кафе ?

06.04.06
22:01

пия по едно кафе сутрин със закуската , понякога по две на ден .  вредно ли е ? тренирам .

06.04.06
22:15

ако нямаш проблеми със сърцето мисля,че нямаш проблем :wink:

Поздрави!

06.04.06
23:42

[quote author=“GROUP”]пия по едно кафе сутрин със закуската , понякога по две на ден .  вредно ли е ? тренирам .

Няма естествено, какво ще ти стане от 2 кафета
Аз пия  по 600 мл на ден

RE

06.04.06
23:43

...и ако нямаш проблем с нервната система.

07.04.06
00:23

Можеш даже да го обърнеш в твой плюс - кафето вдига нивото на инсулина.

07.04.06
00:48

[quote author=“vladimir.nikolov”]Можеш даже да го обърнеш в твой плюс - кафето вдига нивото на инсулина.

както и кафето чисти
даже четох в едно списание че ако изпиеш 6-7 кафета се води за положителна допинг проба
аз пия по 2-3 на ден и просто се чуствам наистина мн добре

07.04.06
09:57

за да не отварям нова тема да попитам као пия креатин кога мога да пия кафе 2 часа преди и след или повече?

07.04.06
12:37

Eдно кафенце един час преди тренирвка дига силата и можеш да направиш по яка тренировка.Добро е кафето за сила и издражливост :D

07.04.06
12:52

Преди силова тренировка не бих го препочъчал т.к. разширява капилярите, иначе преди кардио си е екстра.

07.04.06
13:43

мерси много за отговорите :) само дето забравих да ви кажа че пия креатин , и за това питам да не би двете не6та да си пречат нещо  :oops:  :roll:

07.04.06
14:30

[quote author=“GROUP”]мерси много за отговорите :) само дето забравих да ви кажа че пия креатин , и за това питам да не би двете не6та да си пречат нещо  :oops:  :roll:

40 минути след като си пил креатина не пий кафе. След това вече може. Иначе ефекта от креатина намалява доколкото знам. Но общо взето кафето на мен ми действа добре. Ставам по-свеж и по-енергичен :wink:
А какво мислите за енергийните напитки преди тренировка(редбул, шарк)?

07.04.06
14:57

[quote author=“Sparrow-Hawk”][quote author=“GROUP”]мерси много за отговорите :) само дето забравих да ви кажа че пия креатин , и за това питам да не би двете не6та да си пречат нещо  :oops:  :roll:

40 минути след като си пил креатина не пий кафе. След вече това може. Иначе ефекта от креатина намалява доколкото знам. Но общо взето кафето на мен ми действа добре. Ставам по-свеж и по-енергичен :wink:

ефектни са просто правиш по-интензивна тренировка
пръщиш от енергия поне така е при мен
винаги преди трен зимам редбул

07.04.06
17:17

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Sparrow-Hawk”][quote author=“GROUP”]мерси много за отговорите :) само дето забравих да ви кажа че пия креатин , и за това питам да не би двете не6та да си пречат нещо  :oops:  :roll:

40 минути след като си пил креатина не пий кафе. След вече това може. Иначе ефекта от креатина намалява доколкото знам. Но общо взето кафето на мен ми действа добре. Ставам по-свеж и по-енергичен :wink:

ефектни са просто правиш по-интензивна тренировка
пръщиш от енергия поне така е при мен
винаги преди трен зимам редбул

до колкото знам редбула е окло 3 лв  :shock:  (или не??)
За тия пари по-добре храна!!!

07.04.06
18:02

мерси за инфото :D

07.04.06
22:10

[quote author=“GROUP”]мерси за инфото :D

еми редбула си го зимам от метро и ми излизат 24 редбула
27-28 лева
по 1.50 нещо такова беше

07.04.06
23:46

Кофеина има и катаболен ефект така, че не прекалявайте с кафето. Според мен оптималният вариант е не повече от две кафета на ден, като преди тренировка и аеробика е задължително. Другото лошо нещо, че когато системно се прекалява с него се получава нещо като привикване на организма и ефекта му почти спира.

08.04.06
09:55

[quote author=“vladimir.nikolov”]Можеш даже да го обърнеш в твой плюс - кафето вдига нивото на инсулина.

това как става по-точно ?! :o

GU

08.04.06
15:30

В процес на чистене кафето не е добър вариант, защото както някой вече спомена вдига нивото на инсулин в кръвта а доколкото знам високото ниво на инсулина спомага за образуването на масни клетки

08.04.06
15:35

[quote author=“guBak”]В процес на чистене кафето не е добър вариант, защото както някой вече спомена вдига нивото на инсулин в кръвта а доколкото знам високото ниво на инсулина спомага за образуването на масни клетки

да може и да е така,но от друга страна четох във Фитнес и Мускули една статия и там пишеше че може да се чисти и да се свалят кг,понеже като пиеш едно кафе то те засища и не те кара да ядеш от тоя сорт беше нещо

08.04.06
16:12

Кофеина не покачва нивото на инсулина, по скоро прави организма по-чувствителен към него, но и това не е доказано. В периода на изчистване, кафето бих казал, че е задължително.

08.04.06
17:32

в книгата на Бренд Брайтенщайн бях чел, че е хубаво да се пие кафе в периода на чистене, особено сутрин на гладно преди кардио тренировка, понеже предвизвиквало липолиза (разграждане на мазнини). какво мислите за тва ?

08.04.06
19:14

[quote author=“wtf”]в книгата на Бренд Брайтенщайн бях чел, че е хубаво да се пие кафе в периода на чистене, особено сутрин на гладно преди кардио тренировка, понеже предвизвиквало липолиза (разграждане на мазнини). какво мислите за тва ?

дам вярно все пак аз сам жив пример и реших да го пробам и наистина се свалят мазнини

08.04.06
22:52

аз бих добавил само че ако пиете креатин по добре забравете за кафето  8)

08.04.06
23:20

[quote author=“IMTH”]аз бих добавил само че ако пиете креатин по добре забравете за кафето  8)

защо ?

edit.. разбрах..

Note: it is discouraged to use caffeine while on creatine; while creatine makes your muscles hold water, caffeine will do the opposite, thereby reducing the effects of the creatine intake.

Друг източник: (bodybuilding.com)
Q: I heard that creatine and caffeine can be consumed at the same time. But an article I read claims caffeine inhibits the absorption of creatine into muscle tissue. Which is true?

A: There was a controversial research study published in 1996 in the Journal of Applied Physiology about creatine and caffeine; however, if you study that article closely, you’ll find that caffeine had no effect on creatine uptake into muscle. A more recent study by Vanakoski, et al. in 1998 investigated the pharmacokinetics of caffeine and creatine, both alone and in combination. They reported when creatine was used alone or even in combination with caffeine that, “creatine was rapidly and efficiently absorbed, as reflected by plasma concentrations.” Because researchers concluded that creatine was efficiently absorbed even when combined with caffeine, it does not appear from the results of this study that caffeine exerts a negative effect on the uptake of creatine into muscle tissue.

в крайна сметка излиза че не е проблем :P

09.04.06
01:07

Кафето се пие за чистене, защото има загряващ ефект, а оттам се топят повече мазнини. Някъде бях чувал, че за чистене е добра комбинацията от кафе и ефедрин.

09.04.06
07:02

[quote author=“guBak”]В процес на чистене кафето не е добър вариант, защото както някой вече спомена вдига нивото на инсулин в кръвта а доколкото знам високото ниво на инсулина спомага за образуването на масни клетки

Няма начин кафето да вдига инсулина!

TH

10.04.06
22:15

кофеина ли е главното вещество в кафето ,което засилва топенето на мазнините и дава енергия.
щото днеска сутринта преди кардио пих кафе БЕЗ кофеин и усетих ,че вместо 3 обиколки (на квартала ,които бях предвидил) направих 5 ! ...и си помислих ,че можеби енергията ми идва от кафето ,но може би просто съм бил в настроение .?
Та има ли значение с кофеин или без кофеин е кафето ?

11.04.06
10:20

Drinking caffeine in large amounts as coffee over a short period of time has been shown to raise blood sugar. Caffeine does this by enhancing the effect of two hormones (adrenaline and glucagon). These two hormones release stored sugar from the liver resulting in high blood sugar

http://www.ineedcoffee.com/03/coffeediet/

Recent reports also suggest that caffeine raises both blood sugar and insulin levels

http://www.thefactsaboutfitness.com/research/fatburn.htm

Drinking tea and coffee is of great problem to diabetics. Drinking coffee raises blood sugar level.

http://www.diabetesmellitus-information.com/diabetes_alcohol_tea_coffee.htm

The rising incidence of Type II Diabetes has also been attributed to increased intake of caffeine. It has been found that caffeine releases stored glucose into the blood; to counteract this process, the body increases insulin production.

http://www.aboutcaffeine.com/caffeine-studies.html

[quote author=“Vladimir.Nedkov(Image)”]Ако искаш да си 100% сигурен, че инсулина ти ще е “ОК” когато суроватъчни я протеин стигне фаза “усвояване” си вземи някаква напитка с кофеин и захар и започни да си я сърбаш 2 часа след като си си изпил протеина.

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=118120#118120

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1