03.07.21
12:40
Такаа, втори опит, че предния се изтри от липса на интернет. ?
За мен:
38г.
165см.
62кг. в момента (а преди 18 години забременях при 41кг, като всяка уважаваща себе си лелка, съм длъжна да го кажа)
Цел: 50-52 кг. Толкова бях преди година и се чувствах и изглеждах идеално, според мен.
Днес ми е трети ден Калориен дефицит, статистика от предните 2 дена, консумирани и изгорени калории :
01.07.21 880-2600
02.07.21 1100-2700
Общо взето, според мненията на другите, вероятно няма да съм жива след месец и ще трябва да вдигна храната.
Имам много интересна мотивация, поръчах 3 чифта бански размер S и ако искам да ги облека, ще трябва да се потрудя.
Мъжа ми ме подкукуросва с гумени мечета, но аз съм непреклонна!
Искам да вляза в банските, казах! А не в тавата за Коледа...
Общо взето махнах сладкото, саламите и хляба. Вместо това се храня само с чисто печено месо, сухар, а единственото сладко идва от захарта в кафето и закуската тип корни десертчета.
Тренирам силово (вече всеки ден) +кардио. Правя между 10000 и 13000 крачки за деня общо от работа и тренировка.
Първоначално, преди 4г., тренирах с повече повторения и по-малка тежест. С времето размених нещата, защото усетих че тялото ми приема добре втория вариант, а именно 8 повторения с тежест при която на последните две усещам че се затруднявам.
Горе-долу, това мога да кажа за сега, ще боря най-вече целулита и корема в долната част, намаляване на общото тегло също.
Като добавки приемам L-carnitine на Gym Nutrition и Thermo Speed Extreme на Olimp.
Качвам снимки преди и сега, и не, не се заблуждавайте, колана ми е стегнал корема, а под клина положението е трагично.
Темата беше редактирана от Мира на 03.07.21 12:43.
4 ден калориен дефицит
Ставам аз и за малко да подмина кантара...
60,8кг! ?? Вървя бавничко надоу!
Ама той знаел и други числа, бе?! ?
Но както съветват някои специалисти
СПРЕТЕ да гледате тези кантари!
Добрее, вадя шивашкия метър..
Преди 2 дена бях с талия 75см. и ханш 100см. Гръдната не искам да я коментирам, че там няма на къде по-малко да е ??
Сега:
Талия 72см.
Ханш 98см.
?? Брей, брей!
Пия в момента едно гадно кафе, без захар, направо си е отврат, но вчера пак четох, четох и освен мазнините, осъзнах, че трябва да намаля и въглехидратите, защото тялото някак си предпочита да гори първо тях и когато свършат тогава посяга към мазнините. Ако въглехидратите са повече, може да не стигне до мазнините, или да изгори само малка част от тях. Дано съм разбрала правилно.. ??
Та в този ред на мисли, отново ще преработя менюто.
5ти ден
Гутен морген от слънчева Германия ? как звучи само... ?
Кантарчето и днес ме зарадва,
с малко, но от сърце:
60,3кг. ↘️
Все се надявах да видя 59,9 поне, но в следващите дни съм сигурна че и това ще стане.
Пак пия гадното кафе без захар, ама днеска сякаш не е толкова гадно, сигурно се свиква. ?
Понеделник ни е ден за пазаруване и днес сме решили коренно да променим обичайните покупки.
Мисля да взема доста повече зеленчуци, растящи над земята.
Като меса разбира се, че ще има свинско и пилешко, но мисля да взема и телешко и пилешки сърца и дробчета.
Според My Fitness Pal в дробчетата има завидно количество протеин, за сметка на мазнини и въглехидрати. ?
Идеално за всеки който яде карантийки, като мен.
Другото, което ще взема поне 2-3 кутии са едни соеви “млека” на Alpro, опитвала съм от любопитство банановото и много ми хареса. (снимка)
И разбира се 5 кори яйца, до сега купувахме по 3, заради моя мъж, той си вари всяка сутрин, а аз все им се мръщех, но няма да ми се размине. ?
Нещо, различно от храна, което трябва да си набавя е някакъв разхлабителен чай или нещо друго. По природа съм си запечена. Другите хора ходят всеки ден, даже по няколко пъти, аз със зор един път, а понякога и по 2-3 дни нищо. ?
Не че имам точно запек и че е трудно изхождането, а просто нямам позив така да се каже. Странно е, въпреки тренировките и добавките...
Все още е ден 5ти, вечерно включване. ?
Не мога, да не се похваля:
НАЯДОХ СЕ!!! ??
Всичко запланувано като покупки от предния пост, вече е в кухнята и се чувствам малко по-комфортно с диетата.
Почудих се какво да ям докато дойде деня за шопинг, хора... ? (немска точност, всичко има ден и час)
Много съм щастлива, че си взех и напитките на Alpro. Снощи късно много огладнях и пих чай от няма на къде. ?
Сега ще си пийвам от тях, да запълвам тумбачето преди сън, че лошо се заспива така. ?
Прикачвам снимка от менюто и соевите напитки.
Мнението беше редактирано от Мира на 05.07.21 22:45.
Не е лошо да внимаваш със соевите напитки от хормонална гледна точка. За мен лично не са особено подходящ вариант за запълване на стомаха преди лягане. Изобщо защо трябва да си пълниш стомаха с нещо? Организирай си храненето така че хем да си в дефицит, хем да не се налага да ползваш неща за запълване. Честно казано, ако ще си пълниш стомаха с нещо, чаят, както си го направила, е по-приемлив.
Виждам, че и сама си писала, че си наясно, че кнатарът в никакъв случай не може да е точен критерий за прогрес, когато говорим за кило, кило и половина разлики, какво остава за грамове. Не се мери всеки ден, това е убиец за психиката и прогреса. Ако държиш на кантара, мери се през известно по-дълго време. Така че да ти дава донякъде точна информация. Аз лично мърдам с едно кило нагоре/надолу според това дали съм яла повече солено на предния ден или не. Кантарът наистина е неадекватен критерий, освен, ако не говорим за 5+ кила разлика. Адекватната промяна е във визията . И тя не става от днес за утре, както прави кантарът с грамовете.
Не знам дали правилно разчитам калорийния прием - консумираш 880, гориш 2200? Това ли е изчислението?
Успех.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.07.21 07:55.
Хормоналният проблем на соевите напитки има и пряка връзка с кантара.
И аз бих се придържала към чай. Алтернативните на млякото, които се продават в кутии не са по-добри от самото мляко.
Това с напълването на стомаха никак не го разбирам. Добре е да се научиш понякога да остава празен, ей така, за да си почине.
Мнението беше редактирано от Margi на 06.07.21 09:40.
Ден 6ти
Ми не е добро утрото.. ?
61,2кг...що тъй ся?! ??
Лош кантар!
Здравейте Карфичка и Марги!
Запълването на стомаха ми е нужно, защото като хапна в 7-8ч., после докато легна и заспя в 12-1, а аз по-рано не лягам, пак съм огладняла много, ама то май направо ми се полага да хапна нещо при това положение??
Соевите напитки няма да ги пия всеки ден, но ей така да има, ако няма друго.
Взех си доста зеленчуци и вече мога да си направя една салата за по късните часове, или да си изпека повече зеленчуци на вечеря и да си заделя част от тях за после.
казано от karfi4ka на 06.07.21, 07:52:
Не знам дали правилно разчитам калорийния прием - консумираш 880, гориш 2200? Това ли е изчислението?
Успех.
Мисля, че приложението автоматично добавя онези около 1300 калории, според въведените от мен данни, които организма изгаря за да е “жив”. Аз събирам от работа и тренировка около 1000.
казано от Мира на 03.07.21, 12:40:
Вместо това се храня само с чисто печено месо, сухар, а единственото сладко идва от захарта в кафето и закуската тип корни десертчета.
А дали това, не е пряко свързано с останалите “проблеми” ? Може би, трябва да погледнеш количеството и качеството на фибрите в ежедневното меню. Като цяло, чайчетата за ходене до тоалетна/отслабване са в една графа със соевите млека и диабетичните вафли - тоест, по-добре без :) И нещо друго, на тялото ти му трябва време да се адаптира към промяната в храненето и нещата рядко стават от днес за утре.
Мнението беше редактирано от Splash на 06.07.21 10:20.
Моят съвет е с нищо да не се вманиачаваш и вторачваш. Ако ти е вкусно, пий си соевите млека. Ако имаш проблем с перисталтиката, взимай леки слабителни и гледай да си пренастроиш малко храненето с повечко фибри и малко мазничко. 1 барче или една кутия соево нещо си не могат да ти провалят или направят режима. Каквото и да правиш, гледай в дългосрочен план да можеш да го поддържаш малко или много. Обикновено ние хората подценяваме какво можем да постигнем с малки крачки за дълго време и все искаме с големи крачки и бързо. Да си поддържаш мотивацията е много важно, спокойно си прави всичко, което те мотивира.
казано от Splash на 06.07.21, 09:46:
И нещо друго, на тялото ти му трябва време да се адаптира към промяната в храненето и нещата рядко стават от днес за утре.
Аз осъзнавам, че наистина голям стрес му вкарвам на тялото.
Бях спряла да тренирам, сега всеки ден.
Никога не закусвам, сега всеки ден.
Никога не съм следила баланс между протеин, мазнини и въглехидрати, сега дебна всеки грам.
Плюс това нямам никакъв опит с диети и все още не съм сигурна дали ги правя нещата правилно с броенето.
Ми нормално е да има малко нагоре-надолу движение в килограмите. А като тренирам и за мускул и от там може да идва покачване вероятно.
Корнитата съм ги спряла напълно между другото.
казано от Димо на 06.07.21, 10:00:
Обикновено ние хората подценяваме какво можем да постигнем с малки крачки за дълго време и все искаме с големи крачки и бързо. Да си поддържаш мотивацията е много важно, спокойно си прави всичко, което те мотивира.
Абсолютно си прав! Признавам си, че съм поредната която се е сетила да отслабва за морето. ???
Истината обаче е, че дори да не отслабна или пък да е с малко, за мен няма значение. Аз ще продължа това което съм започнала и по време на почивката, и след това.
В крайна сметка, колкото - толкова. Не мога да хвана един нож и да се скулптурирам както на мен ми е кеф, за един месец, организъм е това.
И ако не изглеждам като фитнес модел на 1ви Август, за това съм си виновна само и единствено Аз!
Влизам само да ви покажа как изглежда ДЯВОЛА в човешки облик!
???♀️
От днес мога да се похваля, че ни пристигна “бидона” с протеина, с вкус на бисквитки. ? Направихме партия с Дявола от снимката. ?❤️??
Най-новата дивотия която измислих при тренировките е, че ходих на пътеката (по-забързано) в продължение на 5 минути с 20 кг. диск. ?
Можех и повече време, но беше много неудобно за държане.
Мнението беше редактирано от Мира на 06.07.21 22:05.
Ден 7ми
Леле, това си е цял юбилей! ??
Кантара показа сутринта
60,7кг.
Еми.. Бива, въпреки, че нещо спира да ми пука какво точно показва. ?
По-добре да опиша как се чувствам след тези 7 дни.
Ами.. Супер! Не се чувствам изтощена, замаяна или др.
Забелязвам, че корема ми все още стърчи, но някак си не изглежда пухкав като преди. Изобщо като цяло изгкеждах като подута, сега не е така, вероятно защото съм изхвърлила задържаната вода.
Това ми е първата диета в живота
и ми е изключително интересно как тялото ми ще реагира на всичко това.
Направо се забавлявам. ?
Днес работих само до обяд, язък, няма да си направя всички 10000 крачки. ?
Сега вися в една клиника.
Ще трябва да ми правят операция на носа, защото стената между ноздрите ми е на зиг-заг, но това ще се случи след 3-4 месеца. Сега само ще се видя с докторите.
После се надявам да мога да дишам като хората. ?
ПС: Умирам от глад! На едно кафе и един протеин съм от сутринта. ?
ПС2: прибрах се, преядох със салата Айсберг + малко сурими и пушена сьомга. ??
Ще имам операция чак през Януари. Дано не забравя до тогава. ? Немска ти му работа.
Сега се чудя дали да тренирам днес или да оставя почивка?! 6 дена подред, вярно, че тренирам различни части на тялото, ама.. ?
Абе нещо ми липсва кардиото сякаш, да се изпотя едно хубаво, ще си почина още малко и заминавам. ?
Мнението беше редактирано от Мира на 07.07.21 17:31.
Ден 8ми
Няма да пиша какво показва кантара,
защото няма значение. ?
Ми така де, като почне да познава, кое е сланина, кое е мускул, тогава ще му обръщам внимание.
На връщане от работа пак ходих в супермаркета, че уж хладилника е пълен, ама все си мисля, че баш в неделя ще вземе да свърши подходящата за МЕН храна и ще направя някоя глупост. ??
Допълних менюто с Ricotta , демек извара, Prosciutto crudo без никакви мазнотии по него, 5 краставици, душгел и букет от мини розички.
Последните 2 са за всеки случай, ако пукна от тия експерименти дето си правя. ???♀️
Значи да ви разправям, мернах едни сухарчета Low Carb и свалих 5 кила от раз като видях цената ?
Близо €4 за 7-8 сухарчета...
Взех си нормални и ще си ям по едно. ?
Сега се чудя, организма ми в кой момент точно ще започне да прави това което искам от него, а именно да гори мазнини? ?
От една седмица съм в калориен дефицит и отделно, следя да приемам по-малко мазнини и въглехидрати. Тренировка всеки ден час и половина, два.
Ясно, че трябва да мине някакъв период в който дефицита да влезе в същинската си сила, ама кога се случва това? Някой ако знае ще съм благодарна! ?
Мнението беше редактирано от Мира на 08.07.21 18:08.
казано от Мира на 08.07.21, 18:05:
ама все си мисля, че баш в неделя ще вземе да свърши подходящата за МЕН храна и ще направя някоя глупост. ??
Да не живееш в някоя от тия държави, където като цяло нямат малки магазинчета, а уикенда масово всичко е затворено и ако трябва нещо да купиш, мамата си трака ? Примерно в немско.
Това на снимката, минало покрай прошуто. Според мен, процеснатите храни не са най-добрия избор за “хранене” без значение режима, да не говорим когато състава отива къде две страници :) В читавата шунка има месо, сол и консервант... сушена няколко месеца на въздух. Вече, ако задълбаеш и от къде е месото.
Хич ме няма в дефицитите, сметките на дребно и прочие, но мисля че, гладуването и двучасовите ежедневни тренировки, не са пътя да се свалят мазнини здравословно. Виж да си докараш куп проблеми, ограничавайки мазнини и въглехидрати - можеш, сравнително бързо.
Мнението беше редактирано от Splash на 08.07.21 18:36.
08.07.21
19:47
Читава шунка от месо може да си приготвиш сам вкъщи с един прост и евтин шунковар.
казано от Brown Bomber на 08.07.21, 19:47:
Читава шунка от месо може да си приготвиш сам вкъщи с един прост и евтин шунковар.
Задължително лед и миксер също за класическата “варена” шунка.
А онова от снимката е близо да сушените меса ..
Мнението беше редактирано от nervak на 08.07.21 21:42.
Мира, гониш бързи, мигновени резултати, това никога не е здравословно и трайно.
2 часа тренировка не значат нищо, въобще обвързването на качеството на една тренировка с времетраене е абсурдно. Така че не знам какво очакваш.
8 дни дефицит, пак не знам какво очакваш.
Как да ти се отговори на въпроса “кога тялото започва да гори мазнини” след като всяко тяло е индивидуално, а горенето на мазнини не е обвързано само и единствено с дефицита в диетата и времетраенето на тренировката?
Също като Сплаш, лично аз не съм специалист по сметките на дребно, НО...
Съветвам те да се успокоиш и да се съсредоточиш върху пътя до целите, а не да припираш и гониш резултати за морето. Доказано е, че така НЕ става или поне не свършва добре.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.07.21 22:18.
Добър вечер, ако не сте заспали, ама аз сега се връщам от 3тата за деня работа ?
Така, отговарям наред :
Да, точно в Германия съм.
Въпросното прошуто, всъщност не знам какво е точно, защото кака ви Мира една година вече си говори само на английски. ?
Аз на всички такива меса си им викам прошуто хахах.
И какво недоволстваш за състава, има 5 неща, основните: калории, мазнини, въглехидрати, протеин, сол/захар. Къде видя два листа? ? Кажи сега честно, по-добре ли е да ям гадните салами вместо това? Защото имам нужда и от нещо такова, което да смотам набързо между 3те работи. Не мога да готвя постоянно.
За домашно приготвена шунка не бях чувала, ако някой иска да прати или постне чалъма тук.
Карфичке, направо ме бодна в сърцето!
За теб женска толерантност няма ли?! ?
Шегувам се, знам че си трябва време и знам, че няма да стане бързо и ще отделя необходимото време.
Като питах кога тялото започва да гори мазнините (при моето предложение) , беше не защото давам зор, а информативно, да знам какво да очаквам, да не се панирам, че нищо не става. Или пък ако трябва за еди какъв си период да имам минимум еди какъв си резултат, а пък аз го нямам, да ми светне лампата, че трябва да сменя нещо. Мисля че разбираш какво имам предвид. ?
Да недоволствам, напротив - опитах се да помогна. От спорове с “вятърни мелници” до сега полза не съм видял де, така че, успех с целите.
Мнението беше редактирано от Splash на 09.07.21 10:25.
казано от Мира на 08.07.21, 18:05:
Сега се чудя, организма ми в кой момент точно ще започне да прави това което искам от него, а именно да гори мазнини? ?
Сравнително лесно (и евтино) можеш да си го следиш това с т.н. калипер. Поръчваш си един китайски за 5-6 евро и с него можеш да си засичаш дебелината на слоя мазнина на определени места и това дава много по-добра представа какво се случва от кантара.
Също можеш и с обикновен шивашки метър например да следиш на определени места обиколки - на дупето, на бедрата, евентуално и на талията, макар че там зависи колко въздух си поела или изпуснала. Има и комплекти калипер с нещо средно между шивашки метър и ролетка, който има пружинка вътре и дърпа с определена постоянна сила да да мериш обективно всеки път обиколките.
Димо, тя пита в кой момент започва да действа.
И аз, като Сплаш, желая успех с целите.
Повтарям - бързаш и чакаш мигновени резултати. Ако имаш нереалистични очаквания, ще се разочароваш. Промени си подхода, за да достигнеш целите. Поздрави от мен. ?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 09.07.21 13:13.
Ден 9ти
Първо благодаря на всички, които се включват със съвети! Може да ви изглежда, че не ги взимам под внимание, но не е така. Оценявам че ме четете, наистина. ?☺️
Кантара сутринта показа 60,4кг, ако някой го интересува. Мен не. ?
Пристигнаха ми банските и дрехите, в които се ужасявах, че няма да вляза!
Стоят ми чудесно! Много съм щастлива! ????
Разбира се, коремчето особено под пъпа не е това което трябва да бъде, но ще бачкам здраво да го прибера колкото е възможно. Целулита да ви кажа все още си е там, обаче доста се е загладил. ?
Честно да си призная, като си глътна корема и вече се харесвам, без да се променя нищо друго. Тялото ми придобива съвсем друг вид, ако нямам корем. И ръцете и краката и гърба и дупето, всичко ми е ок. Само пустия корем и талията като цяло.. ?
И като имам малки сиси още по-осезаемо се вижда проблема в тази зона.
Между другото съм пропуснала да спомена, че тренирам с неопренов колан всеки ден. Не знам дали помага наистина, но си го слагам.
Вчера пак четох разни статии и мисля, че правя грешка с упражненията за корем. Трябва ли да си го стягам по време на повторенията или не? ? В смисъл да стегна коремния мускул, но без да спирам да дишам.
казано от karfi4ka на 09.07.21, 13:11:
Димо, тя пита в кой момент започва да действа.
Така де, аз казвам как сама може опитно да го установи кога е почнало да действа.
казано от Мира на 09.07.21, 14:01:
Между другото съм пропуснала да спомена, че тренирам с неопренов колан всеки ден. Не знам дали помага наистина, но си го слагам.
Не, не помага, но ако те кара да се чувстваш по-мотивирана, (или както един наш бивш съфорумец казва: да усещам че нещо се случва) - можеш да си го носиш спокойно, нищо няма да ти стане от него.
казано от Мира на 09.07.21, 14:01:
Трябва ли да си го стягам по време на повторенията или не? ? В смисъл да стегна коремния мускул, но без да спирам да дишам.
Зависи от упражнението, при някои е задължително и да го стегнеш и да спреш да дишаш докато изпълняваш активната част на упражнението (клек например), при други не е задължително, но и не вреди. Колкото повече контролираш тялото си, толкова по-добре според мен.
Мнението беше редактирано от Димо на 09.07.21 14:27.
Ден 10ти
(айде пак “юбилей”, сипах си един протеин по тоя повод ?)
Юхуу, добра събота на всички!
Качвам снимка от My Fitness Pal да обобщя положението с килограмите.
Такаа, днес за пръв път бягах на гладно, по-точно на едно кафе.
Близо до мен има страхотен канал с безкрайни алеи от двете страни! ? (снимки)
Бягах спринт 15 сек. + ходене.
Сега, за ходенето да кажа, че интервалите бяха малко неравномерни като време, между минута и две, много кални участъци имаше и нямаше как да бягам в тях.
Въпроси имам и качвам снимка от статистиката на приложението за да видите:
1. Нормално ли е да ме боли костта долу, от коляното до глезена?
2. Според приложението, пулса при fat burning е в зеления диапазон от скалата която включва следните цветове:
????❤️
Ясно, че при спринта ще отида в червеното, но при ходенето трябва ли да изчаквам да падне до определен пулс? С интервалите които правех падах до жълто, демек 130-140 bpm и после пак газ до червено, макс. ми е до 173 bpm. както се вижда на скрийншота.
И за да видите, че не подценявам съветите ви, качвам снимка на това което чакам да пристигне днес. ???
(не съм сигурна че корема ще ми се побере в тоз шублер ??)
10.07.21
12:08
казано от Мира на 10.07.21, 11:27:
Казва се медиален тибиален стрес синдром и трябва да отшуми след известно време, но дозирай натоварванията, за да не се задълбочи.
2. Според приложението, пулса при fat burning е в зеления диапазон от скалата която включва следните цветове:
????❤️
Ясно, че при спринта ще отида в червеното, но при ходенето трябва ли да изчаквам да падне до определен пулс? С интервалите които правех падах до жълто, демек 130-140 bpm и после пак газ до червено, макс. ми е до 173 bpm. както се вижда на скрийншота.
Максималният пулс при жени не би трябвало да надвишава 200 минус възрастта в години.
Разбира се това е ориентировъчен маркер. Малко отгоре до +10 не е проблем. Въпросът е колко бързо спада до 120. Основният критерий за натренираност е до колко можеш да вдигнеш пулса за 5 минути постоянно, равномерно над средно към високо натоварване без да си загрял/а преди това и до колко пада след 1 минута почивка. Има и други методи за следене на формата, но този е сред най-простите.
В общи линии гледай да не си вдигаш пулса над 160-170 и следи за колко време след натоварване спада до 120. Ако за минута успяваш да го свалиш до около 120 значи си в доста добра форма за аеробни натоварвания.
10.07.21
12:57
казано от Svetoslav на 10.07.21, 12:31:
В общи линии гледай да не си вдигаш пулса над 160-170 и следи за колко време след натоварване спада до 120. Ако за минута успяваш да го свалиш до около 120 значи си в доста добра форма за аеробни натоварвания.
Ако за минута го сваляш от 170 на 120, значи си мега натрениран.
10.07.21
13:04
казано от Мира на 08.07.21, 22:49:
И какво недоволстваш за състава, има 5 неща, основните: калории, мазнини, въглехидрати, протеин, сол/захар. Къде видя два листа? ? Кажи сега честно, по-добре ли е да ям гадните салами вместо това?
Здравей, Мира!
Двата листа са под енергийното съдържание. Наричат се “състав”, “ingredients”или “zutaten”, на езиците, които използваш.
Калориите, мазнините и т.н. не са самата суровина, която се влага в производството. Сори, ако бъркам, но от написаното звучи като да го разбираш така. :)
Успех. :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.07.21 13:08.
казано от James Hinks на 10.07.21, 12:57:
казано от Svetoslav на 10.07.21, 12:31:
Ако за минута го сваляш от 170 на 120, значи си мега натрениран.
200-38=162 значи е моето + 10 толеранс, значи бива ?
Ще засека за колко време спада до 120 че ми стана интересно, но със сигурност няма да е една минута.
Между другото много ми хареса, мислех, че ще припадна, но всъщност се чувствах много добре. Само това дишане са през устата ме мори, ама нали януари ще ме ремонтират... ??
Ден 11ти
Днес се събудих при тегло 59,5кг.
-3кг. съм до тук
Още не съм ползвала калипера. Разучавам как да се меря правилно.
Засякох вчера вечерта на пътеката (ако е показателно), пулса ми от 165bpm пада на 120bpm за 1:30мин.
Не можах да бягам сутринта, нито знам дали ще тренирам изобщо днес.
Сутринта мъжа ми се събуди със силна болка отдясно в корема, после започна да повръща. Извикахме линейка, взеха го, сега ми подава информация, че му правят изследвания. Не знам какво ще стане, чакам. ?
Прибрах си мъжлето, оказа се камък в бъбреците, който е тръгнал да излиза ?, сготвих супа, купих му лекарствата и успях да отида на фитнес.
Втори ден си мажа бедрата и корема с загряващ крем. Напомням, че тренирам с колан. 30 минути, докато мине действието, горя в ада. ?
Не знам дали ще има някакъв ефект и смисъл, но тъй реших. ?
11.07.21
21:10
Ефект ще има, но едва ли ще е положителен. ?
казано от Brown Bomber на 11.07.21, 21:10:
Ефект ще има, но едва ли ще е положителен. ?
Ако може някакво обяснение? ?
11.07.21
21:22
Няма да отслабнеш локално, но може кожата ти да се изрине.
11.07.21
21:41
Този дневник ще приключи скоропостижно....
казано от Brown Bomber на 11.07.21, 21:22:
Няма да отслабнеш локално, но може кожата ти да се изрине.
Правя го заради целулита най-вече , а не да отслабна локално. Забелязах, че каквото и да правя, бедрата ми отзад са много по-студени и мислех, че мога да предизвикам по-добро кръвообръщение в тези две области.
казано от Иван _ на 11.07.21, 21:41:
Този дневник ще приключи скоропостижно....
Това пък защо?
Нормално е да те болят пищялките. Казва се shinter splints и се случва на повече от половината начинаещи бегачи. Лечението е почивка, а превенцията са няколко упражнения, най-доброто според мен от които е следното: заставаш на стъпало или тротоар така че да си стъпила само с петите, а предната половина на ходилата ти висят във въздуха, подпираш се с ръце някъде да не залиташ и почваш да вдигаш предната част на краката с пръстите нагоре и надолу колкото можеш. По 10-15 от тези движения в серия. 4-5 серии на ден.
11.07.21
22:58
Така кажи, аз и от целулит разбирам ? Жена ми ходи на антицелулитни масажи в 7 сутринта и се връща насинена и доволна.