14.04.06
16:14
Колко грама протеин трябва да се приема на ден от мъж занимаващ се с усилени бодибилдинг тренировки? (За съжаление нито в сайта, нито във форума успях да открия отговорите на тези въпроси)
Аз съм 100 кг. ръст: 1,72
Цел: понижаване на тегло и запазване на масата на мускулите, т.е. без загуба на сила.
В момента, дневният ми прием на хранителни вещества е следния: 50-60 гр. въглехидрати; 3-4 гр. мазнини;
Може ли при НВД да се предотврати на 100% загубата на мускули?
100% едва ли... за белтъчините минимум по 2,5гр.
А и си 100кг., 50-60 гр. въглехидрати не са ли прекалено малко, според мен поне по 1гр. на кг. поне, но нека и другите да изкажат мнение, защото още не съм чистил и не съм напълно ясно...
[quote author=“mario_3”]Колко грама протеин трябва да се приема на ден от мъж занимаващ се с усилени бодибилдинг тренировки? (За съжаление нито в сайта, нито във форума успях да открия отговорите на тези въпроси)
Аз съм 100 кг. ръст: 1,72
Цел: понижаване на тегло и запазване на масата на мускулите, т.е. без загуба на сила.
В момента, дневният ми прием на хранителни вещества е следния: 50-60 гр. въглехидрати; 3-4 гр. мазнини;
Може ли при НВД да се предотврати на 100% загубата на мускули?
2 - 3 грама на килограм чиста маса, т.е., без процента на телесните мазнини. Разбира се, може за по - лесно да ги смяташ и на общата маса - в твоят случай по 200 - 300 грама дневно. Ако искаш да запазиш максимално мускулите, така и така ти трябват повечко.
На 100% да запазиш мускула няма начин - винаги има лек спад и на мускулна маса.
Гледай въглехидратите ти да не са повече от сто грама, ама и не чак толкоз малко. Просто много ще се сцепиш :lol: все пак трябва да има някакво възтановяване. А мазнините са ти ужасно малко! Виж, прочети малко, питаш как да запазиш мускулите си, а приемането на здравословни мазнини е супер важно! Ако приемаш по 2,5г/кг белтък, не знам как изобщо съществуваш с толкова малко калории!
14.04.06
17:07
Мерси много за информацията.
За омега 3 мазнините съм чувал.
Поддържам толкова ниски ст-сти на въглехидрати и мазнини поради желанието ми да изчиствам по 7-8 кг на месец - телесна мазнина. В някои дни мазните, които приемам са повече - към 20-30гр (например с пилешко, кисело мляко, извара и жълтък).