07.08.04
15:32
На какви добавки трябва да наблегнем по време на стероидния цикъл и трябва ли да правим по специфични тренировки ?
Това което съм чел по въпроса е че категорично има разлика в храненето и тренировките. Например хората в стероиден цикъл трябва да приемат с 1000-2000 kCal повече от обикновенно, това се дължи на два факта, първо, че тренировките трябва да бъдат много по-тежки и второ синтеза на мускули, респективно загуба на енергия е много по-голяма. Второ белтъка трябва да е в много по-големи количества, някой казват 4гр/кг дори и повече (?). Самите тренировки са много по-тежки и интензивни. Освен това се тренира всеки ден, което е възможно поради бързото възтановяване (благодарение на стероидите). От тук се стичат и няколко основни проблема за които трябва да се погрижиш:
- елиминиране на страничните ефекти (т.е ползваш допълнителни медикаменти)
- предпазване на черен дроб и бъбреци. В реда на тези мисли се пие и доста повече вода.
Стероиден цикъл в пълният смисъл на думата нямам намерение да правя никога(!?). Предпочитам да заложа на компромисен вариант, но компромиса в никакъв случай няма да е със здравето, а ще е с парите които ще дам и количеството мускулна маса която ще натрупам.
Моите въпроси напоследък бяха свързани с предпазването на бъбреците, тъй като съм поръчал 1-Testabolin-AQ на BSN и смятам да го пробвам. Казвам компромис с парите, защото по-добре да похарча много пари за нещо с мин. странични ефекти, отколкото да дам 2-3 лева за бионабол и да се моля нищо да не ми се случи! Още нещо което ми е направило впечатление е че компромиси по време на цикъл не трябва да се правят, т.е. пригответе си солидна сума пари преди цикъл така че да сте сигурни, че ще имате абсолютно всички препарати, протеини, протектори за целият цикъл, а не да се окаже че сте свършили протеина или пък протекторите и така да карате до края.
цикъла ми е 1 месец със сустанон.
Имам протеин 85%.
Пия карсил.
След цикъла ще пия трибестан+еленов корен.
Мисля че е достатъчно.
Значи трябва да пия много протеин, така лИ?
а Амино киселини?
И сега тренирвките дето правех за 1:30 сега иг правя за 45-60 мин макс.
Тренирам 4 пъти седми4но. Да увелича ли бройката тренировки?
[quote author=“vanisher”]цикъла ми е 1 месец със сустанон.
Имам протеин 85%.
Пия карсил.
След цикъла ще пия трибестан+еленов корен.
Мисля че е достатъчно.
Значи трябва да пия много протеин, така лИ?
а Амино киселини?
И сега тренирвките дето правех за 1:30 сега иг правя за 45-60 мин макс.
Тренирам 4 пъти седми4но. Да увелича ли бройката тренировки?
Оо аз не съм спец в тази материя, само коментирах нещата които АЗ знам :)
Значи увеличаваш нивото на захарта (например с повечко glucose), така че нивото на инсулина да се качи, респективно се увеличава и способността на организма да приема хранителни вещества, с други думи да растеж.. а нали за това си на стероиди :wink:
Трябва ти много протеин за да има възможно най-голяма усвояемост/ефективност на стероида. Незнам въпросният стероид колко часа му е времето на “живот” в кръвта, но на повечето е по 2-3 часа (?)
Аминокиселините са чудесна добавка тъй като постъпват директно в кръвта а ти е добре да използваш по-възможно най-добрият начин “прозореца” от тези няколко часа след тренировката като даваш на оргазнизма амино (и както виждам и whey протеин).
Относно интезнивността.. имам един познат които е в този “бизнес” вече над 20 години! Пича тренира през ден по 3 часа! но е на химия.. както можеш да се сетиш. Номера е че качваш бързо маса и се възтановяваш много бързо и за това можеш да тренираш тежко и продължително.. а не както до сега. Т.е. трябва да се пребориш с психологическия момент (страх от претрениране), като единствено трябва да се притесняваш (при това с основание) за непрекъснато увеличаване на тежестите при всяка тренировка (което обикновенно се прави) заради опастността сухожилията да не издържат на свръх натоварванията (една контузия с цикъл е много неприятно). В крайна сметка прецени сам (за жалост никой по-добре от самият теб не може да прецени къде са ти границите.. проби и грешки това му е майката) :roll: И още нещо като стана дума за сухожилия.. просто е задължително да добавиш глюкозамин към диетата си (1 или 1.5гр на ден)!
Всичко това го пиша не от собствен опит, а нещата които съм прочел в нет-а и предполагам, че и твоята информация е същата :D
Еми точно на сустанона е такъв стероид че след цикъла се задържа в кръвта още близо месец!
Заради 4тия тестостерон в него.
[quote author=“vanisher”]Еми точно на сустанона е такъв стероид че след цикъла се задържа в кръвта още близо месец!
Заради 4тия тестостерон в него.
Да, хвърлих едно око.. дано наистина да е сравнително безопасен :) Предполагам че си водиш дневник и следиш как се движи телесното ти развитие :) После ще постнеш резултатите :wink:
Аз има да почакам доста време преди да си използвам моята покупка.. тъй като ще ми трябват доста неща, но на първо място 120лв за 5кг протеин :) За да не питаш какъв, направо ще кажа 85% Pure Whey Pro (оказа се, че с вкус на банан не е никак лош).. за тези пари толкова :wink: Малко амино, глутамин, витамини също са в списъка ми.
Btw нещо против ароматизацията? Пише, че е малка..но все пак...!?
не знам точното значение на ароматизацията но това което аз знам засега не го наблядавам при мен.
Ароматизацията в края на цикъла обикновено се проявява по-сериозно, може и по-рано, но при големи дози, затова внимавай! Появата и до голяма степен зависи и от самия организъм, някой са по-склонни, някой не, но усетиш ли нещо в тази насока веднага взимай мерки!
Ароматизацията е метаболизрането на тестостерона в естроген. Тва води до гинекомастиа.
по-здрави
Това което прочетох за препарата който употребяваш пише, че предизвиква известна ароматизация (не само в края на цикъла), а ти не искаш да имаш bitch tits, нали? :D Съвременното решение е 6-OXO :) Това (както и много други сходни препарати) се базира на Chrysin, което се извлича от една билка: Passiflora Caerula.
11.08.04
17:39
Храненето по време на циклъл значително се различава от това при кондиционен тип тренировъчен подход. Повечето спортисти тъпчат зверски количества белтък, ала малко от тях се замислят, за това какъв е капацитета им да го смелят. В България за това може да помогне препарата Мезим Форте или Мезимфорте (забравих как се пише). Всеки друг препарат съдържащ храносмилателни ензими е повече от желателен за употреба с храната по време на цикъла. За предпазване от интоксикация на бъбреците, в следствие филтрацията на многото азотни отпадъци може да потърсите препарати съдържащи ензими уриказа и уреаза.