Няколко табута

Темата е заключена.

08.04.06
23:02

значи въпроса е малко банален. Клякането и раменнните преси забавят ли растежа..
Знам че ако ти е заложени ще растеш но се пак ... Да си тапичка не е оферта

08.04.06
23:04

[quote author=“PaTriK”]значи въпроса е малко банален. Клякането и раменнните преси забавят ли растежа..
Знам че ако ти е заложени ще растеш но се пак ... Да си тапичка не е оферта

Не.

09.04.06
00:39

Абсурд да се набиваш с кляковете. Направо си е невъзможно...

09.04.06
15:29

Напълно невъзможно  :twisted:

IN

09.04.06
15:45

Хехе абе аре стига сте лъгали момчето бе.Недей да правиш клекове изобщо...краката са голям мускул и за това позволяват да се слагат много килограми.Гледай да не слагаш повече от 80% от собственото си тегло иначе разтоянието м/у гръбначните дискове се скъсява и оттам се набиваш..Имах един приятел дето много се беше запалил да прави здрави крака и от ЛЕГ преси и клекове стана си остана 165 :wink:

А иначе и раменните преси не са много за предпочитане ама поне там се слагат малки килограми и няма опасност да се набиеш. :wink:

09.04.06
16:27

[quote author=“PowerWave”]Хехе абе аре стига сте лъгали момчето бе.Недей да правиш клекове изобщо...краката са голям мускул и за това позволяват да се слагат много килограми.Гледай да не слагаш повече от 80% от собственото си тегло иначе разтоянието м/у гръбначните дискове се скъсява и оттам се набиваш..Имах един приятел дето много се беше запалил да прави здрави крака и от ЛЕГ преси и клекове стана си остана 165 :wink:

А иначе и раменните преси не са много за предпочитане ама поне там се слагат малки килограми и няма опасност да се набиеш. :wink:

Eгати глупостите. Аз си клякам и от 186 преди 3 месеца стигнах до 187.5 сега. Ае стига си говорил неверни работи.

IN

09.04.06
17:40

Абе кво си клякаш бе не ми обяснявай на мене ти.Ако имаш някви слаботелесни крака и клякаш с по 40 кила може и да си станал 187…ай сиктир :lol:

09.04.06
17:58

[quote author=“Andriqn”][quote author=“PowerWave”]Хехе абе аре стига сте лъгали момчето бе.Недей да правиш клекове изобщо...краката са голям мускул и за това позволяват да се слагат много килограми.Гледай да не слагаш повече от 80% от собственото си тегло иначе разтоянието м/у гръбначните дискове се скъсява и оттам се набиваш..Имах един приятел дето много се беше запалил да прави здрави крака и от ЛЕГ преси и клекове стана си остана 165 :wink:

Eгати глупостите. Аз си клякам и от 186 преди 3 месеца стигнах до 187.5 сега. Ае стига си говорил неверни работи.

как растеш с сантиметар и половина за 3 месеца.....а относно това че на раменните преси се слагало малко кг.... ми има някой дето клякат с 60 примерно а други вдигат 100 на раменни преси...така че....

IN

09.04.06
18:04

Е добре искаш да ми кажеш че има хора с толкова здрави рамена че си слагат по 100 кила за рамо и същевременно да имат крака като клечки.
Толко несъразмерен човек не съм виждал до сега...те краката и да не ги тренираш си растат сами от храненето.Вобще са много по-благодарен мускул от тъпото рамо :twisted:

09.04.06
18:12

[quote author=“PowerWave”]Е добре искаш да ми кажеш че има хора с толкова здрави рамена че си слагат по 100 кила за рамо и същевременно да имат крака като клечки.
Толко несъразмерен човек не съм виждал до сега...те краката и да не ги тренираш си растат сами от храненето.Вобще са много по-благодарен мускул от тъпото рамо :twisted:

Той искаше да каже друго. DOUBLE_B 8-9 клас за 14 месеца от 166 см станах 184 см висок. Имах много гадни болки в мускулите, сухожилията, костите и къде ли още не. Сега растежа ми поспря.

IN

09.04.06
18:39

Е аз съм на 17 години и съм 176см обаче досега никога не съм имал бум на разтежа...
Още го 4акам.. :wink:
Абе се до 25 години клетките са в процес на делене тъй че би трябвало да изсмуча още 4см и да съм спокоен.. 8)

09.04.06
19:35

Клякането с щанга и мъртвата тяга не спират напълно растежа,освен ако не използвате много килограми,а просто го намаляват.Andriqn за 3 месеца си качил сант и половина като си клякал,а ако не беше можеше да качиш 2 санта или 2 санта и половина примерно.Това не го казвам просто така като лично мнение, а ходих да питам личната си лекарка.Но който каквито си иска упражнения д аси прави,това е жъпрос на личен избор.

Клетките са в процес на делене и на 90 години. Биологията не е проста наука, че да говорите с лека ръка за нея  :wink:

09.04.06
19:44

[quote author=“GrimReaper”]Клякането с щанга и мъртвата тяга не спират напълно растежа,освен ако не използвате много килограми,а просто го намаляват.Andriqn за 3 месеца си качил сант и половина като си клякал,а ако не беше можеше да качиш 2 санта или 2 санта и половина примерно.Това не го казвам просто така като лично мнение, а ходих да питам личната си лекарка.Но който каквито си иска упражнения д аси прави,това е жъпрос на личен избор.

E то понеже личната ти лекарка е специалистка във вдигането на щанги ;)
Нищо не се забавя - даже се ускорява. Прочетете някое научно изследване, стига сте препредавали глупостите, чути от някой в залата.

09.04.06
19:51

[quote author=“manson”]Клетките са в процес на делене и на 90 години. Биологията не е проста наука, че да говорите с лека ръка за нея  :wink:

На 90 горини клетките се делят много по малко и главно за да заместят мъртвите такива.Растежът не се дължи на делението на клетките,а на заместването на хрющалните пластинки главно в дългите кости с костна тъкан.При мъжете окончателното заместване на тази тъкан става до 21-та година.При вдигането на прекалено тейки предмети за по дълго време тези пластинки намалят големината си и така растевът се намалява.Главното при растежът са наследственните белези, н се контролира и от някои хормони и витамини.
P.S. Петко К уважавам мнението ти по някои въпроси, но тук не си прав  :wink:

09.04.06
19:55

[quote author=“PowerWave”]Е добре искаш да ми кажеш че има хора с толкова здрави рамена че си слагат по 100 кила за рамо и същевременно да имат крака като клечки.

Чети по-добре кво съм писал казах че едни вдигат ....и други.... ...това беше защото каза че на рамена се слагали малки килограми....

09.04.06
20:27

Не мога да разбера, защо хората които ги мързи да тренират бедра и рамо се опитват да убедят себе си и другите за нещо.
Имах един много добър приятел (и още си го имам), който вярваше в същите тъпотий. Беше си харесал едно момиче, което беше доста по ниско от него, и той реши да коригира това. Започна да тренира тежко, да кляка с големи килограми и да прави повдигане на щанга зад врат. Е, обаче ефекта не закъсня, от 1,80м стана 1,85м. (жалко за момичето  :lol: ) Само да допълня, че клякаше с окол 160кг на около 17-18 годишна възраст.
Арнолд също е започнал да тренира от 14 годишна възраст, като първоначално е бил щангист. Странно ми е колко ли висок да е станал, ако не е тренирал  :shock: .

09.04.06
20:32

Повечето от участниците в темата се  надпреварват да пишат глупости и да се правят на доста по-умни и начетени,отколкото са,но вместо това е по-добре някои от тях да погледнат истината в очите и да спрат да говорят за разни “набивания” и т.н.,защото стават смешни и се излагат.Истината е,че растежът на височина е въпрос на генетика и може да бъде подпомогнат или пък негативно повлиян от доста фактори,но всеки от тези фактори влияе в страшно незначителна степен и не си струва да бъде коментиран,най-малкото пък да се приписва на определени упражнения негативно въздействие.Който твърди обратното моля да погледне примерно щангистът Величко Чолаков,който вдига тежести и то доста колосални и то от ранна детска възраст и въпреки това е висок 2 метра.Просто погледнете,няма смисъл да изреждам примери с атлети,които клякат от деца и то с тежести,за които огромна част от участниците на този форум не могат и да си помислят и въпреки всичко въпросните състезатели са с нормален или доста висок ръст.В много случаи ръстът на определени спортисти от силовите спортове остава нисък поради това ,че те в твърде ранна възраст започват да взимат анаболни стероди и вследствие на това организмът не успява да достигне максималната си дължина на костите,това обаче е съвсем отделна тема.

[quote author=”Чукундур”]Беше си харесал едно момиче, което беше доста по ниска от него и той реши да коригира това. Започна да тренира тежко, да кляка с големи килограми и да прави повдигане на щанга зад врат. Е обаче ефекта не закъсня, от 1,80м стана 1,85м. (жалко за момичето  :lol: ) Само да допълня, че клякаше с окол 160кг на около 17-18 годишна възраст.

ахаххахах не мога да се сдържа! тва направо разби  :lol:  не можеше ли да й купи обувки с токчета  :D

Клековете и тягата не влияят на растежа хора. Дори могат да го стимулират, тъй като подобряват общото здраве и кондиция на тялото!

09.04.06
20:40

Щях да напиша още едно дълго мнение, но не искам да се “надпреварвам да пиша глупости и да се правя на много начетен”, а като гледам няма и смисъл.  :?

SE

09.04.06
20:54

Хахаха

IN

09.04.06
21:02

[quote author=“Caca”]Повечето от участниците в темата се  надпреварват да пишат глупости и да се правят на доста по-умни и начетени,отколкото са,но вместо това е по-добре някои от тях да погледнат истината в очите и да спрат да говорят за разни “набивания” и т.н.,защото стават смешни и се излагат.Истината е,че растежът на височина е въпрос на генетика и може да бъде подпомогнат или пък негативно повлиян от доста фактори,но всеки от тези фактори влияе в страшно незначителна степен и не си струва да бъде коментиран,най-малкото пък да се приписва на определени упражнения негативно въздействие.Който твърди обратното моля да погледне примерно щангистът Величко Чолаков,който вдига тежести и то доста колосални и то от ранна детска възраст и въпреки това е висок 2 метра.Просто погледнете,няма смисъл да изреждам примери с атлети,които клякат от деца и то с тежести,за които огромна част от участниците на този форум не могат и да си помислят и въпреки всичко въпросните състезатели са с нормален или доста висок ръст.В много случаи ръстът на определени спортисти от силовите спортове остава нисък поради това ,че те в твърде ранна възраст започват да взимат анаболни стероди и вследствие на това организмът не успява да достигне максималната си дължина на костите,това обаче е съвсем отделна тема.

Виж какво смешният в случая си ти.Недей да отричаш неща,които са очевидни и недей да даваш някви заучени примерчета на двуметрови щангисти,защото изобщо нямаш представа кога са почнали да ги дигат тия тежести и колко биха били високи ако не бяха ги дигали :wink: Освен това според тебе дали мнозинството от щангистите са над 170?И много се съмнявам че си достатъчно начетен и компетентен в тая област че да ни просвещаваш за “истината на разтежа”.А още по смешно е твърдението ти че на разтежа не може да се повлиява.Дори от обща култура би могъл да се замислиш за баскетболистите и защо те всъщност са толкова високи.Мислиш си че това е само генетически предопределено??Някаде бях чел че човек може да се издължи с до 20% при изпълнението на специални упражнения(като например разтягане,ОТСКОЦИ,правилно хранене и т.н.).Да не говорим пък колко примери мога да ти дам на мои приятели,които благодарение на баскета са се издължили с 10тина сантиметра...
Затова занапред моля те избягвай да се изказваш толкова остро и се замисляй какво говориш :wink:

^V

09.04.06
21:07

Сега ще обясня някои нещя относно щангистите. В малките категории до 80 кг е нормално щангистите да са не по-високи от 170-180 см и дори по-ниски. Я си представете някои 190 см в категория до 65 кг. Ще изглежда като волеиболист до другите, а не като щангист. Затова високите трупат маса за големите категории, а по-ниските в по-малките категории. Това не е ли по-логично обяснение от това, че им е спирал растежа. Растежа ако спираше нямаше да има щангисти повече от 190 см, а ги има нали...  :wink:
За това спрете вече с тия спирания на растежа ще ставате банални...
Растежа си е само до ген :!:  :!:  :!:
ПП: Това го написах по повод теорията, че от баскетбола се расте, а от щангите се спира растежа на височина..... Просто някои се ориентират в един спорт, а други в друг.

IN

09.04.06
21:15

Едно си баба знае,едно си баба бае.
Абе правете квото искате аз няма да споря.Клякайте ако искате от 10 годишни-много ще изпросперирате :wink:

09.04.06
21:18

[quote author=“PowerWave”]Виж какво смешният в случая си ти.Недей да отричаш неща,които са очевидни и недей да даваш някви заучени примерчета на двуметрови щангисти,защото изобщо нямаш представа кога са почнали да ги дигат тия тежести и колко биха били високи ако не бяха ги дигали :wink: Освен това според тебе дали мнозинството от щангистите са над 170?И много се съмнявам че си достатъчно начетен и компетентен в тая област че да ни просвещаваш за “истината на разтежа”.А още по смешно е твърдението ти че на разтежа не може да се повлиява.Дори от обща култура би могъл да се замислиш за баскетболистите и защо те всъщност са толкова високи.Мислиш си че това е само генетически предопределено??Някаде бях чел че човек може да се издължи с до 20% при изпълнението на специални упражнения(като например разтягане,ОТСКОЦИ,правилно хранене и т.н.).Да не говорим пък колко примери мога да ти дам на мои приятели,които благодарение на баскета са се издължили с 10тина сантиметра...
Затова занапред моля те избягвай да се изказваш толкова остро и се замисляй какво говориш :wink:

Смешното в случая, как някои още могат да си мислят, че ще порастнат от баскетбол. Самата физика на действието Отскок няма нищо общо с разтягане, точно напротив. Но дори и да имаше едва ли щеше да повлияе на ръста. Що се отнася до това, дали Caca е начетен и компентентен, не си ти човека, който ще реши това. Той е сътезател по силов трибой, който има известни успехи и е уважаван не само в този форум.

IN

09.04.06
21:23

Добре аз не обиждам никого,да е жив и здрав човека.Уважавам неговото мнение,но просто нещата които той твърди са в разрез с моите разбирания(ей на много високо ниво мина нашият спор,дайте малко псувни за украса :lol:  -шегувам се)

Както и да е,изглежда не можем да стигнем до единодушен отговор.Затова оставете момчето сам да преценява дали иска да кляка или не :wink:

Ама всеки месец се пуска по една такава. Айде...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1