13.04.06
20:17
Искам да попитам дали е възможно да се комбинира фитнес и киокушинкай?!10х на всички отзовали се.....
Да естествено,че може да се комбинират и са савместими.И 2те са доста силови.... с 2 думи ще станеш силов спортист!!!ххе
Ина4е няма да можеш да постигнеш съшите успехи ако искаш да ставаш култорист.. оба4е определено щангите ше ти помогнат!!!Ще заякнеш по така и ше имаш по голяма сила.Но трябва да се правят и доста други работи за сила на ударите и издражливоста им!
Все пак се аргументирай за кое то4но ще ги комбинираш?!- МАса или РЕлеф или ........сила?!
[quote author=“karatekas”]Да естествено,че може да се комбинират и са савместими.И 2те са доста силови.... с 2 думи ще станеш силов спортист!!!ххе
Ина4е няма да можеш да постигнеш съшите успехи ако искаш да ставаш култорист.. оба4е определено щангите ше ти помогнат!!!Ще заякнеш по така и ше имаш по голяма сила.Но трябва да се правят и доста други работи за сила на ударите и издражливоста им!
Все пак се аргументирай за кое то4но ще ги комбинираш?!- МАса или РЕлеф или ........сила?!
еми аз културист не искам да ставам но от няколко месеца съм се захванал с фитнес и не искам да спирам тренирам предимно за релеф но също така искам да се занимавам с някакво БИ и за това питам дали са съчетаеми..
ами да съвместими са особено с каратето понеже там трябва много сила..има и специални фитнес програми за БИ които аз за съжаление не ги знам :(
14.04.06
14:51
за силова в бойните изкуства има много добри материали на Павел Цацулин.Намери си материали, там има програми за абсолютна сила, експлозивна сила и т.н. но според мен имайки предвид интензивността на киокушинкай тренировките с билдерска програма ще се чустваш преуморен.Ако издържаш, може, но пак ти казвам чети какво пише този експерт, голям капацитет в бойните спортове и въобще спортната подготовка
можеш ли да ми кажеш линк където мога да ги намеря тези статии на Павел Цацулин че и аз съм заинтересован
Неговите книги ги има в Датабг. Ползвайте някоя от безплатните търсачки, примерно:
http://dada2.com/
Цацулин има добри системи за качване на сила, в момента мисля да пробвам “Руската мечка”. Айде, отивам в залата.
ПП: Докато не съм забравил... Тука има едно филмче с тренировка на Бас Рутен за Mixed Martial Arts:
http://box.zull.org/Martial%20Arts/Bas%20Rutten%20-%20Mixed%20Martial%20Arts%20Workout/
Не.
Имал съм и опит, навремето си въобравявах, че няма проблеми, но резултата е зверско претрениране/при някой по изявено отколкото при други, зависи си от човека разбира се, както и много важно е доджото в което си./
Говоря за непрофесионално ниво и амбиции за сериозно спортно състезателна кариера. При пфоесионалистите си е напълно нормално подобно съчетание.
значи tpd си4ко зависи от схемата на трениране, на тренирова4ния режим като цяло(тренировка,храна,спане и др).Не може да искаш да ставаш като Рони и да тренираш някаф интензивен боен спорт... Не става просто..
Но може да си добър каратист и да си дигаш редовно щанги за сила и издръжливост,дори и малко за маса.
Не трябва ли каратистите да избягват фитнеса, защото намалява бързината и рязкостта на удара????? :shock: