Меки/твърди мускули, на какво се дължат?

09.04.06
21:37

Имам един малко странен въпрос - защо мускулите ми са меки (ръце, крака...) в смисъл - колкото и да ги стегна пак не много твърди( все потъва леко като ги пипам), а на много мои приатели са некви като камък, дори и на тези които по-малки мускули. Защо? При вас как е?

———————
Моля, пускайте темите си правилните раздели!
владимир.николов

SP

09.04.06
22:12

Имаш мазнини отгоре... или по някаква причина не си ги стягаш напълно. Мускула винаги е еднакво твърд, когато е стегнат.

09.04.06
22:16

не е от мазнините. Имам 13% мазнини (изследвания) което е екстра...

09.04.06
22:46

Oт начина на трениране също зависи.

1.Например при употребата на многоставни упражнения натоварването се разпределя върху  участващите в движението мускулни групи, което намалява сумарното натоварване  върху мускула.
Например едно е  да вдигаш 80 от лег , а друго с два дъмбела от 40кг да правиш флайс  :wink:  .
Само многоставни упражнения изграждат маса, без достатъчно сепарация. Например виж трибойците - те са масивни , но не са ясно дефинирани.И тук се намесват изолираните упражнения, които развиват отделните части на мускула, тоест те го дефинират

2.Типът на повторенията също е важен, определят видът на хипертрофията.
С 3-5 повторения плътността на мускулните влакна се увеличава, а при 8-10 да кажем влакната растат на дължина, т.е. мускула наедрява.

3.Генетиката
На всеки мускул е заложена наследствено максимална големина, плътност, сепарация, която може да постигне.

09.04.06
23:20

Брей, откъде ги знаеш тези неща :), да не си в тая сфера :0

10.04.06
11:39

[quote author=“triple_X”]Oт начина на трениране също зависи.

1.Например при употребата на многоставни упражнения натоварването се разпределя върху  участващите в движението мускулни групи, което намалява сумарното натоварване  върху мускула.
Например едно е  да вдигаш 80 от лег , а друго с два дъмбела от 40кг да правиш флайс  :wink:  .
Само многоставни упражнения изграждат маса, без достатъчно сепарация. Например виж трибойците - те са масивни , но не са ясно дефинирани.И тук се намесват изолираните упражнения, които развиват отделните части на мускула, тоест те го дефинират

2.Типът на повторенията също е важен, определят видът на хипертрофията.
С 3-5 повторения плътността на мускулните влакна се увеличава, а при 8-10 да кажем влакната растат на дължина, т.е. мускула наедрява.

3.Генетиката
На всеки мускул е заложена наследствено максимална големина, плътност, сепарация, която може да постигне.

Аз пък съм забелязал , че при мен зависи от моментното ми състояние, тренировка , какво съм ял , сън.... Понякога като ги стегна имам чувството , че ще се пръснат и стават твърди , а друг път просто каквото и да правя не мога да ги стегна , чувствам ги някак празни, меки.. :roll:

10.04.06
18:52

зависи и от нивото на тестостерона в кръвта ако не се лъжа...

10.04.06
18:52

Моите бяха  “меки”,но откакто правя пирамиди са “камък”,въпреки,че съм качил мазнини.

10.04.06
22:22

Много ме дразнеше това че някои мускули са меки и започнах да тренирам силово! Така увеличих плътността на мускулатурата и съответно - твърдостта! А откакто тренирам по системата хеви дюти, съм направо като камък :lol: !

IN

10.04.06
22:32

Хммм...и аз не съм особено доволен от твърдостта на мускулите си ако трябва да съм честен.Та какво ме съветвате да правя?Да се силя с по големи килограми?пирамиди?...и аз се чудя какво наистина ще има ефект :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1