въглехидрати(гейнер или някаква друга въглехидратна напитка)особено след тренировка!

02.04.06
23:20

защо най-добре не го комбинира с гултамин+таурин?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1