11.08.2020г. /Вторник/
Без тренировка,защото не се чувствах възстановена и ми беше ясно,че едно кардио ще ме скапе,вместо да ме вдигне.
Храната: около 1700ксал , протеин 105г, мазнини около 55-57г, другото е яко въглен.
Добавки: Б12, пробиотик
Движение: 6,5км
Музата ми май започва да се връща.??
Не съм аз ,когато не пиша, та много се радвам,че има капка вдъхновение.
12.08.2020г. /Сряда/
Храна:
- котидж + белен слънчоглед 10г + 1/2 банан
- Телешко (глазирани с ананас и сусам) + ориз
- 35г солети
- пъстърва на скара, гриловани тиквички, печени чушки с малко мазнина и оцет
- голямо парче домашен кекс с какао и орехи; чаша вино
Добавки: хром, пробиотик, желязо +вит С, глутамин, bcaa
Тренировка (домашна)
3кръга
- Бицепсово -10х5кг, 5х7кг, 11х5кг
- Раменни преси- 12х2х5кг, 8х2х7кг,10х2х5кг
-корем наклони встрани- 10х9кг,10х9кг, 10х9кг
3кръга
- трицепс с дъмбел-10х3кг, 8х5кг, 12х3кг
- чуково- 8х5кг, 7х5кг, 15х3кг
-корем -повд на крака от лег-3х12
3 кръга:
- раменни от наклон напред-10х2х6кг, 10х2х7кг, 12х2х5кг
- кофички на пейка-7, 8, 8
-корем крънчове- 3х15
Подута съм. Предполагам от въглехидрати и сол.
——————————————————-
Развълнувано ми е без причина. Сякаш съм прокарала пътечка към себе си за нещо много страхотно и го чакам с отворени обятия.
Не знам дали ви се е случвало... Сигурно звуча като откачалка ?
Мнението беше редактирано от June101 на 13.08.20 15:12.
13.08.2020г. /Четвъртък/
Храната общо:
- свински врат
- Нектарина, шепа малини
- Овес с бадемово мляко, белен слънчоглед и доза протеин
- Зелена салата, сос Цезар, пилешко филе, домат, филия хляб
- няколко печени картофа, доядох пълнените чушки на децата , диня, домашен кекс с орехи
Добавки: желязо + вит С, пробиотик
Движение: 10км
+ 2 часа изкопаване на едни плочки, пренасяне и зариване
Планът беше да тичам, НО подхванах задния двор, където смятаме да правим площадка за децата.
Уж само да разчистя, но се оказа, че трябва да се разкарат едни плочки,за да може да се излее бетон. Реших да бъда полезна. Накрая ръцете ми трепереха от умора. ?Броя го за силова и кардио в едно.??
Спя като пън. Започна ли да не знам къде се намирам щом се събудя, значи идва “разкиснатият” ми период от месеца. Трябва да внимавам да не ям много сладко и като цяло с източниците на въглехидрати, защото в този период усещам недобра инсулинова чувствителност и съм склонна да прекалявам.
Мнението беше редактирано от June101 на 13.08.20 20:19.
14.08.2020г. /Петък/
Храната общо:
- котиж + шепа слънчоглед
- Лаврак на скара
- Диня
- 3 сухара с песто и пил филе; вино
Добавки: желязо + вит С
Движение: 7км
Тренировка:
Вело- 30мин , 18.31км
Днес бях на процедура за заличаваме на белези. Бряяя, това боли! Чакат ме още около 3 такива процедури...
Подута съм. Яко водна задръжка покрай овулация. И с настроенията съм пълно хахо. Женска му работа.
Следобед се поглезих с две маски за лице. Доволна съм. Кожата ми стана много мекичка и сияйна.
Мнението беше редактирано от June101 на 14.08.20 20:25.
15.08.2020г. /Събота/
Храна:
- котидж, белен слънчоглед
- ципура на скара, малко зеленчукова супа, солети
- 3 сухара с песто, пуешко, домат
- диня
- Бургер и малко пържени картофи
Около 2000ксал ?
Ако не ги броях, нямаше да се филмирам толкова, но като гледам колко много ям, на моменти се плаша.
И естествено с тези калории никога няма да изчистя онези мазнини, които ме дразнят.
Добавки: пробитик; желязо + вит С
Тренировка:
Вело- 30мин , 18.30км
Мнението беше редактирано от June101 на 15.08.20 21:39.
16.08.2020г. /Неделя/
Храна:
Котидж, слънчоглед
Солети, шоко бонбон
Свински врат
1/2 банан
Ципура, салата от домашни домати❤️? , 2 сухара
Около 1520ксал- п:89, м:68, в:135
Движение: 5км
Добавки: пробиотик
Тренировка:
Вело- 30мин, 18,20км
Отчитам седмицата като доста активна.
Пон- силова във фитнеса
Вт- почивка
Сряда- горна част
Четв- копах плочките в двора
Петък- вело 30мин
Събота- вело 30мин
Неделя- вело 30мин
17.08.2020г. / Понеделник/
Храна- около 1500 без да смятам 2 чаши вино вечерта.
Тренировка няма. Пристигнахме във Велинград. Ще поседим тук до петък. Хотелът бива. Има и фитнес. Храната е мазничка, но така е по ресторантите. Няма условия да си приготвяме нищо, а май нямам и много време покрай лудетините.
Вписвам болезнена овулация. Болки, подут корем дори без да съм яла, а като хапна , става все едно съм в 5-ти месец бременна.
18.08.2020г. / Вторник/
Храната е около 1700-1800ксал
Пораздвижих се за 30 мин във фитнеса. Толкова си позволих да оставя мъжа ми сам с дивачетата.
Раздвижването:
Бягане на пътека- 14мин , 2км
Упр-я с дъмбели за цяло тяло
Тази вечер ще пия магнезий. Освен ,че сънувам шоколади( което го пишем лакомия ? ) , отдолу на стъпалото ми изтръпва нещо, някаква точка. Не знам дали мога да го обясня добре, но днес 3 пъти ми се случва. Чувствам се някак натегната, та 500мг магнезий преди сън ще има. Вероятно ще трябва да го попия известно време.
19.08.2020г. /Сряда/
Храна: около 1800-1900ксал
Добавки: магнезий, пробиотик
Тренировка:
Бягане пътека- 2км за 13.48мин
(HRmax 189, HRср 175)
Тяга с дъмбели 3х8-10@2х12,5кг
Гребане 3х8-10@ 2х6кг
Раменни преси 2х10-12@2х4кг
Бицепсово сгъване- 2х8@4кг
Коремни на пейка
Пустата храна! Днес обаче съм и недоспала. Снощи имаше буря и баткото лежа и посмърча при нас около час. После малката започна да се буди с писъци след 4ч и стана в 6:30. Стартирах деня със закуска 500ксал ? Мразя да съм недоспала!
Следобед спах като пън и като станах, изядох близо 100г чипс. Умирах за солено.
И утре, и после се прибираме за малко в София. После планът е да ходим за 6 дни в Гърция, но там сме в къща и ще готвя.
Още съм подута от овулацията.
Днес пострелях ❤️ Някои знаят,че съм тренирала спортна стрелба. По принцип избягвам този вид стрелбища, защото се ядосвам, но като по чудо , тази пушка беше точна.
Върнахме се от Велинград, постояхме 2-3 дена ,за да изперем , да допълним багажа и да се тестваме за пустия вирус и хукнахме към Гърция.
Храната е зле. ПМС ме дръсти 5-6 дена ама яко. Бях на онази “зърнена диета” , дето всичко ,което зърнеш, го ядеш.
Измерих се преди да тръгнем 46,6кг ... не знам дали искам да се качвам на кантара като се върна ? Като балон съм от водна задръжка. Не съм тренирал,защото нямам много време, нито пък желание.
Явно ще оправям положението с храната и спорта другата
седмица.
Пускам малко снимки,защото сме на приказно място. :)
Мнението беше редактирано от June101 на 29.08.20 14:46.
казано от June101 на 29.08.20, 14:44:
да се тестваме за пустия вирус и хукнахме към Гърция.
Страшни пари направиха това лято само от пътуващи до Гърция.
Пълен бойкот на всички пътувания изискващи тест сме обявили ние, не ми се пълнят гушите на и без това пукащите се по шевовете лаборатории. Докато бях бременна ми се взе акъла от опашки пред бодимед, а като знам и аз колко пари им наринах, акционер трябва да ме направят.
Мнението беше редактирано от Margi на 29.08.20 15:28.
Съгласна съм ,Марги! И на мен не ми беше по вкуса, но се отвори възможност за страхотна почивка на място, на което си заслужаваше да дойдем. :))
Добре,че не се наложи да тестваме децата ?
И на мен страшно ми се пътува отново, но не ми се занимава с глупостите по летища, граници и т.н.
Ако бяхме без малкия, вероятно бих стиснала зъби да ги изтърпя, но не искам да му причиняваме такива неща без дори да разбира добре къде се намира.
Дано се върне нормалния начин на пътуване.
12.10.2020г
Понеделник , /22 мц/
Кг: 46.8
Храната:
П: 121г
М: 60г
В: 108г
Тренировка (опознавателна)
10 мин кростренажор
Разтягане и загрявка на стави
1. Едностранно придърпване на долен скрипец 1х15х5кг ( цел да се загреят мускулите около лопатките)
3 кръга:
1. Клек hack squat машина без добавена тежест - 10, 10, 5 * към последната серия добавих вертикална лег преса 15 повт
2. Разтваряне на пек-дек машина
3. Набиране с ластик- 5, 5, 5
4. Хиптръст с 20кг- 15, 10, 6
1. Бедрено сгъване (едностранно) - 12х5кг
2. Абдуктор- 30х15кг
3. Разтваряне на ластик покрай тялото до положение над главата- 10
Иии събрах душа за малко стречинг ??
Започвам тренировки с треньор. Сама хем не съм сигурна в изпълнението на някои упражнения, хем не се мотивирам достатъчно да се занеса до фитнеса и всичко се свежда до кардио у дома.
За тренировката:
На клека умрях. Крачката ми трепереха. Не ми се мисли какво ще е утре.
Приятно се изненадах за набиранията. ?
Цялостно тренировката ме натовари бая и пулсът ми хвърчеше. Ще видим сега как ще възстановя за сряда.
Мнението беше редактирано от June101 на 12.10.20 17:25.
Тренировките с треньор са страхотно нещо. Стига да не е от онзи тип който си е на телефона нон стоп.
13.10.2020
Вторник (мц 23)
Храна:
П: 151
М: 64
В: 284
Не , не беше глад. Беше лакомия.
14.10.2020
Сряда /мц 24/
Храна:
П:
М:
В:
Тренировка:
Загрявка:
Крос тренажор 10мин
Планк 3х30сек
Ходещи напади 25 на крак
3 кръга:
1. Bg split squat - 15, 15, 15 (на крак)
2. Раменни преси на машина- 15, 15, 12
3. Едностранно бедрено сгъване с 2,5кг 15, 15, 10 (на крак)
4. Едностранно дърпане на хоризонтален скрипец с 5кг- 11, 11, 12 (на ръка)
1. Глутеус машина с 5кг- 4 серии през 3 сек - 32, 20, 10, 7 (на крак)
Тренирах на гладно, защото покрай вчерашните хранителни извращения, сутринта не бях в състояние да ям каквото и да е.
За тази седмица сигурно това ще са силовите тренировки,защото чакам мц. Най-много някое вело да измисля у дома.
Взех си протеин ,които не ми дразни стомаха и съм доволна.
Иии днес си имам рожденик у дома ☺️? Мъжът ми има рожден ден. Купих торта, но мисля да се почерпя само с чаша вино довечера. Няма как. Трябва да затягам дисцип
14.10.20
17:09
казано от June101 на 14.10.20, 08:04:
Не, не беше глад. Беше лакомия.
Ще си позволя да бъда “груб” - имаш още доста “хлебец да изядеш” докато стигнеш до лакомия. За 2300 kcal става въпрос... напълно нормален енергиен прием за Дама с активен начин на живот.
За да се класираш в лигата на лакомиите са ти нужни значително по-сериозни (в пъти!) резултати! :о)
Привет, другарчета! Надявам се ,че сте здрави и по-здрави! :))
Реших да нахвърлям малко мисли и да взема да попиша. Мисля,че всяка година по това време започва да ме “стяга шапката” и тотално изкрейзвам точно преди първа пролет :D Хубаво ми е после да мога да прочета какви съм ги вършила.
Накратко ...
За тренировките: Не съм спирала да тренирам. Успях да се уредя с лост, стойка и тежести у дома. Клек и тяга всяка седмица. Последно кляках с 40кг, а тягата беше с 35кг. Не е кой знае какво, но за мен е напълно ок.
Правя упражнения за цяло тяло + кардио на велоергометъра. Една тренировка ми е горе-долу 40-50мин. Стремя се да имам 3-4 тренировки седмично, а останалото е доста движение.
За храната: Ноември и малко от Декември бях на режим с броене на калории. Даде резултат и изчистих доста. После Коледа, Нова година и нерви... Позамазах с разни боклуци. По-важното обаче е ,че коремът ми отново взе много да се подува и да чувствам постоянна тежест и умора. Писна ми от това положение и в някакъв момент на отчаяние (преди 10 дена) , реших да махна месото от менюто. Млечните също ги разкарах. Рано е да се каже дали това ме облекчава и дали работи. Не искам и да изпадам в подробности.
Ето малко наблюдения за тези 10 дни:
- Коремът ми пак е подут, но не ме боли.
- Ям много повече плодове и зеленчуци
- Ям храни, които не съм вкусвала от години - боб, нахут, портокали
- Не ме влекат боклуци поне засега
- Отводних се още на втория ден и като цяло не задържам вода, както преди
- По-енергична съм
- По-бързо огладнявам
- Мисля,че не ми е достатъчен протеинът (въпреки,че доста четох и се стремя да включвам в менюто си богатите на протеин храни). Купила съм си добавка веган протеин ,но най-вероятно ще вкарам и по някое яйце в тренировъчни дни.
- Същевременно мазнините и въглехидратите са повече
Отчет за днес 25.02.21
- кафе с бадемово мляко и мед
- кашу, пюре от коприва
- 400лм боза
* Тренировка
- зелена салата с краставици и репички; нахут, 1 варено яйце
Тренировка:
20мин упражнения с дъмбели и ластици за цяло тяло
30мин вело
*Това чета в момента. Препоръча ми я приятел, който след тази книга е отказал цигарите... Силно впечатлен е, а е човек, за когото имам високо мнение.
За вчера отбелязвам малко пилешко месо вечерта и ужасно подут корем още преди да го консумирам. Вероятно проблем от зелената салата.
Днес 26.02.21г
Храната:
- хумус, пюре от коприва, морков
- кафе с бадемово мляко и мед, банан, бадеми
- ябълка; хумус намазан върху някакви мини оризовки от кафяв ориз, киноа и лен
Днес ми поставиха ваксина против Ковид и няма тренировка, защото не ставам за това в момента.
Около 7-8 часа след ваксината започна да ме втриса и да вдигам температура. Изкарах така 4 часа и когато вдигнах 38,6, пийнах парацетамол по заръка на личния лекар. Изпотих се и я свалих. Надявям се утре да съм ок.
Вписвам това с ваксината за моя личен отчет. Моля никой да не се чувства агитиран и да не възникват спорове. ?
Мнението беше редактирано от June101 на 26.02.21 20:17.
27.02.21г.
Храна:
- 1/2 банан, 1 кроасан с масло, портокал
- боб
- опит да хапна малко пилешко, сладък картоф и аспержи, но не ми беше добре
- ябълка, кашу, 1/2 кроасан с малко пилешко
Тренировка няма.
Движение 5,6км.
Тъй! Избутах ефектите от ваксината. Снощи втори път ме тресе и вдигнах над 38 градуса температура. Пак пих парацетамол и за цялата нощ смених 4 пижами,защото плувнах. Сутринта ме втресе , но не пих нищо. Така изкарах целия ден. Ту вдигах до към 37,2, ту я смъквах. Болки по ставите имах до към 17-18ч. Сега съм леко отпаднала, но се дължи и на МЦ, което разбира се дойде,за да ме довърши физически ??
Нямам апетит, но предполагам, че е нормално.
28.02.21г
Храна:
- Мини оризовки, хумус, краставица, маслини
- Боб
- Второ кафе, суров бонбон, шепа кашу, портокал
- Печена червена чушка, мини оризовки, малко тофу за проба, кашу; ябълка
- Кашу, 1/2 кроасан с пил филе
В неделя сутрин вече бях напълно ок. Само корема ме свиваше, но там МЦ беше виновник.
01.03.21г
Честита Баба Марта! ⚪️?
Храна:
-?бадемово мляко+веган протеин+банан
- пилешко бутче, кейл, картофено пюре
- кафе с бадемово мляко, 2 блокчета шоколад
- задушен пащърнак, салата от зеленища, мини оризовки намазани с чеснов крем (много вкусно!)
Движение: 7,60км
И днес МЦ ми разказа играта. Утре вече най-вероятно ще съм добре и мисля да си спретна една тренировка.
Мнението беше редактирано от June101 на 01.03.21 21:29.
02.03.21
Храна:
- ? - овесени трици, бадемово мляко, веган протеин, сушени червени боровоинки, слънчоглед, канела
- 30г шоколад
- Салата аксберг, малко пилешко, мини оризовки и чеснов крем
- лаврак, пюре от пащърнак, мини оризовки, краставица, още 15г шоколад
Трен:
- 20 мин упражнения за цяло тяло
- 40мин вело
03.03.2021г ??
Храна:
- кашу, морков, суров бонбон
- суров бонбон; триъгълен сандвич с пилешко
- Мъфин , триъгълен сандвич с пилешко
- Кашу, мини оризовки с хумус, портокал
- малко уиски
Цял ден бяхме по пътищата и не прецених, че няма да изкарам на сурови бонбони и кашу. Храната е повече като калории. Кръвната ми захар отново изграе. Все едно някой ми натиска главата и клепачите и постоянно ми се спи.
04.03
Храна:
- кафе
- Кафе, бафеми, круша, сутов бонбон
- Салата зеленища, печени чушки, хумус, оризовки
- Хумус, оризовки, портокал
- Бадеми, кашу, ябълка
Тренировка
- клек с 30кг- 10,9,6
- Чуково сгъване с 3кг- 10, 10, 8
- Корем с повд на крака- 3х20
- Глут ритници- 4х10 на крак
- Вело- 40мин
Движение: 6км
05.03
- кафе
- Кафе, ? овесени трици, веган протеин, бадемово мляко, черв боровинки, слънчоглед
- Бадеми, суров бонбон
- Банан
- Леща 2 чинии, филия хляб, 30г шоколад
- Пюре от грах и мента, репички
Трен
30мин вело - 17,93км
Движение- 7км
06.03.21г
Пиша го “мръсен ден”
- кафе
- Малко кашу, 2 кроасана с масло и пил филе, кафе
- бадеми, тиквени семки, портокал,30г шоколад
- Кроасан, калкан , суров бонбон
- мини оризовки с хумус, печена червена чушка, още 15г шоколад, царевични пръчици, доядох кебапчето на детето
Тренировка: 50мин вело, 28.46км
Не мисля,че имаше нещо, което да не искам да изям. Дори не бях толкова гладна. Това седене у дома ме побърква. Искам вече да идва пролетта и да хващаме гората.
След вчерашното прекаляваме с въглехидрати, днес сутринта не мога да се позная , толкова съм подута.
07.03.21
Храна:
- кафе
- ябълка, кафе
- мини отизовки намазани с хумус
- Бургер с телешко, пържени картофи
И пак подути черва и болки. Според мен е от тестото, може би глутенът. Три дни един след друг ям тестяно и моментално се подух.
Ще пробвам да го огранича за нови 10 дена и ще видим какво ще се получи.
08.03.21
Честит празник, мили дами!?
Храна:
- кафе
- Круша, кафе
- Пюре от коприва, хумус, оризовки
- Шепа опрехи, малко уиски
Тренировка:
20мин вело
09.03.21
Храна:
- кафе ,шеп орехи, ? овесени трици, пр мляко, веган протеин, мед
- 50-60г кашу, пюре от коприва
- салата: айсберг, млечен сос, пил филе
- боб с лютеница, краставица и репички
Трен:
25мин упр-я за цяло тяло
30мин вело
10.03.21
Храна:
-кафе с мляко и мед
-орехи, няколко чупки от дом торта без добавена захар ( бадемово и кокосово брашно + малко разтопен черен шоколад)
- зелена салата, пил филе, сос Цезар
- доядох парчето от дом торта
- Тиква, нахут и салвия под формата на кюфте, репички, краставици
- Още едно “кюфте” от тиква и нахут
- Шепа бадеми и няколко чупки от домашната торта
Нямах енергия за тренировка.
Стомахът ми е много ок без тестяно.
Мнението беше редактирано от June101 на 11.03.21 07:57.
11.03.21
Храна:
-кафе с мляко и мед
- ? овес трици, бадемово мляко, канела, веган протеин, слънчоглед, сушени боровинки
- Кюфтенца от карфиол, брашно и спанак , пил филе
- Суров бонбон, 15г шоколад, двойно късо кафе
- Супа от тиква, салата тепички,морков,краставици, оризовки с хумус, шепа бадеми
- Гладна... малко боб с лютеница и два фалафела
Тренировка:
Клек с 30кг
Раменни преси с 5кг
Гребане с 5кг
Бицепс с 3кг
+ вело
Общо време 52мин
Включих малко брашно. Дано да не съжалявам.
Вписвам и болезнена овулация.
Отслабнала съм видимо. Вчера ми казаха, че много ми личи и талията ми била станала 30см. Е, не е толкова. Явно просто коремът ми не е подут, както преди ? Този начин на хранене с по-малко месо и тестяно и почти никакви млечни , ми се отразява добре. Ям много повече зеленчуци. Вкусно ми е.
12.03.21
Храна:
-кафе, 2 малки кроасана с масло и пил филе
- Шепа орехи, суров бонбон
- Супа от тиква, малко пил филе
- Ябълка, бадеми, 1/2 дом кроасен с шоколад
- Пюре от коприва, малко пил филе, бадеми
- 2 дом фалафела, пържени картофи, чупка телешки бургер
Тренировка:
30мин вело
Днес много ядене, много нещо. Не спах добре предната нощ и сутринта бях нервна и гладна. Като цяло ме гонеше апетит за всичко.