Болка в лъчевата кост ?

02.08.04
16:30

Първо започвам с това че не съм сигурен че точно това и е наименованието.Става дума за областта на предмишницата от към лицевата страна.Проблемът ми се изразява в следното:
Като вдигам за бицепс или трицепс(предимно при упражненията за бицепс) и използвам лост ме заболява там доста силно със всяко направено повторение.С прав лост та дори и с крив при хвата се получава едно леко извиване на китката и предполагам че от там ми идва проблема.Не знам как да го преодолия това нещо за сега съм на компромисен вариант-за биципс правя само с дъмбели ,за трицепс съм забравил за големи тежести и лег с тесен хват.Така поне избягвам болката но не може това да продължава вечно.меже би е добре да спомена и че започнах наскоро да вдигам след голям период време без тренировки и си правех сериите за бицепс с доста големи за моите възможности тежести.
  Та някъкви съвети?

02.08.04
16:44

Имаше такава тема вече. Потърси я за подробности.
Иначе аз такива проблеми не съм имал, но доколкото си спомням пичовете предлагаха добро загряване на предмишницата (за лъчева кост говориш, не за слънчева) преди сериите за бицепс. А при появяване на болката заставаш срещу стената и натискаш с длани срещу нея, докато болката отмине.
BadBoy май имаше повече опит в тази насока.

Ако болката е най - силна в два момента: при първо повторение и при оставяне на щангата на стойката обратно; ако ти е ужасно трудно да вземш в ръце дори малки тежести, да ги отуснеш надулу и да си развъртиш китките без да използваш силни болки, ако болката е постоянна и силна, а в моменти на натоварване и нещо като пареща, имай предвид: 100% те боли не костта, а ставата, която е развила някаква форма на заболяването тендовагинит и болката се разпростира по невроните нагоре. Боли точно като да е костта, но не е тя. Аз го преодолях това нещо така:
1. Започнах тренировки за предмишница. Преди тренировка. Нормален и обратен хват. Първоначално няколко серии с малки тежести, после малко по малко нагоре тръгнах с тежестите и всичко се оправи.
2. Болката продължи още; поне 10-15 дена, силна и нощно време. Можеш за 10 дни да използваш успокояващ гел за мазане; аз ползвах Фелоран, доколкото си спомням, щото беше евтин, но беше ефикасен.
3. Глюкозаминсулфат или хапване на пилешки крайчета на кости и хрущяли могат да ти помогнат за бързото възстановяване. Мисля, че магнезии от минералите имаше подобен катализиращ ефект.
4. По време на тренировка за бицепс, трицепс, че дори гърди, рамо  игръб използвай бинтове за стягане на китката, като ги прекарваш и над палеца. Първоначално е малко гадно, но се свиква.
5. Партньор задължително където е възможно. Може да стане беля. Особено внимателно с бицепсовите упражнения - бих те посъветвал дори временно да намалиш работната тежест.
Успех; дано скоро се оправиш :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1