29.06.20
19:33
Здравейте, търся такива храни, които с малко количество да доставят много въглехидрати, белтъчини или мазнини.
Проблема е и още един, че съм шофьор и карам по 12 часа на ден и по пътя не мога да нося каквато и да е храна, защото някои и се развалят.
Трябва ми храна, която с малко количество да качвам килограми и да не се разваля да я взимам на път. Например бъдеми или някакви ядки и тнт(не изключвам и домашно приготвени храни)
Помагайте, че не се сещам за почти никакви храни.
Разни консерви- риба тон, бобени консерви и подобни.
Фъстъчено масло, тахан.
Фъстъци, кашу, орехи.
Протеинова пудра като добавка. Една-две дози разбити във вода и си напред със стотина калории.
Можеби пакет извара, кофичка скир или кварк биха издържали известно време без да се развалят.
01.07.20
06:30
По-скоро бих препоръчал да помислиш за хладилна чанта например или някоя вакуумираща машинка, вместо да се ограничаваш.
Иначе такива, за които се сещам са:
- ядки и семена
- плодове
- прясно изпечено месо би трябвало да издържи поне 6 часа, дори и в по-екстремни условия
- ориз
- паста
- хляб
- различни консерви - риба, боб, леща, грах
- хранителни добавки като протеин или гейнър
Някои храни, като например месото, можеш да замразяваш предварително и да взимаш замразени с теб.
07.07.20
21:15
Здравейте, ако на работа ям например бисквити 200гр, а за 100гр имат 510 kcal, т.е за 200гр 1020 калории. На мен ми трябват 2500, ако тия 1000 си ги набавям от бисквити, а останлите 1500 вкъщи от яйца, месо и тнт дали ще стане ?
Бисквитите са
25,8гр мазнини, от които 15,6гр наситени мазнини
59,1гр въглехидрати, от които 4,6 захари
Влакнини 1,6гр
Белтъци - 9,4гр
100гр/510kcal
Мнението беше редактирано от Димитър Хазнов на 07.07.20 21:17.
казано от Димитър Хазнов на 07.07.20, 21:15:
Здравейте, ако на работа ям например бисквити 200гр, а за 100гр имат 510 kcal, т.е за 200гр 1020 калории. На мен ми трябват 2500, ако тия 1000 си ги набавям от бисквити, а останлите 1500 вкъщи от яйца, месо и тнт дали ще стане ?
Бисквитите са
25,8гр мазнини, от които 15,6гр наситени мазнини
59,1гр въглехидрати, от които 4,6 захари
Влакнини 1,6гр
Белтъци - 9,4гр
100гр/510kcal
.
Не ти трябват бисквити .
По удачно е примерно фъстъчено масло . В 100 грама има около 600 калории .
Ако търсиш информация за качване на мускулна маса, в сайта BAV.BG има статия, която разглежда ключови аспекти на този процес. Статията обяснява значението на калорийния излишък, което означава да приемаш повече калории, отколкото изразходваш, като същевременно поддържаш балансирано хранене с високо съдържание на протеини. Важността на редовните тренировки с тежести също се подчертава, за да стимулираш мускулния растеж.
Сред храните, които са препоръчителни за увеличаване на мускулната маса, се включват яйца, риба, овесени ядки и пълнозърнести храни. Тези храни осигуряват необходимите макронутриенти и енергия за оптимално възстановяване и растеж на мускулите. Включването на хранителни добавки като суроватъчен протеин и креатин също може да бъде полезно, но само като допълнение към основната диета https://www.bav.bg/blog/muskulna-hipertrofiq/