09.08.04
19:33
krem karamela polezen li e za qdene…v smisal traa da nqma vugluxidrati mnogo.nali e samo mlqko qica i malko zahar.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:44.
То захарта не е никак малко, но иначе си има от всичко: белтък (от млякото и яйцата), мазнини (предимно от желтъците на яйцата) и разбира се въглехидрати.
Само внимавай с количествата, че обикновенно (по рецептата която аз си правя крем-карамел) се използват 6 яйца, т.е имаш цели 6 желтъка :) Освен това заради яйцата (т.е. начина на термичната им обработка) има голяма опастност от натравяне...
09.08.04
20:00
Една порция класически крем-карамел от 150 грама съдържа : белтъчини - 7,1 грама, мазнини -6,7 грама, въглехидрати - 34,7 грама, или общо 233 килокалории. Но всички знаем, че обичайно когато има крем-карамел, никой не изяжда само 1 купичка :) :)
Малко можеш да промениш картинката, ако вместо захар използваш фруктоза и една част от жълтъците замениш с белтъци.
[quote author=“peterbio”]Mалко можеш да промениш картинката, ако... и една част от жълтъците замениш с белтъци.
Ццц.. крем-карамела се получава гъст и вкусен точно заради желтъка.. и ако ги намалиш.. няма да се получи добре.. а и вкусът се променя.. За съжаление крем-карамела не е от най-подходящите храни за ББ, тъй като трябва да изядеш много за да си набавиш необходимото, но от друга страна пък една купичка няма да ти навреди :wink:
26.08.04
00:28
Крем карамела ми е една от любимите храни... и може да се яде от билдери. Малко е безжкусен де но става :)
Слагате си яйцата цели, млякото колкото се може по-маслено, но не слагате захар, а подсладител с малко или никакви въглехидрати. Получава се рецепта са ниско въглехидратна диета, която е много полезна - има мазнини които са много полезни - помагат за продукция на тестостерон, и има белтъчини - пак с изключително качество съдейки по биологичната им стоиност.
[quote author=“maxx_muscular”]Крем карамела ми е една от любимите храни... и може да се яде от билдери. Малко е безжкусен де но става :)
Слагате си яйцата цели, млякото колкото се може по-маслено, но не слагате захар, а подсладител с малко или никакви въглехидрати. Получава се рецепта са ниско въглехидратна диета, която е много полезна - има мазнини които са много полезни - помагат за продукция на тестостерон, и има белтъчини - пак с изключително качество съдейки по биологичната им стоиност.
Така си е, трябва да се правят някой жертви, но аз лично нямам такива проблеми и се тъпча с какво ли не :) Не е чак толкова лошо да си ектоморф.. може би е даже по-добрият вариант ;) Всеки ден се тъпча с баклава, макар в нея освен орехите да няма нищо друго стройносттно :) Но за човек нуждаещ се от бекраен източник на въглехидрати (като мен) е много ценна и вкусна “добвака” :wink: