08.04.06
23:02
значи въпроса е малко банален. Клякането и раменнните преси забавят ли растежа..
Знам че ако ти е заложени ще растеш но се пак ... Да си тапичка не е оферта
[quote author=“PaTriK”]значи въпроса е малко банален. Клякането и раменнните преси забавят ли растежа..
Знам че ако ти е заложени ще растеш но се пак ... Да си тапичка не е оферта
Не.
09.04.06
15:45
Хехе абе аре стига сте лъгали момчето бе.Недей да правиш клекове изобщо...краката са голям мускул и за това позволяват да се слагат много килограми.Гледай да не слагаш повече от 80% от собственото си тегло иначе разтоянието м/у гръбначните дискове се скъсява и оттам се набиваш..Имах един приятел дето много се беше запалил да прави здрави крака и от ЛЕГ преси и клекове стана си остана 165 :wink:
А иначе и раменните преси не са много за предпочитане ама поне там се слагат малки килограми и няма опасност да се набиеш. :wink:
[quote author=“PowerWave”]Хехе абе аре стига сте лъгали момчето бе.Недей да правиш клекове изобщо...краката са голям мускул и за това позволяват да се слагат много килограми.Гледай да не слагаш повече от 80% от собственото си тегло иначе разтоянието м/у гръбначните дискове се скъсява и оттам се набиваш..Имах един приятел дето много се беше запалил да прави здрави крака и от ЛЕГ преси и клекове стана си остана 165 :wink:
А иначе и раменните преси не са много за предпочитане ама поне там се слагат малки килограми и няма опасност да се набиеш. :wink:
Eгати глупостите. Аз си клякам и от 186 преди 3 месеца стигнах до 187.5 сега. Ае стига си говорил неверни работи.
09.04.06
17:40
Абе кво си клякаш бе не ми обяснявай на мене ти.Ако имаш някви слаботелесни крака и клякаш с по 40 кила може и да си станал 187…ай сиктир :lol:
[quote author=“Andriqn”][quote author=“PowerWave”]Хехе абе аре стига сте лъгали момчето бе.Недей да правиш клекове изобщо...краката са голям мускул и за това позволяват да се слагат много килограми.Гледай да не слагаш повече от 80% от собственото си тегло иначе разтоянието м/у гръбначните дискове се скъсява и оттам се набиваш..Имах един приятел дето много се беше запалил да прави здрави крака и от ЛЕГ преси и клекове стана си остана 165 :wink:
Eгати глупостите. Аз си клякам и от 186 преди 3 месеца стигнах до 187.5 сега. Ае стига си говорил неверни работи.
как растеш с сантиметар и половина за 3 месеца.....а относно това че на раменните преси се слагало малко кг.... ми има някой дето клякат с 60 примерно а други вдигат 100 на раменни преси...така че....
09.04.06
18:04
Е добре искаш да ми кажеш че има хора с толкова здрави рамена че си слагат по 100 кила за рамо и същевременно да имат крака като клечки.
Толко несъразмерен човек не съм виждал до сега...те краката и да не ги тренираш си растат сами от храненето.Вобще са много по-благодарен мускул от тъпото рамо :twisted:
[quote author=“PowerWave”]Е добре искаш да ми кажеш че има хора с толкова здрави рамена че си слагат по 100 кила за рамо и същевременно да имат крака като клечки.
Толко несъразмерен човек не съм виждал до сега...те краката и да не ги тренираш си растат сами от храненето.Вобще са много по-благодарен мускул от тъпото рамо :twisted:
Той искаше да каже друго. DOUBLE_B 8-9 клас за 14 месеца от 166 см станах 184 см висок. Имах много гадни болки в мускулите, сухожилията, костите и къде ли още не. Сега растежа ми поспря.
09.04.06
18:39
Е аз съм на 17 години и съм 176см обаче досега никога не съм имал бум на разтежа...
Още го 4акам.. :wink:
Абе се до 25 години клетките са в процес на делене тъй че би трябвало да изсмуча още 4см и да съм спокоен.. 8)
09.04.06
19:35
Клякането с щанга и мъртвата тяга не спират напълно растежа,освен ако не използвате много килограми,а просто го намаляват.Andriqn за 3 месеца си качил сант и половина като си клякал,а ако не беше можеше да качиш 2 санта или 2 санта и половина примерно.Това не го казвам просто така като лично мнение, а ходих да питам личната си лекарка.Но който каквито си иска упражнения д аси прави,това е жъпрос на личен избор.
09.04.06
19:37
Клетките са в процес на делене и на 90 години. Биологията не е проста наука, че да говорите с лека ръка за нея :wink:
E то понеже личната ти лекарка е специалистка във вдигането на щанги ;)
Нищо не се забавя - даже се ускорява. Прочетете някое научно изследване, стига сте препредавали глупостите, чути от някой в залата.
09.04.06
19:51
[quote author=“manson”]Клетките са в процес на делене и на 90 години. Биологията не е проста наука, че да говорите с лека ръка за нея :wink:
На 90 горини клетките се делят много по малко и главно за да заместят мъртвите такива.Растежът не се дължи на делението на клетките,а на заместването на хрющалните пластинки главно в дългите кости с костна тъкан.При мъжете окончателното заместване на тази тъкан става до 21-та година.При вдигането на прекалено тейки предмети за по дълго време тези пластинки намалят големината си и така растевът се намалява.Главното при растежът са наследственните белези, н се контролира и от някои хормони и витамини.
P.S. Петко К уважавам мнението ти по някои въпроси, но тук не си прав :wink:
[quote author=“PowerWave”]Е добре искаш да ми кажеш че има хора с толкова здрави рамена че си слагат по 100 кила за рамо и същевременно да имат крака като клечки.
Чети по-добре кво съм писал казах че едни вдигат ....и други.... ...това беше защото каза че на рамена се слагали малки килограми....
Не мога да разбера, защо хората които ги мързи да тренират бедра и рамо се опитват да убедят себе си и другите за нещо.
Имах един много добър приятел (и още си го имам), който вярваше в същите тъпотий. Беше си харесал едно момиче, което беше доста по ниско от него, и той реши да коригира това. Започна да тренира тежко, да кляка с големи килограми и да прави повдигане на щанга зад врат. Е, обаче ефекта не закъсня, от 1,80м стана 1,85м. (жалко за момичето :lol: ) Само да допълня, че клякаше с окол 160кг на около 17-18 годишна възраст.
Арнолд също е започнал да тренира от 14 годишна възраст, като първоначално е бил щангист. Странно ми е колко ли висок да е станал, ако не е тренирал :shock: .
Повечето от участниците в темата се надпреварват да пишат глупости и да се правят на доста по-умни и начетени,отколкото са,но вместо това е по-добре някои от тях да погледнат истината в очите и да спрат да говорят за разни “набивания” и т.н.,защото стават смешни и се излагат.Истината е,че растежът на височина е въпрос на генетика и може да бъде подпомогнат или пък негативно повлиян от доста фактори,но всеки от тези фактори влияе в страшно незначителна степен и не си струва да бъде коментиран,най-малкото пък да се приписва на определени упражнения негативно въздействие.Който твърди обратното моля да погледне примерно щангистът Величко Чолаков,който вдига тежести и то доста колосални и то от ранна детска възраст и въпреки това е висок 2 метра.Просто погледнете,няма смисъл да изреждам примери с атлети,които клякат от деца и то с тежести,за които огромна част от участниците на този форум не могат и да си помислят и въпреки всичко въпросните състезатели са с нормален или доста висок ръст.В много случаи ръстът на определени спортисти от силовите спортове остава нисък поради това ,че те в твърде ранна възраст започват да взимат анаболни стероди и вследствие на това организмът не успява да достигне максималната си дължина на костите,това обаче е съвсем отделна тема.
09.04.06
20:33
ахаххахах не мога да се сдържа! тва направо разби :lol: не можеше ли да й купи обувки с токчета :D
Клековете и тягата не влияят на растежа хора. Дори могат да го стимулират, тъй като подобряват общото здраве и кондиция на тялото!
09.04.06
20:40
Щях да напиша още едно дълго мнение, но не искам да се “надпреварвам да пиша глупости и да се правя на много начетен”, а като гледам няма и смисъл. :?
09.04.06
20:54
Хахаха
09.04.06
21:02
Виж какво смешният в случая си ти.Недей да отричаш неща,които са очевидни и недей да даваш някви заучени примерчета на двуметрови щангисти,защото изобщо нямаш представа кога са почнали да ги дигат тия тежести и колко биха били високи ако не бяха ги дигали :wink: Освен това според тебе дали мнозинството от щангистите са над 170?И много се съмнявам че си достатъчно начетен и компетентен в тая област че да ни просвещаваш за “истината на разтежа”.А още по смешно е твърдението ти че на разтежа не може да се повлиява.Дори от обща култура би могъл да се замислиш за баскетболистите и защо те всъщност са толкова високи.Мислиш си че това е само генетически предопределено??Някаде бях чел че човек може да се издължи с до 20% при изпълнението на специални упражнения(като например разтягане,ОТСКОЦИ,правилно хранене и т.н.).Да не говорим пък колко примери мога да ти дам на мои приятели,които благодарение на баскета са се издължили с 10тина сантиметра...
Затова занапред моля те избягвай да се изказваш толкова остро и се замисляй какво говориш :wink:
09.04.06
21:07
Сега ще обясня някои нещя относно щангистите. В малките категории до 80 кг е нормално щангистите да са не по-високи от 170-180 см и дори по-ниски. Я си представете някои 190 см в категория до 65 кг. Ще изглежда като волеиболист до другите, а не като щангист. Затова високите трупат маса за големите категории, а по-ниските в по-малките категории. Това не е ли по-логично обяснение от това, че им е спирал растежа. Растежа ако спираше нямаше да има щангисти повече от 190 см, а ги има нали... :wink:
За това спрете вече с тия спирания на растежа ще ставате банални...
Растежа си е само до ген :!: :!: :!:
ПП: Това го написах по повод теорията, че от баскетбола се расте, а от щангите се спира растежа на височина..... Просто някои се ориентират в един спорт, а други в друг.
09.04.06
21:15
Едно си баба знае,едно си баба бае.
Абе правете квото искате аз няма да споря.Клякайте ако искате от 10 годишни-много ще изпросперирате :wink:
[quote author=“PowerWave”]Виж какво смешният в случая си ти.Недей да отричаш неща,които са очевидни и недей да даваш някви заучени примерчета на двуметрови щангисти,защото изобщо нямаш представа кога са почнали да ги дигат тия тежести и колко биха били високи ако не бяха ги дигали :wink: Освен това според тебе дали мнозинството от щангистите са над 170?И много се съмнявам че си достатъчно начетен и компетентен в тая област че да ни просвещаваш за “истината на разтежа”.А още по смешно е твърдението ти че на разтежа не може да се повлиява.Дори от обща култура би могъл да се замислиш за баскетболистите и защо те всъщност са толкова високи.Мислиш си че това е само генетически предопределено??Някаде бях чел че човек може да се издължи с до 20% при изпълнението на специални упражнения(като например разтягане,ОТСКОЦИ,правилно хранене и т.н.).Да не говорим пък колко примери мога да ти дам на мои приятели,които благодарение на баскета са се издължили с 10тина сантиметра...
Затова занапред моля те избягвай да се изказваш толкова остро и се замисляй какво говориш :wink:
Смешното в случая, как някои още могат да си мислят, че ще порастнат от баскетбол. Самата физика на действието Отскок няма нищо общо с разтягане, точно напротив. Но дори и да имаше едва ли щеше да повлияе на ръста. Що се отнася до това, дали Caca е начетен и компентентен, не си ти човека, който ще реши това. Той е сътезател по силов трибой, който има известни успехи и е уважаван не само в този форум.
09.04.06
21:23
Добре аз не обиждам никого,да е жив и здрав човека.Уважавам неговото мнение,но просто нещата които той твърди са в разрез с моите разбирания(ей на много високо ниво мина нашият спор,дайте малко псувни за украса :lol: -шегувам се)
Както и да е,изглежда не можем да стигнем до единодушен отговор.Затова оставете момчето сам да преценява дали иска да кляка или не :wink:
09.04.06
22:31
Ама всеки месец се пуска по една такава. Айде...