04.04.06
14:57
Здравейте! Искам да ви попитам колко гр. въглехидрати,мазнини и белтъчини има в 100 гр. варени картофи !
Също така те подходяща храна ли са в период за сваляне и орефляване и по кое време е добре да се хапват ?
Предварително благодяря за отговорите !
1,9 гр - Б
0,1 - М
16,9 В
80 - ккал
80гр - отпадъци
Няма никакъв ефект от тях. В който и да е било период.
04.04.06
15:20
[quote author=“SuDjI”]
Това сериозно ли го твърдиш или се майтапиш? :)
[quote author=“realityman”][quote author=“SuDjI”]
според мен SuDjI доста голяма глупост написа.Как от варените картофи да нямало ефект?при НВД може и да няма ама при ВВД има и до доста сериозен :wink:
Аз ориз не обичам, обаче картофите са ми любими. Особено на фурна, с пилешко ;) Естествено, ако не съм на НВД.
[quote author=“SuDjI”]1,9 гр - Б
0,1 - М
16,9 В
80 - ккал
80гр - отпадъци
[quote author=“SuDjI”]Въпрос на избор е всичко.
Земи се поуспокой за няколко дена, почваш да си противоречиш сам вече...
Картофите са доста качествена и полезна храна.
Без главни букви. Преведено.
manson
04.04.06
20:53
Не знам откъде идва тоя мит за картофите че има нещо в тях-всички само за това говорят :яж ориз,КАРТОФИ,овесени ядки и т.н. Пичове,само моите очи ли виждат, че “високовъглехидратните” картофи са 80/100 вода??Докато другите неща, които изброих са 80/100 въглехидрати..простооо какво ги сравняваме :)
Еми аз какво им казах по горе, че файда няма от тях. Те мислят, че съм се бил шегувал. Въглехидрата се набавя най-лесно от ядене. Майката му е да си набавих белтъчини - те изграждат мускулите. Въглехидрата е само за енергия.
05.04.06
00:34
Процента въглехидрат е за сурово състояние на продукта. Ако свариш овесените ядки и ориза - процента въглехидрат на 100 гр продукт ще падне - особено този на ориза. Поемат много вода.
Аз затова гледам да не минават термичка обработка. Примерно яйцата ги ям сурови от 2-3 месеца насам. Нямам никакви притеснения от това.
Картофите са един чудесен източник на въглехидрати, особено по време на диета за изчистване. Едва ли има по добър източник на сравнително бързи въглехидрати за възстановяване, след тренировка на НВД. Обаче има няколко вида картофи, най-подходящи в случая са червените или т.нар. сладки картофи. В денят на зареждане от пържените в зехтин картофи се получава добър източник на сравнително бавни въглехидрати.
Всичко е ген в тоя спорт. Другото е амбиция. И на трето място е храна и добавки.
Да, а тренировките даже не са задължителни ;)
05.04.06
12:36
Сам ли си говоря, че картофите са 80/100 вода,кви ми въглехидрати,кви ми диети :)
vladimir.nikolov според мен ако сложиш да вариш 100гр ориз,тои ще поеме от водата,но товя няма да се отрази на неговото съдържание от въглехидрати,което е 80/100,ами просто тези 100гр ориз като поемат от водата ще станат 150гр
05.04.06
12:40
Сам ли си говоря, че картофите са 80/100 вода,кви ми въглехидрати,кви ми диети :)
vladimir.nikolov според мен ако сложиш да вариш 100гр ориз,тои ще поеме от водата,но товя няма да се отрази на неговото съдържание от въглехидрати,което е 80/100,ами просто тези 100гр ориз като поемат от водата ще станат 150гр
:D Да, де. И ще стане 80/150, което е около 50% съдържание. Като вземеш предвид и че ориза поема повече от 50 гр вода - накрая се получава трийсетина грама въглехидрати на 100 грама сварен ориз.
05.04.06
13:09
:D Да, де. И ще стане 80/150, което е около 50% съдържание. Като вземеш предвид и че ориза поема повече от 50 гр вода - накрая се получава трийсетина грама въглехидрати на 100 грама сварен ориз.
Какъв е извода - яжте сладка царевица от консерва -няма толкова вкусно и въглехидратно ядене,само къдет е малко скъпичка спрямо ориза :)
Сам ли си говоря, че картофите са 80/100 вода,кви ми въглехидрати,кви ми диети :)...
Явно сам си говориш, ~20% въглехидрат в сурово състояние къв въглехидрат е.
05.04.06
13:31
20/100 много ли е според теб?Значи си готов да изядеш 400гр варени картофи, вместо да изядеш 100гр царевица и да си набавиш същото количество въглехидрати?
П.П. излишен спор,аз спирам дотук
05.04.06
14:13
Извода е яжте си картофи варени и не се притеснявайте.полезни са и са много бързо усвояеми. не натоварват стомаха.,а са и вкусни. :wink: