Моля за съвет за отслабване

04.09.20
17:32

Здравейте. На 16 години съм. Висока съм 161 см, в момента тежа 61 килограма. Не съм като да ми висят сланини, но имам малко мазнини в областа на корема и бедрата. Не пия газирано, не ям сладко дори не ям мазни, пържени или вредни храни. Спортувам всеки ден около час. Използвам и ластици (не ходя на фитнес). Всеки ден излизам и се разхождам около 40 мин, не използвам асансьор а се качвам и слизам по стълбите  (живея на 5 етаж). Пия по 2 литра вода на ден. Ето едно примерно меню:
Закусвам в 9:30 с 1 или 2 чаши чай (сутринта не съм гладна)
Обядвам в 12:30 с някакъв плод 100 грама грозде или ябълка
Към 15:30 ям сандвич (пълнозърнест хляб) със домат и сирене и за вечеря към 18:00 си правя салата (моркови и цвекло или шопска). Като цяло много рядко има случаи да си взема нещо допълнително за следобедна закуска. Та пробвала съм всякакви диети и режими и в най добрия случай станах 58.00 кг но то не се издържа дълго само на плодове и зеленчуци и някой сандвич и така съм зациклила между 59-60-61 кг. За сега се целя към 55 кг. Единствено когато съм нервна посягам да хапвам повече най вече сандвичи - мога да изям 5 филии и още да не съм сита. Много ще се радвам ако ми дадете съвет какво да направя в домашни условия за да се преборя с килограмите.
Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от Maria Petkova на 04.09.20 18:26.

04.09.20
20:27

Започни да се храниш нормално,а не основно с разни плодове и зеленчуци !
Не си единствена,дето се тъпче всеки ден с плодове и да казва: мазна съм - ми то си е захар !
И не е проблема самата захар,а това че няма друга храна като основно!
Плодовете са десерт,а не основно хранене.
Така описана физическата активност е нормална,но храна е ....зле !
И ти все още се развиваш,не прибягвай до разни идиотски режими на хранене.
С времето всичко ще дойде на място,стига да оправиш храната.:)

04.09.20
20:51

казано от Гюлето на 04.09.20, 20:27:

Започни да се храниш нормално,а не основно с разни плодове и зеленчуци !
Не си единствена,дето се тъпче всеки ден с плодове и да казва: мазна съм - ми то си е захар !
И не е проблема самата захар,а това че няма друга храна като основно!
Плодовете са десерт,а не основно хранене.
Така описана физическата активност е нормална,но храна е ....зле !
И ти все още се развиваш,не прибягвай до разни идиотски режими на хранене.
С времето всичко ще дойде на място,стига да оправиш храната.:)

Та значи за ям по пълноценно на по малки порции така ли?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.09.20 21:59.

04.09.20
20:54

Съгласна съм, че трябва да се храня малко по добре но тогава отивам от 62 нагоре и просто гледката не е много приятна подут корем закръглени бедра.. не е на добре иначе хапвам и готвени манджи - ориз, леща, боб, грах, картофи и всякакви супи

Мнението беше редактирано от Maria Petkova на 04.09.20 20:57.

13.08.24
06:41

Ако търсиш съвети за отслабване, сайтът BAV.BG предлага полезна статия, която разглежда няколко ключови аспекта на здравословното отслабване. В статията се подчертава значението на балансирания хранителен режим, като се избягват драстични диети, които могат да доведат до загуба на мускулна маса и забавен метаболизъм. Препоръчва се повишаване на приема на протеини и редовни физически упражнения, за да се запази мускулната маса и да се ускори метаболизмът. Също така се обсъжда важността на добрата хидратация и умерената физическа активност за постигане на дългосрочни резултати​ https://www.bav.bg/blog/hranitelen-rezhim-za-otslabvane/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1