06.04.06
10:55
Тъй като искам да отслабна и на ден ям по две кофички обезмаслено кисело мляко и 4 плода искам да пия протеин,който да не пречи на свалянето ми.Пия л-карнитин и аминокиселини.Какъв протеин да пия?
06.04.06
10:58
Суроватъчен, какъв ....
Айде разрови се малко де!
Понеже неискам да правя нова тема реших да пиша тука.Та доскоро се осазнах че вместо 100 грама протеин на ден пих по 60 грама това фатално ли е вазможно ли е някак да го поправя ?
07.04.06
15:05
[quote author=“boxko”]Понеже неискам да правя нова тема реших да пиша тука.Та доскоро се осазнах че вместо 100 грама протеин на ден пих по 60 грама това фатално ли е вазможно ли е някак да го поправя ?
мн си пил и не можах да разбера какво искаш да оправиш
07.04.06
17:23
еми кво да му поправяш...започваш по 100 (макар че наистина са мхожко но ти си зн най-добре) и готово...
еми таи ми казаха от магазина по колко да пия тогава ??
тежа 70 килограма според вас колко трябва да зимам на ден
[quote author=“boxko”]еми таи ми казаха от магазина по колко да пия тогава ??
тежа 70 килограма според вас колко трябва да зимам на ден
Попринцип варира между 1,8 и 2,3гр за килограм тегло самоче с ядене иначе когато си на тренировка пий една доза 30мин преди тренировка и една веднага след тренировка,а когато не си на тренировка една доза се пие.
доколкото аз знам се пие два пати на ден сутрин и вечер.Даже може и по 3 казаха ми общо да е около сто грама на ден. Но SNC става вапрос колко грама да пия на ден не как
07.04.06
22:16
[quote author=“boxko”]доколкото аз знам се пие два пати на ден сутрин и вечер.Даже може и по 3 казаха ми общо да е около сто грама на ден. Но SNC става вапрос колко грама да пия на ден не как
30 грама
DirtyandNasty не съм много съгласен с теб,30 грама е една лъжица брато,аз лично съм 107 кила,когато не тренирам пия по 4 лъжици сутрин и 4 вечер,когато тренирам по 4 сутрин,4 преди тренировка 4 след и 4 преди лягане.според теб това е адски много,така ли?
07.04.06
23:21
[quote author=“GENO77”]DirtyandNasty не съм много съгласен с теб,30 грама е една лъжица брато,аз лично съм 107 кила,когато не тренирам пия по 4 лъжици сутрин и 4 вечер,когато тренирам по 4 сутрин,4 преди тренировка 4 след и 4 преди лягане.според теб това е адски много,така ли?
бате Христомир Христов е професионален бодибилдер и пие по 90 грама
и е към 90 кг прави си сметка
не може да се усвои тфа дето ти пиеш от организма
в такъв случаи хвърлям много материял на вятара :cry: светни ме как и по колко е нормално за 107 кила?
07.04.06
23:30
[quote author=“GENO77”]в такъв случаи хвърлям много материял на вятара :cry: светни ме как и по колко е нормално за 107 кила?
дам
значи пиеш го сутрин 50 грама
и вечер 50 грама
може и на три приема по 30 гр
бях го смятал с една таблица преди време
хубаво е по 100 грама протеин за твойте кила
ти ще си прецениш приема
сега като се поразчетох маи си праж до някаде - ДОЗИРОВКА: За човек с телесна маса 75-80 kg, дневна доза е приблизително 60 g (4 супени лъжици с връх) от формулата, разтворени в 300-350 ml вода (нектар или прясно мляко). Дневната доза може да се приеме наведнъж – (около 1 час преди тренировка, или да се раздели на две – половината около час преди тренировка, а другата – до час след тренировката.аз не съм обеден че една супена лъжица е 15 грама,както излиза по тази сметка.Ти какво мислиш по въпроса?
07.04.06
23:54
[quote author=“GENO77”]сега като се поразчетох маи си праж до някаде - ДОЗИРОВКА: За човек с телесна маса 75-80 kg, дневна доза е приблизително 60 g (4 супени лъжици с връх) от формулата, разтворени в 300-350 ml вода (нектар или прясно мляко). Дневната доза може да се приеме наведнъж – (около 1 час преди тренировка, или да се раздели на две – половината около час преди тренировка, а другата – до час след тренировката.аз не съм обеден че една супена лъжица е 15 грама,както излиза по тази сметка.Ти какво мислиш по въпроса?
еми зависи ква ти е лъжицата,но сам го мерил и 15 някаде
07.04.06
23:59
[quote author=“GENO77”]лъжицата която е в протеините на нутрим,та с връх 15 грама ли е?
Да 15.
[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“GENO77”]в такъв случаи хвърлям много материял на вятара :cry: светни ме как и по колко е нормално за 107 кила?
дам
и вечер 50 грама
ти ще си прецениш приема
и пак си убеден че 8 лъжици дневно са адски много за 107 кила (сам уточни че една лъжица е 15 грама) ? на доста места пише че може да се приема от 1,5 до 3 грама на килограм тегло,пък и аз се храня само три пъти дневно на нвд и свалям.това ми е много важно и ще съм много благодарен за коректен и обмислен отговор.
08.04.06
00:15
[quote author=“GENO77”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“GENO77”]в такъв случаи хвърлям много материял на вятара :cry: светни ме как и по колко е нормално за 107 кила?
дам
и вечер 50 грама
ти ще си прецениш приема
ами щом се храниш три пъти дневно
взимай по толкова
08.04.06
00:17
GENO77 - Повече от 40-50гр. протеин наведнъж няма смисъл - не се усвоява. Ако искаш пий, но раздели приема на толкова части колкото една да е 40гр. :wink:
просто нямам вазмойност да се храна повече,аз и за това почнах да вземам протеин.сега сум решил да изчистя доста мазнини,но нали се сещаш че трябва да храня доста мускулатурата през това време,за това ме интересува по колко и кога да взимам в дни със и дни без тренировка.
08.04.06
00:30
[quote author=“GENO77”]просто нямам вазмойност да се храна повече,аз и за това почнах да вземам протеин.сега сум решил да изчистя доста мазнини,но нали се сещаш че трябва да храня доста мускулатурата през това време,за това ме интересува по колко и кога да взимам в дни със и дни без тренировка.
в тренировачен ден пиеш по три дози по 40 гр-120
а пък нетренировачен половината -60
добре а аз по колко трябва да пия протеина ми е на Супер Масс Геин и няма мерителна лажица.До сега сам пил по 30 грама сутрин и 30 вечер да продалжавам ли така ??
08.04.06
17:01
Най-доброто, което можеш да направиш, според мен, е да прочетеш какво пише на опаковката на твоя протеин! На моя в момента (Мусаши) пише 1-2 дози (1 доза=33г) дневно и с удивителни след това е написано “ДА НЕ СЕ ПРЕВИШАВА ДНЕВНАТА ДОЗА”. Тези надписи не се слагат случайно и освен протеин в тези кутии има и други вещества, които дори не ги знаем какви са и в какви количества. Останалото трябва да го набавиш от храната ако искаш да си здрав! Надявам се да съм бил полезен (едва ли съм успял).
08.04.06
19:06
[quote author=“noble”]Най-доброто, което можеш да направиш, според мен, е да прочетеш какво пише на опаковката на твоя протеин! На моя в момента (Мусаши) пише 1-2 дози (1 доза=33г) дневно и с удивителни след това е написано “ДА НЕ СЕ ПРЕВИШАВА ДНЕВНАТА ДОЗА”. Тези надписи не се слагат случайно и освен протеин в тези кутии има и други вещества, които дори не ги знаем какви са и в какви количества. Останалото трябва да го набавиш от храната ако искаш да си здрав! Надявам се да съм бил полезен (едва ли съм успял).
продължавай така да си го пиеш по 30 гр сутрин и вечер