01.04.18
18:20
Времето се стопли и излязохме от залите и пещерите : ))
Смело напред и нагоре продължаваме с екипът да градим...
https://www.youtube.com/watch?v=J4zHsoAbpQE
Поздрави:Божидар
01.04.18
20:45
Е то докато сме в залите и пещерите, пак не пречи да описваме к,ви сме ги вършили 😉
02.04.18
13:41
казано от Deyan на 01.04.18, 20:45:
Е то докато сме в залите и пещерите, пак не пречи да описваме к,ви сме ги вършили 😉
Колко си прав, наистина 🙂)
От горното видео по-много с тежести в зала. Обикновено прогресивно започвам с 25 кг кофи+набирания и така свалям през 5 кг. на серия; 25/20/15/10/5, а остатъка само със собствено тегло. След кофите и набиранията вкарах и военна преса и лицеви упори отново 8 по 8
повторения. За горна част на тялото освен корема, който ще бъде в друго видео, мога да кажа, че тренирам само това : )
Чак сега видях клипчето.
Първо, това е начина - редуване на серия дърпащи със серия бутащи на еднакъв брой повторения, максимално разнообразяване с различни хватове, опори, положение на тялото, като J-набиранията, кофи на една тръба и т.н. Поздравления.
Второ ... ти познаваш ли някой от прикачената снимка?
07.04.18
08:58
Гледах клипчетата в youtube, много добре си ги направил и формата ти е супер.
12.04.18
18:42
казано от Dymag на 07.04.18, 00:36:
Чак сега видях клипчето.
Първо, това е начина - редуване на серия дърпащи със серия бутащи на еднакъв брой повторения, максимално разнообразяване с различни хватове, опори, положение на тялото, като J-набиранията, кофи на една тръба и т.н. Поздравления.
Второ ... ти познаваш ли някой от прикачената снимка?
Здравей, с някой от тях се познаваме, но само от тренировките и сме се виждали там : ) Иначе мястото е супер, но аз имам време да ходя сутрин само за съжаление и след осем. Просто работното ми време е от 10 до 8 вечерта. Но пък сутринта тренировката е супер
Мнението беше редактирано от Божидар Христов на 12.04.18 21:25.
12.04.18
18:43
казано от Стойко Колев на 07.04.18, 08:58:
Гледах клипчетата в youtube, много добре си ги направил и формата ти е супер.
Благодаря : ))
19.04.18
12:43
Реших да заснема малка част с телефона от една моя тренировка за горна част : )) Поздрави, колеги и до нови срещи...
https://www.youtube.com/watch?v=IzV290FQfLw&t=65s
казано от Божидар Христов на 19.04.18, 12:43:
Реших да заснема малка част с телефона от една моя тренировка за горна част : )) Поздрави, колеги и до нови срещи...
Колегаааа а краката когааааааа ? 🙂🙂
19.04.18
13:12
казано от kaloyan на 19.04.18, 13:02:
Колегаааа а краката когааааааа ? 🙂🙂
Съвсем скоро и за тях ще има клип, колега. Изчаквах времето да се пооправи за да мога да си позволя да снимам, иначе крака в седмицата веднъж със собствено тегло и класически клек с щанга зад врат, за мен това е алфа упражнението за крака : )))
При кофите на една тръба зад тяло бих ти препоръчал да използваш хват с длани към тялото - обратния на това, което правиш в клипчето. Ще постигнеш по-добро разтягане на участващите мускули, включване на бицепса в крайно долно положение и избягване кълченето на китката.
Тренировките са ти супер 🙂
24.04.18
17:41
казано от Dymag на 21.04.18, 13:27:
При кофите на една тръба зад тяло бих ти препоръчал да използваш хват с длани към тялото - обратния на това, което правиш в клипчето. Ще постигнеш по-добро разтягане на участващите мускули, включване на бицепса в крайно долно положение и избягване кълченето на китката.
Тренировките са ти супер 🙂
Благодаря, още утре ще пробвам с новата техника : ))
02.05.18
13:01
Колеги, новата група в която с повече достигнати цели ще споделяме нашия напредък и ще се стараем да запознаваме хората с културата на Стрийт Фитнеса. Поздрави
https://www.facebook.com/HristovCalistenics/?ref=bookmarks
06.05.18
11:04
Благодаря на Венци за снимките, добре беше!!!
Аз си чакам клипчето за крака 🙂🙂
Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.05.18 11:45.
Има да почакаш. Ех, добро момче беше, обещаващо, но, еднодневка, Божидар Христов, опровергай ме, че иначе ще ти звънна по телефона и ще те завлека на лостовете насила
Тренира си момчето. Набира се с тежест, на халки, такива работи, (без крака), но споделя спорта си във фейса, на английски, за да хване по-широка аудитория.
Е то и тогава ми стана ясно че е от “инфлуенсърите” тези дето уж да ти покажат кое как, но повече ги е грижа за това дали могат да изкарат някой лев от цялата работа, лошо няма, това даже вече не е модерно :)
казано от Dymag на 18.02.21, 14:39:
Тренира си момчето. Набира се с тежест, на халки, такива работи, (без крака), но споделя спорта си във фейса, на английски, за да хване по-широка аудитория.
Е защо тогава да е еднодневка, както каза в предното мнение, след като продължава да си тренира. Просто не споделя тук.
Иначе и визуално /поне от тези снимки и ако няма промяна към момента-не го знам/, си е супер.
Не ползвам фейсбук, затова избързах със заключението. Радвам се винаги на спортуващите хора
06.03.21
10:06
Ех, как ме набедиха за “Инфлуeнцер”...Здраво, момчета и момичета! Не влизам тук защото не ми е интересно от много време, а така, от време на време само поглеждам какво се случва. Не ползвам фейсбук, нито ютюб вече, а доколкото спортуването - правя си го за кеф и удоволствие. Продължавам да тренирам с тежести, класически движения (кофи, набирания, клекове, лицеви) - другите не са ми интересни. Малко ъпдейт на физиката (75/77 килограма+повече крачета). Обикалям и планините като луд... Здрави, бъдете.e
Мнението беше редактирано от Божидар Христов на 06.03.21 13:56.
25.05.21
12:04
Момчета и Момичета, привет. Станах инструктур по калистеника и преподавам всички свинщини във фитнес център, Спарта. Вторник и Четвъртък от 8 часа, сутринта. Всеки е добре дошъл да пръснем панаира заедно. Входа за залата където можете да позлзвате всичко е 12 лева и да, ще взема пари от това : )). Айде, поздрави
Мнението беше редактирано от Божидар Христов на 25.05.21 16:35.
25.05.21
15:44
Ходех там на фитнес миналата зима. Перфектно оборудване, но груповите тренировки ебаваха майката на цялата ситуация - идват 20 човека, заемат всичко и ти казват, че трябва да освободиш, точно, когато си по средата на клек и си наредил тежестите, защото имали групова тренировка.
25.05.21
16:30
казано от Сгазен Помияр на 25.05.21, 15:44:
Ходех там на фитнес миналата зима. Перфектно оборудване, но груповите тренировки ебаваха майката на цялата ситуация - идват 20 човека, заемат всичко и ти казват, че трябва да освободиш, точно, когато си по средата на клек и си наредил тежестите, защото имали групова тренировка.
Това е зле, но имай едно на ум, спрямо час и посещения. Сега е спокойно и няма много народ, поне колкото пъти съм ходил аз. Поздрави
Аз не знам от къде на къде груповите да са с предимство. Първи си по време и място.
ПС....освен да имат някакви написани вътрешни правила и едва ли не като клиент ги приемаш.
Гледам Нервака е съгласен, за който съм сигурен, че няма да могат да го избутат, еле пък ако му предстои проба за ЛР на клек или тяга ? Ще стане страшно ..... за инструкторченценценцето ?
Мнението беше редактирано от D_M на 25.05.21 18:46.
26.05.21
10:23
казано от Dydo на 25.05.21, 17:35:
Аз не знам от къде на къде груповите да са с предимство. Първи си по време и място.
Защото водят повече клиенти, съответно повече приходи. Въпрос на политика на съответната зала.
казано от James Hinks на 26.05.21, 10:23:
Защото водят повече клиенти, съответно повече приходи. Въпрос на политика на съответната зала.
Явно. Даже съфорумеца от щатите май го бяха изгонили от някаква зала там, не защото пречил, а за да не го гледат клиентите как тренира и колко е як, т.е. очевидно, че по техния и този на инструктора им начин няма да стане ? Демек да не им срива имиджа.
казано от Dydo на 26.05.21, 10:41:
казано от James Hinks на 26.05.21, 10:23:
Явно. Даже съфорумеца от щатите май го бяха изгонили от някаква зала там, не защото пречил, а за да не го гледат клиентите как тренира и колко е як, т.е. очевидно, че по техния и този на инструктора им начин няма да стане ? Демек да не им срива имиджа.
И в Швеция си ме гонят най-безцеремонно от “крос-фит” зоната, като дойде време за групова тренировка. Но поне са си сложили график на групите и мога да преценя дали да започвам изобщо.
Да.. ако има график в залата или са ме предупредили -разбира се ,че няма драма.
Ама да ми дойдат отнякъде ,някви хора и да ми кажат.. да освободя уреда...най-вероятно нито аз ще си довърша тренировката,нито те ще започнат своята навреме...така меко да го кажем.
казано от nervak на 26.05.21, 12:20:
Да.. ако има график в залата или са ме предупредили -разбира се ,че няма драма.
Ама да ми дойдат отнякъде ,някви хора и да ми кажат.. да освободя уреда...най-вероятно нито аз ще си довърша тренировката,нито те ще започнат своята навреме...така меко да го кажем.
E това имах предвид в първото си мнение. Ако има някакви уж правила, с които се съгласяваш като крлиент /макар неформално/, уведомен си и т.н., ок. Обаче какво е това, тренираш примерно по строга схема и махай се.
М/у другото в Пулса дето съм има стойки за клек/раменна и на трите етажа. На третия е едно голямо хале, където обикновено идват някакви с постелки и леки гирички. Един път там си джиткам клек на една стойка заварена за стената, защото другите стойки по етажите бяха заети, та се исипаха едно 15 мадами с инструкторка. Онази нищо не ми каза, но гледах бързо да приключа, защото народа бе бая, поради което в много голяма близост зад мен също сложиха постелки и започнаха. Викам това ако нещо залитна с щангата назад, мани-направо и “ликвидация” не е изключена.
Апропо, не знам защо баш на тоя етаж, където няма тежки вдигачи са сложили най-новите и хубави дискове, включително няколко двойки 25-ци.
Тц, тц, тц.....дайте малко да поговорим за калистеника, че много се отклонихме от основните теми в дневника на Божидар;-)))))))))
Мнението беше редактирано от D_M на 26.05.21 12:38.
казано от Dymag на 29.05.21, 13:27:
“Калистеника” с пудовки ;)
:):) добре изглежда... тва е за “инфлуенсърите” :)
29.05.21
14:03
казано от Dydo на 26.05.21, 12:33:
та се исипаха едно 15 мадами с инструкторка. Онази нищо не ми каза, но гледах бързо да приключа, защото народа бе бая, поради което в много голяма близост зад мен също сложиха постелки и започнаха.
Дидо, пропуснал си да направиш рекорд на клека, в следствие на естествения тестостеронен отговор :)))))))
17.06.21
09:55
Така, момчета!
Набрах се с малко килограми в случая с 48, хмм, две повторения за героя ама такова е...
Забелязах, че ако няма прогресия в упражнения, почивка, храна - забиваш яко в едни и същи скучни упражнения...
https://fb.watch/6aGM7Srivj/
12.01.24
17:47
Здравейте! Имам въпрос относно книгите “Тренировките на затворника” от автора Пол Уейд. Някой им ли опит и впечатления от тренировките по тях? Достоверна ли е информацията в тях? И всичко друго което може да споделите за тях би ми било интересно. Благодаря предварително!
казано от Дани Дамянов на 12.01.24, 17:47:
Здравейте! Имам въпрос относно книгите “Тренировките на затворника” от автора Пол Уейд. Някой им ли опит и впечатления от тренировките по тях? Достоверна ли е информацията в тях? И всичко друго което може да споделите за тях би ми било интересно. Благодаря предварително!
Има много такива книги, а в сегашно време много по-модерно е да се прави това в youtube. Или някакви онлайн коучи и тн с подобно структурирани програми... Като цяло малко са тези които стават, но като не съм я чел не мога да ти споделя мнение.