горене на мазнини

Темата е заключена.

21.02.21
08:54

Здравейте,
отварям нова тема по въпрос, на който бих желал да получа Вашето мнение:
Тегло 89 кг., ръст 183, процент мазнини 22-23,  /предимно около корема/, талия 99см
От година /малко повече, малко по-малко/ нямам никаква промяна в “мерките” визирам предимно талия и процент мазнини:
1 Тренирам силово /интервали/ 3 до 4 пъти седмично-постоянен съм
2 Кардио 2 до 3 пъти седмично-даже ми е в повече
3 Броя калории- около 2400 средно месечно
4 Храня се предимно чисто-НВД
5 Почти не консумирам алкохол /не пия и бира /
Бих желал да “слезна под 18% мазнини, но явно, е че  ми трябват насоки:
това, което съм чел за “преформиране на тялото” при мен не работи и за това търся Вашето мнение по една “дъвкана” тема.
Благодаря, Ви за насоките предварително

Темата беше редактирана от Цветан на 21.02.21 10:13.

21.02.21
13:42

Щом за една година не си мръднал теглото и мерките,значи се храниш на границата на КБ,според мен.Гледам,раздвижваш доста редовно и сериозно,да не би проблема да е в броенето на калориите?2400 даже ми се струват малко за килограмите ти,а нямаш промяна..
Относно бирата,аз установих че при мен няма никакъв ефект спирането и.От 3-4 месеца почти не съм пил бира,теглото ми си е същото,а талията не мърда,даже качих сантиметър.
За мен,без да съм някакъв разбирач,всичко опира до приетите калории от една страна,и изразходваната енергия,от друга.Може би е добра идея да пуснеш в дневника примерното ти хранене,за да кажат по-запознатите.Поздрави :)

21.02.21
13:58

Ще ти кажа какво работи за мен.
И аз не съм първа младост,даже съм си доста дърт вече .
Най-общо ,трениране максимално често,обем без откази на гладно,бягане или колело с пулс не повече от 130.
16-20 часови фастове и аз бях спрял бирата,но я почнах пак и не мисля да влияе толкова.
Но концентрата със сигурност.

21.02.21
14:13

Цецо, то и на кила гледам си котва от близо година. Явно както казва Адаша, си бил през повечето време на баланс. При мен на 108-109 кг. при три занимания седмично ми го дава около 2600-2700 кк. Ти си с 20 кг. надолу по-лек. Вярно, малко по-възрастен си от мен и сигурно кк трябва да са по-ниски, но пък си доста редовен с тренировките и за баланс може би следва да са и по-високи от 2400. Сигурно не смяташ правилно, де да знам-нямам друго обяснение, да си на същите обиколки, там където се трупат мазнини, но и на кила да не си мръднал. А иначе други обиколки мериш ли-бедра, ръце, гръдна и т.н.

21.02.21
14:14

Благодаря на отговорилите.
Храненето се замерва с MyFitnesPal , така че се съмнявам да има грешка. Теглото ми варира между 88 и 92 кг в зависимост от сезон, мотивация и др, но талията и процента мазнини НЕ . Ако намаля храната най-вероятно ще отслабна, но не това искам- 90кг са ми добре. Искам намаляване на мазнините и размера на талията до някакви здравословни норми, а от година нямам никаква промяна /нито сантиметър/ т. е. трябва ми по-различен подход, но не знам какъв?
...ааа за бирата - никога не съм я обичал.

21.02.21
14:24

Дидо,
1 ако не смятах вярно-килограмите щяха да мръднат.
2 Мерките не са ми приоритет,  но много  ме дразни един сериозен пласт мазнина на корема и паласките , та за това там следя постоянно.
3. При 2700кк започвам да качвам
  Все си мисля, че за година тренировки щях да съм качил 1,2 кила мускул и съответно 1,2 сАнта от талията да паднат...:)))))

Мнението беше редактирано от Цветан на 21.02.21 17:01.

21.02.21
14:26

А всъщност как мислиш да останеш на 90кг и в същото време да свалиш 4% мазнини?
Специално от 22 до 18% можеш да ги свалиш, без никаква промяна в ръцете примерно. И то за около 2 месеца. Дори и 3 да са, идеята е същата.
Не се плаши от това дали ще си по-лек, защото е безсмислено, след като няма качество. Смеем се на жените, които оревават света, ако качат 2кг, а реално сме същите, само че в другата крайност.
Ето ти две стъпки и след 2-3 месеца ще си на 18%:
1. Резни 10-15% от калориите. Първите седмици ще започнеш да мърдаш по малко заради самия дефицит. След това си виж самото съотношение на макро-тата и евентуално намали малко въглехидрати. Ти ще усетиш. Не дърпай храната надолу. Ако ти е по-лесно - може просто да увеличиш фаста минимално, за да не изпитваш глад. Ти си се познаваш.
2. За да продължиш прогреса след това, добавяй по 5мин на кардио сесия всяка седмица, а последните 3 седмици може да вкараш и още 1 кардио тренировка.

Реално нищо особено или специално, нито пък изискващо, натоварващо и тн, но достатъчно, за да постигнеш резултата.

21.02.21
19:05

‘Satisfaction
Не си разбрал правилно въпроса, но Благодаря за съвета.

21.02.21
23:22

При мен 16+ часови фастове + НВД си работи идеално за сваляне на мазнини и обиколка на талията, причината да го правя рядко е драстичната загуба на сила. Това със задържането на килограмите обаче не знам как ще стане, единственият вариант за който се сещам е да свалиш няколко килограма, които после да върнеш и да се надяваш след това да си по-добре, отколкото преди свалянето, при мен след по-сериозно отслабване/10+ кг/ качването на първите 4-5 кг почти не ме омазнява, чак след това започва освинването.

22.02.21
10:24

Следователно:
След като не “сваляш” тегло, не гориш мазнини. След като теглото не се е променило за 1 год. не съм изгорил мазнини, не съм “качил” и ММ .
БАя съм се прЕЕб@л, а мА не съм само аз,  май :))))
П.П. майтапя се.

Мнението беше редактирано от Цветан на 22.02.21 10:38.

23.02.21
08:37

казано от Цветан на 21.02.21, 08:54:

това, което съм чел за “преформиране на тялото” при мен не работи и за това търся Вашето мнение по една “дъвкана” тема.
Благодаря, Ви за насоките предварително

Чудя се какво въобще питаш?!?
-2019г си бил 120кг.
- за една година сваляш 30 кг
- диабет
-имаш проблем с кръвната захар
- аритмия
- храниш се НВД продължително време

Къде виждаш проблем, че трупаш мазнини около талията?
Хващаш се за калории и тренировки, но не вдяваш цялата картинка. При твоето положение докато не си оправиш здравословно състояние,  е нормално да трупаш мазнини около корема. Нвд-то е ок за кратък период, не е режим за цял живот, особенно за активно трениращ. Все пак е добре, че си си запазил килограмите, ако се чувстваш здравословно добре значи си стъпка напред, дай си повече време. Иначе по въпроса: тренировките може да са ок, но ако искаш резултат ще трябва да стегнеш храната като продължиш да контролираш кръвната захар.

Мнението беше редактирано от Дени на 23.02.21 08:38.

23.02.21
08:40

Дени, аз до колкото го следя, кръвната захар и кръвното налягане ги поддържа в норма отдавна. Накъде повече да оправя ?

23.02.21
08:48

казано от Dydo на 23.02.21, 08:40:

Дени, аз до колкото го следя, кръвната захар и кръвното налягане ги поддържа в норма отдавна. Накъде повече да оправя ?

Поддържа ги, защото може би е на НВД, но това няма да му оправи от самосебе си хормоните за една година. При проблеми с щитовидната, диабет, инсулинова резистентности т.н. се трупат мазнини около корема. Според мен е добре, че е запазил килограмите и както казах, трябва да си даде още време и да продължи да си следи здравословното състояние.

23.02.21
16:42

Да, храня се НВД. Фастове не ми понасят.  Към момента това е единствения начин да не пия хапчета и всички изследвания да са в норма.
Благодаря, на Всички изказали мнение...
Моля, модераторите да изтрият /заключат / тази тема.

Мнението беше редактирано от Цветан на 23.02.21 21:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1