16.07.04
11:08
Разбирането ми за бързите и бавни белтъчини е малко по интуиция.
Гледам тук често се говори за едните и другите. Може ли някой да даде повечко подробности по темата, както и примери кое от кои е?
Тхенкс.
16.07.04
13:00
с две думи
бързи : суроватъчни (извара) месо (тук некой може ме оспори)
бавни : мляко млечни изделия яйца
Ще се опитам накратко да го обясня.Бьрзи са тези които се усвояват в организма за кратко време и достигат до мускулната тькан.Това са всички суроватьчни протеини,хидроизолати,йонизирани,инстантизирани и т.н .Бавни са тези които се задьржат по-дьлго време в стомаха и се усвояват по-бавно,а те са казеин,яйчен и соев протеин.За това е добре бавните да се пият преди лягане защото по време на сьн катаболните процеси са най-засилени .Бьрзите се взимат след трнировка защото навлизат по-бьрзо в мускулите и вьзстановяват след тежката тренировка мускулите.Това е в общи линии,ако нещо сьм пропуснал,нека някой добави.Успех
ам.хора.някой.от.вас.знае.ли.site.в.който.да.пише.кои.продукти.за.колко.време.се.усвояват?:)
пс-sorry.че.ви.пиша.с.точки.ама.не.ми.бачка.space.buttona
02.08.04
15:29
По-натам ще сложим примерни графики за усвояването на белтъците. Казвам примерни понеже при различните хора съотношенията между периодите при смилането и усвояване на различни белтъци са относително постоянни, ала времевия период за смилане и усвояване на даден белтък при всеки има собствено число. Дано съм се изразил ясно, макар, че се опитах да говоря за толкова относителни неща, че ако утре си прочета поста едва ли ще се сетя какво съм искал да напиша!
[quote author=“Image”]По-натам ще сложим примерни графики за усвояването на белтъците. Казвам примерни понеже при различните хора съотношенията между периодите при смилането и усвояване на различни белтъци са относително постоянни, ала времевия период за смилане и усвояване на даден белтък при всеки има собствено число. Дано съм се изразил ясно, макар, че се опитах да говоря за толкова относителни неща, че ако утре си прочета поста едва ли ще се сетя какво съм искал да напиша!
аха.ясно:Р.ами.значи.ще.почакаме:)
02.08.04
15:43
Все пак не говорим за часове разлика между времевите периоди при смилането на отделните белтъци при различни индивиди , а за минути!