Бокс vs. Кик-бокс на улицата

Темата е заключена.
VE

04.04.06
13:14

Пичове,прочетох доста теми,и честно казано се обърках , но карай.
Та въпероса ми е : От Бокса и Кик-Бокса кое е по-добре да се тренира за улични боеве? Знам,че не можем да сравняваме състезателите , но кажете - кой са по-корави- боксьорите или кик-боксьорите ?

Друг въпрос - кажете някой сериозен клуб за тренировка на тези две БИ във или близо до студентски град.

ПП:Нов съм в тези среди , та проявете разбиране :wink:

SO

04.04.06
14:49

Ами според мен кик бокса е по добро решение,защото боксиорите много лесто падат от лоу кик,много често като съм гледа срещи между бокс и някакъв друг стил боксиорите губят защото не умеят да си пазят краката...а ти сам се сещаш какво става след 2-3 силни ритника в областта на бедрото  :? Сам си прецени кое да тренираш,тренирай това което повече ти допада и 2те със сигурност ще са ти от полза на улицата  :)

04.04.06
14:58

ти смяташ да почваш да тренираш за да ходиш да се биеш на улицата ли?

VE

04.04.06
15:08

Смятам да тренирам,защото тези спортове много ми харесват,освен това в моето китно село се бийваме честичко,и тези тренировки опеределено биха ми помогнали.

04.04.06
15:18

започвай да тренираш кик бокс има ръце и крака и е приложимо на улицата макар че бойното изкуство не трябва да го тренираш за да ходиш да се биеш но иначе би ти помогнало при самозащита

SO

04.04.06
15:23

В селски бой никое бойно изкуство не би ти помогнало ,защото там има помощни средства(камъни,пръчки и изобщо всичко с което можеш да удариш някой)и все пак кик бокса е по добро решение  :wink:

04.04.06
15:25

хаха :) приема се че ще се бият само с ръце и крака всякакви други помощни средства са забранени :)

RE

04.04.06
15:29

Кикбокса е по-добрия вариант.+това участват и краката , а това си е предимство.И за селски бой, и за градски са си в голям +

VE

04.04.06
15:37

кажете някоя зала близо до студентски град

04.04.06
15:39

аз живея във Варна и тренирам в спортен клуб Jet

04.04.06
21:47

Имай предвид, че мъжкарите се бият с юмруци, а не с крака, още повече щом става въпрос за редовни пиянски сбивания с познати хора. Иначе най-добрият избор е каратето.

04.04.06
23:42

xaxa “мъжкарите” а кои се бият с крака ? “женкарите” ли?биеш се наулицата с каквото можеш умруци,крака,колена,лакти .. няма такова сани с ръце

05.04.06
00:12

С крака се бият само дечковците до четвърти клас, които ги е страх да се доближат до противника. :oops:  :oops:  :oops:  :oops:

05.04.06
10:25

с тая мисъл някой път ще бъдеш много неприятно изненадан когато получиш някои кик и се озовеш на земята

SO

05.04.06
14:25

ахахаххаха почувстрах се убиден от тва “дечковци”...и ти сам си противоречиш хем “мъжкатите” се биели с юмруци хем каратето е най добре при положение че в киокошина са забранени ударите в главата с ръка.Кик бокса си е най доброто  :wink:

05.04.06
14:30

той може би има предвид пиянски сбивания между каратисти ...има ги и такива не само ние пием :)

VE

08.04.06
14:22

От всички бокса май най-много ми се нрави.Кик-бокса ми харесва заради ударите с колена.
Аре кажете някой боксов клуб във или близо до студентски град а ?
Щото само там мога да се ориентирам,другите квартали са ми дива Индия  :?

08.04.06
22:47

човек казах ти кик-бокс клуб Jet кик бокса си е много хубаво бойно изкуство

08.04.06
22:59

‘’ Няма слаби стилове има слаби майстори”  :D

08.04.06
23:41

за ули4ен селски бой най-доба е борбата!

10.04.06
20:38

Почни с бокс. Не е зле да свикнеш с дистанцията и ударите в главата. После мисли за крака и защити от лоукик.
Ако искаш да се биеш добре, после комбинирай с някаква борба, достатъчно е да добиеш увереност и да не се паникьосваш, ако някой ти вземе гръб или те свали на земята.

Чакай бе, не ти казах клуб. Има доста добра школа в плувен комплекс “Диана”.

11.04.06
18:36

мисля че е добре да почнеш с кик бокс направо..така също ще свикнеш с дистанциите а пък това с борбата след това е добър вариант

11.04.06
18:51

Поправете ме ,ако греша, но и бодибилдинга ти дава хъс да се биеш.На мен лично ми отвори вратата смисъл, че когато с някой се сбием не се паникъосвам.Но за съжаление въпроса не е само до психиката, трябва и малко техника да владееш.

11.04.06
19:13

[quote author=“VEZERIS”]Смятам да тренирам,защото тези спортове много ми харесват,освен това в моето китно село се бийваме честичко,и тези тренировки опеределено биха ми помогнали.

Ще падна като Ви чета постовете... иначе според мен далеч по-удачен за твоя случай е кикбокса... ударите с крака са голям плюс. Между другото мисля че ако си добър кикбоксиор голяма част от нещата можеш да ги прилагаш на улицата... гледал съм приятели кикбоксиорчета какво правят - да не си им насреща..

13.04.06
12:13

http://daobg.com/forum/index.php?s=&showtopic=1344&view=findpost&p=95074

Ето ти повечето зали в София. Има две в Дианабад и една на НСА, мисля че са ти близко.

13.04.06
13:17

според мен борба е по-добре и от двете но все,пак щом е на улицата няма никво значение точно кво тренираш зависи от човека :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1