Ехооо,тук за 700е ще купиш рентгенов апарат на старо.. и за още 200 -300 ще го легализираш.
Същия доктор ,който съм цитирал сега си взе за 7-8000 с приставката за дигитализиране и снимката при него е 40кинта...в общи линии ,без значение размера .
22.06.21
20:11
П.П. Ясно, че тези услуги са навсякъде скъпи, но двата щата (Швеция и България) са несъпоставими.
Като казах двата щата, та се сетих как в Щатите единият шеф ми обясняваше как си приспивали кучетата там, когато има по-сериозен проблем, щото не могат да си позволят да платят лечението, поради хилядите, които струва. ?
Добре, ветовете ги сравнихме ... при вас котките как вървят за кило? Тук са на 6,50 :D
23.06.21
09:42
Котки не предлагаме, само кучеподобни зайци в пози за изпичане в тава. ???
Цена няма да обявявам, така или иначе никой не би могъл да си я позволи. ?
23.06.21
09:54
казано от nervak на 22.06.21, 09:24:
Ам,коментирах със зоото отново...след като си писала,но е категоричен ,че е дране...клинично.
Само клиники си позволявали такива цени.
Съвсем нормално е. Една клинка се оборудва със стотици хиляди, а отлично оборудвана с милиони. Освен това добър ветеринар учи, специализира и практикува десетина година, за да стане такъв.
Иначе на приятелска основа преди 8 години и на мен са ми взимали 50 лв за операция, която тогва струваше 600-700 и 900 за суперсложна операция с две седмици стационар в ЦВК, при положение, че щеше да е над 2500-3000, пак със съдействието на същия човек. Сега работи от няколко години във Великобритания, там само “добър ден” в клиниката започва от 150 паунда. Няма какво да ги коментираме тия неща, напълно в реда на нещата е добър екип в добра клиника да взима скъпо, а още по-нормално е това, което е навън.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.06.21 10:09.
23.06.21
16:38
23.06.2021
5:20ч сън
- подготовка за деня с мотика в ръка от 6 без 15 до към 7:15
- студеноизвлечено кафе, кубче замразено кокосово мляко
- към 12:30 - кисели краставички, хумус, кашкавал, зелени маслини, оризовки, един кренвирш от Попов (претенциите му са, че е от месо и подправки), чаша вода с хуск
- порция картофена крем супа с филаделфия и крутони, на която допълнително сложих фета сирене
- към 19:00 - диня, пъпеш, сирене
- литър студен чай: зелен+ментов
- ц, магнезий, ракия с прополис
Тренировка в 10:00 - твърде късно
През 10 секунди:
10х2 тяга @50кг (нямаше какво да подложа и се получи една конвенционална + една румънска)
10х2 изхвърляне от земя @12кг (л+д=2)
10х2 суинг @16кг
С 2 минути м/у трисетите:
Лег @25кг: 7, 7, 8, 7
Гребане на пейка, л/д @12кг: 10, 10, 10, 10
Забравих да разтегна, че трябваше да свърша нещо по работа и направо се изкъпах, но като ми послегне супата, ще сляза на хладно да направя една 20-минутка.
—————————
Гледахме сега реюниъна на “Приятели”, който така чаках - б@си тъпотията (дланвлицето).
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.06.21 17:07.
24.06.21
17:44
За пръв път ми се случи снощи да стана от леглото след като съм си легнала, за да се изкъпя. Много топло. ?
24.06.2021
6 часа сън. Щях да ставам с крещящото животно, но само затворих прозореца и си доспах до 6:30.
- студено кафе, кубче кокосово мляко
- оризовки, разбит хайвер от треска/с високо съдържание на хайвер от треска
- домат, краставица, домашна майонеза, 2 оризовки, филе
- домат, домашна саздърма
- шепа череши
- пълномаслено кисело мляко, протеин, худк
- праскова и пъпеш, и още малко хуск
- литри вода и студеноизвлечен чай
- ц, магнезий, глътка от прополисово-ракиената отрова
Без тренировка, с 20к крачки + носене на електрическо болнично легло (казвам какво е, за да е ясно как тежи), което супер бързо ми разказа играта и оставих удоволствието на съседа после, да му е като финишър след работа. ?
26.06.21
11:11
2 бири добавям към предната вечер.
25.06.2021
5 часа сън
- студено кафе
- студен чай
- две чаши розе с мнооого лед, тоест вероятно е една чаша
- готови печени мръвки от Попов ??, таратор ❤️, салатка
Без тренировка - кучката провали плана и пак убихме триста часа по доктори. Мисля изцяло да минем в тая клиника, много ми допаднаха и при всичкия позитивен фийдбек, който имат, не знам защо досега не сме се ориентирали натам. Пък и шефът е голяма радост за окото и ухото. ???
27.06.2021
- кафе с малко кленов сироп - отвратителна комбинация
- Вода, студен чай, вода, студен чай... до към 2-3 следобед
- Кисело мляко с боровинки, протеин и пчелен прашец, и хуск
- Кюфтета, таратор, картофки
- вит ц, магнезий
Тренировка:
45 минути интервали: кардио:малките гири, горе долу 2 на 2 минути
казано от James Hinks на 23.06.21, 09:54:
Великобритания, там само “добър ден” в клиниката започва от 150 паунда.
Последния път платих 600 за диария ?
Докато чаках, всички около мен платиха същите суми. Изследване, да остане за вечерта, Бла Бла.
След това започнах да разпитвам клиенти. Имам един с 27 котки във фермата си.
Заключението до което аз стигнах, е, че клиниките точат застрахователите. Те знаят, че 90% от животните са застраховани. Аз плащам, после пращам фактурата на застрахователя и след месец ми преведоха парите.
Последния път, този с котките ми се оплака, че неговите лекарства струват 20 паунда, а на котката 70 ?
Мнението беше редактирано от Nev на 26.06.21 12:25.
27.06.21
11:06
Роди ни се племенник вчера. Матео. ❤️
Много се гордея с на К. сестра му - толкова е яка, че на моменти (от вчера насам) ми е физически дискомфортно, че не мога да я гушна. ?
Та по тоя повод се оплескаме снощи, до 4:30, пак ме заболяха кокалите от смях, ама сега ме боли душата. ?
Пих преди малко студен таратор, в който няма чесън - не помогна. Алко-зайцер (знам как се казва иначе) пих - грънци.
Мисля, че цял ден ще съм в бокса, на таратор и пица, ако не ме измързи да отида за пица.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.06.21 11:37.
Вместо бокса, някоя по-лекичко гюле без много напъване, току-виж помогнало :)
27.06.21
11:16
Ох, че си оптимист. Мисля да поспя сега, пък после ще видим. Ама съмнявам се - работата е дебела. ?
казано от Т. Тодорова на 27.06.21, 11:16:
Ох, че си оптимист. Мисля да поспя сега, пък после ще видим. Ама съмнявам се - работата е дебела. ?
Аз само от опит ... малко тегаво с лека тренировка и достатъчно вода, съкращава драстично, голямото тегаво :D
Мнението беше редактирано от Splash на 27.06.21 12:08.
27.06.21
13:22
Хубаво, хубаво. Малко по-късно направо ще тренирам. Вдъхновителят се прояви пак. ?
27.06.21
18:08
Добре.
27.06.2021
- таратор
- тонове вода и студен зелен чай с мента
- 3 зайцера
- праскови
- една закуска с крем, която на Ралица баща й беше купил за нея, ама беше ? Нямам угризения, че отмъкнах на детето яденето, щото ми помогна много да се върна към света на живите, хихи
- оризовки, телешко, домати, горчица
- сладолед
- чакам си мазната, тлъста вечеря от която дюнерджийница К. избере - без картофи, ъф корс, не за да избегна картофите по принцип, а за да избегна ТЕЗИ конкретни, щото са отвратителни
Страхотен хранителен ден. ?
Така.
Ники ми даде зор публично и нямаше как:
През 10 секунди:
12х1 зерчер @30кг
12х1 обръщане от вис @30кг
12х1 раменна преса @30кг
12х2 суинг @20кг
12х1 (л+д=1) силово гребане @16кг
10 минути разтяг
Много гадничко, но после наистина е по-добре. Тенк ю, СплЯш. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.06.21 18:34.
28.06.21
14:36
28.06.2021
Вчера ми беше лошо от пиене, днес сутринта страдах от нискокачественото плюскане. ? Стомахът ми вече изобщо не търпи джънкарски мазнотии.
Станах в 5:30, кученца, кафенце и газ навън.
Няма да тренирам, но крачките ще отидат на към 25к, което не е същото, но е доста движение като за жегавото време, в което ми иде да си изровя една дупка в пръстта до Лара и да не мръдна от там.
- кафе
- овкусена някаква вода, в която имало магнезий :)))), не си я купих аз, ама я изпих
- филе от скумрия с все кокалята ?, на скара, от местната кръчма, две вилици марулена салата - останалата я изхвърлих по ред причини
- 3 бисквити Милка с пълнеж от Орео крем ?
- студен зелен чай
- студен мурсалски чай
- боровинки, диня със сирене
- тонове вода
казано от Т. Тодорова на 28.06.21, 14:36:
28.06.2021
Вчера ми беше лошо от пиене, днес сутринта страдах от нискокачественото плюскане. ? Стомахът ми вече изобщо не търпи джънкарски мазнотии.
Станах в 5:30, кученца, кафенце и газ навън.
Няма да тренирам, но крачките ще отидат на към 25к, което не е същото, но е доста движение като за жегавото време, в което ми иде да си изровя една дупка в пръстта до Лара и да не мръдна от там.
- кафе
- овкусена някаква вода, в която имало магнезий :)))), не си я купих аз, ама я изпих
- филе от скумрия с все кокалята ?, на скара, от местната кръчма, две вилици марулена салата - останалата я изхвърлих по ред причини
- 3 бисквити Милка с пълнеж от Орео крем ?
- студен зелен чай
- студен мурсалски чай
- боровинки, диня със сирене
- тонове вода
Трябваше да почнеш с една бира ! Щеше да ти мине :-)
28.06.21
14:53
казано от Христо Атанасов на 28.06.21, 14:38:
Трябваше да почнеш с една бира ! Щеше да ти мине :-)
О, сакън. Предложиха ми няколко пъти, но вътрешно усещах ? как резултатът може да е само един.
——-
А това с филето с все кокалята съм го написала все едно съм изяла и тях. ??
29.06.21
15:23
Днес станах и правих 5 серии тръстъри с 12-ката и щях да умра.
После обикаляне, после изписване на племенника и майка му ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️, вече съм до̀ма и пия два пръста розе с тонове лед.
Храната:
- кафе с бадемово мляко
- лъжичка сладолед
- по-късно, като намалее малко жегата - скумрия на скара със зелена салата, после диня и череши.
Влюбена съм в това бебенце, но не можах да го доближа и първите му впечатления от мен ще са една кръгла глава с рошаво чоко и маска, щото се събудих с херпес на устната, разбира се.
Нямаше как на тоя ден. ? ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.06.21 15:24.
30.06.21
19:49
30.06.2021
Храна:
- две шепи череши
- 60г сладолед
- домашен чипс
- диня със сирене
- печени картофки, зелена салата, прасешки гирос на тиган, щот имам печка вече, йей
Движение:
- час и половина дворна работа, раменете ме болят, а дрехите можех да си ги изстискам
- имах план и за друго, но се оказах половин ден с техници вкъщи...
Официално сложихме точката на бизнеса, за който до последно мислих, че има спасяване. Дискомфортно ми е и ме обзема паника. Oh, well.
02.07.21
12:20
01.07.2021
- кафе
- профитерол/и от Нико - чудих се дали да не си бръкна в гърлото, толкова ужасно сладко беше
- в Йегерхоф вечерта - хумус, мръвки, картофки, два вайса
- 3-4л вода за деня
45 минути динамичен някакъв стреч, йогест
————————-
02.07.2021
Страшен стрес. Интервю за работа имах в 11:30, онлайн - събудих се в пет, много трудно се нагласих да ми е комфортно и двете дами, които участваха в скайп срещата, въпреки че бяха безкрайно дружелюбни и предразполагащи, ме накараха да се почувствам разчекната... но чак след като затворихме. Час и четиридесет минути мухабет, на английски - така съм отвикнала да говоря, че мозъкът ми се свари. Говоря гладко, с прилично произношение и привидно спокойно, но в черепа ми кипят 200 градуса, стомахът ми е на топка и сърцето ми е в гърлото, дори 20 минути след края. ?
- кафе + кафе + бадемово мляко
- пушена сьомга, оризовки, салакис сирене
- яйца на очи, салата от домати и краставици
- печено пиле с масло, с гарнитура от айсберг и авокадо, печени моркови гъбки, които още не съм измислила как да направя
- по някое време - диня, боровинки, сирене
30 минути кардио, 20 минути стреч
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.07.21 12:40.
03.07.21
14:19
03.07.2021
- две кафета с бадемово мляко
- смути от боровинки, праскова и протеин
- пица с основа малка арабска питка, горчица, пушена сьомга, кашкавал и домат; малко домашна майонеза
- диня, пъпеш
- пиле, още не знам как ще го приготвя, може на тиган с пармезан, може във фурната с масло и бира, но и в двата случая - свежа салата и печени зеленчуци
Без тренировка, ужасно ми се спи, а цял ден чистя и подреждам, и нагласям неща, че взимаме утре свеки при нас.
Ще отида след малко до някой от големите магазини, за да взема фъстъци и други ядчици, и да си направя тахани. ?
Роботът дойде, мноооого е готин, държи се като чувствително по-скъпа машина и много добре изглежда на плота. Пластмасите нямат вид на много издръжливи обаче.
———
Как се държи страшилището във ветеринарен кабинет:
04.07.21
22:48
04.07.2021
Половин ден чистене и занимавки с подгъване на завеси, монтажи на корнизи + половин ден зъболекар.
Закусих с пиле, сухари и шопска салата. ?
После едно смути от спанак-бебце и половин зелена ябълка.
После две бири и няколко сухара с крема сирене.
2л вода
О, един сладолед на клечка. ?
Магнезий, б комплекс, ц
————-
Острото претопли манджата следобед май и добре, че не прекалено, та успях да го охладя сама. Кофти е да си сам и без кола на майната си, побеля ми косата.
Наглостина не се занимава с мен часове наред, но чуе ли нещо да се сурка по плота в кухнята, веднага яхва перваза на прозореца. ?
05.07.21
17:43
05.07.2021
22k крачки
Гръб, рамо, трицепс, корем, крака - с плетено въже и 25кг зло куче
Загрявката на Вик х2
45 минути динамични йога стречове
- кафе
- смокини с крема сирене
- Сухар с крема сирене
- Домашен сусамов тахан (о, Джизъс), с мед, две череши
- Прасешки шишчета на грила на фурната, зеленчукова крем супа без картофи (моркови, тиквички, целина, зелен лук малко, сладък картоф, парченце джинджифил, подправка сушени билки и зеленчуци, хранителна мая), малко хуск отделно, салакис сирене
———————
Обадиха ми се, че прекрасно било представянето ми на петте хиляди интервюта, през които ме прекараха и ме уведомиха, че ще ми изпратят работна оферта. Прегледах преди малко и мога да кажа, че не съм в абсолютен възторг, дори си е крачка назад, но за спешно спасяване и временно удържане на положението е съвсем окей и мисля да приема утре.
Никак не ми харесва как се отнасят бългрските работодатели - тези са ми отнели около 6 часа от живота в интервюта и тестове, разпределени в няколко дни, но до последно не ми казаха за какви условия се боря. Не бях уведомена и че скайп срещата ни от онзи ден се записва. Накрая работното време в офертата не беше разписано подробно (смени са) и като се обадих да питам за какво иде реч, ми отговориха, че са вписали само диапазона, за да не се занимават да пишат подробно. Как да не завъртя очи? Риторичен е въпросът, въртя си ги. ?
05.07.21
18:21
Трябва да се пазариш за заплатата, не бих приел без договаряне, ако парите не ми харесват.
05.07.21
18:34
И аз не бих. Заплатата е ок, други неща не ми харесаха.
Обстоятелствата налагат понякога да се правят компромиси, но няма да се женя за тях в крайна сметка.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.07.21 10:58.
06.07.21
10:50
06.07.2021
Тренировка:
през 10 секунди:
12х1 зерчер @30кг
12х1 обръщане @30кг
12х2 суинг @20кг
12х1 раменна преса @30кг
12х1 силово гребане л/д @20кг
20 минути мачкане с тенис топки и разтягане
Храната:
- протеин и череши в блендера
- купичка смокини, боровинки и нектарини
- от зеленчуковата супа, 1/2 багета с билки
Останалото ще го дописвам.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.07.21 10:50.
казано от Т. Тодорова на 05.07.21, 18:34:
И аз не бих. Заплатата е ок, други неща не ми харесаха.
Обстоятелствата налагат понякога да се правят компромиси, но няма да се женя за тях в крайна сметка.
Това със заплатата не е само в България. Същите игрички ги играят и тук. Казвам ти го като съпруг на HR manager ?
Обявяват заплата 24 до 38к паунда на година. Ти мислиш, че 24 е за новобранците в тази позиция, а ти понеже си вече със сериозен стаж, очакваш 30 примерно и си губиш времето да кандидатстваш ? После първо трябва да приемеш и след това ти казват заплатата. Естествено ти предлагат 24, като ти казват, че 38 е за Лондон, а ти си в Манчестър, или нещо подобно като оправдание. Но въпреки това, пазарлъците за заплата, работно време и сега новата екстра- работа от вкъщи в определени дни, са си нещо съвсем нормално тук.
Мнението беше редактирано от Nev на 06.07.21 14:53.
07.07.21
08:59
Много неуважително.
Неуважително е и че си мислят, че единственото важно е те да те харесат. ??♀️
————
Вчера ядох сладолед, освеннспоменатото... А, както и една чиния сирене, домат, кисели краставички, маслини и пушена сьомга, която хич не харесвам, ама като я имам, ще е тъпо да иде в коша. В Дания имаше съвсем различен вкус и кът. ?
Над 3л вода за деня.
Вечерта пих алергозан, общо два хапа и така се надрусах. ? Спала съм като труп, едва станах в 7:30 и още се влача като охлюв.
Чакам А1 да дойдат най-накрая да си пуснат интернета и след тях ще тренирам.
✌?
казано от Т. Тодорова на 07.07.21, 08:59:
Много неуважително.
Братовчед ми на предишната му работа го бяха питали защо да го наемат. Беше им казал, че вече са го харесали, щом е на интервю и да му кажат защо той да започне да работи при тях от всички останали компании. Тонът на интервюто рязко се променил и започнали самите те да се продават.
казано от Т. Тодорова на 07.07.21, 08:59:
Много неуважително.
Имам един приятел, който много ги разбира нещата от живота по свой си прост, но гениален начин. Той е наел строителна бригада да му построят къща и уговорката им е за целия труд да им плати едисиколко хиляди лева накрая. И те почват и си строят там каквото са се разбрали. Обаче сега се сеща че му трябва и септична яма и вика: ще им кажа да я направят. Питам го: е как, без пари ли? А той: еми ще им се наложи, нали накрая ще си искат парите за целия масраф. Викам му: А дали ще се съгласят така, няма ли да са недоволни че за същите пари искаш и допълнителна работа от тях? И тук стигаме до гениалността на моя приятел: “Ами да ти кажа те не са много доволни от мен, ама аз съм много доволен от тях и това мен ме устройва идеално.”
казано от Димо на 07.07.21, 09:13:
“Ами да ти кажа те не са много доволни от мен, ама аз съм много доволен от тях и това мен ме устройва идеално.”
Аха, само да не доведе до ситуации, като в “Баш Майстора” и след това да мине, от не много доволен на ... д@йба що тей стана. За мен не е окей, да не уважаваш чуждия труд, време и усилия, дори да ти се разминава в повечето случаи.
07.07.21
09:27
Гордан,
мда, човек трябва да си знае цената и възможностите, макар цитираният подход да е леко арогантен като за мен.
Димо,
слава Богу, нямам такива гениални приятели и този начин на мислене е от нещата, които никога няма да разбера.
Е, верно, че ние от толерантност, пазене на отношения и ценене на труд, сега се чудим кво е станало в нас ?, но това просто е другата крайност и липса на опит, и друг път със сигурност ще е различно.
Ники,
йес!
казано от Splash на 07.07.21, 09:17:
Аха, само да не доведе до ситуации, като в “Баш Майстора” и след това да мине, от не много доволен на ... д@йба що тей стана. За мен не е окей, да не уважаваш чуждия труд, време и усилия, дори да ти се разминава в повечето случаи.
Съгласен съм изцяло че трябва взаимно уважение и от работодателя и от работника. Но интересно че на такива хора повече им се получават нещата. За справка - с този пич бяхме колеги преди 20 години и взимахме горе-долу същите пари. От тогава той стана мултимилионер, има десетки имоти и бизнеси, аз дори още живея под наем. :( Също, и двамата горе-долу по едно време почнахме да строим, аз дето толкова време чаках и котках моите майстори, че ми бяха препоръчани и все гледах да не им накривя нещо шапките и кефа, накрая те ми накривиха две от стените на къщата и си оставиха ръцете на 10 други места и се наложи да ги гоня и да почна сам да си строя, а той още не се е оплакал от неговите (даже вика много съм доволен :D ). Има време де, ама нещо съм скептичен за реципрочността и пропорционалността в отношенията с определени прослойки и конкретно с майсторите.
А за случая на Тедито баща ми викаше: “Разсърди се чорбаджията - тръгва си аргатина. Разсърди се аргатина - пак си тръгва аргатина”
07.07.21
11:23
казано от Димо на 07.07.21, 09:13:
Имам един приятел, който много ги разбира нещата от живота по свой си прост, но гениален начин. Той е наел строителна бригада да му построят къща и уговорката им е за целия труд да им плати едисиколко хиляди лева накрая. И те почват и си строят там каквото са се разбрали. Обаче сега се сеща че му трябва и септична яма и вика: ще им кажа да я направят. Питам го: е как, без пари ли? А той: еми ще им се наложи, нали накрая ще си искат парите за целия масраф. Викам му: А дали ще се съгласят така, няма ли да са недоволни че за същите пари искаш и допълнителна работа от тях? И тук стигаме до гениалността на моя приятел: “Ами да ти кажа те не са много доволни от мен, ама аз съм много доволен от тях и това мен ме устройва идеално.”
Нищо гениално няма, държи ги с парите, с голяма вероятност и без договор или ако има такъв, то той е написан като за него. Няма как да откажат, нито пък как да им даде повече.
казано от Димо на 07.07.21, 09:31:
дето толкова време чаках и котках моите майстори, че ми бяха препоръчани и все гледах да не им накривя нещо шапките и кефа, накрая те ми накривиха две от стените на къщата и си оставиха ръцете на 10 други места
За това инвеститорски контрол. Или сериозна строителна фирма и пак инвеститорски контрол. Малко оскъпява начинанието, но крива стена не се изправя. Евентуално може да я поскрият с мазилката :D
казано от James Hinks на 07.07.21, 11:23:
Нищо гениално няма, държи ги с парите, с голяма вероятност и без договор или ако има такъв, то той е написан като за него. Няма как да откажат, нито пък как да им даде повече.
Нито договор, нито нещо гениално има в това, че ги изнудва. Просто ми се стори много иновативно подобно отношение - да гледа той да е доволен, а другите ако искат.
казано от James Hinks на 07.07.21, 11:23:
За това инвеститорски контрол. Или сериозна строителна фирма и пак инвеститорски контрол. Малко оскъпява начинанието, но крива стена не се изправя. Евентуално може да я поскрият с мазилката :D
Само който не е строил, само той не е изпадал в трагикомични ситуации. И аз преди да почна да строя като четях истории на потърпевши или поне минали през строеж си виках: е то трябва да си малоумен да допуснеш нещо такова да ти се случи или да изпаднеш в такава ситуация. Е, аз не съм малоумен, ама бая тъпотии ми минаха през главата и нервите. Аз бях инвеститорския контрол и доста неща на момента видях и коригирахме, ама то може ли да им висиш нон-стоп на главите? И като бях там как си правеха квото си искат, а кво да кажа, като ме е нямало. :( С фирми става много скъпо. От порядъка на 10-20-30 % по-скъпо, почват ддс-тата, почват разни други разходи, които за някой с пари може да са нищо, но за някой, който строи с потребителски кредити, са разликата между това да може да построи къща и да не може да я построи.
Засега поне няма непоправими грешки да чукна на дърво. И стената изправиха, при дървените къщи и това го има като опция. Не е съвсем без последствия, но са минимални. Всъщност не мога да кажа че не са били коректни, просто малко джаста-праста. Искат да се отмятат неща и да се завършват етапи и да се плащат едни пари. Аз установих кривината в стените едва след като им бях платил всичко и си бяхме разделили пътищата, но като му казах на шефа на бригадата, без много разправии каза че ще си оправи стената и наистина дойдоха и я оправиха. Дори демонтираха дограмите и после ги монтираха обратно за своя сметка.
казано от Димо на 07.07.21, 14:05:
И аз преди да почна да строя като четях истории на потърпевши или поне минали през строеж си виках: е то трябва да си малоумен да допуснеш нещо такова да ти се случи или да изпаднеш в такава ситуация. Е, аз не съм малоумен..
Димо, възхищавам ти се, че си запазил добрата самооценка :)
Ние и двамата вкъщи след строежа и цялата лудница, сме категорично убедени, че сме липсващото звено между маймуната и човека, без грам самоирония. Още не сме се съвзели и зарадвали, а сме в новата къща от мината есен. Баси травмата :)
Когато, нямаш достъчно пари всеки строеж е мъка . Няма да забрая реакцията на “Баш майстора” като му казах, че колоната е крива . Хвърли теслата и си тръгна .
Тогава разбрах, че пазаренето преди да почнат е най трудната работа . Или, както каза един приятел “Пазари се трудно да ти спори работата” :-)
казано от Христо Атанасов на 07.07.21, 14:30:
Когато, нямаш достъчно пари всеки строеж е мъка.
А колко пари са достатъчно, от моя опит е бездънна яма цялата хава:)
Другото е, че пазари се, не се пазари, хора за работа няма и все е тегаво.
казано от Atom на 07.07.21, 14:14:
Баси травмата :)
И при нас така ...
Мнението беше редактирано от Splash на 07.07.21 14:57.
казано от Splash на 07.07.21, 14:52:
казано от Христо Атанасов на 07.07.21, 14:30:
Когато, нямаш достъчно пари всеки строеж е мъка.
А колко пари са достатъчно, от моя опит е бездънна яма цялата хава:)
Другото е, че пазари се, не се пазари, хора за работа - няма и все е тегаво.казано от Atom на 07.07.21, 14:14:
Баси травмата :)
И при нас така ...
Формулата отдавна е измислена. Колкото е по проекта, умножено по 2 ? Ако си ги предвидил нямаш ядове, може да останат и за банкет ?
Има и такава клетва: ” Дано ти дойде майстор в къщата” ?
Мнението беше редактирано от Nev на 07.07.21 15:00.