казано от Т. Тодорова на 23.11.21, 09:49:
Крайно недостатъчно, има си нужда от истинска тренировка, ама имам оправдания - студено ми е, изморена съм, не мога да се разгъна и така. А като цяло май просто съм отвикнала и не успявам да си дам газ да вляза в релси.
Тия оправдания сега защо ги пишеш? Искаш някой да ти съчувства или да ти се скара да се стягаш? Кажи, за да знам как да реагирам. :)
От съчувствие файда, каране ще да е ?
Мнението беше редактирано от Splash на 23.11.21 15:19.
23.11.21
21:14
Хехе, Боби, много мило и тъй наивно. :) Нищо не търся, при мен доказано не работят външни стимули. Като го ударя съвсем на разпад, сама ще се надъхам - то не е далеч, предвид болките в гърба и кръста. ?
Ники, ти по̀ може да успееш да ме мотивираш… с храна. ? Клек - скарида, тяга - мида, клек - две скариди, тяга - две миди… ???
Най съм склонна да вярвам, че болежките ще ме принудят да вляза в някакъв ритъм, искам или не. В момента точно нямам желание да дишам даже. ?
25.11.21
15:27
24/11/2021 (17) - 25/11/2021 (18)
Вчера цял ден центрирана на стола, дори малките почивки не си взех. Мощно мазни въглехидрати + едни желирани бонбони, дето няма да казвам кой ми ги вкара в главата предната вечер, ама не мирясах, докато не ги получих. Камен ме попита къде се намират в магазина и като се замислих - никога не съм си купувала желирани бонбони и не можах да ги визуализирам на нито едно място, в който и да е магазин. К’ъв беше тоя порив...
Днес с някакво движение сутринта, разбързахме се, че чакахме майсторите да дойдат да си довършат тръбите отвън. Не дойдоха. И телефоните не си вдигат. :D Тъй като свършиха по-кофтито работа, демек, включиха тръбата в канализацията на улицата и затвориха ровеното, единодушно решихме, че ще ги върнем, ако случайно цъфнат, б@си измекярската история. Останалото ние ще си го довършим с помощта на съседът-майстор.
Другият майстор, тоя на колата, държа реното повече от три седмици в сервиза, за да поправи моторчето на задната чистачка. Сервизът затворен, телефон се не вдига. Камен вчера го намери - ела, вика, утре сутринта ще е готова. Отива днес - направил я пред него. :D
Щом на крайно миролюбивият ми мъж му писна и взе да ги нарежда и да ги гони, значи нещата са извън всякакви граници. Не ги разбирам такива хора - ни чисто човешки, ни професионално.
Нямах време да сляза да си правя обяд, викам - ще бодна бургер от местната кръчма. Презентиран е като бургер с две телешки кюфтета, чипс от бекон, хрупкав червен лук и специален барбекю сос, плюс там другите му екстри и прясно изпържени картофки. Получих две полусурови свински кюфтета, дебело нарязан пушен бекон от възможно най-евтиния, който може да се купи от супермаркета отстрани, червен лук - йок, специалният барбекю сос беше прозрачна розова смес от кетчуп и майонеза, а картофките - верно прясно изпържени, ама не в много прясно олио. Викам: Бооооооооорииииииииссс, ила, мама, да видиш какво имам за теб...
Та в крайна сметка:
- кафе с мляко
- кюфтета от Попов, чеснов сос, препечен пз хляб, салата
- кладница в масло и какъвто друг зарзават изровя, печен
- мандаринки, ако някой ми обели :D
Движение:
- сутринта малко търчане (така съм се спихньотила, че и да ходя не ме кефи)
- тръстери с 5кг гирите, 10х5; свинки с 16-ката, 10х5
———————————————
Тая котчица я промотирам да ни стане част от интериора, ама не минава номерът. Котки бол, все някоя ще инсталирам в хола.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.11.21 15:28.
03.12.21
10:06
26/11/2021 (19) - 27/11/2021 (20)
Двата дни работих без да взимам почивки, с много скромни раздвижвания.
Храната... абе, не бих се хвалила :D, но в крайна сметка не беше толкоз зле - мандарини, малко шоколад, таратор, печени зеленчуци, а в петък вечерята, понеже адски ме измързя, беше огромен дюнер без картофи, с който така се лепнах, че едвам заспах, а дори не можах да го доям целия.
В събота почивах, навъртях някакви километри, раздвижих джоланчета, напазарувах пеш умишлено, за да понося тежка раница, хапнах малко бисквитена торта, после чистене, готвене, учене, 3 пъти загрявката на Вик и завърших с няколко бири и вечеря от страшна вратна пържола, 2 малки филийки ръжен хляб, препечен, пюре от карфиол. Имах мераци и за гъби в отделен тиган, но ме измързя пак и покрай бирите се отказах да се занимая и с тях.
28/11/2021 (21) - 30/11/2021 (23)
Какво да кажа, не знам. Без движение, без почивки, освен днес- днес си взех една и половина. Реално никой не издевателства над мен, аз сама се правя компот и то без особена причина.
Колегите ми са скандални - някои ходят да спят по време на работа, да си готвят, пазаруват. Кол център е. После ходят и пишат по форумите колко са лоши условията в компанията и как ги третират като трета ръка хора. Нищо подобно, разбира се, дори не знам тия хора от мениджмънта как и защо работят с такива изчадия. Дори аз един-два пъти не издържах и насметох културно двама пикльовци.
Всеки ден спихвам все повече и повече, ама утре сутринта ще си изпразня офиса и ще вкарам вътре една постелка и две пудовки, и трябва да се почна сериозно. Долу е студено, ама горе не е и няма да е оправдание. Такова гомно на дъжд (топъл дъжд) досега не съм била, ънбилийвъъл.
01/12/2021 (24)
Станах в 8 без малко - пак късно. Изпразних офиса от кашоните книги, проснах постелката, 12-ката и две гири, включих служебния компютър, избърсах праха, освободих рафта на бюрото от опаковките от шоколад и бисквити, ииииии... отидох да пия кафе и да оправям из кухнята. ?
Закусих две яйца в тигана, брънза и домат, поразчистих из двора и седнах да работя в 11:30.
Пюре от карфиол, сирене, оризовки, домат
Печено пиле, кладница с масло и чесън, малко печен картоф, две бири.
Казах ли, че си преместих пудовка в офисчето...
02/12/2021 (25)
Ставане в 7:00 - прогрес голям..
Разходка час и нещо, на бърз ход.
- Сандвич с шунка, кашкавал, краставица и домат, кафе с мляко х2
- Мандаринки
- пиле, салата, филия
- Мандарини, бисквити
- Пиле, пюре от карфиол
- Магнебешест, родиола
3 пъти загрявката на Вик в едната почивка.
От темата с коронавируса не знам повръща ли ми се, реве ли ми се, но определено е разстройващо да гледаш как се лаят приятели и… как се губи ценно време в тъпотии.
03/12/2021 (26)
Ранно ставане, готвене, учене, мини тренировка.
10х2 гоблет @12кг
10х2 на всяка страна обръщане от земя и пуш
10х2 на всяка страна силово гребане @12кг
5 минути разтяг
- кафе с мляко
- сандвич някакъв евентуално - шунка, кашкавал, домат, краставица
- пилешка супа
- малко овче мляко с хуск
- мандаринки
- варени яйца, зеленчуков бульон
- цинк, ц, родиола, магнезий бисглицинат на Нау, на прах... бълкът вече не доставят ни до БГ, ни до ДЕ...; ДМАЕ
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.12.21 10:09.
07.12.21
11:15
04/12/2021 (27) - 05/12/2021 (28)
Ранно ставане и повечко движение. Пак пренареждане на положението, местене на кашони от банани, пълни догоре с книги, бюра, малко пудовка и гирички - стандартните движения, не записвам повторения и серии, само гледам да се движа по няколко пъти дневно, за да не ме болят кокалята.
Храната - заклевам се, не помня. Помня само, че правих пресни талиателе и кори за лазаня, част от които на другия ден заминаха по направление. Много удовлетворително занимание, цяла медитация.
06/12/2021 (29)
Бая ядене - филия с не помня какво, цял шоколад, шаран, малко картофена салата;
За вечеря - прясна паста “сиромашка путанеска” - така я кръстих, щото в целия квартал нямаше аншоа, та я направих без. :D
После още шаран - не обичам сладководни риби, но това се получи страхотно, вероятно защото шаранът беше дребен и чистичък, само със сол и с малко зехтин в тигана. И после лимон. Муа. ? ??
07/12/2021 (30)
Днес загрявката на Вик мисля няколко пъти + малко разтяжки и мобилности в почивките.
Купих си магнезий бисглицинат на прах, както казах. Никога, ама никога не съм опитвала нещо по-отвратително - ни водорасли, ни лекарства, ни препарати почистване, животински храни, бе нищо, нищо по-гадно няма. ?? Но тая сутрин му намерих цаката - сок от лимон оправи нещата от раз.
Пиемесът е прекрасен, слушам К. през затворена врата как ходи напред-назад и ми иде... да направя така, че да спре да ходи. Завинаги. ? ?
Добре че на работа като съм, успявам да се фокусирам и да не мисля за нищо друго, особено сега, щото буквално ни пръскат и дори да иска човек, не може да си занимае главата с някоя глупост.
- кафе с мляко
- тиква, нарязана на кубчета, изпечена в кокосово масло, с канела, малко еритритол и бадемова есенция - много вкусно
- 2 варени яйца, пюре от карфиол и картоф, пилешки и зеленчуков бульон с лимон § пипер
- мандарини
- малко прясна паста с масло и сирене, зеленчук някакъв
13.12.21
08:21
08/12/20201 (31) - 13/12/20201 (03)
Тоя месец мц навреме. И се надяам а е обяснение що за няколко дни изядох полвин килограм бри и сигурно още толкова шоколад.
Почнах пак да си ставам рано, към 6-6:30 и тия дни се чувствам доста по-различно.
Този дневник трябва да го водя, тъй че ще минавам всяка сутрин за по пет минути, преди да ми се е доповръщало от екрани.
Помня си подробно храната само вчера: кафе с мляко, 1 парче домашен сладкиш с маслено тесто, яйчен крем и ябълки, две мандарини, прясна паста със сос от заквасена сметана и пиле, и после пак прясна паста със зеленчуци.
+ междинно малко уиски и понякое време малък ром ?
Движението - загрявката на Вик х3 @12кг, някакво обикаляне, но нищо сериозно.
—————
Как ще се топлим тая зима - не ми е много ясно. На тоя етап навивам шефа да сложим едно кюмбе долу поне. Само като си помисля, че може да мухляса нещо някъде и изтръпвам, а ония с газта целите в кръв ги виждам.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.12.21 09:26.
казано от Т. Тодорова на 13.12.21, 08:21:
е и, а ония с газта целите в кръв ги виждам.
И те МЦ?
13.12.21
10:31
Пожелавам им никога несвършващ мц, с всичките му екстри. Не мога да повярвам, че ми се налага да водя такива разговори и е много тъжно, че вероятно много хора им се връзват на глупостите и ги целят с пачки.
Миналата седмица беше един малък лешпер тук, на преговори. Вика:
- Понеже къщите ви са по на няколко етажа, може да разделите потреблението и всеки етаж да е отделен абонат. Това много ще помогне за одобрението на груповото заявление.
- А ще повлияе ли на цената на копането?
- Ами не, копането си е копане.
- Значи искате да платим двойни такси за включване, после да плащаме двойни ежемесечни такси пренос/обслужване и накрая пак да платим няколко хиляди за копане, което по принцип изобщо не трябва да плащаме, според КЕВР?
- Амиии...
- Като прекарате тръбата, оставяте ли отклонения към къщите, които към момента не са заявили желание за включване?
- Не, не оставяме.
- И после какво правим, ако някой иска да се включи?
- Копаем наново.
- Копаете наново?
- Да.
- Целият този цирк наново + разкопаната улица?
- Да.
- Голяма лапаница пада май, а?
- Амиии.....
:D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.12.21 10:33.
15.12.21
09:19
13/12/2021 (04)
Ставане: 06:30
- кафе с мляко
- две яйца, 30г бри, 3 малко по-едри черита, 20г бански старец, за който вчера гледах, че явно гугъл много се мъчи с превода: “запечен бански старец с не знам си какво” се срещал в като “constipated old man from Bansko”, също и като “baked bathing old man”, а също и “baked old swimsuit” :D
- печена тиква + доволно тиквеник
- суджук, домат
- прчени зеленчуци, половин ужасно телешко кюфте, хумус от боб, който много вкусен се оказа
- После в леглото - 50мл ром с мандаринка
С 2х5кг гирички се раздвижих по едно време, 10 минути
14/12/2021 (05)
Ставане: 8:30
Едвам станах, алармата зазвъня от 6:30 и не знам Камен как не ме утрепа с чехъла.
- кафе без мляко
- кафе смляко
- 1/2 печена дюля с кокосово масло и подправки
- 3 варени яйца, печена чушка, хумус от боб, кисели краставички
- домашен кекс с овче мляко и мед
- гъби, моркови, лук, чесън, сладък картоф - с патешка маси подправки във фурната; чаша пасищно-пилешки бульон с лимон и пипер
- по-късно - дъра-бъра и 50мл ром с портокал
——
Днес правя лазаня за първи път, с домашни кори. Притеснена съм. ?
15.12.21
20:17
15/12/2021 (06)
Цял ден на крак, без тренировка, от около 12:00 до към 17:30—18:00 се занимавах с лазанята, че и половинът помогна. Голяма врътня.
През това време малко кекс, две малки уискита и накрая изскочи някакъв суджук - няколко парченца и от него.
Душ, вечеря иии в 19:30 в кревата.
Добре се получи тази гад, с някои забележки, които ще имам предвид, ако някога пак реша да посветя цял ден на тава с милиарди калории. ? А именно:
- млякото в бешамела се добавя постепенно, на няколко пъти, за да не ти се скъсат нервите от бъркане
- това количество бешамел беше чувствително
по-голямо от необходимото
- корите трябва да са по-тънко разточени, на номер 2 на машинката примерно
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.12.21 20:31.
17.12.21
07:36
16/12/2021 (07)
Ставане в 6:30.
Действане напред-назад до към 8:30, после домакинстване вкъщи до 10, после на работа.
15 минути с 2х5кг гирички в едната почивка, после раздвижванки някакви и пак много плюскане. Ям като двама мъже, е*ати.
- кафе с мляко, кафе с мляко
- сандвич с шунка, кашкавал, домат и краставица
- лазаня на обяд
- половин шоколад
- дивечови кюфтета с голяма картофена салата
- 50мл ром (установих как най-много ме кефи да го пия - с по-голяма, тънкостенна чаша, като за червено вино, примерно, на стайна температура, чист) и още два реда шоколад с него
Много храна и съвсем неподходяща за моите нужди.
—-
Едни суджуци и конски луканки нямаше къде да ги провесим да се сушат ииии... Камен ги овеси от двете страни на лоста на лежанката долу. Джимът е зазимен. ???
Нямам търпение да дооправим тук, дано ме огрее някакво повишение, ако не ме изритат след края на декември, заедно с останалото шкарто. Не виждам причина да го правят, ама знае ли човек.
—-
Ииии... мойта гордост, мама на 65 години, която се захвана и магистратура вече. ? ❤️
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.12.21 07:36.
казано от Т. Тодорова на 17.12.21, 07:36:
Ииии... мойта гордост, мама на 65 години, която се захвана и магистратура вече. ? ❤️
Ей, браво! Мога само да ѝ се възхищавам! :)
18.12.21
08:18
И аз й се възхищавам, страхотна ми е тя! ?? Форс ъв нейчър. ??
17/12/2021 (08)
- кафе с мляко
- принцеса с кайма и кашкавал
- лазаня малко
- печени зеленчуци и после количества някакви вино, за които сега си плащам цената; не е истина алкохолът как скапва съня
Направо и за днес, че ще е доста стегнато и планирано.
18/12/2021 (09)
- кафе с мляко и едно малко кенче кола
- по часове и ред не знам как ще е, но: мандарини, портокали, печена тиква, топло какао с мляко и мед, печени зеленчуци (морков, карфиол, чушка, гъбки, черита)
Раздвижвания с пудовката - клекове, обръщания, пуш преси, суинг; раздвижвания с гиричките - разни дреболии за бицепс :Д и рамо, гребане малко
Писах се пак да работя оувъртайм, ще работя и на 24-ти, 26-ти и 29-ти. Хлъц, но ще трябва да демонстрирам качества и умения - ако ще оставам там, не трябва да е на тази позиция, поне не в този й вид, вчера съвсем претоплих жичките.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.12.21 08:22.
20.12.21
18:01
19/12/2021 (10)
Почивен ден, цял ден в кухнята. ?
Пиле с ориз, стана много найс.
Една леща с патладжан и къри, и праз - по-вкусна не съм яла.
Хумус от боб - супер успешен.
Содена питка, щото много обичам.
Храната - опитване оттук-оттам, един фреш от лимон и портокал с магнезия, за да не колабират сетивата ми от тоя вкус ненадминат.
През това време малко лекциЙ, малко Хари ПотърИЙ, дъра-бъра с любимия, един ром и едно уиски, чисти и неопетнени.
Движение: 40 минути мобилност.
20/12/2021 (11)
- кафе с мляко
- кафе с мляко
- две дребни овесени палачинки (овес, яйце, кисело мляко, настъргана ябълка, мед и канела)
- 2 яйца с масло, бобен хумус, филийка от питката
- порция от лещата
10х10 суинг
10х10 суинг до вертикала
5х10 клеЦи със СТ
22.12.21
10:44
21/12/2021 (12)
Събудих се в 6:30, погледнах към тавана и го видях да се върти като след водка-текила пуберски купон. Станах, плетох крака, залитане, гадене, пориви за рев, като седнах да работя, виждах 2-3 монитора. Бях изпила вече две кафета, бях закусила - не и не. Мерих се с един електронен апарат, който веднъж показа 120/80, веднъж показа 144/80, като и двете нямаха нищо общо с истината. Пулсът под 60 след качване по стълби и размахване на гирички, което за мен е абсурдно. Избутах така до обяд и след един айрян със сол се оправиха нещата за няколко часа. Вечерта пак така, чак ме беше страх какво ще е тая сутрин.
Е, няма проблем днес, но това беше адски гадно, не ми се беше случвало. И пак ме лепнаха едни филми за момент - трябва съвсем целенасочено да се погрижа, за да не се повтори оня психо-кошмар, че ми замръзват чакрите като си помисля.
- кафе с мляко
- овесено-ябълково-кокосово-протеинови палачинки, 3 броя с големината на дланта ми горе-долу, с малко кленов сироп
- печени картофи и прасе
- език със зеленчуци и заквасена сметана
- два айряна за деня
Движение - размахането на гиричките
——————————————————————-
22/12/2021 (13)
- кафе с мляко
- печена тиква с кокосово масло и суров слънчоглед
- кафе с мляко
- печена дюля с краве масло и подправки, с малко сусамов тахан
- голяма вратна пържола, печени зеленчуци
- грейпфрут
Движение:
10х2 гоблет @12кг
10х2 л/д обръщане от земя и пуш преса @12кг
10х3 суинг @12кг (мързи ме да кача 16-ката в “офиса”
10х2 л/д гребане @12кг
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 22.12.21 10:45.
25.12.21
16:54
Честита Коледа, щоленчета мои! ? ? ? Едно си баба знае, едно си бае - пожелавам ви да сте здрави и добри, да ви е светло и уютно в домовете и семействата. ✨
————-
Доста побачках тези дни, доста и хапнах, и съвсем малко тренирах. Днес се теглих у нашите - същият добитък на килограми, но се усеща промяната в съотношението неосолена сланина:бонфиле. От утре взимам мерки. ?
Та, доста побачках и взе да ме кефи още повече, но тъй като полето за развитие не е кой знае какво, ще се заема с някои лични идеи и ще натисна фрийленса и квалификацията. Пише ми се, две не виждам. ? ? И може би ще си стегна един уърдпрес, на който да трупам портфолио. ??? Ентусиазирах се, не ме свърта.
Ай дано не ме свърти тия дни и да разчистя по някакъв начин багажите около джима, да пренаредя суджуците, дет висят на лоста ? и да почна да го ползвам в ранни зори. Вчера ми се прииска навън да тренирам, на замръзналата трева, толкоз беше готино. ? И в тоя ред на мисли, че етажът е студен, не е от значение, освен ако човек наистина не държи супер много да се оправдае.
Сега ще се повъргалям на дивана на майкини още малко, после пържоли и кот доди покрай тях, една топла баня вкъщи о дан льо креват с Матрицата 3 и чаша спайси ром.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.12.21 16:56.
28.12.21
18:59
26/12/2021 (16)
Айляк, отидохме у на К. сестра му след работа, вечерка, бебегушкане мощно, страховито количество месни сарми и сушени чушки, пълнени с боб... и после някакви домашно приготвени гръцки сладки, наричащи се меломакарона или нещо от сорта. Сушени пълнени чушки са ми новия фаворит.
Суингове само за раздвижване.
27/12/2021 (17)
След хубавата вечер станахме и заварихме свеки с втори инсулт. Болници, простотии. До ранния следобед висяхме пред отделението, после пихме бира и си говорихме за физика и философия ?♀️ до 20:00, щот кво да праим. После вечеря - картофки със сирена, пилешко.
28/12/2021 (18)
- кафе с мляко, кафе с мляко
- мандарини
- 1/2 пица
- телешка наденица, печени зеленчуци
- тонове вода
- загрявката на Вик х3 в едната почивка, с 12-ката
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.12.21 20:01.
30.12.21
20:09
29/12/2021 (19)
Нямам спомен много. Ядох чушки с боб ? и бисквити.
Движението - мобилност само, иначе цял ден закотвена на компа.
30/12/2021 (20)
Някви странни раЛти ми се случиха днес, сигурно е от стрес, ма за всеки случай букнах джипито утре сутрин, ще й се пльосна да ме разгледа.
Чушки с боб (Камен така ги е направил, че мога на тях да живея, жестоко просто, бисквити малко и сега шопска салата и яйца някакви.
Раздвижване:
3 пъти:
10хсуинг
5х суинг с една ръка л/д
10хсуинг до вертикала
3 пъти:
10хбицепс
10храменна
10хплие
След всяка серия (да, серия) - пулсът 150+. ?
Кръвното и то високо излиза, но апаратът е калпав и не знам да му вярвам ли. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.12.21 20:11.
09.01.22
00:53
ЗдравейтИ.?
Измързя ме съвсем да пиша вече, то не е като да има и какво толкова, ама все пак ще се напна.
На НГ си останахме вкъщи, правихме си пица, музичка, бирички, филмче - идилия. Само дето час и половина стоях при кучетата, докато всички ненормалници си изгърмят каквото са заредили. ?
Иначее… поработвам доволно, макар че мога и още, не ям като прасе, правя леки тренировки, абсолютно недостатъчни на този етап, не пипам цигари и не пия алкохол (не щото ме е надъхал първи януари, а защото се налага). Всичко изглежда наред, само трябва да натисна движението повече, но и то е много по—добре отколкото беше преди месец.
Днес почивах и направих 2-3 часа шопинг. В мола, дето е Икеа, никой не пожела да ми види сертификата, майна, а аз с трептящо сърце си мислих какво умиление биха изпитали някои съфорумници при тая гледка - искат ми сертификат, аз го показвам и влизам да опипвам лампи и да тествам точилки за тесто в Икеа (забавен каданс, на фона - саксофон), а зад мен - десетките чифтове насълзени очи на несертифицираното простолюдие… Е, не е Практикер, ма все пак - ехаа. ??
Майтапът настрана, ама мерките, на които днес станах свидетел, са пълен смях, напълно неефективни са и съществуват само колкото да напомнят, че нещо неприятно се случва. ?
Та да, купих си няколко неща, включително едни невероятно сладурски силиконови формички за мъфини, розови ?, прибрах се, запалих си свещичка на масата, пуснах си първо филм, после музичка и се отдадох на кулинарстване.
Правих чабата, един пай-тарт-галет-все тая с тиквички, домати, козе сирене и прясна мащерка, правих шоколадови мъфини, които се получиха перфектно, междувременно и една пилешка супичка. ?
Та, по същество с 5 приказки:
4-5км щъкане + цял ден без сядане, което не е похвално съвсем, щото талията ми тежи на джоланчетата… десетина минути чекнене по стълбите
- кафе с мляко
- чак следобед една мини порция супа
- 1/4 от пая-тарт-галет-все тая
- 1 мъфин
- 2л вода
Чал.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.01.22 00:59.
казано от Т. Тодорова на 09.01.22, 00:53:
...не пипам цигари и не пия алкохол (не щото ме е надъхал първи януари, а защото се налага).
Да няма някакви интересни новини скоро?
09.01.22
15:26
казано от Boby_ на 09.01.22, 14:32:
казано от Т. Тодорова на 09.01.22, 00:53:
...не пипам цигари и не пия алкохол (не щото ме е надъхал първи януари, а защото се налага).
Да няма някакви интересни новини скоро?
Неее, Боби. Ако щеше да има, нямаше да спомена тук доста време. ?
Просто са неща, които не ми влияят добре, нямам мяра и дори бих казала, че ефектът им върху мен е повече от лош поради този факт. Е, бих си сипала едно малко, ако ми се припие, но се поуплаших и не ми хрумва засега. Цигарите няма да ги коментирам изобщо - като изключим моментния кеф, само сърцебиене, задух, миризма на пепелник и финансови загуби носят.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.01.22 15:30.
09.01.22
22:12
09/01/2022 (30)
Предните две нощи не успях да спя грам и резултатът, както винаги е, че съм налепена с първия вирус, който е минал покрай мен. Събудих се със сополи, кашлица, температура и като настъпана между очите, и съответно си казах: тако’ала съм го, няма да се мръдна грам, и така и направих. Цял ден лежах, спах, четох и гледах Emily in Paris. ? Просветна ми, ама нещо със сърцебиенето не можем да се разберем.
В късния следобед се размърдах и като вчера - кухненски приключения. Камен, милият, до накарах да обиколи всичко в радиус от 4км, за да ми търси голяма опаковка кокосови стърготини и точно днес нямаше никъде. ?Провали ми се планът, нацупих се на всички кокосостъргачи и вместо кокосовите макарони, които бях наумила, изппекох чесън. ?
И така, де, правих пилешко филе с корнфлейкс на фурна, крем от печен чесън и разни стандартни други неща, пекнах една шепа зеленчуци, вечеря, един фервекс и сега лягам. А, един айрян също - много ми се допи, а това рядко се случва.
Преди това през деня си доядох последното парченце от вчерашното галет-тарт-нещо си, няколко часа след него - малко чабата с козе сирене и лютеница, а сутринта с кафето един мъфин замина на пътешествие. Дет’ се вика, отиде във ферма. ?
Утре, ако дишам и сърцебия приемливо, ще тренирам.
10.01.22
21:08
10/01/2022 (31)
Станах в 7, изчистих, а-у и дух навън. Ходих на преглед, профилактичен - час при доктор, при когото едва се вредих по НЗОК, букнала съм го преди два месеца, другите там и те такива, и пак беше пълна каратека в чакалните, повечето чакане го прекарах навън, а през другото време щях да се удуша в маската и от старание да не дишам, че нали и аз разкарвам един сопол. ?
Прибрахме се към 16:00, че после пък майка ме привика да инсталирам принтери и да правя някакви други неща у тях, пазаруване после, готвене и така.
Сос холандез мъчих пак, пак не стана. Не знам кво да направя, за да го спася и да не изсипя 200г масло в мивката.
Пекох кокосови макарони и за пръв път докосвам кондензирано мляко - отвратителна хава, но кокоските пък станаха уникални, съъщите като едни, дето продавахме на първата бригада в бонбонения магазин ?, обаче адски сладки и трябва да измисля някаква схема да са по̀ в норма.
После - сарми с червено зеле, обаче много се начупиха листата, докато “събличах” зелката и стана червено зеле с ориз. Сол, черен пипер, зехтин, риган, кора от лимон, орехи и салвия. Мммуа. ??
Та: 5-6км разходка, кафе с мляко, малко пиле с чеснов крем, 2 от кокосовите неща и малка порция от зелевото нещо.
10.01.22
22:15
Зелвто много сгрешено.
Червеното за да омекне се вари в много лек соден разтвор.
И иска дафин и бахар, салвия и зеле са като торта с кюфте?
10.01.22
23:03
казано от Bart Simpson на 10.01.22, 22:15:
Зелвто много сгрешено.
Червеното за да омекне се вари в много лек соден разтвор.
И иска дафин и бахар, салвия и зеле са като торта с кюфте?
Бланширах ги листата, да, то иначе е абсурдно.
В комбинацията, която използвах, салвията беше малко, щото не я обичам, но я имаше в рецептата пък. Стана много готино, даже почти свърши, а събудих някакво недоверие като казах какво ще правя. :)))
Ка̀жи за холандеза, че егати грозният провал, пореден, мн страдам, корасонът ми е на парчета ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.01.22 23:57.
11.01.22
07:09
Тайната му е мноооого на тънка струя и много бъркане, ако нямаш кой да ти държи басана, аз си го връзвам със стреч пре, кръста.
11.01.22
08:05
Мерси, Васе. ?
11.01.22
19:39
11/01/2022 (01)
Без пиене и без цигари, мц навреме и без никаква драма - ни предварителен глад, ни настроения, ни нищо. Т’ва не значи, че не съм на антибиотик, с комбо от бронхит и синузит, ма ще живея.
- кафе с мляко
- мъфин с мандарина
- мъфин без мандарина
- конски суджук, доматки, кашкавал, оризовки
- оризовки, песто, домат, моцарела
- литър и половина вода, литър чай
- цинк, ц, магнезий не пих, щото само като си помислих и ?
Движението - с 2х5кг, само горна част, че клекнах 10 пъти и мн се задъхах. Плюс пия някакъв флудитек, от който ми се втечни карантията и се давя в собствен сос от няколко часа.
Свърших работа в 18:30 и направо си легнах да разцъквам фрийленсърските групи и сайтове. Българският пазар е много тъжен, а гледам, че има много талантливи и креативни хора. ?
16.01.22
14:33
Разтренирах се, обаче 16-ката не мога да я ползвам, тежи ми само като я погледна дори. Всеки денси правя по един лек интервал с 12-ката и по малко мобилности.
Храната е добра, само дето снощи направих една голяма тава пица и я изядохме. :D
Синузитът ми стана свиреп, 6 дни пия антибиотик и само става по-зле. Следователно не спя изобщо добре, събуждам се смазана и съм готова да се разплача, щот не ми е бухнал достатъчно хлябът, примерно. Понеже ми се стича гняс към джигера, кашлям твърде много, което е доста травматично и гръдният ми кош се усеща като в менгеме вече.
Василий, ако ти кажа как си оправих холандеза, ще ме намериш и ще ме довършиш, но тъй като това ми се струва доста приемлива опция в тоя момент, ш’ти кажа - сгъстих го с тапиока, за да не го хвърля, майна.
То пък взе, че стана доста прилично, предвид че си беше спасителна акция. Днес правих друг и стана точно както си трябва. Ще го хапнем с пиле с печени зеленчуци.
Ай чал.
18.01.22
21:39
18/01/2022
- кафе с мляко
- купешки тостер
- печени картофки, към 200г
- кафе с мляко
- принцеса с кашкавал и домат
- Цял шоколад
В първата почивка - нагоре-надолу по стълбите 5-6 минути
Втората почивка - загрявката на Вик, 12-ката като 20-ка
Третата почивка - интервал със СТ и 12-ката
————————-
Лежа за поредна вечер с торба гореща сол на челото, секрет почти няма вече, но кръв и дребни съсиреци - бол. В отпуск съм до понеделник, ще потърся някой УНГ специалист в Пълмед, за да огледа положението. И като ме е лепнала пак фобията покрай това… три дена преди смъртта е положението. ???
Утре ще ходя при племенника и ще ми се успокои душата. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.01.22 21:40.
19.01.22
15:46
19/01/202
Днес е по-добре всичко, но не спах цяла нощ, след като отнесох стабилно обиден фиш за декември. До 5 сутринта се отдадох на рисърч, резюмета, кавър летърс. Първо си поплаках, защото наистина е обидно. Много се надявам да е ползотворен този отпуск, който съвсем случайно имах възможност да взема. Превъртях просто.
- кафе с мляко
- телешки суджук, дето го пресуших малко, ама пак е найс, едно рохко яйчице, кисели краставички, кашкавал малко
- пъстърва на фурна, печени чери доматки, холандез и нещо по-листно и фибресто, което още не е пристигнало, за да му тегля ножа (бидейки и в настроение... :Д)
- доста вода, една сода
Вечерта не знам, ще ходим да видим малкия и ако майка му - божеството на кулинарията, се е разпищолила из кухята, няма да се циганя да внимавам. ?
P.S. Продавам много сладки щорки от Икеа, Hoppvals, белички и сивички, и новички. Миличките те. ? При интерес - ЛС.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.01.22 15:47.
20.01.22
21:47
20/01/2022
- кафе с мляко
- два реда шоколад
- принцеса с кашкавал x2, айрян
- салата зеле и моркови
- сигурно пак някакъв шоколад
Изпратиха ми покана за интервю за възможно най-желаната позиция, във възможно най-желаната към момента компания, където шансовете ми са възможно най-нищожни. Ще получа инфаркт, заклевам се. Така ме блъсна адреналинът като отворих имейла сега, че ми идва да изляза и да тичам из квартала като Фийби от “Приятели”. ???
Хубавото е, че изобщо не очаквам да ме назначат и съм наясно, че ще ми остане само опитът от интервюто с тях. Имам предвид, че няма да се разочаровам заради нереалистични очаквания.
Движението днес - разходка и 15 мин с 12-ката.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.01.22 22:08.
23.01.22
13:43
Огледах се, претеглих, заключих, че в момента всичко е вгз и… оправих нещата ?
01.02.22
10:42
Алоха.
Нищо интересно не се случва, само работа и вкъщи. Храната е окей, разчистих суджуците от лоста :D и вече тренирам, ако може да се нарече трениране това, което правя. Мисля, че дори преди да започна да тренирам изобщо някога, съм тренирала по-сериозно, не знам какво е това гелообразно състояние, в което се намирам.
Със смяната на работата нищо не се случва, а вече съм толкова отегчена от сегашната си позиция, че се влача до бюрото със скорост на градински охлюв, а после така и работя. Уж за толкова пари и бъдещи възможности - толкова, обаче много бързо ме зачопля съвестта и след един-два часа мърделявене не издържам и почвам да си бачкам като все едно някой ще ме награди.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.02.22 10:42.
02.02.22
17:23
Поканиха ме на финално интервю в онази джиджаната компания. Междувременно изключително ми допадна една друга позиция, която ми отговаря на всички желания и снощи писах мотивационни писма в един посреднощ пак, като някое зомби. После видях, че съм оцапала яко формата на имейла без да забележа, щото писах от телефона под юргана, ама .. ех, кот такова.
Сутринта правих 3 пъти загрявката на Вик и 30 минути мобилност. Много приятно.
- кафе с мляко
- купешка закуска с кашкавал
- кафе с мляко
- варен картоф с масло, кисели краставички, варено яйце, маслини
Утре писиар, по препоръка на личния лекар, след като й споделих симптомите си, за да се сдобия с болничен. Доста ми е зле, но пък се хванах с храната на кучетата - рязане на конско, разпределяне на кайма от патешко и сьомга в пакети, и за десерт си оставих 5 кила зелено шкембе, което да направя на порции.... Май за първи път ми доставят истинско ?, е*ати back to nature терапията си ударих. ? ? ?
Не съм убедена, че ще вечерям, но може един костен бульон с люто да си сипя. Последният ми стана божествен. ?
А бухтата е ужас просто - как пищи за тия мръвки, все едно жив го дере някой. ? И краде като маймуна. ?
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.02.22 21:57.
03.02.22
13:48
Едвам се излюпих - заради бухтата оставяме вратите отворени, че иначе се утрепва да пищи, съответно спираме всякакво отопление и само като подадох джоланче изпод завивката, и викам - фъцк. Ама да, станах, кафенце, писиар, после лека подготовка за интервюто и така. Мина, уж беше много френдли и всичко, и като затворихме с ТЛ-а, едва се удържах да не повърна и още имам желание да го направя. Сега трябва да чакам цяла седмица да ми кажат, че въпреки огромния ми талант и чар, не е възможно да работим заедно на този етап и да опитам пак по новолуние, след три прераждания.
Та...
- кафе с мляко
- купешка баница (интересен навик си създадох покрай свеки)
- пиле с ориз (някво... 2-3 лъжици)
- чай, мед, лимон, джинджифил, прашец, мрашец, вит ц, магнезий, д3, селен... подпуквам ги, че и без друго ги имам, и ще мухлясат, както винаги
- после - ушаци, печени зеленчуци
Движенийци:
клеци и обръщания в интервал, само с лоста, колкото изкарам, но след малко, да слегне тоя ориз и да се уталожат емоциите
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.02.22 14:10.
04.02.22
22:48
Тяга @50кг, лег @25кг - в интервал, 10х3
- кафе с мляко
- протеиново брауни от бълка, отвратня тотална, с кисело мляко
- пържени картофи, вратна пържола, бири (за пръв път от някакво време)
Наеха ме, майна, не очаквах. ТЛ много ме бил харесал, та ми звъннали веднага, вместо след седмица, както беше по уговорка. И вместо да ми дойде някакво самочувствие, първата ми мисъл е: к’ви други трябва да са кандидатствали....
След тая новина ми дойде енергия за хиляди неща, синузитът ми се облекчи и сърцебиенето ми се успокои... go figure.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.02.22 09:25.
05.02.22
20:29
90минути йога с Шива Рей, доста обикаляне
- кафе, чаша ко̀ла
- овесено-протеинова палачинка с кисело мляко и берита
- ушаци, зеленчуци
- много лека плодова торта, ама много (както искате ме разбирайте ?)
Чопли ме да си купя пак фитнес гривна, не е като да ми беше безполезна. Дилемата е между Fitbit Charge 5 и Garmin Venu Sq, като ако ще е второто над 100лв отгоре за music feature, като всъщност това, което ме вълнува, е цветът, в който моделът без музика не се предлага. ? Кифленска му ралта. Гарминът пък няма ECG функция. Тя пък що ли ми е… Ол-ин-уан е само ябълката май, ама 1000лв за часовник за моите семпли цели би било скандално, а и дразни с бързосвършващата батерия.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.02.22 21:55.
06.02.22
22:01
Амиии... поръчах си гривничката, да. Гармин фор дъ уин. Знам, че като цяло е тъпа джаджа, ама мен ме кефи да си цъкам и т’ва е.
Беше днес денят на картофите - на обяд ядохме много яка мусака у мама, вечерта в нас - скумрия и картофена салата.
Обикаляне бая из града, после си харесах един камък да си поклякам с него и да си го пренеса няколко пъти насам-натам, но май нещо не го прецених добре и ми излезе джигерът.
Много ми се спи - младият господар чупи чинии по нощите, слизах да мета стъкла и междувременно намерих хляба на свеки с ракзъсан плик, всички филии надъвкани, все едно някой зъл плъх се е промъкнал и се е облажил. Е@ати котката.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.02.22 22:01.