Колекция от филми

Прескочи до:

08.11.21
17:46

“Парфюмът - историята на един убиец”.
Това е историята на един творец на “radical innovations”, залитнал малко във фундамента.

п.п. Innovations е правилното, а не inventions.

Мнението беше редактирано от Illustrator Yovkov на 08.11.21 19:14.

08.11.21
18:17

Книгата ми е в топ 20. Филмът е доста добър ?

П.п. в темата назад си видях стари мнения отпреди 10 години.. за филми, от които в момента не си спомням и секунда, грам, милиметър ?? Ако някой ме беше питал, бих си заложила всичките спестявания,че никога не съм ги гледала... После да не каже някой,че съм злопаметна... ? Шок.

казано от Illustrator Yovkov на 08.11.21, 17:46:

Това е историята на един творец на “radical inventions”, залитнал малко във фундамента.

08.11.21
18:26

казано от Atom на 08.11.21, 18:17:

Книгата ми е в топ 20. Филмът е доста добър ?

Като едно време +1.
Книгата наистина е феноменална, филма... приличен :)

08.11.21
20:31

У нас пълнометражни филми трудно успяваме да гледаме последната година. Даже не мога да се сетя дали сме гледали нещо след Лигата на Снайдер, изключвам “Дюн”, който много ми хареса, но на кино го гледахме. Обаче сколасваме за сериалчета тук-там. Сравнително разпускащи комедии “Ted Lasso” и “Mythic Quest”, обаче по Епъл +. Също ненатоварващ, но в жанра “ужас” - “Penny dreadful”.  За абсолютно незапознат с научната фантастика - “Фондацията” ми харесва, но Десо казва, че е далеч от книгИте, много далеч. Аз лично чакам с нетърпение следващия сезон на “Вещера”, “Титаните” се сгромолясаха в третия сезон, много зле! И чакаме “Stranger things” с нетърпение!

Ем...предимно сериали, толкоз на тоя етап...

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.11.21 20:35.

08.11.21
21:31

То и Дюн е далеч от книгите...ма нормално,за фантастика.

08.11.21
21:47

казано от nervak на 08.11.21, 21:31:

То и Дюн е далеч от книгите...ма нормално,за фантастика.

Много е трудно да се пресъздаде историята на 80 процента от книгите.
Едни от малкото сполучливи са зеления път и шоушенк по стивън кинг, но всеки които ги е чел знае защо. Просто там писателя е поставил кратко като страници произведение, което лесно се филмира. За мен шоушенк е дори по-близо до разказ.

08.11.21
21:56

Оп, забравих “The Mandalorian”.

Не сравнявам филми с книги по тях, защото или не съм чела книгите, така че разликата не е от значение за оценката на филма за мен, или съм чела и обикновено съм адски разочарована, та гледам да се абстрахирам, за да не съм. В случая с нАучната фантастика - не съм фен на жанра и не съм чела книгите. Отделно, наистина първо намирам за невъзможно да се пресъздават (еле па тия тухли) книги във филми, а от друга страна филмът си е филм, друг тип изкуство.

09.11.21
06:35

С риск да бъда обвинен в пoлитическа агитация преди изборите, ще кажа Resident Evil:).
6-7 серии са с анимациите и нова серия се задава:

казано от Atom на 08.11.21, 18:17:

Книгата ми е в топ 20. ....

- “Парфюмът - историята на един убиец”.
Крачанов така и не написа нещо специализирано, като “Органична химия на обонянието, вкуса и механично усещане на хранителните продукти и парфюмерийни композиции”, та хората търсят заместители в художествената литература.

09.11.21
09:51

казано от Illustrator Yovkov на 08.11.21, 17:46:

За тая книга винаги съм си викал: Е па етва нема как да го пресъздадете добре на филм. Сценаристите и режисьора: дръж ми за малко бирата.

09.11.21
10:28

И ‘айде да не съм голословен, да препоръчам няколко страхотни за мен жизнеутвърждаващи филма за които се сетих и които не видях да са споменати.

Истински романс
Грандхотел Будапеща
Защо тъгува Гилбърт Грей
Наистина любов
Тетрадката
Отблизо
Говори с нея

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1