Калориен дефицит

03.07.21
00:00

Здравейте! Ето, че и на мен се наложи да свалям килограми умишлено, за пръв път в живота.
Втори ден се подлагам на въпросния дефицит, но все още не разбирам, като трябва да горя повече от приетото, колко повече трябва да е това?!

Примерно вчера съм приела около 880 калории за деня с храната, изгорила съм около 2600.
Днес- приети 1000, изгорени 2700 близо.

Това добре ли е, не е ли? По колко да очаквам да свалям при това положение и за какъв период?
От много четене, пак нищо не разбрах...
Благодаря, ако някой се включи!

03.07.21
06:06

С този тренд очаквай скоро да си болна от нещо опасно.
Потърси тук статията за калориен дефицит,всичко е описано много добре и разбираемо.
А,и помисли дали реално имаш нужда от сваляне или по-скоро да си оправиш храненето и да качиш малко мускул. Може да напишеш някакви мерки и ръст кг,години.
Дневника тук не е лоша идея,ако първо си изясниш положението и целите.

Мнението беше редактирано от Веси на 03.07.21 06:07.

03.07.21
11:25

Благодаря за отговора, Веси! На мен също ми допаднаха дневниците и ще започна да водя такъв.

Защо мислиш, че ще се разболея, нещо неправилно ли правя? Наистина не схващам каква трябва да е разликата между изгорени и приети калории. Двойно ли, тройно ли, колко?!
Според числата които съм дала, може ли някой да каже нещо? Малко ли консумирам или много, или горя малко или е много? Не съм глупава, но това наистина ме кара да се чувствам така защото не мога да разбера колко точно е ок за мен.

Малко данни:
Години 38 почти
Вис. 165
62кг.в момента, целя 50-52 каквото е обичайното ми тегло, просто заминах за чужбина и качих.
Работя активна работа, с която покривам 10000 крачки на ден.
Отделно тренирам силово1-2 в седмицата , от два дни от както съм в дефицита, всеки ден силово на различни части+кардио преди и след тренировка. С това крачките стават над 13000.
Мускул имам най-вече бицепс, рамо, бедра и прасец.
Проблемни зони са ми бедра-задна част, получих ужасен целулит, корем най-вече в долната част и като цяло теглото, не се чувствам добре с тези 62-63 даже в някои дни.
За храненето, спрях всички вафли, гумени мечета, сладкото като цяло. И вместо хляб си взех сухарчета. Салами също не ям вече.
Общо взето за закуска (преди не закусвах) ям 2 корнита с едно кафе , обяд месо печено, със салата и сухар, вечер салата, сухар и парче кашкавал. Горе долу нещо такова ми е менюто.
Замислям се дали да не започна да ям на 3 часа по малко?

03.07.21
11:41

В общия случай 500 ккал дефицит от храна са ти напълно достатъчни. Т.е, ако задържаш теглото си при приети 1800 ккал, 1300-1500 са ти добра отправна точка, за да започнеш да сваляш и да видиш как работят нещата при теб. Смятам, че ядеш прекалено малко в момента.
Един килограм мазнини са около 7700 ккал, т.е. трябва да изгориш/да си в общ дефицит от 7700 ккал, за да го свалиш. С дефицит от 500 ккал и движението ти, можеш спокойно да си сваляш 2-3 килограма месечно.
Не съм сигурен, че има нужда от това сваляне, но щом твърдиш, че не се харесваш в момента - действай. :)

03.07.21
12:03

казано от Гордан на 03.07.21, 11:41:

В общия случай 500 ккал дефицит от храна са ти напълно достатъчни. Т.е, ако задържаш теглото си при приети 1800 ккал, 1300-1500 са ти добра отправна точка, за да започнеш да сваляш и да видиш как работят нещата при теб. Смятам, че ядеш прекалено малко в момента.
Един килограм мазнини са около 7700 ккал, т.е. трябва да изгориш/да си в общ дефицит от 7700 ккал, за да го свалиш. С дефицит от 500 ккал и движението ти, можеш спокойно да си сваляш 2-3 килограма месечно.
Не съм сигурен, че има нужда от това сваляне, но щом твърдиш, че не се харесваш в момента - действай. :)

Ако съдите по снимката, това съм аз Преди когато бях 51-52кг., сега изобщо не изглеждам добре, с целулит и шкембе. ? Не искам да съм такъв толуп. Китката ми е 14 см, като на дете в 5ти клас, а в останалата част от тялото, като лелка на 60. Не, че съм на 20г, ама знам как бях при 50 кг, а сега.. Леле мале.

IV

03.07.21
12:43

Засечи си малък калориен дефицит (300-400к). Наблягай на яйца, месо, хубави млечни, животински мазнини, зеленчуци - ясно, за въглехидратите каквото ти е вкусно, за плодовете нямам мнение - все тая. Пий вода. Редовен секс и сън. Не се убивай от кардио и висок обем с много повторения. Ще изразходваш повече калории при движения, които ангажират повече моторни единици за единица време. И стига с този кантар, гледай мерките, дупките на колана, нещо от този род. Всичко това, ако искаш, разбира се.

03.07.21
13:04

казано от Иван _ на 03.07.21, 12:43:

Засечи си малък калориен дефицит (300-400к)......
Не се убивай от кардио и висок обем с много повторения.

Да разбирам, че ако обичайно изгарям на ден между 2400 и 2700, на ден да приемам между 1800-2200, нещо такова ли трябва да е сметката?

Кардиото ми е
10мин пътека- бягане и бързо ходене, редуване
10 мин колело
10 мин на степера със стълбичките

Силовата тренировка ми е с голяма тежет и 8 повторения. Тежестта е толкова, че на 7мо и 8мо повторение се затруднявам, но го изпълнявам все пак.
Това добре ли е?

Bart Simpson

03.07.21
13:37

Чудно е.

05.07.21
17:23

казано от Мира на 03.07.21, 13:04:

Да разбирам, че ако обичайно изгарям на ден между 2400 и 2700, на ден да приемам между 1800-2200, нещо такова ли трябва да е сметката?

Пробвай да ядеш поне 1200 Ккал на ден - това го препоръчват като разумния минимум. Записваш си калориите ако не са точно по 1200 на ден и си водиш сметка средно на ден колко ядеш за седмицата. Теглиш се всеки ден по едно и също време при еднакви условия и накрая на седмицата правиш средно аритметично за теглото. Втората седмица продължаваш така да си ядеш поне 1200 Ккал, пишеш си калориите и пак се теглиш. На края на втората седмица ще видиш средно аритметичносто колко калории си изяла и колко си свалила от първата и вече ще знаеш дали ти е ОК или ти е много или ти е малко калориите, които ядеш средно на ден ядене. Ако сваляш по половин-един килограм на седмица - идеално, продължавай така. Ако сваляш повече - можеш да увеличиш малко храната. Ако си задържала килограмите, трябва да видиш и огледалото какво ще каже - ако досега не си тренирала много, може да почнеш да качваш килограми в мускули, докато гориш мазнини. За това е хубаво и със шивашкия метър да измериш ключови мерки - бедра, дупе, талия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1