20.09.21
18:57
Здравейте сравнително нов съм и си купих мицеларен казеин от GymBeam. Работата е там че като се пробвам да го разстворя той остава на малки зрънца каквото и да правя. Пробвах във бутилка, със шейкър, със пасатор, блендер, нищо не става. Да не би причината да е че протеина е некачествен или има цака?
Няма цака. Или е на бучки, или е на каша. С прясно мляко, ако го разбъркваш, става на кремче и можеш да си го ядеш като десерт.
27.11.21
01:58
#2
казано от Александър Вражилов на 20.09.21, 18:57:
... си купих мицеларен казеин от GymBeam. Работата е там че като се пробвам да го разстворя той остава на малки зрънца каквото и да правя. Пробвах във бутилка, със шейкър, със пасатор, блендер, нищо не става. Да не би причината да е че протеина е некачествен или има цака?
...
Това само показва колко е “мицеларен”. Казеина е труден за разтваряне и най-вероятно са вложили обикновен и/или натриев/калциев казеинат. Ако са само малки зрънца е добре. Остави го да “набъбне” във вода за няколко часа и след това с миксер или с нещо произвежащо вибрации или ултразвук. Би трябвало да стане с консистенция напомняща “гъсти сополи”. Преди стотици години млечните протеини са били ползвани и за лепила.