Колко тежи 1 литър вода ?

Темата е заключена.
_Z

03.04.06
19:40

Доколкото знам 1 литър вода = 1 кг
ако някой знае моля да пише
говорим за чешмяна или минерална вода.

03.04.06
19:44

[quote author=“_ZOB_DOG_”]Доколкото знам 1 литър вода = 1 кг
ако някой знае моля да пише
говорим за чешмяна или минерална вода.

Тука се месят две различни мерни единици.1 литър вода си е точно 1 литър.

Да.

1 литър вода при соленост 3200мг/л и температъра 22,95 градуса по Целзии има плътност 1000.001 кг/кубичен метър. Просто казано 1 литър тежи 1 кг.

SH

03.04.06
19:54

Тука се месят две различни мерни единици.1 литър вода си е точно 1 литър.

Усещаш ли се какво написа :) човека пита колко кг - грама тежи 1л. вода ...

_Z

03.04.06
20:13

Е добре, де колко солена е тогава чешмяната вода от Марица или минералната на Девин да речеме, щото на етикета пише 5,4 мг Натрий на литър. 3200 мг/л ми се струва много, да не е 3,2 ?
Трябва ми да проверя едни кантари доколко са верни.
Мерси

Играй си с това http://www.csgnetwork.com/h2odenscalc.html

03.04.06
21:45

Като измерите колко тежи една кана и налеете 1 литър вода в нея и след това сложите каната с водата на кантара ще получите следния резултат - 1кг+теглото на каната. Кви са тия смешки за смесване на мерни единици.

[quote author=“Andriqn”]Като измерите колко тежи една кана и налеете 1 литър вода в нея и след това сложите каната с водата на кантара ще получите следния резултат - 1кг+теглото на каната. Кви са тия смешки за смесване на мерни единици.

И как точно ще го прецениш колко точно е 1 литър?

03.04.06
21:52

Темата няма нищо общо с бодибилдинга, за което я заключвам
DJGorgio-Astor

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1