12.04.06
17:35
Един въпрос достоен за бисерите на форума,интересно ми е какво ви е мнението вечер да се яде”зрънчо”(царевични пръчици)-50гр,или пуканки безхолестерол-70-80гр!,за мен е безсмислено но как да обясня на едно момиче.........?
Та какво ви е мнението ще има ли ефект това като вечеря,целта е отслабване!
Ццццццццц-тъпо!
Еми просто момичетата не вярват на нищо... И аз съм се опитвал да помогна на съученички, но те просто си мислят, че знаят всичко и нищо неможе да им промени мнението. Как да обясниш на момиче, че няма смисъл да прави 100000000 коремни преси всеки ден и да се гладува, или че от солети, солени бисквити и ябълки не се отслабва... днес даже една се хвалеше, че постела и била свалила половин килограм за 1 седмица... УАУ.
дам-колко си прав :lol: Всички момичета са така ама как да им го набиеш в хубавата главица че е вредно да гладуваш и да стоиш по 2 дни без да ядеш нищо и да обясняваш после как ти се е свил стомаха и отслабваш :wink:
И аз се присаединявам :)
Колко и пъти да им казвам да не си хабат живота с някакви кафета за отслабване и прочее от едното ухо влиза от другото излиза :roll:
12.04.06
20:02
А на теб кои ти каза че да гладуваш 2 дена е вредно,и на кое по-точно вреди :?:
Ами аз ти го казвам, ако не го знаеш.
12.04.06
22:42
Е как на кое вреди .. знаеш ли колко стотици физиологични процеси се извършват в тялото ти за 2 дена? Държиш го без необходимите вещества, омаломощяваш го, понижаваш имунната защита, предразполагаш го към развитие на болести, караш го да изпада в стресови състояния и т.н.
12.04.06
23:52
Изчетох мненията ви,но отговор на въпроса не видях!
Какво мислите вечер да се яде”зрънчо”(царевични пръчици)-50гр,или пуканки безхолестерол-70-80гр??????
13.04.06
00:14
[quote author=“energymax”]Изчетох мненията ви,но отговор на въпроса не видях!
Какво мислите вечер да се яде”зрънчо”(царевични пръчици)-50гр,или пуканки безхолестерол-70-80гр??????
еми пълни боклуци по-добре не ги яж
нз некой от Зрънчо да е направил мускули
Не знам за въпроса но последния отговор си е за бисерите :)
Пич чети внимателно ...
А по темата не знам самото зрънчо но царевичното брашно има 67.77% въглехидрати такаче мислия ,че не е много подходящо а пуканките трябва да си пише отзад на пакета аз само помния ,че 1 пакет беше около 400 калорий ...
13.04.06
07:40
[quote author=“energymax”]Един въпрос достоен за бисерите на форума,интересно ми е какво ви е мнението вечер да се яде”зрънчо”(царевични пръчици)-50гр,или пуканки безхолестерол-70-80гр!,за мен е безсмислено но как да обясня на едно момиче.........?
Та какво ви е мнението ще има ли ефект това като вечеря,целта е отслабване!
Ццццццццц-тъпо!
Хмммм....обясни на момичето, че прасетата ги хранят със същата “генно-модифицирана” царевица, за да дебелеят и да им става хубава и твърда сланината. Ако това не я спре, по-добре разговаряй с някое прасе. :lol:
13.04.06
11:33
Ами аз ти го казвам, ако не го знаеш.
Е как на кое вреди .. знаеш ли колко стотици физиологични процеси се извършват в тялото ти за 2 дена? Държиш го без необходимите вещества, омаломощяваш го, понижаваш имунната защита, предразполагаш го към развитие на болести, караш го да изпада в стресови състояния и т.н.
Към Петко К:Много те уважам и не оспорвам познанията ти за културизма,обаче по темите за гладуване не си компетентен.
Към Мансон:1.Незнам колко стотици процеси се извършват,също и ти.Незнам също какво те кара да мислиш че гладуването пречи по някакв начин на тези процеси.Напротив те се извършват по добре по време на гладуване,когато тялото не е заето с обработването на храна и така жизнента сила се използва за пречистване на тялото от токсините натрупани от храната а не за смилането и,което не пречи на извършването на тези процеси.
2.Вярно е че в началото на гладуване се омаломощява тялото и се чувства неразположение,поради изхвърлянето на токсините,затова гладуването е абсурдно за билдърите също и поради загубата на мсукулна маса и мазнини от които тялото си набавя необходимите вещества за които говориш.
3.Това за предразполагането към болести и понижаването на имунната защита няма да го коментирам.Ах та нали гладуващите хора са наи-здрави и живеят наи-дълго.
4.Може да го накараш да изпадне в стресово състояние ако цял живот си се хранил с боклуци и после гладуваш като малоумник на кафе,кола и цигари и веднага след дадения период на ‘гладуване’ да се нахвърлиш на хамбургерите и месата,но едно гладуване направено както трябва няма отрицателни страни,освен загубата на телесно тегло,която е неприятна за билдърите.
С този пост не целя да обидя никои или да се заяждам,просто вкарвам малко разяснение относно гладуването.
Аиде със здраве.
[quote author=“obelka”]Ами аз ти го казвам, ако не го знаеш.
Към Петко К:Много те уважам и не оспорвам познанията ти за културизма,обаче по темите за гладуване не си компетентен.
Към Мансон:1.Незнам колко стотици процеси се извършват,също и ти.Незнам също какво те кара да мислиш че гладуването пречи по някакв начин на тези процеси.Напротив те се извършват по добре по време на гладуване,когато тялото не е заето с обработването на храна и така жизнента сила се използва за пречистване на тялото от токсините натрупани от храната а не за смилането и,което не пречи на извършването на тези процеси.
2.Вярно е че в началото на гладуване се омаломощява тялото и се чувства неразположение,поради изхвърлянето на токсините,затова гладуването е абсурдно за билдърите също и поради загубата на мсукулна маса и мазнини от които тялото си набавя необходимите вещества за които говориш.
3.Това за предразполагането към болести и понижаването на имунната защита няма да го коментирам.Ах та нали гладуващите хора са наи-здрави и живеят наи-дълго.
4.Може да го накараш да изпадне в стресово състояние ако цял живот си се хранил с боклуци и после гладуваш като малоумник на кафе,кола и цигари и веднага след дадения период на ‘гладуване’ да се нахвърлиш на хамбургерите и месата,но едно гладуване направено както трябва няма отрицателни страни,освен загубата на телесно тегло,която е неприятна за билдърите.
С този пост не целя да обидя никои или да се заяждам,просто вкарвам малко разяснение относно гладуването.
Аиде със здраве.
Съгласен съм с теб, както и с факта , че хранителния ни режим ( на хората занимаващи се с култ.) не е много здравословен, но пък от друга страна повечето от нас не пушат и не пият и не ядат храни, които са откровени боклуци и наблъскани с консерванти , така че нещата почти :roll: се уравновесяват.
[quote author=“obelka”]Ами аз ти го казвам, ако не го знаеш.
Не съм компетентен, прав си, и не желая да ставам компетентен в тази област. Предпочитам да усъвършествам знанията си за храненето.
[quote author=“red”]
Съгласен съм с теб, както и с факта , че хранителния ни режим ( на хората занимаващи се с култ.) не е много здравословен, но пък от друга страна повечето от нас не пушат и не пият и не ядат храни, които са откровени боклуци и наблъскани с консерванти , така че нещата почти :roll: се уравновесяват.
А кой режим според теб е здравословен?
a както знаем, за съжаление при повечето ‘мадами’ случаят е точно такъв
13.04.06
14:02
obelka, добре извинявам се за некомпетентния си отговор. Благодаря за информацията. Аз от хранене, гладуване още повече, не разбирам много, но все пак имах предвид гладуването на хора, сериозно занимаващи се с културизъм. :oops:
13.04.06
14:17
Здравосложен режим - е режим в който се употребяват еколгично чисти и пресни плодове и зеленчуци/най-добре току що откъснати/, овесени ядки не преминали през термична обработка,билкове чайове, натурален пчелен мед,чисто пилешко месо,риба-това е едно от най-чистите меса,черен хляб, кафяв ориз и др.;
13.04.06
15:35
Незнам колко стотици процеси се извършват,също и ти.Незнам също какво те кара да мислиш че гладуването пречи по някакв начин на тези процеси.Напротив те се извършват по добре по време на гладуване,когато тялото не е заето с обработването на храна и така жизнента сила се използва за пречистване на тялото от токсините натрупани от храната а не за смилането и,което не пречи на извършването на тези процеси.
Тази “жизнена сила” откъде идва. За да имаш енергия - дори само и сърцето ти да тупти и мозъкът да мисли - ти трябва някаква суровина за това. В нашия случай - макроелементите(белтъчини, мазнини, въглехидрати). А пък какво ще кажеш за всички микроелементи, за витамините и минералите? При гладуването как ще набавиш тези важни за нормалното функциониране на организма елементи.
Тялото се омаломощава, защото си му спрял източника на енергия, който той очаква. И той трябва да се адаптира към други източници. В случая - започва разграждането на белтъчините(мускул) и триглицеридите(мазнини) и превръщането им в глюкоза, кетонни тела и свободни мастни киселини.
А пък недай си боже да ти се наложи малко по интензивно натоварване - при липса на въглехидрати - директно припадаш. :?
Ако под гладуващи имаш предвид хора, които не се тъпчат - може.
4.Може да го накараш да изпадне в стресово състояние ако цял живот си се хранил с боклуци и после гладуваш като малоумник на кафе,кола и цигари и веднага след дадения период на ‘гладуване’ да се нахвърлиш на хамбургерите и месата,но едно гладуване направено както трябва няма отрицателни страни,освен загубата на телесно тегло,която е неприятна за билдърите
Дори и да си се хранил с качествена храна, като започнеш гладуването - организма се шашка. Най-отгоре съм написал какво се получава.
Просто съм твърдо против гладуването независимо дали става въпрос за трениращ или нетрениращ човек. Умерено хранене е едно - но гладуване съвсем друго. :)
[quote author=“red”]
А кой режим според теб е здравословен?
Ами например този :
[quote author=“realityman”]Здравосложен режим - е режим в който се употребяват еколгично чисти и пресни плодове и зеленчуци/най-добре току що откъснати/, овесени ядки не преминали през термична обработка,билкове чайове, натурален пчелен мед,чисто пилешко месо,риба-това е едно от най-чистите меса,черен хляб, кафяв ориз и др.;
И за да те изпреваря :) , защото съм сигурен, че ще кажеш , че точно това ядат и културистите, но с малка(или по-скоро с голяма) разлика в количеството консумирано месо . Здравословното хранене не вярвам да включва по 0,5кг месо, 3-4 яйца и абсолютно концентрирана храна ,каквато са протеините и всякаквите добавки и то всеки ден . Тук мисля , че просто няма как да не се съгласиш с мен :wink: .
Не можеш по никакъв начин да я убедиш. Тя щом има нужда да сваля кила, значи не спазва добър режим на хранене, от което пък следва че няма добри навици, от което пък следва че няма воля, от където следва че предпочита да яде Зрънчо преди лягане, вместо да яде нормално и да спортува.
Повечето жени ги мързи да правят каквито и да е физически усилия и затова пазят някакви измислени диети и чакат да отслабнат. Много ме кефят изказвания от рода на “От сутринта съм само на две вафли и на две кафета”.
Ама това да не и го кажеш сега! Кажи и че в зрънчото има само въглехидрати и Е-та с много цифрички и няма смисъл да яде боклуци.
[quote author=“red”]
[quote author=“realityman”]Здравосложен режим - е режим в който се употребяват еколгично чисти и пресни плодове и зеленчуци/най-добре току що откъснати/, овесени ядки не преминали през термична обработка,билкове чайове, натурален пчелен мед,чисто пилешко месо,риба-това е едно от най-чистите меса,черен хляб, кафяв ориз и др.;
И за да те изпреваря :) , защото съм сигурен, че ще кажеш , че точно това ядат и културистите, но с малка(или по-скоро с голяма) разлика в количеството консумирано месо . Здравословното хранене не вярвам да включва по 0,5кг месо, 3-4 яйца и абсолютно концентрирана храна ,каквато са протеините и всякаквите добавки и то всеки ден . Тук мисля , че просто няма как да не се съгласиш с мен :wink: .
Количеството на храната е строго индивидуално и не може да се каже определен грамаж, след който става нездравословно. Ако си 60 кила и не тренираш - половин кило месо ще са ти много. Ако си 120 кила - не. А ако тренираш нещата са съвсем други. Самите тренировки изискват повече храна, просто на тялото ти му трябва, и да го ограничаваш в този аспект е по - нездравословно. Храната е гориво за тялото - а всяко тяло гори различно количество ;)
Не може да се каже еди колко си храна дневно е вредна, без да се уточни за кого става въпрос - дали за 45 клиграмова жена на средна възраст, работеща в офис, и със заседнал начин на живот, или мъж на 25 г., трениращ 6 пъти седмично и работещ и някаква физическа работа.
Не виждам нищо лошо да се яде по половин кило месо дневно, това не е кой знае колко дори за нетрениращите - 2 - 3 средно големи пържоли ;)
Ако се спазват наистина храните, описани в горния пост (т.е. чисти и качествени храни) и се съобразят количествата, според човека и натоварването - няма нищо вредно в това, напротив.
В края на краищата, 90% от хората си нямат и елементарна представа от хранене и се хранят много по - нездравословно от който и да е културист. Т.е. вместо половин кило месо дневно, изяждат половин кило хляб с маргарин и различни вариации от този вид ;)
А за концентрираните протеини - не знам, аз не ползвам ;)
[quote author=”Петко К”][quote author=“red”]
Количеството на храната е строго индивидуално и не може да се каже определен грамаж, след който става нездравословно. Ако си 60 кила и не тренираш - половин кило месо ще са ти много. Ако си 120 кила - не. А ако тренираш нещата са съвсем други. Самите тренировки изискват повече храна, просто на тялото ти му трябва, и да го ограничаваш в този аспект е по - нездравословно. Храната е гориво за тялото - а всяко тяло гори различно количество ;)
Не може да се каже еди колко си храна дневно е вредна, без да се уточни за кого става въпрос - дали за 45 клиграмова жена на средна възраст, работеща в офис, и със заседнал начин на живот, или мъж на 25 г., трениращ 6 пъти седмично и работещ и някаква физическа работа.
Не виждам нищо лошо да се яде по половин кило месо дневно, това не е кой знае колко дори за нетрениращите - 2 - 3 средно големи пържоли ;)
Ако се спазват наистина храните, описани в горния пост (т.е. чисти и качествени храни) и се съобразят количествата, според човека и натоварването - няма нищо вредно в това, напротив.
В края на краищата, 90% от хората си нямат и елементарна представа от хранене и се хранят много по - нездравословно от който и да е културист. Т.е. вместо половин кило месо дневно, изяждат половин кило хляб с маргарин и различни вариации от този вид ;)
А за концентрираните протеини - не знам, аз не ползвам ;)
Ще те попитам пак както Бареков пита Павел Чернев :wink: , ” Не ми отговори на въпроса” , смяташ ли , че здравословното хранене включва по 0,5кг месо, 3-4 яйца и абсолютно концентрирана храна, каквато са протеините и всякаквите добавки и то всеки ден .
Аз мисля, че достатъчно точно отговорих в горния си пост. Доскато не уточниш за кого става въпрос, не мога да ти отговоря.
Ако е за мен, отговора е да. Така се храня и се чувствам чудесно ;)
13.04.06
19:51
Моля някои да заключи темата!
13.04.06
20:12
Мансон няма нищо все пак тук всеки изразява мнението си и аз винаги съм готов да обменя знания с хората тук.В темата не ставаше въпрос за човек активно занимаващ се с бодибилдинг,иначе си прав че за сериозно трениращите гладуването е немислимо.
Владимир това за припадането си е вярно,на мен веднъж за малко да ми се случи поради незнание...За това гладуването трябва да се извършва при пълен покои без умствени и физическо натоварване.
Под гладуващи нямам предвид хора които не се тъпчат а хора,които редовно провеждат прочистващи гладувания и се хранят природосъобразно и не само храненето а целия начин на живот им е такъв,по-голямата част от тези които не се тъпчат ядат боклуци така че те не са в този списък.
Естествено че е все пак някакъв стрес за организма обаче разликата между правилно започнатото и свършилото гладуване и това което написах по горе е голяма.Този стрес и шашкане не мисля че са от голямо значение но както и да е.
Твърдо си против гладуването защото може би не си провеждал такова и не си изпитал ползите от него.
Реалитиман:Общо взето тези които си изброил са здравословни храни,с изключения де.
Ред зависи за здравословно хранене от каква степен говорим все пак.При всички случаи месото и яицата са нездравословна храна,както и млечните продукти само че просто живота на един билдър без тях е невъзможен,за сметка на това както казахте тои не яде други боклуци,които голямата част хората ядат.А ако става въпрос за гладуващ човек с природосъобразне начин на живот то храните за него са изброените от Реалитиман с изкючение на месото,рибата,чаиове и хляба(просто защото не е уточнил за какъв хляб става въпрос.хляба трябва да е направен без брашно или поне нерафинирано,а не всички черни хлябове са такива)Към този списък добавям и бобовите култури.
Общо взето режима на културистите е някаде по средата по полезен от този на обикновените хора и по-вреден от този на гладуващите.За 0.5-те кг месо и яицата вече стана ясно че не са полезни,но просто без тях работата става трудна за билдърите)
Петко а и другите сега се чувстваме чудесно,но няма винаги да е така....а може.
Просто мисля,че няма 2 мнения,че гладуването е полезно.
Начетох се на смехории относно гладуването...
Само конкретно към РЕД искам да кажа, че според мен наистина занимаващите с фитнес се хранят пъти по правилно от обикновения човек..
Относно това дали е нормално да се яде по 500 гр месо и т.н.. ами не всички културисти се хранят с толкова много протеин.. много протеин и калории приемаш когато градиш Муск.Маса.. когато желаеш да поддържаш това което имаш в момента мисля че определено можеш да намалиш количеството месо и протеини - примерно 150 грама протеин на ден за 90 килограма човек, което мисля е напълно достатъчно и хич не е трудно да се набави от храната...
@Обелка от каква позиция разказваш на Петко че няма познания относно храненето, четейки неговите и твойте постове ти си човека, който би трябвало повече да се вслушва в съветите на другите ;) без да се обиждаш. Даже колегата си е пуснал снимки във форума - виж какво тяло е изградил - направил е един добър цикък за релеф + диета сигурно поназнайва това онова щом хем пише смислени постове хем изглежда супер??
13.04.06
20:47
[quote author=“obelka”].При всички случаи месото и яицата са нездравословна храна,както и млечните продукти само че просто живота на един билдър без тях е невъзможен....... сега се чувстваме чудесно,но няма винаги да е така....а може.
Просто мисля,че няма 2 мнения,че гладуването е полезно.
:shock: ???!